Düşük elbette üzdü beni ama zaten planlı bir gebelik olmadığı ve çocuklarım da küçük olduğundan çok fazla etkilemedi açıkçası.Cok gecmis olsun.. belki onunda etkisi vardir.. imkanin varsa (bilmiyorum yazdin mi) cocuklari uyumak icin birine birak. Esinle 2-3 gun tatilde olabilir. Cok ucuk seyler gelmesin aklina yakinda bi otelde bile kalsan olur. Imkan varsa..
Yoksa yardim alabilirsin fayda saglayacaksa.. ben almadim almiyorum henuz.. 6-7 yildir uyumuyorum..cocuklarim pespese. Vucut toparlanmadan bi sonraki bebek dogdu vs.
Hic bi imkanin yoksa eger aksam bi kac saat cocuklari esine birak cik dolas spor yap yuruyus olur baska birsey. Gercekten motive edecek seni.. bakim yap.. ne bilim zevk aldigin birseyi yap sadece kendine zaman ayir yani..vucut yorgunlugu ve uykusuzluk esleride geriyor herkes birbirine patliyor. Umarim evliliginiz yara almadan kurtulur.
Ben henuz tam cozum bulmus degilim bu duruma, bazen aksam yorgunluktan aglayarak uyudugum oldu.. buyudukce bunlar azalmaya baslasada cok baska dertler gelmeye basladi.. moral bozmak icin yazmadim ama bu konuda kelin merhemi olsa kendine surer hesabi
Ay ağzınız bal yesin bence. =)) İlk kızımın en kolay yanı gece uykuları. Onun dışında tam bir anne baba öğütücü denebilir.var var
ben de onu yazacaktım.
benim 1 numara fırtınalı estirdi.
ilk 4 ay sadece kucagımda ve ayakta dolaştırırken uyudu.
babası ile nöbet tutardık
sonra o kadar hareketliydi ki.2. ay kontrolünde dönüyordu.
5 aylık emekledi.
9 aya varmadan da yürüdü.
ama temkin vs bilmezdi
iki numara süt liman.
ilk 5 ay varlığı yokluğu belli değildi.
sakindi. kendi kendine uyurdu.
güleç, insanın enerjisini yükselten bir bebekt.
6 aydan sonra o da yavaş yavaş dünyanın farkına vardı sanırım. abiyi izlemeye başladıen azından ilk 9 ay rahat ettim diyebilirim ☺
şu an 2-4 yaşları.
küçük biraz iricegücü yetiyor.
oyuncak kavgaları, boğuşmalar, inatlaşmalar..
gece yatağa girdiğimde bir yerlerinin kırılmadıgına, yarılmadıgına şükredip uyuyorum
İşte diyorum ya, size göre bayağı iyi durumdayım. Ona rağmen bitiğim. Sizin yerinizde olsam çoktan ayrı eve çıkmıştım.Maşallah diyeyim nazarım değmesin :)
Bir gece de 4 kere uyanmak benim için hiç uyanmamak gibi birşey. Bu gece 3 kere uyandı uyandı oglum sanki hiç uyanmamıs gibi 7 gibi uyandım geri uyuyamadım yetti o uyku bana
Erkek çocukları mı böyle acaba, benim kızım tam bir hanımefendi, sakin, biraz koşsa yorulup dinlenme molası verelim anne deyip oturuyor :)var var
ben de onu yazacaktım.
benim 1 numara fırtınalı estirdi.
ilk 4 ay sadece kucagımda ve ayakta dolaştırırken uyudu.
babası ile nöbet tutardık
sonra o kadar hareketliydi ki.2. ay kontrolünde dönüyordu.
5 aylık emekledi.
9 aya varmadan da yürüdü.
ama temkin vs bilmezdi
iki numara süt liman.
ilk 5 ay varlığı yokluğu belli değildi.
sakindi. kendi kendine uyurdu.
güleç, insanın enerjisini yükselten bir bebekt.
6 aydan sonra o da yavaş yavaş dünyanın farkına vardı sanırım. abiyi izlemeye başladıen azından ilk 9 ay rahat ettim diyebilirim ☺
şu an 2-4 yaşları.
küçük biraz iricegücü yetiyor.
oyuncak kavgaları, boğuşmalar, inatlaşmalar..
gece yatağa girdiğimde bir yerlerinin kırılmadıgına, yarılmadıgına şükredip uyuyorum
O zaman cogu insana gore sanslisin.. yardimcin varmis en azindan birde onlari yetistirmeye ugrasmiyorsun. Uykusuzlugununda cocuklarla ilgisi pek yok, oyle mi?Düşük elbette üzdü beni ama zaten planlı bir gebelik olmadığı ve çocuklarım da küçük olduğundan çok fazla etkilemedi açıkçası.
Aslında uyumayı başarabilsem evde yardımcı var ama ben uyuyamıyorum, benim de uyku sorunum var. Ev işi için destek olmuş oluyor, uyuyamasam da yatip dinleniyorum ama uykusuz baki kalıyor.
Şuan tatil fikri uzak oğlum emdiği için bırakamam kimseye. Eşimin desteği en büyük dayanak bana şuana kadar bir gerginlik olmadı umarım olmaz bundan sonra da
Hepimiz aynıyız bu konuda sanırım yorgun ve uykusuz, çocukları büyümüş kuzen ve arkadaşlarıma da aynı şeyi söylüyor büyüdükçe başka dertleri oluyor diye, bende diyorum ki şu uykusuzluğu halledelim de gerisi Allah kerim :)
Elhamdülillah ev işleride bana kalsaydı çok çok zorlanırdım.O zaman cogu insana gore sanslisin.. yardimcin varmis en azindan birde onlari yetistirmeye ugrasmiyorsun. Uykusuzlugununda cocuklarla ilgisi pek yok, oyle mi?
Erkek çocukları mı böyle acaba, benim kızım tam bir hanımefendi, sakin, biraz koşsa yorulup dinlenme molası verelim anne deyip oturuyor :)
Oğlumu daha hareketli bir bebek kızıma göre bakalım büyüdükçe nasıl olacak.
Valla genelde gordugum ilk cocuk uslu ikinciler canavar ama ilki canavarsa belki ikinci uslu olurAllah kolaylık versin bacım. Size göre epey iyi durumda sayılırım, çünkü benim veletler gece uykusunu öğrenip doğdular, o konuda hiç sıkıntı yaşamadım. Biri 3,5 yaşında, kreşe giden, diğeri 5 aylık iki kızım var. Gece uykuları iyi ama gündüz uykuları felaket. Yarım saat uyuyup kalkıyor küçük sıpa. Huysuz da değil ama bazen ölü taklidi yapasım geliyor. Sonuçta biblo gibi saatlerce bir kenara koyup bırakamıyorsun.
Onlar gece fosur fosur uyuyorlar ama büyük kız bir kere çişe kalkar, küçüğü emzirmeye kalkarım, bir kere de süt sağayım filan derken, gecede 4 kere kalkıyorum ben de. Kesintisiz uyku önemli bir şeymiş, buradan onu anlıyoruz. Tam uyuyorum, büyük kız dibimde bitiyor. Dün gece de yaptı bunu, anne seni seviyorum dedi döndü yatağına. Bu kadar... Gece aklına bir şey gelince, saat kaç önemsemez, gelip söyler ve gider. Evet çok güzel ve duygusal bir andı ama uyandım şimdi ben, hemen de uykuya dönemiyorum. =))) Bu saatte sevme yavrum beni, sabah sev, uyanıkken sev diye böğüresim geliyor. Çok mu nankörüm? Bu çilenin küçük kızım 5-6 yaşına geldiğinde biteceğini düşünüyorum. O zaman kendi kendilerine kalkıp, işer, yatarlar. =)) 4,5 senem kalmış. Sayılı gün çabuk geçer.
Öyle demeyin ya öyle demeyin. Büyük çocuk ayaklı bir kasırgaysa, küçüğün tatlı bir meltem olma ihtimali hiç mi yok? Vardır bence ya, vardır. Vardır di mi?
Ya nasil mutlu oldum senin adina , harika bir gelisme buKuzum teşekkür ediyorum.
Şu an oğlumla aşk yaşıyorum, o kadar sevimli ki hiç büyümesin böyle kalsın istiyorum.
Her şey geçti, farklı ve daha tatlı bir hayata başladım. Eski halim olsa biri alsın da bir gece uyuyayım diye düşünürdüm, şimdi koynuma alıp uyuyorum.
Her şeyi sevimli geliyor bana, beraber bir şeyler yapıyoruz. Sıkılmıyorum eskisi gibi, tam tersi hoşuma gidiyor onunla gezmek, oturmak, uyumak...
Kendime özel film izlemek, boş boş oturmak, kitap okumak gibi şeyleri hala yapabiliyorum ama daha az. Çünkü yerini çok daha tatlı bir şey doldurdu, yapmak da istemiyorum eskisi gibi.
Ağzını yediğim çocuğum
Kısacası linç edenler, senden anne olmaz diyenler, çocuğuna acıyorum- üzülüyorum diyenler halt etmiş. Oluyormuş, ben bile sevebiliyor, dipsiz gördüğüm kuyulardan bulutlara çıkabiliyormuşum.
Anlatın hissettiklerinizi, o kuyularda boğulmak, kimseden destek görememek, depresyonda debelenmek ne demek iyi bilirim. Böyle böyle çevre alışacak ve boş boş konuşmayacak :)
Saygılar efenim :)
Ben de genelde öyle duydum, bir çocuk çıldırıksa, diğeri süt dökmüş kedi oluyor diyorlardı. Hala sıyırmamış olmayı bu inanca borçluyum. Büyük kızımın inatçılığı, huysuzluğu taş çatlatır. Ama dozunu da iyi ayarlıyor, böyle tam delireceğiz, sevgi dolu kelebek moduna giriyor. Aynı modelden bir tane daha büyütürsem sağlam tahta kalmayacak hissediyorum.Valla genelde gordugum ilk cocuk uslu ikinciler canavar ama ilki canavarsa belki ikinci uslu olur
Benim oglanla kiz arasinda daglar kadar fark var , oglum inanilmaz laf dinleyen bir cocuktu , kizim ise tam tersi cok cok zor bir cocuk
Bana bir tanesi yetti , hatta esim diyor ki 10 omre bedel , tekrar dunyaya gelirsem asla cocuk sahibi olmayacagimBen de genelde öyle duydum, bir çocuk çıldırıksa, diğeri süt dökmüş kedi oluyor diyorlardı. Hala sıyırmamış olmayı bu inanca borçluyum. Büyük kızımın inatçılığı, huysuzluğu taş çatlatır. Ama dozunu da iyi ayarlıyor, böyle tam delireceğiz, sevgi dolu kelebek moduna giriyor. Aynı modelden bir tane daha büyütürsem sağlam tahta kalmayacak hissediyorum.
Ahahaha. Bunu hak edecek ne yaptık moduna çok güldüm, aynısını yaşıyoruz. "Aldırmak için çok mu geç, ne zaman ayrı eve çıkacak bu, yine solundan kalktı, istersen bir süre balkona saklanalım" modlarımız da var. Suratına ehi mehi gülüyoruz tabi. Kendimi kirli siyaset yapan politikacılar gibi hissediyorum. Anne babalık resmen iki yüzlü oynamak ya.Bana bir tanesi yetti , hatta esim diyor ki 10 omre bedel , tekrar dunyaya gelirsem asla cocuk sahibi olmayacagim
Ben de surekli kafayi yukari kaldirip , bunu hak edecek ne yaptim ben diyorum yani biz ailece delirmis durumdayiz , allah sonumuzu hayretsin
Balkona saklanalim iyiymis , biz onu yapamiyoruz bizimki yaz kis balkonda , gelen gecenle sohbet ediyor ( bu arada konusamiyor henuz ama abala gubala ebele seklinde derin sohbetlere giriyor yoldan gecenlerle)Ahahaha. Bunu hak edecek ne yaptık moduna çok güldüm, aynısını yaşıyoruz. "Aldırmak için çok mu geç, ne zaman ayrı eve çıkacak bu, yine solundan kalktı, istersen bir süre balkona saklanalım" modlarımız da var. Suratına ehi mehi gülüyoruz tabi. Kendimi kirli siyaset yapan politikacılar gibi hissediyorum. Anne babalık resmen iki yüzlü oynamak ya.
Koptum buna , ucuncu foto ayni ben
Koptum buna , ucuncu foto ayni ben
Bende cok mutlu oldum, aslinda teselli verirken birazda umutsuzdum bu arkadasa.. cok sukur gecmis bitmisYa nasil mutlu oldum senin adina , harika bir gelisme bu
Son 3 buçuk yıldır bu haldeyim
Onu anladim zati , sen yasamiyosun aslindamila’cım
3 çocuklu olanı yok. yani ben yokum. bitmişim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?