Triendy'in Başarı Öyküsü 20 Kilo Verdi

Papatya ,canım bende özgeye kaltılıyorum.En iyisi ögretmeniyle birlik olman.Gerçi biz tecrübesisiz ama fikrimiz bu yönde.Bak korkuttun beni şimdi.Demek uykusuz geceler felan en iyi günlerdi mi diyosun:44::18:Ogluş dün sabah erkenden öksürerek uyandı ve bir kez uyudu.Misafirliktede çocuklarla oynadugı için 10:30 da uyudu ilk kezOhh dedim dün geceden yorgundum bu gece uyur emir tabii bende.Ama saydım ki sabah 9 a kadar tam taamına 8 kere uyandıMemeden kesme konusunda bugün saglık ocagına gidip igne vurdurmayı konuşucam.Ama çok üzülüyorum iinş. bunalıma felan girmem.Ama böyle uuykusuzda nereye kadar dayanırım bilmiyorum.Çok düştü iyice iki gögsümüde açıp saatlerce oyun oynuyor resmen.Akşam misairlikte çayımı hep soguk içtim hep anne meme meme adamların yanında utandım valla.Şimdi de anne yat meme diyor yine

Özge, canım eski menülerine dönmüşsün tebrik ediyorum seni abur cubursuz günler diliyorum

Papatya rica ederim canim ins. Bir cozume ulasirsiniz bu konuda ama dedigim gibi olagan seyler cok fazla takilma
Ebrucum benim kizimda oyle gerci daha 15 aylik ama cok duskun evde butun gun kucagimda gozum korkmuyor degil. İns. Sizde biz de cok yipranmadan biraktirabiliriz
Menum
Kahvalti yapamadim
14.00
1 tabak manti
1 bardak fants
16.30
1 dilim kostebek pasta
Nescafe
19.30 simdi yiycem
1 dilim pasta
Yesilcay
Odul gunum boylece son bulmus oluyor

Kızlar ogluşun burnu akıyor ve huysuz ama bende uykusuzluktan başım çatlıyor sinirlerim bozuk.Yarın saglık ocagına gidip danışıcam.Ama çokta üzülüyoruma ama ataklarım başlamadan dr. bu seferde kızdırmadan tedavime başlamalıyım.Ama bıraktırınca sanki beni sevmiycek yanıma gelmiycek kopucak benden gibi geliyor.Hele emecegi zaman yagcılık yapmak iççin annemmmm diye uzarak bi annem deyişi var beni bitiriyor.Bıraktırınca annem demezse ya beni sevmezse sogursa benden

benim oğlum 7 yaşında. 22 ay emzirdim. prematüre bir bebekti. ilk 10 gün sütüm gelmedi. sonrasında geldi. alıştı emmeye. seninle aynı duyguları ben de yaşıyordum. ama keşke şu anda gelip oğlumla olan ilişkimi görsen boşuna üzüldüğünü anlarsın. ben de aynı şekilde ya sevmezse, ya istemezse diyordum. onunla olan tüm bağım bitecek gibi hissediyordum. ama öyle olmadı. o senin meme için sevmiyor ki annesi olduğun için seviyor. bence sen bu durumdan kurtul . çocuğun sendeki kötü psikolojiyi anlayabilir. ona fiziksel anlamda daha çok dokun, onu sevdiğini söyle. eminim çok rahat geçecek ve boşuna üzüldüğünü anlayacaksın.

ben bugün menü yazmayayım. yok yok yazayım da şöyle bir azarlayın beni.
07:30 domates, salatalık, 2-3 çatal peynir, 2 adet zeytin, bir dilim ekmek, bir muz
11:00 7-8 adet fındık
12:00 bir porsiyon patlıcan musakka, 1,5 dilim ekmek (çok yemişim çok), yoğurt
16:30 bir adet erik
18:00 7-8 adet badem
20:00 4 yk taze fasülye, 1 dilim ekmek

bugün çok ekmek yemişim. akşam dersim vardı. eve geç geldim. öğlen derste açıkmayayım diye yedim. akşam da açlıktan başım dönerek geldim eve. resmen saldırdım.

geçmiş olsun ebru, benim kızımda hasta cumadan beri ateşler içinde yavrum, ama bu gün biraz daha iyi, yeni uyuttum, dün gece doğru dürüst uymadı uymadığı gibi ağlayıp durdu, artık neresi ağrıyorsa anlayamadımda neyse şükür biraz daha iyi

emzirme işi için nacizane fikirlerimi söyliyeyim, sağlığın şuan çok daha önemli çünkü sen hasta olursan ona ,iyi bakamazsın, ona iyi bakman sütten daha önemli, ayrıca ben pek inamıyorum süt koruyor falan valla benim kzıım emiyor ama son 3 haftada bu ikinci hastalığı, ayrıca sütün hiçbir besin değeri yok şuan, bide bebek büyüdükçe bıraktırmak çok daha zor oluyor benim arkadaşım 25 ayda bıraktırdı kızını kızı 3,5 yaşında hala biberonu suyla doldurur yaslanır onun gögsüne bir litre suyu içer bitirir, bide çok emen çocuklar daha bağımlı oluyorlarmış, özgüven bakımındansa sorunlu, tabi bazı görüşlerde bunun tam tersini söylüyor

şimdi birden mi bırakmayı düşünüyorsun yavaş yavaşmı buda önemli, ama hangidsini yaparsan yap, mutlaka anlat oğluna neden bırqkmas gerektiğini artık emzirmeyeceğini, ben azatmıştım 8 den 4 e düşürdük gündüz emme i,şini, gündüzü sıfırlayınca bu defa gece kesmeye başlıyacam yani bir kaç ayımızı alacak ama umarım beceririm, benimkide yapışıyor bana memmm memmm diye ağlıyor amam oyalayacak bişey buluyorum dikkatini dağıtıyorum ve saatinde emziriyorumm, başlarda çok ağladı şimdi alıştı gibi ama 2 gündür yine çok istiyor sanırım hastalıktan

neyse çok konuştum, ama sakın ama sakın seni sevmiyeceğini düşünme, ne olursa olsun seni sevecektir hemde karşılıksız ve koşulsuz, hele erekk çocukları 2-3 yaşında anneye resmen aşık olurlarr

bende yazayımm menümü

sabah bir simit çay

ara 3 rulo 9 kat

öğlen 5k patlıcam yemeği 2 k bulgur plavı, 2 ısırık ekmek

ara bir elma, bir kelek bir avuç beyaz leblebi

akşam 4 yk kuru fasulye 1 dilim buğday ekmeği, 2 kaşık yoğurt bir kaşık pilav, 2 kornişon turşu

ara 1 erik yeşil çay
3 mil lesli

ya ben bir türlü tam oturtamadım, tam böyle alışıyorum az yemeye, hafta sonu geliyor bir cozutuyorum toparlayana kadar cuma oluyor olmıyacak bu iş böyle millet bir gün ödül günü uyapıyor, ben 3 gün

bide şu plav ekmek olyını bırakamadım aslında acıyı sevdiğimden oluyor o cin bibere bayılıyorum ama sade yiyemiyorum mutlaka ekmekle yamem lazımm

papatyaa

yok ya çok ekmeek yememmişsin, günde 4 dilime kadar olur diyorlar ama tabi sen kendi bünyeni daha iyi bilirsin sana çok geliyorsa bilemem

oğlunla ilgili olarakta sanırım sayısal zekası gelişmiş bir çocuk, bende öğretmeniyle konuşanı önerimrim, bende öğretmenim ama bizim çocuklar büyük olduğu için bu sorunu konuşarak yada onları gaza getirerek çözebiliyoruz bazen, ama çok fazla söylemek ters tepki yapıyor, ama küçük çocuklar özelliklede ilk üç sınıfta öğretmenlerini çok severler onalrın gözüne girmek için herşeyi yaparlar, dolayısıyla öğretmeninin konuşması daha iyi olur, bide okuldaki rehper öğretmene danışamnı öneririm o daha çok yardımcı olacaktır sana , sen zaten kendin model oluyorsun ona bir kaç tiyoyla bu işi çözebilirsin, çok sıkma canını

merhaba
ben diğer günlerde sabah ki bir dilimden başka ekmek yemiyordum. geçen hafta akşam ki 18:30 dersimde bayılıyorum sanmıştım. bu hafta öğlen onun için yedim.
yarın öğlen oğlumu ben alıcam. öğretmenle konuşacağım. eşim telefonda konuştu. durumunun iyi old. ama dikkati toplamakta biraz zorlandığını söylemiş. çok teşekkür ederim ilgine.

Papatya menun cok guzel Ekmege takilmissin belki de kendince haklisin ama ben cok begendim oglen ekmegi yemeseydin daha mutlunolurdun heralde.sen aralari cok iyi yapiyosun findik badem meyve yiyerek
Hawar canim sende genel olarak eskiye nazaran az yemege basladin aburcuburu 1 gun ye biraz fazla ye doyumluk ye ama 1 gun ye diger gunler meyve findik falan yersin ben yulafli bitter yiyorum aslinda ama yemesem cok daha iyi bende ki teselli iste onlari yemesem cok daha asiri yiyorum cunku aburcuburu. Ekmek icin iyi birsey diyemicem maalesef pilav makarna corba yedigimizde karbonhidrat aliyoz zaten bunlar varsa ekmek yok ekmek aslinda sabah kahvalti ve oglen sebze yaninda iyi ne kadar az yersek o denli hizli kilo veriliyo
Ebru kizlar memeden kesmeye gelince oglun cokta kucuk degil artik canim hic ememeyen bebekleri dusun anne sutu almadan buyuyen bebekleri bu acidan bak bana nasip oldu oglumu bol bol emzirdim de.hepimiz bu donemden gecicez duygusal yaklasirsan ( biliyorum cok kolay degil ama)daha zor olur senin icin.belli bi zaman zorlanip ikinizde aliscaksiniz bu duruma oglanlar anneye duskun olur biz napalim babaci kizlarimizi yeterince emdi icin rahat olsun simdi ki aliskanlik oyun olmus artik kendi sagligini da dusunerek nasil biraktircagini arastir cok zorlanmadan atlatirsin ins. Oyunlar oyna daha fazla vakit gecir bir sekilde alisip unutur. Ama sana olan bagliligi asla azalmaz gene annem der oper seni sen onun ilk askisin memeyle ne ilgisi var sevginizin.
Hawarcim artik sutun hicbir besin degeri yok demissin:44: ama kizimin doktoru bana tam 2 yil emzir dedi besin degeri hic yok kismina katilmiyorum belki de oyle bilemiyorum tam net bir bilgim yok ama1 yasinda doktora gittik kizim 8 kiloydu hicbirsey yemiyodu dusun dr memeden kessen yer ama birak zayif olsun( sık hastalanan bir bebek degil nasilsa) ama anne sutu alsin hayatinin hicbir doneminde alamiycagi birsey bu dedi tam 2 yil emzir dedi.
Birde cocuga bagli yani emme refleksinin son bulmus olmasi gerek psikolojik tarafi da var bu isin erken biraktirdigimizda onun eksikligini ornegin ilerde tirnak yiyerek giderebiyorlar.ben de korkmuyorum degil evde oldugumuz icin de butun gun memede.resmen keyif yapiyor.zor birakir diye korkuyorum. Bir yandan da gecen gun gorumcem kendi cocugunu oyun parkina goturdu Bdnimde islerim vardi ilk defa verdim onlarla gitti orda oynamis sonra gorumcem evine goturdu karnini doyurup uyutmus kuzenleriyle oynayinca yorulmus cok. 7 saat falan hic gormedi beni cok uzun bi zaman bana gore birden ilk defa bu kadar ayri kaldik hic aglamamis ve meme istememisHem uzuldum hem sevindim.belkide cocuklar var diye huysuzlanmadi bilemiyorum.Ama beni gorur gormez memem diye sarildi doya doya emdi yaramaz kizim

Son düzenleme:
merhaba kızlar diyet başarı öyküleri okumak insanı gerçekten motive ediyo
bende çok kiloluyum tam 100 kilo tartıya çıkmak bile istemiyorum
bi çok kez diyet yaptım hatta iki ayda 14 kilo bile zayıfladım ama sonra kahramancageri aldım hepsini
diyetisyene de gittim ama verdiği listeye uyamadım öyle iki kaşık ondan üç kaşık bundann olunca hiç acıkmasam bile yemek yiyesim geliyo
sizlerde de öyle oluyomu bilmiyorum ama ben ne zaman dyete başlasam ne kadar kilo yapacak pasta börek kızartma var hepsini canım
çeker oysa normalde günlerce pasta börek yapmam
üstelik çocuk sahibi olmak istiyorum doktorum kilonun hamile kalmak için engel olmadığını ama zayıflarsam hamileliği kolaylaştıracağını söylüyo
ne dersiniz kızlar bende zayıflayabilirim dimi
insan isterse başarabilir başlangıçta 30 kilo versem 70 kiloya insem sonrasını düşünürüm gibi geliyo
su içmeyi pek beceremiyorum inanırmısınız bazen günde bi bardak su bile içmiyorum çünkü canım istemiyo
ama kararlıyım zayıfalayacam obez olmaktan sıkıldım
fikirlerinizle banada yardımcı olursanız sevinirim

ay canım kıyamam sana yaaa bende hamile kalmadan önce 90 kiloydum gebeliğim boyunca diyet yaptım toplamda 12 kilo kadar aldım doğum sonra gene hiç bir şey kalmamıştı taki süt olsun diye habire yedirdiler sağolsunlar oldum mu geri 100 küsürlerde şuan kızım 1.5 yaşında ama ben hala 96 kiloyum bir türlü veremiyorum ne kadar kilo verirsen gebeliğinde de sonrasında da o kadar rahat edersin çok istiyorum kilo vermek ama dayanamıyorum çok diyetisyene gittim ama benim için doğru insanlar gibi gelmediler çok iticilerdi ne yapacağımı bende bilemiyorum çok canımı sıkıyor bu fazlalıklar o yüzden sende verebildiğin kadar kilo ver sonra hamile kal bence benim durumuma düşme canım

diyetisyenler pek işe yaramıyo bence ben dşyetisyene bana ekmek kilo aldırıyo diyorum ben bedenimi tanıyorum diyorum o bana günde 8 - 10 dilim ekmek ye diyo ben zaten günde bu kadar ekmek yemiyorumki
ama kendim bildiğim gibi yapıp zayıfalayacam burayada yazacam
sende başla beraber zayıflayalım

Son düzenleme:

BEN BAŞLADIM BİLE CANIM HİÇ SORMA YAAA

BUDA SON DİYETİSYENİNYAZDIĞI LİSTE HEMDE ENDOKRİN UZM. TAVSİYELİ

SABAH KAHVALTI
1 PORSİYON MEYVE
1 KİBRİT KUTUSU PEYNİR VEYA 1 ADET HAŞLANMIŞ YUMURTA
2 İNCE DİLİM EKMEK
1 PORSİYON SÖĞÜŞ SALATA
5 ADET ZEYTİN

ARA ÖĞÜN
1 SB şekersiz süt veya yoğurt
1 porsiyon meyve

ÖGLEN YEMEĞİ
1 PORSİYON SEBZE YEMEĞİ (SUYU YENMESİN )
1 KÖFTE BÜYÜKLÜĞÜNDE YAĞSIZ ET, BALIK ETİ VEYA TAVUK ETİ
1 PORSİYON SÖĞÜŞ SALATA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
4 İNCE DİLİM EKMEK
1 PORSİYON MEYVE

ARA ÖĞÜN
1 kibrit kutusu peynir
1 ince dilim ekmek

AKŞAM YEMEĞİ
1 PORSİYON SEBZE YEMEĞİ (SUYU YENMESİN )
1 KÖFTE BÜYÜKLÜĞÜNDE YAĞSIZ ET, BALIK ETİ VEYA TAVUK ETİ
1 PORSİYON SÖĞÜŞ SALATA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
4 İNCE DİLİM EKMEK

ARA ÖĞÜN
1 SB şekersiz süt veya yoğurt
1 porsiyon meyve

MEYVALARIN 1 PORSİYON MİKTARI

ELMA 1 KÜÇÜK BOY
MUZ 1 KÜÇÜK BOY
GREYFURT YARIM
PORTAKAL 1 ORTA BOY
MANDALİNA 1 BÜYÜK BOY
NAR YARIM KÜÇÜK BOY
KAVUN İNCE BİR DİLİM
TURUNÇ 1 ORTA BOY
LİMON 1 ORTA BOY
AYVA ÇEYREK ORTA BOY
ARMUT 1 ORTA BOY
ÜZÜM 15 İRİ TANE
KARPUZ İNCE BİR DİLİM
KİRAZ 12 ADET
VİŞNE 14 ADET
KAYISI 3 ADET
ŞEFTALİ 1 ORTA BOY
TAZE İNCİR 1 ADET
YENİ DÜNYA 6 ADET
YEŞİL ERİK 10 ADET
ÇİLEK 12 ADET
KIRMIZI ERİK 5 ADET
KURU İNCİR 1 ADET
KURU ERİK 5 ADET
KURU KAYISI 6 ADET
KURU ÜZÜM 1 YEMEK KAŞIĞI
HURMA 5 ADET

İNCE BİR DİLİM EKMEK YENMEDİĞİ ZAMAN YENEBİLECEK YEMEKLER

MERCİMEK UNU ÇORBASI 1 KASE
BUĞDAY UNU ÇORBASI 1 KASE
BEZELYE UNU ÇORBASI 1 KASE
TARHANA ÇORBASI 1 KASE
ŞEHRİYE ÇORBASI 1 KASE
PİRİNÇ ÇORBASI 1 KASE
PRİNÇ PİLAVI 2 YEMEK KAŞIĞI
BULGUR PİLAVI 2 YEMEK KAŞIĞI
KUŞ KUŞ 2 YEMEK KAŞIĞI
MAKARNA 2 YEMEK KAŞIĞI
ERİŞTE 2 YEMEK KAŞIĞI
PATATES 1 KÜÇÜK BOY
KESTANE 2 ORTA BOY
PATLAMIŞ MISIR 1 SU BARDAĞI
GALETA (SADE) 2 ADET

SERBEST Çay , Kahve ,Ihlamur,Yağsız Et Suları ,Salça,Sirke,Hardal,Tuz ,Her Çeşit Baharat Ve Çiğ Sebzeler.

AMA BU ÖLÇÜLÜ YEMEK BENİ ÇOK AMA ÇOK SIKIYOR NE YAPSAK YAAAA :26::13::13::13::13::13::13: EL ELE VERİP HEP BERABER İNCELMEYE AMA NASIL ?

ölçüleri bi kenara bırakacaz doyana kadar yiyip tabağımıza küçük porsiyonlar alacaz ve küçük küçük lokmalar halinde çiğneyerek yiyecez

gözümüz değil midemiz doyunca bırakacaz ne kadar çok çiğnersek o kadar az yeriz çünkü
mide doyduğunu beyine 20 dakka sonra iletirmiş o yüzden yavaş yavaş ve çiğneyerek yiyecez
ara öğünlerde ben bi bardak süt içecem meyvayı akşam yiyecem çünkü çalışıyorum iş yerinde meyva yemem biraz zor gibi
yarından itibaren başlayalım
her öğünde bi kase yoğurt yemeye özen gösterelim evde yapabiliyosan ev yoğurdu daha iyidir ben evde yapıyorum ama yapamıyosan yağsız yoğurt ye derim
yemek içinse öyle diyet yemeği yapmayalım çünkü insanın canı o yemekleri yemek istemiyo normal yemek yapalım ama yağını tuzunu biraz azaltalım
ve biz küçük porsiyonlarda yiyelim
ve sadece sabahları iki dilim ekmek yiyelim diğer öğünlerde ekmek yemeyelim
bide arada şekerimizin düşme ihtimalina arşılık abartmadan kuru yemiş yiyelim fındık fıstık bedem ceviz gibi
ve çaylarımızıda şekersiz içelim
ilk başlangıç için böyle iyi değilmi

Hastanede öğlen yemekleri çoğu zaman iğrenç oluyor sürekli yoğurda talim ediyorum bende akşam fazla kaçırıyorum bu sebepten dolayı öğlene basit ama bulabilebileceğim bir şeyler koymam lazım yoksa ekmekte çok tüketiyorum gün içinde bisküviden iyidir diye özellikle çavdarlı ekmek favorim oldu onun yerine ne tüketsem bilemiyorum öneriniz varmı kızlar

Demek emziren her anne aynı duyguları yaşıyor bu dönemde.Bugün vermedim ve hep aglıyorum seiyorum onu bakalım inş. bu geceyi kolay atlatırız ikimizde.
Ekmegi çok yiyorum bende önceden her ögün 1 tane yerdim ne güzel.Yemekler banmalık olunca ekmege sarılıyorumTam buday yada çavdar alıp makineden incecik kestittiriyorum.İnce 1 dl. yemiş olursun böylelikle.
Sizede geçmiş olsun canım.Sonuçta ben keyfe kedere kesmiyorum.Nice tanıdıklarım var gögüsleri sarkacak die hiç emzirmedi yada erkenden bıraktırdı.Ben evladımı emzirdim yeterince ve kendimi hep erteledim ve hastalıgım ilerlediDedigin gibi emzirdigim halde sık sık hastalanır benim oglumda çok hassas hemen mikrop alıyor.Ben birden kesmek istiyorum canım ama bugün saglık ocagındki dr. ve netten yaptıgım araştırmalar 1 haftada yavaş yavaş kesilmesi erektigini söylüyor.:44:Ama eski inanlar annelerimiz nenelerimiz birden kesmişler ve mastist olmamış gögüsleri.Bugün dr. bana hap verirsem çocugu hiç emzirmemen gerekir ve buda gögsünde mastiist oluşturur dedi.Gündü verme gece 1-2 kere ver dedi.Off kafam karıtı canım bi topik açayım ordan tecrübeli annelerden yardım alayım en iisi.İnş. dedigin gibi heop öper hep sever beni
Çok zor bi süreç canım bugün ilk günüm nasıl kabullenicez ikimizde biliyourm.Çorbasını içti uyurken gögsümde yatıyor normlde açtı yarabantlarını görünce şok oldu.Bende uff olmuş deyince sevip kapattı ve ayagımda uyudu bakalım bu gece nolucak

Aramıza hoşgeldin öncelikle.İsteyince herşey oluyor.İsteyince kiloda veriliyor gerde alınıyor.Sen bunu yaşamışsın bak 14 kilo verdiysen demekki yine verebilirsin.Önemli olan kararlı olmak.Kilolu hamile kalmaktansa kilo verip kaldıgın zaman dogumdan sonra kilo vermen kolaylaşır canım.Sormak istedigin bişiler olursa çekinme elbet birimiz cevaplarız

Sende aramıza hoşgeldin canım.Çavdar güzel ama tam bugday da yiyebiilrsin.

DÜN:
Sabah:1dl.ekmek, kk peynir,1 domates, 1 salata ,1 biber,2 zyetin,çay.
Ara:türk kahvesi
Ögle:2 tavuk nuget,2 kaşık yogurt,1 salata
Ara:yeşilçay
Akşam:1 tabak k.fasulye,1 tahta kaşık pilav,1 lokma ekmek,2 yudum ayran,3 biber turşusu
Ara:yarm nescafe
Ara:yeşilçay,1 elma

Yeni gelen arkadaslar hosgeldiniz oncelikle. Menu paylasarak daha rahat kilo verebilirsiniz.
Ebrucum benim de bildigim birden kesmemek.bence psikolojik olarak etkilenenir oglun. Super dadi diye bir program var demistim orda da gunduz verdirtmedi gece ver dedi 4 5 gunde biraktirmisti. MasTit ne arastirmadim birsey diyemem ama gece o uyrken vermek msntikli olmaz mi cocugun hakkiymis sutten keserken gece olani ver istersen. İyice dusun tasin en dogrusu ne geliyosa onu yap tabi oglunu en iyi sen taniyosun canim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…