- 3 Eylül 2015
- 3.279
- 6.302
-
- Konu Sahibi kalplerbirsedunyaguzel
Ben üstünüm mü dedim?Sana hesap sormuyor ama LGBTİ bireylerini lanetliyor ne güzel. Sana olan hoşgörü onlara da var çünkü hepimiz insanız, birer kuluz. Onları lanetlemek de yargılamak da kimsenin haddi değil. İki laf gelince herkesi hadsiz ilan ettiniz, sizin yaptığınız farklı bir şey mi? Sadece soruyorum, kendinize beklediğiniz hoşgörüyü başkalarına gösterirken neden tahammülsüzsünüz? Allah katında size üstün olduğunuzu düşündürten şey nedir?
Ağzından çıkana ar et istersen.Bu Allah cılık oynayanlara n'olacak acaba
lanetleyen günahını kesen cezasını veren
Az hayrına banada bı cennet bileti kesiversin
Ben inancsiz biriyim, ddolayisiyla senin bakis acindan bakamam ama mantiksal olarak dusununce Tanri kendi yarattigindan neden nefret etsin ki? Tanri onun yasamasina musaade buyurmus, kula bir sey dusmez; Tanricilik oynayanlari hicbir zaman anlamadim. Yanlis bir sey yazdiysam ozur diliyorum bu arada, senden ve tum inanc sahiplerinden.Yazık. Tercih değil yönelim diye boşuna bir taraflarımızı yırtıyoruz. Ben inançlı biriyim. 5 yaşında bir çocuk cinsel yöneliminin başka olduğunu ya da cinsel kimliğinin başka olduğunu hissediyorsa bu tercih olamaz, fallik dönemden itibaren ne olduğunu bilmesi doğuştan gelen bir "yönelim" olabilir. Yani Rab böyle yaratmış demektir. Rabbin kendi yarattığını lanetleyeceğine yönelik bir inancım yok ancak insanlarımız her konuda fikir sahibi oldukları gibi bu konuda da üstün fetvalarını sunuyorlar. Hadi diyelim lanetliyor, bunun yargılaması zannediyorum başkasına düşmüyordur. Gerçekten yaratılanı Yaradandan ötürü sevseler keşke de lafta kalmasa.
Allah kendi yarattığı kulları hiç mi imtihan etmesin? Neden anlamak istemiyorsunuz?Ben inancsiz biriyim, ddolayisiyla senin bakis acindan bakamam ama mantiksal olarak dusununce Tanri kendi yarattigindan neden nefret etsin ki? Tanri onun yasamasina musaade buyurmus, kula bir sey dusmez; Tanricilik oynayanlari hicbir zaman anlamadim. Yanlis bir sey yazdiysam ozur diliyorum bu arada, senden ve tum inanc sahiplerinden.
Ben üstünüm mü dedim?
Lastik gibi çekmeyin lafları, işinize geldiği gibi değil mi?
Allahın lanet etttiği birşeyi savunmuyorum, şiddetle karşıyım, sevmiyorum. Bu yüzden Rabbim benden bunun hesabını sormayacaktır diyorum.
Bunun nesi zor bu kadar, neyi anlamadınız?
Din hoşgörüdür diye diye bu lgbtyi başımızın üstüne çıkaracak değiliz.
Toplum olarak ötekileştirmek yerine tedavi ettirmeye yönelik, kazanmaya yönelik şeyler yapılsa elbet daha iyi olurdu.
Ama artık bazı şeyleri de sessiz değil, sesli savunmak icab ediyor.
Yönelim, eğilim filan bana komik geliyor kusura bakmayacaksınız artık....
Yazmasan iyi edersin...Ben de diyorum ki nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz? "Allah bana hesap sormaz ama LGBTİ'leri mahveder". Şimdi bu üstün olduğunu düşünmek değil de ne? Onlardan üstün, ayrı olduğunuzu, daha günahsız olduğunuzu düşünüyorsunuz işte. Komik gelecek bir şey de yok, bunlar yüzyıllardır var olan bilimsel gerçekler. 5 yaşında cinsel kimliği farklı bir çocuğun bile Allah katında lanetleneceğini düşünebilen sizin adınıza üzgünüm daha da bir şey yazmayacağım.
Ben inancsiz biriyim, ddolayisiyla senin bakis acindan bakamam ama mantiksal olarak dusununce Tanri kendi yarattigindan neden nefret etsin ki? Tanri onun yasamasina musaade buyurmus, kula bir sey dusmez; Tanricilik oynayanlari hicbir zaman anlamadim. Yanlis bir sey yazdiysam ozur diliyorum bu arada, senden ve tum inanc sahiplerinden.
Yasayan her seyi savunuyoruz diye nedir bu dusmanlik?Yürüyün işinize gidin lgbt savunucuları.
Lanet ediyorum var mı diyeceğiniz?
Size ne?
Kötü olan herşeyi lanetlerim, sevmem. Kime soracaktım, size mi?
Kaldıki yapılan muameleyi çirkin bulduğumu da söylemişim değil mi?
Anlayışınızı biraz da bize harcayın, özgür kadınlar!!!
Bugüne kadar hiçbir insana gidip de "var yaaa ben sana lanet ediyorum canıııım" demedim, siz dertlenmeyin.
Kimsenin kalbini kırmaya yeltenmedim direkt. İçten içe beslediğim hissin hesabını da size değil Allaha veririm.
Ki, yüce yaratıcı bana bu konuda hesap sormayacaktır, çok şükür.
Hadi şimdi susun, alıtnı yapmayın da sessizce banlanayım.
Hadsizler!
Hemfikir olmadiginiz herkesi hep boyle anlayissizlikla mi suclarsiniz siz? Imtihan kismi sizin inanciniza gore, sizinle ayni inanci paylasmak zorunda degilim. Zaten sizin bu durumu imtihan olarak gormeniz de kimsenin umru degil, burada herkesi bu kadar sinirlendiren sey belli bir zumreye yonelik yapistirdiginiz 'lanetli' etiketiydi.Allah kendi yarattığı kulları hiç mi imtihan etmesin? Neden anlamak istemiyorsunuz?
Dünyada kötülükler olmasa iyilik kıymetli olur mu?
Kuran okumuş olsaydın Allah katında kimin değerli olduğunu kimin lanetlenmiş olduğunu bilme cürretine sahip olmazdın.Ah canım benim yazık, sakin ol.
Allahın lanetlediğini bilmem için insan olmam, Kuran okumuş olmam yeterli. Başka meziyet gerekmiyor.
Konuda şikayetçi olunan şeyi tam olarak siz yapmıyor musunuz şu an? Gidip yüzüne tukurelim dememiş ki kadın. Kendi inancı gereği sevmiyor olabilir, şahsi fikridir, katılmak zorunda değilsiniz. Yapilan muamelenin de yanlış olduğunu söylemiş.geldiler yine.
Bir erkeğin kendini kadın gibi hissetmesi ya da bir kadının kendini erkek gibi hissetmesi kendi tercihi değildir. O bedenin kararı, emri bu yöndedir. Ben bunun günah olduğunu düşünmüyorum. Günah olan yönelimi öyle olmadığı halde sadece fantazi ve cinsel yozlaşma sebebiyle sapkın davranışların toplumca yaygınlaşıp benimsenmesidir. Oğlancılık gibi...dinimiz bunları yasaklar. Bir kadın veya erkek kendine ait olmayan bir bedende doğmuş diye o bedene hapsolmak zorunda olması daha günahtır. Kimseyi hissetmediği bir şeyi yaşamaya zorlayamayız.Doğrusu yapılan muamele çirkin olmuş.
Ama beni ilgilendirmez.
Ben Allahın da lanetlediği o insanlara lanet eden biriyim zaten.
Yine de o şekilde davranılmasa iyiymiş.
Utanmalısın bence de..Kuran okumuş olsaydın Allah katında kimin değerli olduğunu kimin lanetlenmiş olduğunu bilme cürretine sahip olmazdın.
Konuşma tarzınızdan bile belli kültürünüz, hayata bakış açınız, insan sevginiz, yaşam sevinciniz..
Acıyorum sizin gibi insanlara, içinizi kötülük bürümüş, etrafınızdan göremediğiniz sevgiyi, saygıyı insanları irdeleyerek kafanıza göre hadsizce lanetleyerek atıyorsunuz.
Yazık valla bazen aldığım nefese utanıyorum..