- 14 Aralık 2013
- 8.314
- 6.284
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Alevilerde trt den özür istesin bakalım, dileyen olacak mı
bu okuduklarım gerçekmi. siz hangi yüzyıldan kaldınız.günümüzde yaşamadığınız kesinde.Türkiye Cumhuriyeti Laik falan degildir, diyanet vardir devletin resmi din anlayisi vardir resmi din dikatasi vardir. devlet ne kadar ve nasil nereye inanacagina karisir, ayrica kisi laik olmaz devletler laik olur kurumlar olur, yani bir kisi nasil laik olabilir dini cami de birakip camiden adim atinca yok mu sayiyor ? bi kere inaniyorsan müslümansan böyle bir sansin yok.
inanmiyorsan mesele yok zaten. basörtüsü ile alakali söylediklerinize yorum bile yapamiyorum saat gec kaldiramadim
Türkiye Cumhuriyeti Laik falan degildir, diyanet vardir devletin resmi din anlayisi vardir resmi din dikatasi vardir. devlet ne kadar ve nasil nereye inanacagina karisir, ayrica kisi laik olmaz devletler laik olur kurumlar olur, yani bir kisi nasil laik olabilir dini cami de birakip camiden adim atinca yok mu sayiyor ? bi kere inaniyorsan müslümansan böyle bir sansin yok.
inanmiyorsan mesele yok zaten. basörtüsü ile alakali söylediklerinize yorum bile yapamiyorum saat gec kaldiramadim
Şu yazıya benim cevabım bellidir.........okypete düşündüklerimi yazmış.........lakin ben dini vecibelerini tamamen yerine getiremediğinden dert yanıp saraylım sayesinde örtüneceğim diye hırslanan arkadaşların şunun gibi olan yazılara cevabını çok merak ediyorum...........dinde zorlama olamayacağı konusu olduğunda herkes suspus
5. Sayfada haber paylaşılmış yayınlanacakmış,oradan okuyabilirsiniz haberi.Sonuc ne peki gercekten yayinlanmayacakmi?
Bu konuyla ilgili altta paylaştığım tivite çok güldüm, hala da gülüyorum. acınacak halimize gülüyoruz aslında da, neyse..
bu okuduklarım gerçekmi. siz hangi yüzyıldan kaldınız.günümüzde yaşamadığınız kesinde.
bunlarA gerçekten inanıyor musunuz
din diktası varmış,devlet ne kadar ve nereye kadar inanacağımıza karışırmış.
devlet benim inancıma ,neye inanacağıma yada, inanmayacağıma , sınırına karışamaz hanımefendi. yok öyle şey.
siz sanırım osmanlıda kalmışsınız. zaten avatarınızdan da belli.(yalnız dikkat edin ,avatarınızdaki sultan kapalı değil. )
ama osmanlının yerine Türkiye cumhuriyeti aldı. ve evet burası laik bir devlettir. diyanet devlet işlerinede karışmaz.
günaydın. üsküdarda sabah oldu.
...uyanın
1 günde bizi de bastan asagi kapayacaklar diye korkuyorum ben.
Kendimi gectim. Cocuklarim icin endiseleniyorum.
Çok büyük konuşmayayım ama........birgün evlenip çocuk yapma fırsatını yakalayabilirsem gidip yurtdışında doğurmaya çalışacağım.........mesele başımızdakilerin durumları değil............kadınlar kulübünü okuduğumdan beri meselenin insanlar olduğunu anladım..........bakma sen almanyada da polisler şöyleymiş böyleymiş laflarına..........orda hersene anayasa değişmiyor..........benim her hafta meslegimle ilgili yasa değişiyor.......herkes yarabbi şükür modunda..........ben nasıl güveneyim.........başbakanın dediği hanımlar çocuk doğurun devlet hibe edin.......nasıl yaparım
Ölmeye hazır asker.......bedava çalışacak işçi......beni baştan aşagı örtmelerini çoktan geçtim
Siz birbirinize tesekkur etmeye devam edin... Bana da fanatik deyin, onemli degil... Dogruyu soyleyen dokuz koyden kovulurmus... Basortusunun kadina ozgurluk getirdigini savunan Turk toplumundan baska toplum yoktur herhalde... Neden yoktur? Cunki Turkiye bugune kadar musluman olup da hala laik kalabilmis yegane ulkedir, kadini simdiye dek Islamla yonetilmemistir, modern hukuk prensipleri ile yonetilmistir, erkegin kadin uzerindeki dinden kaynaklanmis muhtesem baskisini hic yasamamistir o. Bakiniz Iran, Afganistan, Libya... Bir zamanlar onlar da laikti, artik degiller... Orada da kadinlar bu isin bu raddeye gelecegini dusunememislerdi. Simdi size soruyorum: Iran'daki, Libya'daki kapali kadin mi ozgur, yoksa sizler mi? Orayi geciniz, mahallenizdeki evli ve bastan asagi kapali Munevver hanim mi daha ozgurdur sizce, yoksa ayni mahalledeki saci basi acik gezmesinde hic bir sakinca gormeyen bir ese sahip Nesrin hanim mi? Bu ikisine baktigimizda hangisi daha ozgur gorunuyor?
Herkesi mutlu edemezsiniz. Birini mutlu eden digerine dert olabilir, bunun orta yolu yok. Cogunlugun tercihine uyulur. Modern hukuk kanunu ile yonetilen ulkelerde kadinin kiyafetine, nerde calisacagina, kac cocuk yapacagina, kacini aldirip kacini doguracagina, ozel hayatina hic kimse karisamaz. Basini orten bile sadece kendi tercihi icin orter. Cikartacagima okula gitmem diyen de sadece kendi tercihi icin okula gitmez. Sizler dininizin size erkegi sehvete getirmemek icin ortunmeyi emrettigine inaniyorsunuz. Ama islamin hosgoru dini olduguna, Allahin affediciligine inanmiyorsunuz, o yuzden basinizi acip okula gitmek zul geliyor. Basinizi acip okula gitmek yerine, Islam icin herkesin kapanmasini tercih ediyorsunuz. Kendiniz kapanmakla kalmayip, gordugunuz her aciga "Allah hidayet versin, cennet var, cehennem var, cennet icin burada hazirligimizi yapalim" gibi telkinlerde bulunuyorsunuz. Kocaniz ona bakiyor mu diye goz ucu ile kocanizi suzuyorsunuz. Basinizi orterken beyninizi fesatla dolduruyorsunuz. Neyse, bu bir genelleme olamaz, ancak cogunlugun boyle dusundugune itirazi olan var mi?
Size gore butun fahiseler de ateslerde yanacaklar degil mi? Hayir, evladi icin muskul duruma dusup sadece onu doyurmak icin bedenini satmak zorunda kalmis olan kadina bile Allah gunah yazmiyor, affediyor. Ama siz baski yuzunden basinizi acip okula giderseniz sizi kesin ateslerde yakar... Inanc meselesi..Sizin basinizi baglayarak ozgurluge filan kavustugunuz yok. Siz basinizi baglayarak ancak yobaz zihniyeti kendi uzerinizde biraz daha hak sahibi yapiyorsunuz. Erkek egemonyasi karsisinda ilk ve en onemli halkaya "evet" diyorsunuz. Sizler basortusu serbest kaldi diye sevinirken, onlar baskici emellerimize bir adim diye yaklastik, en buyuk ve en onemli tavizi koparttik diye bayram yaptilar... Hepsi bu sevincle gizlendikleri magaralarindan gun isigina ciktilar, simdi ortaligi kasip kavuruyorlar. Sizi "din, Allah" diyerek daha fazla nasil boyunduruk altina alabilirler, onun pesindeler.. Siz ozgur olmadiniz, siz erkeklerin uzerinizdeki, bedeninizdeki soz hakkini seve isteye kabul ettiniz. "Siz yeter ki azmayin, biz gerekirse carsafa bile gireriz..." Boylece biz daha ozgur, siz daha mutlu... Saka gibi...
Carsafli, peceli Afgan kadini 1970'lerdeki, kapali zihniyetin bugun "ciplak" diye nitelendirdikleri Afgan kadinindan daha ozgur he mi? Guldurmeyin beni Allahaskina...
ben bir şeyi çok merak ettim sormadan öğrenmeden duramayacağım şu kırmızıyla belirttiğim alanı acaba hangi kaynaktan öğrendiniz?