canım,hepsi öyle değil. bak bizler gibi açıklardanda bu olaya yasakçı gözle bakan var. bende başım açık diye bazılarından laf yedim reelde.okypete sana bazı konularda katılıyorum evet başörtüsü takan istediği yerde çalışsın okusun bu ayrıma ne gerek var ama şöyle bir gerçekte var başörtüsü siyasi amaçlara hizmet eder oldu.Ve anlamadığım bir şey var lafım şu tavrı gösteren başörtülülere;ben sizin aynı haklara siyasi amaçlara hedef olmadan sahip olmanızı desteklerken siz neden tramvayda sokakta bana namussuzmuşum gibi bakıyorsunuz,baştan aşağı küçümser ifadeyle beni süzüyorsunuz...Bu ayrımı kendileri yaratıyor bunu da es geçemeyeceğim maalesef.
Bende bunların farkındayım canım ama şununda farkındayım:bu ülke şu anda bu amacı siyasi nedenlerin dışında ayrım yapmadan gerçekleştirmiyor bundan eminim.Kamuda resmi dairelerde her yerde serbest olsun evet hakları ama başımıza gelecekleri söyleyeyim sen iş görüşmesine mülakata gideceksin o da ve siyasi görüşler devreye girecek adam kime yakınsa onu işe alacak bak bu sadece bir örnek.Bu ülke hazır mı bazı şeylere onu sorguluyorum ve baştakiler bunu bence başka amaçlarla yapıyor.canım,hepsi öyle değil. bak bizler gibi açıklardanda bu olaya yasakçı gözle bakan var. bende başım açık diye bazılarından laf yedim reelde.
ama bu oldu diye bunu yapan terbiyesizler var diye bunu isteyerek ,gönülden yapan insanlara neden bu yasağı verelim . yada benim gibi başı açık olupta ,evet başörtülüler çalışamaz kamuda diyen var diye ben cezalandıralayım.
ne benim suçum bu,nede başörtülü kardeşlerimin.
evet böyle fanatik insanlar varç maalesef var.
ama korkuyorum diye siyasi amaçla bunu yapmayan ,sadece inandıkları için başını örten insanların özgürlüğünü neden kısıtlayalım.
Ve şunu da ekleyeyim ilk okullarda öğretmenlik yapanların başörtüsü takmasına hala karşıyım çünkü o yaşta çocuk bunu anlayamaz nedenini ayrımını.En çok benimsenen izlenen incelenen ilk okul öğretmenleridir.Çocuk sorgulayacaktır :neden kendi öğretmeninin başının kapalı olduğunu.Şu açıklamayı anlayacak mı pekiini gerekçelerle,cinsel amaçla saçlarımla tahrik etmemek için vs...Çocuk bunu anlar mı?Ve evdeki annesini ya da diğer açık insanları farklı bir gözle bu sefer sorgulamaz mı?
Ayrıca üniversitenizde hocanın siyasi görüşlerine göre başörtüsü takanla takmayana tavrı değişiyor ne hikmetse bu da bir Türkiye gerçeği...O zaman bu ve benzeri sebeblerden resmi kurumlar başörtüsüne hazır mı tekrar tekrar konuşulacak çok uzun bir konu bu...
Konu dışına fazla çıkmak istemiyorum.Zihniyetlerin sapkınlığı devam ettikçe böyle yarışmalara konan yasaklarla başlayan gerçekler yakında istemeyeni de isteyeni de baş örtmeye zorlayacak diye düşünüyorum ve şeriata dk kaldı diyorum.
saraylım bu görüşe katılamayacağım
bu durumda özgürlüklerden ve biz başımız açık olana yapılan baskılardan bahsedemeyiz.
olmaz. ben istediğimi yaparım ama onlar yapamaz olmaz.
o zaman derlerki sende başını kapa.
hayır. zamanında çok çektiler. okuma,çalışma özgürlükleri ellerinden alındı.
ben başı örtülü kardeşiminde benim haklarından yararlanmasını ve yanyana heryerde çalışmayı isterim.
ha buna hem bizler için hemde başı örtülü kadınlarımız için yasaklamayla bakanlar olacaktor hep. biz ellele birbirimizin haklarını korumak zorundayız. ben onların onlarda benim. biz kadınız. erkekler bu görüşte olan,dindar erkekler okudu,üniversiteye girdi,çalıştı. ama kadınlarımız çalıştırılmadı,okutulmadı.kadınlar yaşadı yine sıkıntıyı..
noldu,yine olan biz kadınlara oldu.
yine biiz zorla kapatılırsak olan bize olacak.
bu çatlak sesler hep olacak. ve bizler omuz omuza elele özgürlüğümüz için savaşacağız.
Beğenemedim okym:
Özgürlükten,kadın haklarından bahsediyorsak başörtüsünü ayrıştırmamız hata zaten.
Bu ülkede kadın tabii ki başörtüsü ile kamudada çalışabilmeli,mahkemeyede girebilmeli.
AKP de zaten bunun aksini savunanlar yüzünden beslenmedi mi?
Başörtüsü meselesinin bugüne kadar çözülmemesi bu devletin ayıbıydı.
Parkon ve oky , beğenmek yetmedi bir de teşekkür edeyim istedim .Neden size özel teşekkür , çünkü siyasi dalaverelerin içinde , farklı bir ideoloji içinde de olsanız bu oyuna gelmediğiniz için . Haddim mi ? Değil belki ama yine de teşekkürler.
Bu teşekkür , bakış açınız için ...
Sahip olduğunuz bakış açısının tersi bu ülkeye bir arpa boyu yol aldırmaz , hep birileri bunu savunurken diğerleri ötekini savunur ve öylece ayrışarak kalırız .
Kadın üzerinden güdülen bu ideoloji savaşını anlamam imkansız . Örtülü kadını kamuya sokmadın , eeee ne oldu ? Kamu dışında kalmasını istediğin zihniyet , erkeklerle pekala dalmadı mı içeriye ?
Karar organlarında kadın sesinin önemini anlasak , o vakit ; kimseye o girsin ama sen kal demeden , sadece eğitim alan ve çalışan kadın sayısındaki istatistiklerin artıyor olmasına sevinsek mesela , çok mu ütopik oldu ?
Siz birbirinize tesekkur etmeye devam edin... Bana da fanatik deyin, onemli degil... Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulurmus... Basortusunun kadina ozgurluk getirdigini savunan Turk toplumundan baska toplum yoktur herhalde... Neden yoktur? Cunki Turkiye bugune kadar musluman olup da hala laik kalabilmis yegane ulkedir, kadini simdiye dek Islamla yonetilmemistir, modern hukuk prensipleri ile yonetilmistir, erkegin kadin uzerindeki dinden kaynaklanmis muhtesem baskisini hic yasamamistir o. Bakiniz Iran, Afganistan, Libya... Bir zamanlar onlar da laikti, artik degiller... Orada da kadinlar bu isin bu raddeye gelecegini dusunememislerdi. Simdi size soruyorum: Iran'daki, Libya'daki kapali kadin mi ozgur, yoksa sizler mi? Orayi geciniz, mahallenizdeki evli ve bastan asagi kapali Munevver hanim mi daha ozgurdur sizce, yoksa ayni mahalledeki saci basi acik gezmesinde hic bir sakinca gormeyen bir ese sahip Nesrin hanim mi? Bu ikisine baktigimizda hangisi daha ozgur gorunuyor?
Herkesi mutlu edemezsiniz. Birini mutlu eden digerine dert olabilir, bunun orta yolu yok. Cogunlugun tercihine uyulur. Modern hukuk kanunu ile yonetilen ulkelerde kadinin kiyafetine, nerde calisacagina, kac cocuk yapacagina, kacini aldirip kacini doguracagina, ozel hayatina hic kimse karisamaz. Basini orten bile sadece kendi tercihi icin orter. Cikartacagima okula gitmem diyen de sadece kendi tercihi icin okula gitmez. Sizler dininizin size erkegi sehvete getirmemek icin ortunmeyi emrettigine inaniyorsunuz. Ama islamin hosgoru dini olduguna, Allahin affediciligine inanmiyorsunuz, o yuzden basinizi acip okula gitmek zul geliyor. Basinizi acip okula gitmek yerine, Islam icin herkesin kapanmasini tercih ediyorsunuz. Kendiniz kapanmakla kalmayip, gordugunuz her aciga "Allah hidayet versin, cennet var, cehennem var, cennet icin burada hazirligimizi yapalim" gibi telkinlerde bulunuyorsunuz. Kocaniz ona bakiyor mu diye goz ucu ile kocanizi suzuyorsunuz. Basinizi orterken beyninizi fesatla dolduruyorsunuz. Neyse, bu bir genelleme olamaz, ancak cogunlugun boyle dusundugune itirazi olan var mi?
Size gore butun fahiseler de ateslerde yanacaklar degil mi? Hayir, evladi icin muskul duruma dusup sadece onu doyurmak icin bedenini satmak zorunda kalmis olan kadina bile Allah gunah yazmiyor, affediyor. Ama siz baski yuzunden basinizi acip okula giderseniz sizi kesin ateslerde yakar...Inanc meselesi..
Sizin basinizi baglayarak ozgurluge filan kavustugunuz yok. Siz basinizi baglayarak ancak yobaz zihniyeti kendi uzerinizde biraz daha hak sahibi yapiyorsunuz. Erkek egemonyasi karsisinda ilk ve en onemli halkaya "evet" diyorsunuz. Sizler basortusu serbest kaldi diye sevinirken, onlar baskici emellerimize bir adim diye yaklastik, en buyuk ve en onemli tavizi koparttik diye bayram yaptilar... Hepsi bu sevincle gizlendikleri magaralarindan gun isigina ciktilar, simdi ortaligi kasip kavuruyorlar. Sizi "din, Allah" diyerek daha fazla nasil boyunduruk altina alabilirler, onun pesindeler.. Siz ozgur olmadiniz, siz erkeklerin uzerinizdeki, bedeninizdeki soz hakkini seve isteye kabul ettiniz. "Siz yeter ki azmayin, biz gerekirse carsafa bile gireriz..." Boylece biz daha ozgur, siz daha mutlu... Saka gibi...
Carsafli, peceli Afgan kadini 1970'lerdeki, kapali zihniyetin bugun "ciplak" diye nitelendirdikleri Afgan kadinindan daha ozgur he mi? Guldurmeyin beni Allahaskina...
hhahhaahaaaaaaaaaaaaaaaaa nerden buldun bunu ...Hatırlıyorum bu gösteriyi...Şunun bile sadece bir şov, cinsellik olmadığını anlayacak bir zihniyet diliyorum baştakilereBence bayanlarla uğraşmayı bırakıp buna bir çare bulsunlar
Çokk tahrik oluyorum
[video=youtube;c1T61vX4wm4]http://www.youtube.com/watch?v=c1T61vX4wm4[/video]
Gerçi konu başörtüsüne dönmüş ama
Siz birbirinize tesekkur etmeye devam edin... Bana da fanatik deyin, onemli degil... Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulurmus... Basortusunun kadina ozgurluk getirdigini savunan Turk toplumundan baska toplum yoktur herhalde... Neden yoktur? Cunki Turkiye bugune kadar musluman olup da hala laik kalabilmis yegane ulkedir, kadini simdiye dek Islamla yonetilmemistir, modern hukuk prensipleri ile yonetilmistir, erkegin kadin uzerindeki dinden kaynaklanmis muhtesem baskisini hic yasamamistir o. Bakiniz Iran, Afganistan, Libya... Bir zamanlar onlar da laikti, artik degiller... Orada da kadinlar bu isin bu raddeye gelecegini dusunememislerdi. Simdi size soruyorum: Iran'daki, Libya'daki kapali kadin mi ozgur, yoksa sizler mi? Orayi geciniz, mahallenizdeki evli ve bastan asagi kapali Munevver hanim mi daha ozgurdur sizce, yoksa ayni mahalledeki saci basi acik gezmesinde hic bir sakinca gormeyen bir ese sahip Nesrin hanim mi? Bu ikisine baktigimizda hangisi daha ozgur gorunuyor?
Herkesi mutlu edemezsiniz. Birini mutlu eden digerine dert olabilir, bunun orta yolu yok. Cogunlugun tercihine uyulur. Modern hukuk kanunu ile yonetilen ulkelerde kadinin kiyafetine, nerde calisacagina, kac cocuk yapacagina, kacini aldirip kacini doguracagina, ozel hayatina hic kimse karisamaz. Basini orten bile sadece kendi tercihi icin orter. Cikartacagima okula gitmem diyen de sadece kendi tercihi icin okula gitmez. Sizler dininizin size erkegi sehvete getirmemek icin ortunmeyi emrettigine inaniyorsunuz. Ama islamin hosgoru dini olduguna, Allahin affediciligine inanmiyorsunuz, o yuzden basinizi acip okula gitmek zul geliyor. Basinizi acip okula gitmek yerine, Islam icin herkesin kapanmasini tercih ediyorsunuz. Kendiniz kapanmakla kalmayip, gordugunuz her aciga "Allah hidayet versin, cennet var, cehennem var, cennet icin burada hazirligimizi yapalim" gibi telkinlerde bulunuyorsunuz. Kocaniz ona bakiyor mu diye goz ucu ile kocanizi suzuyorsunuz. Basinizi orterken beyninizi fesatla dolduruyorsunuz. Neyse, bu bir genelleme olamaz, ancak cogunlugun boyle dusundugune itirazi olan var mi?
Size gore butun fahiseler de ateslerde yanacaklar degil mi? Hayir, evladi icin muskul duruma dusup sadece onu doyurmak icin bedenini satmak zorunda kalmis olan kadina bile Allah gunah yazmiyor, affediyor. Ama siz baski yuzunden basinizi acip okula giderseniz sizi kesin ateslerde yakar...Inanc meselesi..
Sizin basinizi baglayarak ozgurluge filan kavustugunuz yok. Siz basinizi baglayarak ancak yobaz zihniyeti kendi uzerinizde biraz daha hak sahibi yapiyorsunuz. Erkek egemonyasi karsisinda ilk ve en onemli halkaya "evet" diyorsunuz. Sizler basortusu serbest kaldi diye sevinirken, onlar baskici emellerimize bir adim diye yaklastik, en buyuk ve en onemli tavizi koparttik diye bayram yaptilar... Hepsi bu sevincle gizlendikleri magaralarindan gun isigina ciktilar, simdi ortaligi kasip kavuruyorlar. Sizi "din, Allah" diyerek daha fazla nasil boyunduruk altina alabilirler, onun pesindeler.. Siz ozgur olmadiniz, siz erkeklerin uzerinizdeki, bedeninizdeki soz hakkini seve isteye kabul ettiniz. "Siz yeter ki azmayin, biz gerekirse carsafa bile gireriz..." Boylece biz daha ozgur, siz daha mutlu... Saka gibi...
Carsafli, peceli Afgan kadini 1970'lerdeki, kapali zihniyetin bugun "ciplak" diye nitelendirdikleri Afgan kadinindan daha ozgur he mi? Guldurmeyin beni Allahaskina...
bunu yazarken başörtülü kadınları neden görmezden geliyosunuz onlar insan değil mi kadın değil mi sizin için
insanlar başörtülü diye ünivrsiteye giremiyodu kamuda çalışamıyodu en basitinden siz baskı yok diyosunuz
işinize gelince herşey özgürlük oluyo gelmeyince yasaklansın diyosunuz bu nasıl bi çelişki böyle
o zaman özgürlük sadece belli bi kesim için geçerli hale geliyo
Simon, benim soylediklerimde bir celiski yok. Devlet kime okula gidemezsin, calismazsin dedi ki simdiye dek? Basim bagli, acip gidemem diyenin kendi tercihidir, acan okula, ise gitmedi mi?
Tayyip Erdogan'in bir lafi vardi eskiden :"Hem musluman, hem laik olunmaz!" diye... Katildigim tek lafi... Olursa da boyle sancilari olur bir kesime... %90 i musluman olan bir ulkede laik bir devlet yapisinin olmasi ve surdurulebilmesi Hristiyan bir ulkede oldugu kadar kolay degil. Turkiye hassas dengeler uzerinde giden bir ulke, bugun hala laik kalabilmis tek Islam ulkesi. Liyakati kesin kurallara baglamazsaniz eger, bir anda neye ugradiginizi sasirir, yikilir gidersiniz. Ulkede bugun yapilmaya calisilan da o. Biz Hristiyan bir Avrupa ulkesi degiliz, mevcut idare seklimizi korumak icin daha cok onlem almak durumundayiz.
Erdogan seneler once "Biz degistik!" sozu vererek koltuga geldi. Halbuki en bugun en buyuk arzusunun laik TC Devletini yikip yerine bir Islam devleti kurmak oldugunu saklamaya bile gerek duymuyor. Soylemleri, davranislari, cikardigi kanunlar hepsi bunu teyit eder nitelikte. Bu milletin yillarca basina gelmesinden korktugu ne varsa bir bir gerceklesiyor. Turkiye laiklikte esneklik kabul edemez. Bu konuda sert kurallar koymaya mecbur. Dedigim gibi, herkesi memnun edemezsiniz, etmeye kalkarsaniz da herkesi mutsuz etmekten baska bir ise yaramaz. Ayni bugun gibi..
valla saraylım yazdıklarını şok olarak okudum hem demişsin modern hukuk kurallarında kadının ne giyeceğine vs karışılmaz hemde başörtüsü yasağını savunmuşsun
hem demişsin kadın istediği için örtülür sonra da erkeklerin baskısından bahsetmişsin
verdiğin örnekler de çok alakasız geldi
Allahın neye günah yazıp yazmayacağına da kendin karar verir hale gelmişsin bunu keskin sözcüklerle ifade etmişsin inanamadım
yanlış mı okudum acaba diye baktım ama resmen öyle söylemişsin birkaç yerde
Allahın kimi affedip affetmeyeceğine biz karışamayız heralde konumuz o değil gerçi
neyse senin görüşün bu demek ki saygı duyuyorum ama çok farklı yerlerden bakıyoruz olaya onu anladım
saraylım senin korkunu anlıyorum ama ben öyle birşeyin gerçekleşeğine inanmıyorum
erdoğan sonsuza kadar iktidarda kalacak değil bu söylediklerini de yapmaya çalışsa bile yapamaz ki en ufak tepkilerde geri adım atıyolar zaten kızlı erkekli meselesi trt olayı vs sonrada lafı çeviriyolar
ben başörtüsünü yasağına karşıyım sadece bu tarz kıyafet vb olaylara yasak getirilmesini desteklemiyorum açıkladım zaten önceki sayfalarda
ama sen başka açıdan bakıyosun orta yolu bulmamız mümkün görünmüyo o yüzden herkesin görüşüne saygım var
Simon, benim soylediklerimde bir celiski yok. Devlet kime okula gidemezsin, calismazsin dedi ki simdiye dek? Basim bagli, acip gidemem diyenin kendi tercihidir, acan okula, ise gitmedi mi?
Tayyip Erdogan'in bir lafi vardi eskiden :"Hem musluman, hem laik olunmaz!" diye... Katildigim tek lafi... Olursa da boyle sancilari olur bir kesime... %90 i musluman olan bir ulkede laik bir devlet yapisinin olmasi ve surdurulebilmesi Hristiyan bir ulkede oldugu kadar kolay degil. Turkiye hassas dengeler uzerinde giden bir ulke, bugun hala laik kalabilmis tek Islam ulkesi. Liyakati kesin kurallara baglamazsaniz eger, bir anda neye ugradiginizi sasirir, yikilir gidersiniz. Ulkede bugun yapilmaya calisilan da o. Biz Hristiyan bir Avrupa ulkesi degiliz, mevcut idare seklimizi korumak icin daha cok onlem almak durumundayiz.
Erdogan seneler once "Biz degistik!" sozu vererek koltuga geldi. Halbuki en bugun en buyuk arzusunun laik TC Devletini yikip yerine bir Islam devleti kurmak oldugunu saklamaya bile gerek duymuyor. Soylemleri, davranislari, cikardigi kanunlar hepsi bunu teyit eder nitelikte. Bu milletin yillarca basina gelmesinden korktugu ne varsa bir bir gerceklesiyor. Turkiye laiklikte esneklik kabul edemez. Bu konuda sert kurallar koymaya mecbur. Dedigim gibi, herkesi memnun edemezsiniz, etmeye kalkarsaniz da herkesi mutsuz etmekten baska bir ise yaramaz. Ayni bugun gibi..
Türkiye Cumhuriyeti Laik falan degildir, diyanet vardir devletin resmi din anlayisi vardir resmi din dikatasi vardir. devlet ne kadar ve nasil nereye inanacagina karisir, ayrica kisi laik olmaz devletler laik olur kurumlar olur, yani bir kisi nasil laik olabilir dini cami de birakip camiden adim atinca yok mu sayiyor ? bi kere inaniyorsan müslümansan böyle bir sansin yok.
inanmiyorsan mesele yok zaten. basörtüsü ile alakali söylediklerinize yorum bile yapamiyorum saat gec kaldiramadim