Tükendim

Düşük elbette üzdü beni ama zaten planlı bir gebelik olmadığı ve çocuklarım da küçük olduğundan çok fazla etkilemedi açıkçası.

Aslında uyumayı başarabilsem evde yardımcı var ama ben uyuyamıyorum, benim de uyku sorunum var. Ev işi için destek olmuş oluyor, uyuyamasam da yatip dinleniyorum ama uykusuz baki kalıyor.
Şuan tatil fikri uzak oğlum emdiği için bırakamam kimseye. Eşimin desteği en büyük dayanak bana şuana kadar bir gerginlik olmadı umarım olmaz bundan sonra da

Hepimiz aynıyız bu konuda sanırım yorgun ve uykusuz, çocukları büyümüş kuzen ve arkadaşlarıma da aynı şeyi söylüyor büyüdükçe başka dertleri oluyor diye, bende diyorum ki şu uykusuzluğu halledelim de gerisi Allah kerim :)

Ay ağzınız bal yesin bence. =)) İlk kızımın en kolay yanı gece uykuları. Onun dışında tam bir anne baba öğütücü denebilir. Gazı reflüsü bitti dedik, 1 yaşında yürüdü, çenesi de eş zamanlı olarak düştü. 2 yaş sendromuna 1,5 yaşında girdi ve hiç çıkmadı. Doktora göre konuşma kapasitesi 5-6 yaş arası. Versen makale yazar ama o bu gücünü bizi delirtmek için kullanıyor. Yemesi içmesi ayrı dertti, katı gıdaya geçene kadar olan maceramı düşündükçe ağlarım. =P 5 aylık kızım da varla yok arası bir bıcırık. Gaz yok, ağlama nöbetleri yok, akşam yatırıyorum gülüyor, sabah kalkıyor gülüyor. Dışarı çıkıyoruz, meme versen içer, vermesen en fazla dudak büzüştürüp içli içli avucunu yalar. Büyük kız olacaktı, oouuvv dersin 3 aydır meme yüzü görmemiş, ortalığı yıkardı. O yüzden çok korkuyorum, acaba bu da sonradan dellenir mi diye ama...İnşallah dediğiniz gibi, benim yavrular da birbirine benzemez. Sevgiler onlara.
Maşallah diyeyim nazarım değmesin :)
Bir gece de 4 kere uyanmak benim için hiç uyanmamak gibi birşey. Bu gece 3 kere uyandı uyandı oglum sanki hiç uyanmamıs gibi 7 gibi uyandım geri uyuyamadım yetti o uyku bana
İşte diyorum ya, size göre bayağı iyi durumdayım. Ona rağmen bitiğim. Sizin yerinizde olsam çoktan ayrı eve çıkmıştım. Biri şu veletlere annelerini hor kullanmamaları gerektiğini, çünkü ileride de lazım olabileceğimizi anlatmanın yolunu bulursa, büyük sevap kazanır.

Erkek çocukları mı böyle acaba, benim kızım tam bir hanımefendi, sakin, biraz koşsa yorulup dinlenme molası verelim anne deyip oturuyor :)

Oğlumu daha hareketli bir bebek kızıma göre bakalım büyüdükçe nasıl olacak.

O zaman cogu insana gore sanslisin.. yardimcin varmis en azindan birde onlari yetistirmeye ugrasmiyorsun. Uykusuzlugununda cocuklarla ilgisi pek yok, oyle mi?

O zaman cogu insana gore sanslisin.. yardimcin varmis en azindan birde onlari yetistirmeye ugrasmiyorsun. Uykusuzlugununda cocuklarla ilgisi pek yok, oyle mi?
Elhamdülillah ev işleride bana kalsaydı çok çok zorlanırdım.
Gece uyumuyor oğlum sayamadığım kadar çok uyanıyor, gündüz uyumaya fırsatım oluyor ama ondan da ben uyanıyorum maalesef,orda da benim uyku sorunum devreye giriyor.

Ha buarada benim cocuklar kesintisiz uyumazlar genelde, hic uyumadilar aglatayim dedim her seferinde kustular filan. Kacamiyosan zevk almaya bak, tek cozum bu bence

Kucuk olanin uyku egitimine ihtiyaci var bence. Gunduz uyumuyorsa gece uyumali. Bebekler uykusuz duramaz ki. Kucuk uyusa siz de dinlenirsiniz moraliniz duzelir

bahsi geçen yavrular 2 oğlan
benim iki numaranın önünde abisi olmasaydı muhtemelen dünyanın en kolay çocuğunu büyütecektim.
ama el mahkum, öğreniyor.
bir de 5 aylık kız var.
ne 1 numara kadar kök söktüren cinsten, ne 2 numara kadar rahat.
arada bir şey
her tipten bar anlayacağın. ama tecrübe bakımı kolaylaştırıyor.
ben uykusuzluk konusunda bana mısın demeyen, zombi gibi yaşabilen biriyim.
ama bu süreç insanın tahammülünü azaltıyor.
hani sonu belli değil.
mesela deseler 4 ay daha uyumayacaksın sonra tamam, beklersin 4 ay biter yıpratıcı olan belirsizliği benim için.
ama geçen düşündüm. en küçüğü 3-4 yaşlarında kreşe verdim mi biter

Valla genelde gordugum ilk cocuk uslu ikinciler canavar ama ilki canavarsa belki ikinci uslu olur
Benim oglanla kiz arasinda daglar kadar fark var , oglum inanilmaz laf dinleyen bir cocuktu , kizim ise tam tersi cok cok zor bir cocuk

Ya nasil mutlu oldum senin adina , harika bir gelisme bu

Valla genelde gordugum ilk cocuk uslu ikinciler canavar ama ilki canavarsa belki ikinci uslu olur
Benim oglanla kiz arasinda daglar kadar fark var , oglum inanilmaz laf dinleyen bir cocuktu , kizim ise tam tersi cok cok zor bir cocuk
Ben de genelde öyle duydum, bir çocuk çıldırıksa, diğeri süt dökmüş kedi oluyor diyorlardı. Hala sıyırmamış olmayı bu inanca borçluyum. Büyük kızımın inatçılığı, huysuzluğu taş çatlatır. Ama dozunu da iyi ayarlıyor, böyle tam delireceğiz, sevgi dolu kelebek moduna giriyor. Aynı modelden bir tane daha büyütürsem sağlam tahta kalmayacak hissediyorum.

Bana bir tanesi yetti , hatta esim diyor ki 10 omre bedel , tekrar dunyaya gelirsem asla cocuk sahibi olmayacagim
Ben de surekli kafayi yukari kaldirip , bunu hak edecek ne yaptim ben diyorum yani biz ailece delirmis durumdayiz , allah sonumuzu hayretsin

Ahahaha. Bunu hak edecek ne yaptık moduna çok güldüm, aynısını yaşıyoruz. "Aldırmak için çok mu geç, ne zaman ayrı eve çıkacak bu, yine solundan kalktı, istersen bir süre balkona saklanalım" modlarımız da var. Suratına ehi mehi gülüyoruz tabi. Kendimi kirli siyaset yapan politikacılar gibi hissediyorum. Anne babalık resmen iki yüzlü oynamak ya.

Balkona saklanalim iyiymis , biz onu yapamiyoruz bizimki yaz kis balkonda , gelen gecenle sohbet ediyor ( bu arada konusamiyor henuz ama abala gubala ebele seklinde derin sohbetlere giriyor yoldan gecenlerle)
Oglum birkac kere cami kapisina birakmayi teklif etti anne biraksak camiye onlar baksalar olmaz mi dedi , buyuyunce geri aliriz diyor , cocuga bile fenalik geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…