Unus ben de doktorum. Lisedeyken tek hayalim doktor olmaktı, tercih döneminde 30 tercih hakkının hepsine tıp yazmıştım, kazanamazsam tekrar hazırlanmayi düşündüm çünkü kendimi başka meslekte hayal edemiyordum. Bu kadar severek isteyerek tıpa gitmeme rağmen 3.sinif ve sonrasında ben de çok defa bırakmayı düşündüm.
Tıp okumak ve bitirmek için çok sağlam psikoloji gerekiyor. İntörnlük dönemi her tıp öğrencisi için psikolojik bir savaş zaten, tanıdığım arkadaşlarımın çoğu antidepresan kullaniyordu intörnken, ben de kullanma seviyesine gelmiştim ama sadece kullanmamak için çok direndim.
Dediğim gibi seve seve gittiğim halde ben bu kadar zorlandım, sizin için çok daha zordur tahmin edebiliyorum.
Fakülteden mezun olmaya çalışın, en azından doktor olarak çalışmaya başlayınca psikolojikmen biraz daha rahatlarsınız.
İsterseniz tus a ya da usmle ye yonelirsiniz. Eğer ilginizi çeken başka bir şey varsa doktorlugunuzu yaparken bir yandan da ilginizi çeken bir şeye de yonelebilirsiniz.
Mesela ben psikolojiyi çok seviyorum bu yüzden açıktan da psikoloji okuyorum. Bunun gibi bir şey yapabilirsiniz. Sormak istediğiniz başka bir şey olursa özelden de yazabilirsiniz.