Tükendim

Sevmediğimi ilk üç senede anlayamadığımı çünkü ilk üç senede klinik öncesi temel bilim dersleri aldığımızı söylemiştim. Yani uzatmadan bırakamadım.
Ne yazıp yazmayacağınızı söylemek amacıyla da değil kendi yaşadığım hayat doğrultusunda bırakamayacağım bir noktada olduğumu düşünüyorum. Onların sebeplerini de yazmıştım mesajda
bir psikologla bu konuyu konuşsanız.çok emek vermişsiniz .emekleriniz boşa gitmesin.aile hekimi olabilirsiniz uzmanlık olmazsa .aile hekimliğinden uzmanlığa geçen de çok var.o ara karar verirsiniz ne yapacağınıza hem de çalışmış olursunuz paranızı kazanırsınız

@Mune hanım şu yoruma iki birşey yazardım da banlanırım.siz müsait bir zaman da yorumlarsanız sevinirim
Evde oturup zengin kocamın (kendi çapında zengindkfkfk) parasını yiyiim (hayatımda ilk defa 2-3 bin görmüşümdür) sonra forumda kapısından geçemeyeceğim fakülteye sallayayım😍😍

Evde oturup zengin kocamın (kendi çapında zengindkfkfk) parasını yiyiim (hayatımda ilk defa 2-3 bin görmüşümdür) sonra forumda kapısından geçemeyeceğim fakülteye sallayayım😍😍
valla benim kız keşke Kars olsa Iğdır olsa tıp kazansa seve seve yollayacağımm.millet Rusya ya Türki Cumhuriyetlere gidiyor tıp okumak için

valla benim kız keşke kars olsa ığdır olsa tıp kazansa seve seve yollayacağımm.millet rusya ya türki cumhuriyetlere gidiyor tıp okumak için
Zengin koca buldur canım. Ama zengin olsun zengin olmadığı halde zengin olduğunu düşünüp hava atarsa sıkıntı olabilir…

Unus Unus ben de doktorum. Lisedeyken tek hayalim doktor olmaktı, tercih döneminde 30 tercih hakkının hepsine tıp yazmıştım, kazanamazsam tekrar hazırlanmayi düşündüm çünkü kendimi başka meslekte hayal edemiyordum. Bu kadar severek isteyerek tıpa gitmeme rağmen 3.sinif ve sonrasında ben de çok defa bırakmayı düşündüm.

Tıp okumak ve bitirmek için çok sağlam psikoloji gerekiyor. İntörnlük dönemi her tıp öğrencisi için psikolojik bir savaş zaten, tanıdığım arkadaşlarımın çoğu antidepresan kullaniyordu intörnken, ben de kullanma seviyesine gelmiştim ama sadece kullanmamak için çok direndim.

Dediğim gibi seve seve gittiğim halde ben bu kadar zorlandım, sizin için çok daha zordur tahmin edebiliyorum.

Fakülteden mezun olmaya çalışın, en azından doktor olarak çalışmaya başlayınca psikolojikmen biraz daha rahatlarsınız.
İsterseniz tus a ya da usmle ye yonelirsiniz. Eğer ilginizi çeken başka bir şey varsa doktorlugunuzu yaparken bir yandan da ilginizi çeken bir şeye de yonelebilirsiniz.

Mesela ben psikolojiyi çok seviyorum bu yüzden açıktan da psikoloji okuyorum. Bunun gibi bir şey yapabilirsiniz. Sormak istediğiniz başka bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz.
Mesajınız için çok teşekkür ederim. Aynı yollardan geçmiş insanların olumlu yorumlar yapmaları bana çok iyi geldi. Sanırım çok fazla negatif şeye maruz kalıyoruz son zamanlarda hem medya da hem de cevremizde.

Kim dedi ya doktorun güvenlik yada tıbbi sekreter ile aynı maaşı aldığını.Ne içiyorsunuz acaba?

Merhaba intörnlük zorlu bir süreç. Yaşadığımdan biliyorum. İntörnlük zaten insanın tükendiği, özgüveninin sarsıldığı bir sene. Çünkü en kıdemsiz sen görüldüğün için gelen geçen intörne sallıyor. Benim de çok zor geçmişti son senem. Hatta gün sayıyordum bitsin diye.

Tus içinde söyleyebileceğim şey, eğer sınava çok asılmak istemiyorsan ve nöbetsiz bölümlere yönelmek istiyorsan ya da hasta görmek istemiyorsan temel bilimler mantıklı senin için.
Temel bilimlerde histoloji, fizyoloji görece düşük puanlı alıyor diğerlerine göre. Ya da halk sağlığı da bir seçim olabilir senin için.
Hakkında hayırlısı olsun çok zor bir dönem çok iyi anlıyorum sen. Adete hayatında bir yol ayrımı. O nedenle bu denli bunalmış hissediyorsun muhtemelen. İçini ferah tutmaya çalış inşallah kendine uygun bir bölüm seçeceğini düşünüyorum.
Histoloji fizyoloji gibi bir bölümden mezun olursam ataması nereye oluyor bilmiyorum 😪 Histoloji sanırım tüp bebek merkezlerinde çalışıyor. Ama fizyo hakkında bir bilgim yok. Bu konuda bilginiz varsa yardımcı olur musunuz üniversitelerde öğretim görevlisi olarak kadro bulamazsam

okuldayken benim burda ne işim var, burda neler dönüyor hiçbir fikrim yok diye düşünürsün. en yüksek notu da almış olsan için için o konuda bir bk bilmediğinin farkında olursun. ama etrafına baktığında kimsenin senden daha iyi durumda olmadığını anlarsın. yavaş yavaş bir özgüven, cesaret gelir. ortama uyum sağlarsın. en iyi puanları da alsan uzman olduğunda alanını bir mısır tarlası, kendini de onlardan bir boy uzun tarla korkuluğu gibi hissedersin en fazla.
paradigma değiştirecek bir bilim insanı olamayacağını anlayan herkes bu bunalımı yaşar. benden ne olur? ne kadar olur? olsa bunun bir anlamı olur mu? diye düşünerek orta yaşa gelirsin. artık bir dahaki hayatta daha iyi kararlar veririm amaaan sen de der yoluna devam edersin.
diş hekimliği mi? bütün gün ayakta, iki büklüm çalışmak sence kolay mı? cok cazip tarafları da vardır belki hiç bilmiyorum.
kolay gelsin.

Kim dedi ya doktorun güvenlik yada tıbbi sekreter ile aynı maaşı aldığını.Ne içiyorsunuz acaba?
Aynı maaşı alıyorlar demedim. Yakın maaşlar aldıklarını soyledim. Hastanede çalışıyorum. Kimin ne kadar aldığını az çok gozlemleyebiliyorum. Orda bahsettiğim şey nöbetleri yok, herhangi bir riskli karar alma yetkileri yok, çalışma şartları rahat anlamındaydı. Aradı para farkının yıpranma payı ile orantılı olduğunu düşünmüyorum anlamında söylenmiş bir şeydi.

okuldayken benim burda ne işim var, burda neler dönüyor hiçbir fikrim yok diye düşünürsün. en yüksek notu da almış olsan için için o konuda bir bk bilmediğinin farkında olursun. ama etrafına baktığında kimsenin senden daha iyi durumda olmadığını anlarsın. yavaş yavaş bir özgüven, cesaret gelir. ortama uyum sağlarsın. en iyi puanları da alsan uzman olduğunda alanını bir mısır tarlası, kendini de onlardan bir boy uzun tarla korkuluğu gibi hissedersin en fazla.
paradigma değiştirecek bir bilim insanı olamayacağını anlayan herkes bu bunalımı yaşar. benden ne olur? ne kadar olur? olsa bunun bir anlamı olur mu? diye düşünerek orta yaşa gelirsin. artık bir dahaki hayatta daha iyi kararlar veririm amaaan sen de der yoluna devam edersin.
diş hekimliği mi? bütün gün ayakta, iki büklüm çalışmak sence kolay mı? cok cazip tarafları da vardır belki hiç bilmiyorum.
kolay gelsin.
Bu mesajı nedense çok beğendim. Çok teşekkür ederim 😂

Bende hastanede çalışıyorum.Esim de maaş da çalışıyor.Kimin ne kadar aldığını çok iyi biliyorum.Hic de yakın maaş almıyorlar.Ayrica tıbbi sekreter de güvenlik de Nöbet tutuyor.Calisma saati dr ile aynı.Fazla tutan da mesaisini alır.

Herkes doktorlara sallar ama başı agrisa kurban oluyum bana bir çare bul der . Her mesleğe karşı beğenmeyen ,zorbalık yapan birileri illaki çıkıyor. Bence meslekte piştiktikce olumsuz insanları görmezden gelebilecek siniz.

Hata yapmaktan çok korkuyorsunuz ,sanırım sağlıkla ilgili birşey okusam bende korkardım. Ama bu çok insanı birşey gibi geldi bana. Pratik yaptıkça korkunuzu yenersiniz bence . Okulunuzun son senesiymis.bu kadar emek verip bırakmak olmaz . Belki meslege başlayınca çok seveceksiniz.

Çok tatlısınız 🤩
belki bir gün benim kızın hocası olursunuz belli mi olur.ailemde tıpçı çok.okurken söylendiler ama sonrasında hepsi memnun mesleğinden.en saygıdeğer mesleklerdennn.iyi ki varlar doktorlar diyorum

Bende hastanede çalışıyorum.Esim de maaş da çalışıyor.Kimin ne kadar aldığını çok iyi biliyorum.Hic de yakın maaş almıyorlar.Ayrica tıbbi sekreter de güvenlik de Nöbet tutuyor.Calisma saati dr ile aynı.Fazla tutan da mesaisini alır.
Doktorların tuttuğu nöbetin belli bir sayıdan sonrası ücrete yansımıyor. Ayrıca diğer personeller 36 saatlik mesaiye dönmüyor. Acil kaydı açanlar ve serviste çalışanlar dışında benim çalıştığım hastanede nöbete kalanlar yok

Doktorların tuttuğu nöbetin belli bir sayıdan sonrası ücrete yansımıyor. Ayrıca diğer personeller 36 saatlik mesaiye dönmüyor. Acil kaydı açanlar ve serviste çalışanlar dışında benim çalıştığım hastanede nöbete kalanlar yok
yabancı dilin nasıl?hazırlıklı tıplardan değilse bence dilini geliştir.böylece dünya doktoru olursun.bir gün istersen kolayca yurtdışında da iş bulursunn

Anestezi ve reanimasyon uzmani bir doktor olarak yazıyorum sizin adınıza çok üzüldüm çünkü bu ruh haliyle yapılacak iş değil bizimkisi meslekte çok zorluklar göreceksiniz sağlam bir psikoloji ister vicdan ister size önerim mesleğinizi iyi öğrenin mesleği bilerek yapın zordan kaçmadan görerek bilgili yaparsanız kendinize güveniniz gelir yok yinede yapamıyorsunuz mutlu olamıyorsunuz huzurunuz yoksa kendinize de yazık etmeyin

X