Konuyu tesadüfen okudum, bu problemi yaşayan arkadaşlar için çok üzgünüm.
Belki gerçekten klasik bir söz olacak ama inanın aslında o kadar kolay ki. Yıllarca cinsellik tabu görüldüğü için korku içinde yetiştiriliyoruz.
Kendinizi sıkmayacağınıza kendi içinizde söz vermeniz lazım, evet ilk başta biraz zorlama oluyor ama inanın dayanılmayacak bir ağrı değil. Aylarca yıllarca kendinizi bu huzursuzlukla yaşamaya mahkum etmeyin, eşinizle aranızdaki en güçlü ve güzel bağ cinsellik olacak , o yüzden biraz kendinizi zorlayıp bu konuyu halletmeye çalışın ertelemeyin. Destek almaya eşiniz yanaşmıyorsa da siz kendinizi motive edin.
Bu önerilen yağları falan kesinlikle önermiyorum, vajinanıza zarar verebilir içerdikleri kimyasal içerikler nedeniyle. Bazı bilindik prezervatif markalarının su bazlı kayganlaştırıcıları var onlarla deneyin derim, ilk ilişkide hiç bir zevk yada his alamazsınız zaten, çünkü beyinde sadece acıyacak mı çok kanamam olacak mı soruları olduğu için başka hiçbir düşünceye yer kalmıyor.
Umarım tez vakitte sorunu halledersiniz.
Az çok tahmin ediyorum ne kadar zor olduğunu, bu kadar basit bir sorun olsa bu kadar kadın bu sorunu yaşamazdı. İlk ilişki hakkında her kafadan bir ses çıktığı için kadınlarda korku yaşıyor, sadece korkulduğu kadar büyük bir olay olmadığını yazmak istedim. Bana hiç acı çekmedim diyen de olmustu cok kanamam oldu diyen de, bir arkadaşım evlendiğinde hiç kanaması olmadığını söylemişti mesela. Bunlar tamamen kişiye özel durumlar, biri acı çekti diye diğeri de illa acı çekecek değil. Kendim de evlendiğimde başta biraz zorluk çektim ama bir iki günde halloldu bu durum.Keşke degiğin gibi olsa
Az çok tahmin ediyorum ne kadar zor olduğunu, bu kadar basit bir sorun olsa bu kadar kadın bu sorunu yaşamazdı. İlk ilişki hakkında her kafadan bir ses çıktığı için kadınlarda korku yaşıyor, sadece korkulduğu kadar büyük bir olay olmadığını yazmak istedim. Bana hiç acı çekmedim diyen de olmustu cok kanamam oldu diyen de, bir arkadaşım evlendiğinde hiç kanaması olmadığını söylemişti mesela. Bunlar tamamen kişiye özel durumlar, biri acı çekti diye diğeri de illa acı çekecek değil. Kendim de evlendiğimde başta biraz zorluk çektim ama bir iki günde halloldu bu durum.
Hatta kendi kendime düşününce keşke kimse ilk ilişkileri hakkında bakire kadınların yanında yorum yapıp korkutmasa onları diye düşündüm . Çünkü anlatıldığı kadar abartılı bir zorluk yoktu bence. Burada aylarca yıllarca bu sorunla uğraşanlar olduğunu görünce ister istemez durumlarına üzüldüm ve moral vermek istedimKendinizi halledeceğinize inandırırsanız ve ruhsal olarak kendinizi hazırlarsanız bence aşılmayacak bir durum değil.
Of artık ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten çok bunaldım dua edelim kardeşlerim birbirimize gerçekten bazılarına basit ve komik gelsede çok korkuyorum gerçekten kendimden nefret ediyorum çok kötüyüm çok
Okey Tenn Su Bazlı Kayganlaştırıcı Jeljelin adını yazabilirmisin
Bende istanbuldayim lutfen anlatitmidiniz ilk neler yapti nasil korkulariniz geçti cok rica ediyorum3.5 sene vajinusmus denen illetle yaşadım bende neler denemedim ki uyuşturucu kremler uyku hapları sakinleştiriciler alkol vs. Ama malesef hiçbiri fayda etmedi herşey çok güzel ama o noktaya gelince kasılıyordum bacaklarımı kitliyordum ağlama krizleri her seferinde eşime karşı zor durumda kalmak çok kötü duygular sizi çok iyi anlıyorum. Bende malesef kendi kendime yenemedim İstanbulda Nazife Ergen hoca var şehir dışından gittik pazartesi ilk görüşme ilk seansa başladı perşembe tamamen yendim 4 günde iyileştim çok şükür tez zamanda sizde kurtulursunuz inşallah..
Biz eşimle gittik önce bir ön görüşme yapıyor neden böyle oldu ne hissediyorum vs uzun uzun tanışıp konuştuk. Daha sonra ön bir muayne yapıyor vajinaya bakıyor o an zaten ne kadar ileride ne durumda hastalığım hemen anlıyor bana orta derecedesin demişti sonrada kabul edersek bir iki saat sonra seanslara başlıyor zaten seanslarda öncelikle resimlerle vajinayı yapısını ilişkiye girince içerde ne olduğunu neden aslında canımın yandığı kısmı anlatıyor zaten ikna oluyorsunuz meğer oraya gidene kadar hiçbir şey bilmiyormuşum ben. Orda herşeyi öğretiyor size anlatınca mantıklı gelmeye başlıyor sonra aparatlar var onlarla önce en küçüğünden başlayarak hergün bir boy büyüterek denemeye başlıyorsunuz yapabildikçe kendinize inanamıyorsunuz zaten çözüm rahat olmakta kendinizi sıkmamanız lazım sıktığınız anda resmen vajinanın girişine duvar örüyorsunuz penis de sanki o duvara değdikçe patlayacak gibi bi basınç hissi veriyor penis vajinanın girişine geldiğinde sanki çişiniz gelmişte yapıyormuşcasına bırakın kendinizi inanın o yolunu bulup kayıp gidiyor zaten orda girmesini engelleyecek hiçbişey yok bomboş uzun bir kanal gibi su bazlı kayganlaştırıcı işinizi kolaylaştırır. 4 gün her güna aparat büyüyordu en son eve gidip ilişkiye girebilirsiniz hazırsın dedi ve ilk denemede oldu çok şükür. Çok güler yüzlü tatlı dilli ve sabırlı bi doktor benim panik atağım olduğu halde aştım sizde aşarsınız kendinize güvenin inanın inşallah çözersinizBende istanbuldayim lutfen anlatitmidiniz ilk neler yapti nasil korkulariniz geçti cok rica ediyorum
Ins insBiz eşimle gittik önce bir ön görüşme yapıyor neden böyle oldu ne hissediyorum vs uzun uzun tanışıp konuştuk. Daha sonra ön bir muayne yapıyor vajinaya bakıyor o an zaten ne kadar ileride ne durumda hastalığım hemen anlıyor bana orta derecedesin demişti sonrada kabul edersek bir iki saat sonra seanslara başlıyor zaten seanslarda öncelikle resimlerle vajinayı yapısını ilişkiye girince içerde ne olduğunu neden aslında canımın yandığı kısmı anlatıyor zaten ikna oluyorsunuz meğer oraya gidene kadar hiçbir şey bilmiyormuşum ben. Orda herşeyi öğretiyor size anlatınca mantıklı gelmeye başlıyor sonra aparatlar var onlarla önce en küçüğünden başlayarak hergün bir boy büyüterek denemeye başlıyorsunuz yapabildikçe kendinize inanamıyorsunuz zaten çözüm rahat olmakta kendinizi sıkmamanız lazım sıktığınız anda resmen vajinanın girişine duvar örüyorsunuz penis de sanki o duvara değdikçe patlayacak gibi bi basınç hissi veriyor penis vajinanın girişine geldiğinde sanki çişiniz gelmişte yapıyormuşcasına bırakın kendinizi inanın o yolunu bulup kayıp gidiyor zaten orda girmesini engelleyecek hiçbişey yok bomboş uzun bir kanal gibi su bazlı kayganlaştırıcı işinizi kolaylaştırır. 4 gün her güna aparat büyüyordu en son eve gidip ilişkiye girebilirsiniz hazırsın dedi ve ilk denemede oldu çok şükür. Çok güler yüzlü tatlı dilli ve sabırlı bi doktor benim panik atağım olduğu halde aştım sizde aşarsınız kendinize güvenin inanın inşallah çözersiniz
Peki korkulariniz hangi etapta bitti o masaya ciktiniz nasil muane ettiBiz eşimle gittik önce bir ön görüşme yapıyor neden böyle oldu ne hissediyorum vs uzun uzun tanışıp konuştuk. Daha sonra ön bir muayne yapıyor vajinaya bakıyor o an zaten ne kadar ileride ne durumda hastalığım hemen anlıyor bana orta derecedesin demişti sonrada kabul edersek bir iki saat sonra seanslara başlıyor zaten seanslarda öncelikle resimlerle vajinayı yapısını ilişkiye girince içerde ne olduğunu neden aslında canımın yandığı kısmı anlatıyor zaten ikna oluyorsunuz meğer oraya gidene kadar hiçbir şey bilmiyormuşum ben. Orda herşeyi öğretiyor size anlatınca mantıklı gelmeye başlıyor sonra aparatlar var onlarla önce en küçüğünden başlayarak hergün bir boy büyüterek denemeye başlıyorsunuz yapabildikçe kendinize inanamıyorsunuz zaten çözüm rahat olmakta kendinizi sıkmamanız lazım sıktığınız anda resmen vajinanın girişine duvar örüyorsunuz penis de sanki o duvara değdikçe patlayacak gibi bi basınç hissi veriyor penis vajinanın girişine geldiğinde sanki çişiniz gelmişte yapıyormuşcasına bırakın kendinizi inanın o yolunu bulup kayıp gidiyor zaten orda girmesini engelleyecek hiçbişey yok bomboş uzun bir kanal gibi su bazlı kayganlaştırıcı işinizi kolaylaştırır. 4 gün her güna aparat büyüyordu en son eve gidip ilişkiye girebilirsiniz hazırsın dedi ve ilk denemede oldu çok şükür. Çok güler yüzlü tatlı dilli ve sabırlı bi doktor benim panik atağım olduğu halde aştım sizde aşarsınız kendinize güvenin inanın inşallah çözersiniz
Korkularım ilk seansı tamamladıktan sonra azalmaya başladı çünkü ufacıkta olsa bir yol katetmiştim ve doktorum başaracağıma kesin emindi o güveni vermişti ben aslında kendimden çok ona güvendim bir abla bir anne gibi ilgilendi benimle o masaya yatmak çok zor malesef ama korkulacak bişey yok eliyle kontrol ediyor.Peki korkulariniz hangi etapta bitti o masaya ciktiniz nasil muane etti
Eliylemi ah allahim sen yardim et ınş brnde bizde kurtuluruzKorkularım ilk seansı tamamladıktan sonra azalmaya başladı çünkü ufacıkta olsa bir yol katetmiştim ve doktorum başaracağıma kesin emindi o güveni vermişti ben aslında kendimden çok ona güvendim bir abla bir anne gibi ilgilendi benimle o masaya yatmak çok zor malesef ama korkulacak bişey yok eliyle kontrol ediyor.
Korkmayın birde eğer kendi çabalarınızla yenemeyecekseniz maddi durumunuz var ise tedavi olun derim ben inanın kesin tedavisi çözümü var hemde çok kısa bir sürede tamamen kurtuluyorsunuz bismillah diyip karar verin bir adım atın devamı gelecek 4 günde kurtuldumm yeniden doğdum sanki kocaman bir yük kalktı omuzlarımdan bumuymuş bunun içinmi korktum bekledim diyor insan çok kolay sadece ilk adımı atın gerisi gelir inşallah.Eliylemi ah allahim sen yardim et ınş brnde bizde kurtuluruz
Cok şükür maddiyat var ama dahz once kadin dogum vajinismus doktoruna gittim olumsuz piskiloga gittim olumsuz bi karar vermdm lazim ayten hanim var nisantasinda oda telefonda gel cozucem söz dediKorkmayın birde eğer kendi çabalarınızla yenemeyecekseniz maddi durumunuz var ise tedavi olun derim ben inanın kesin tedavisi çözümü var hemde çok kısa bir sürede tamamen kurtuluyorsunuz bismillah diyip karar verin bir adım atın devamı gelecek 4 günde kurtuldumm yeniden doğdum sanki kocaman bir yük kalktı omuzlarımdan bumuymuş bunun içinmi korktum bekledim diyor insan çok kolay sadece ilk adımı atın gerisi gelir inşallah.
Cok şükür maddiyat var ama dahz once kadin dogum vajinismus doktoruna gittim olumsuz piskiloga gittim olumsuz bi karar vermdm lazim ayten hanim var nisantasinda oda telefonda gel cozucem söz dedi
Bu arada ben anneyim 8 yasinda kizim var anesteziyle asilamayla olduKorkmayın birde eğer kendi çabalarınızla yenemeyecekseniz maddi durumunuz var ise tedavi olun derim ben inanın kesin tedavisi çözümü var hemde çok kısa bir sürede tamamen kurtuluyorsunuz bismillah diyip karar verin bir adım atın devamı gelecek 4 günde kurtuldumm yeniden doğdum sanki kocaman bir yük kalktı omuzlarımdan bumuymuş bunun içinmi korktum bekledim diyor insan çok kolay sadece ilk adımı atın gerisi gelir inşallah.
Aslinda biz zor saniyoruz on hazirlik mutlaka olmali zatwn sonrasi kendisi geliyoÇok acıyor muçok haklısın ama işte o an buz kesiliyorum umarım bir gün bende başardığını burda anlatırım
Cok şükür maddiyat var ama dahz once kadin dogum vajinismus doktoruna gittim olumsuz piskiloga gittim olumsuz bi karar vermdm lazim ayten hanim var nisantasinda oda telefonda gel cozucem söz dedi
Allah bağışlasın Rabbim hayırlı ömürler versin. Eğer instagramınız varsa doktor Nazife Ergen hocaya ordan bir bakın bir telefon edin isterseniz görüşün konuşun yine de karar sizin ama dediğim gibi ertelemeyin artık iyice araştırın içinize sinen bir doktorlada başlayın madem istanbuldasınız doktor imkanınız çok var eşinize ve kendinize bu eziyeti çektirmeyin inanın keşke daha önce gitseydim diyeceksiniz evliliğiniz sanki yeniden başlayacak çok mutlu olacaksınız artık doktorumdan ben çok memnun kaldım tavsiye ederim yinede son karar sizin tabi hakkınızda hayırlısı olsun ☺Bu arada ben anneyim 8 yasinda kizim var anesteziyle asilamayla oldu
Sagol teşekkür ederim canim ınş iyi biriyle karsilasirimAllah bağışlasın Rabbim hayırlı ömürler versin. Eğer instagramınız varsa doktor Nazife Ergen hocaya ordan bir bakın bir telefon edin isterseniz görüşün konuşun yine de karar sizin ama dediğim gibi ertelemeyin artık iyice araştırın içinize sinen bir doktorlada başlayın madem istanbuldasınız doktor imkanınız çok var eşinize ve kendinize bu eziyeti çektirmeyin inanın keşke daha önce gitseydim diyeceksiniz evliliğiniz sanki yeniden başlayacak çok mutlu olacaksınız artık doktorumdan ben çok memnun kaldım tavsiye ederim yinede son karar sizin tabi hakkınızda hayırlısı olsun ☺
KaAynı tedavileri yaşıyorum şuan bende ama ilişki anından korkuyorum o aparatı soktu ama kan gelmedi zaten ben kandan korkuyorum bencekan gelse rahatlıycakmışım gibi hissediyorum
kan gelsede rahatlama olmuyor canım.eşim haftalar önce arkamı döndüm iğne oluyormusum gibi tamam dayanıcam dedim biraz girdi kanda geldi.ama ikinciyi yapamadık.artık doktor arayıp tedavi olmaya karar verdim..Aynı tedavileri yaşıyorum şuan bende ama ilişki anından korkuyorum o aparatı soktu ama kan gelmedi zaten ben kandan korkuyorum bencekan gelse rahatlıycakmışım gibi hissediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?