Edepsizlik Değil de Ne Şimdi Bu?!

Valla biraz o kadina hakeret eder gibi olacak ama babaniz bakmıyor diye sinirinden bakmasi icin dikkat çekmiş olabilir mi :KK70:

Tövbe ya Rabbim durduk yere boyle tepki göstermesi iyi şeyler getirmedi aklıma. Zira babaniz gibi bi sürü erkek var oyle kabinlerin girisinde bekleyip eşine ailesine yardımcı olan.. sanki anormal birsey yapmis adamcagiz. Hayir kimsenin giydigini gormesini istemiyorsan cikmayacaksin içerde karar vereceksin millete bağırmaya hakkin yok.

Bazıları böyle davranarak etrafa dünyanın en namuslu insanı olduğunu ispatlamaya çalışıyor ama sayenizde bir daha bu kadar hadsizlik yapamaz kimseye.

Kadında fobi oluşmuş kabinin orada gördüğü her erkeğe böyledir muhtemelen, bazı erkeklerde giydiğimiz elbiselerle birlikte moda uzmanı gibi süzüyor bizi gerçekten. Ben hiç rahatsız olmuyorum, hareketlerimi de kısıtlamıyorum. Sağa sola rahatça dönüyorum. Kötü niyetli olan varsa onu oraya diken eşi düşünsün. Oradakileri kovacak değiliz yani, kıyafeti denemekten vazgeçecekte değiliz. Eşime sesleniyorum ben de kabindeyken şöyle bir baş uzatıp bakıyor.

Bu konu daha önce burda açılmıştı. Bir kadın eşlerinizle alışverişe çıkmayın diye bdv ye yazmıştı. Orda aynen senin söylediklerini yazmıştım.

Ağzına sağlık valla. İyi almışsındır hırsını. Baban da utanmıştır ya.

Valla guzrl konusmussin ben sinirime hakim olamazdim.. Direk sesim yukseliyor tartisma aninda cunku.. hadsizlik son moda g.zekali nasil bit hitaptir kaldiki karsindaki seninle sakince konusuyor.. Insan koridorda da duramiycak mi artik..

Kadin cok terbiyesizmis o ayri bir mevzu ancak kadin kabini civarinda erkek beklemez. Mesela arkadan fermuarli kiyafetlerde giyinirsiniz, fermuari kapamaya satis temsilcisi yardimci olur falan. Yani ben gecenlerde abiye denerken mecburen sirtim falan tamamen acik vaziyette cok ciktim kabinden. Ha bir erkek gorsem boyle terbiyesizlesmezdim ama rahatsiz olurdum. Siz de bundan sonra biraz dikkat edin diye soyluyorum. Oradaki gorevlilerin gorevi ayni zamanda da kiyafetin duzgun giyilmesine yardim etmek. Kapinin onunde bir erkek beklerken rahat edilemez oyle bir durumda. Babaniz kabin kisminin kenarinda bekler siz de cikar gosterirsiniz :)

Bazı mağazalarda kabinde erkekler çalışıyor. Benim de üstüm müsait değilken kabinden çıktığım olmuştur ama gidip h&m de ya da mavi jeanste değil. Oralarda kim olacağı belli olmuyor.

Hayatimda kadin kabinlerinin etrafinda erkek dolasmaz diye bir kural duymadim, bircok magazada erkek gorevli oluyor zaten, olmasa da esiyle yakiniyla alisverise cikanlarin yanindaki erkekler kabinin onunde bekliyor. Kimsenin de tepki gosterdigini duymadim. Bu kadinin kisisel manyakligiymis.

Babaniz zaten sakin, ince bir adam olmasa o kadina haddini bildirirdi, ki guzelce benzetilmeyi haketmis, hadsiz terbiyesiz kadin, boyleleri yuzunden hemcinslerimden utaniyorum.

Bazı mağazalarda kabinde erkekler çalışıyor. Benim de üstüm müsait değilken kabinden çıktığım olmuştur ama gidip h&m de ya da mavi jeanste değil. Oralarda kim olacağı belli olmuyor.
Zaten yazdiktan sonra ben de onu dusundum. Benim bahsettigim de o tarz magazalar ama iste denemeye ben de erkek arkadasimla gitmistim abiyeleri. Benim erkek arkadasim kabinlerin dibine girmezken bir baska kizin erkek arkadasi yan kabinin onunde bekliyordu, fermuarimi cekemeyip cikinca cok rahatsiz oldum mesela. O tarz magazalarda bu bir sorun ama dediginiz yerlerde degil elbette. Kot almaya gittigimizde falan ben de bekliyorum erkek kabininin onunde erkek arkadasima fikir vermek icin :) Kadinin o kadar delirdigini okuyunca benim basima gelen gibi bir durum sandim ama degilmis. Kadin problemliymis zaten. :)

Bu konu daha önce burda açılmıştı. Bir kadın eşlerinizle alışverişe çıkmayın diye bdv ye yazmıştı. Orda aynen senin söylediklerini yazmıştım.

Ağzına sağlık valla. İyi almışsındır hırsını. Baban da utanmıştır ya.

O konu açılırken ben yokmuşum demek ki buralarda, eşlerinizle alışverişe çıkmayın da ne demek! Elinize sağlık gerekeni yazmışsınız buraya. :KK52:

Ben hırsımı aldım almasına ama babama üzüldüm. Benim yanımda ciddiye almamış gibi yaptı, görevli kızcağız özür dilerken güldü falan ama hem kızdı hem de utandı tabi.

Hayır kadın resmen babamın alttan aldığını fark ettikçe çirkefleşti ya; karşısında kontrolsüz magandanın teki olsa kedi gibi olacak, sesi soluğu kesilecek kadın karşısında düzgün birini bulunca bağır çağır üste çıkarım zannetti ciddi ciddi. "Nasıl olsa bana benim üslubumla cevap veremez bayanım ben, ben hakaret ederim o edemez" gazına mı geldi ne olduysa artık orada:KK34:

Görevliye bağırıyo, arkadaşına bağırıyo, hayır tam da üstümü değiştiriyorum, fırlıcam kabinden pozisyon müsait değil. Nasıl giyindim çıktım bilmiyorum, sadece benim babam diye de söyleniyorum, sen kimsin de hiç tanımadığın bi adama önce sapık muamelesi yapıyosun sonra da gerizekalı diyosun? Üstelik adam sana orada kızımı bekliyorum diye gayet efendi bi sesle açıklama yaparken. :KK62:

O konu açılırken ben yokmuşum demek ki buralarda, eşlerinizle alışverişe çıkmayın da ne demek! Elinize sağlık gerekeni yazmışsınız buraya. :KK52:

Ben hırsımı aldım almasına ama babama üzüldüm. Benim yanımda ciddiye almamış gibi yaptı, görevli kızcağız özür dilerken güldü falan ama hem kızdı hem de utandı tabi.

Hayır kadın resmen babamın alttan aldığını fark ettikçe çirkefleşti ya; karşısında kontrolsüz magandanın teki olsa kedi gibi olacak, sesi soluğu kesilecek kadın karşısında düzgün birini bulunca bağır çağır üste çıkarım zannetti ciddi ciddi. "Nasıl olsa bana benim üslubumla cevap veremez bayanım ben, ben hakaret ederim o edemez" gazına mı geldi ne olduysa artık orada:KK34:

Görevliye bağırıyo, arkadaşına bağırıyo, hayır tam da üstümü değiştiriyorum, fırlıcam kabinden pozisyon müsait değil. Nasıl giyindim çıktım bilmiyorum, sadece benim babam diye de söyleniyorum, sen kimsin de hiç tanımadığın bi adama önce sapık muamelesi yapıyosun sonra da gerizekalı diyosun? Üstelik adam sana orada kızımı bekliyorum diye gayet efendi bi sesle açıklama yaparken. :KK62:

Benim babam kadın dinlemez onu rezil ederdi orda. Paçavrasını çıkarırdı cidden. Baban çok kibar adammış. :)

Hayatimda kadin kabinlerinin etrafinda erkek dolasmaz diye bir kural duymadim, bircok magazada erkek gorevli oluyor zaten, olmasa da esiyle yakiniyla alisverise cikanlarin yanindaki erkekler kabinin onunde bekliyor. Kimsenin de tepki gosterdigini duymadim. Bu kadinin kisisel manyakligiymis.

Babaniz zaten sakin, ince bir adam olmasa o kadina haddini bildirirdi, ki guzelce benzetilmeyi haketmis, hadsiz terbiyesiz kadin, boyleleri yuzunden hemcinslerimden utaniyorum.
Aynen öyle.

Hani şu son dönemde erkekliğinden utanan; kadınlara karşı ekstra hassas davranan adamlar var ya, hah işte benim babam onlardan oluyo.

Erkeklerin kadınların üstüne yürümekten, tehdit etmekten, hakaret etmekten çekinmediği, kadınların korkup çekindikleri bi ortamın üstüne tuz biber olmamak adına ekstra sakin davranan bi insan.

Yoksa o kadını orada yerin dibine sokar adım gibi biliyorum.

Ve kadının bu hassasiyeti kullanıp da üste çıkma çabası gerçekten beni de utandırıyo bi kadın olarak.

Hangi mağaza o ladyamore ladyamore ya ara sayfaları okumadım ama okurken çok sinirlendim. Kurumsal bir firma değil sanırım? Bence şikayet edin henüz etmediyseniz. Babanız tıpkı benim babam gibi anladığım kadarıyla naif ve çok düşünceli babişlerden:KK51: Yazık öyle bir baba nasıl kötü hissetmiştir kendini, edepsiz ya müşteriye gerizekalı ne demek:KK20: Benim babam da sevgilim de o giriş kısmında bekler gayet, adamcağız kabinin önünde dikilmemiş ki . Sinir oldum akşam akşam...

Benim babam kadın dinlemez onu rezil ederdi orda. Paçavrasını çıkarırdı cidden. Baban çok kibar adammış. :)
Haklısınız çoğunlukla kibar, naif ve soğukkanlı bi adamdır, sakin kalmayı becerir. Ama nasıl desem tersi çok çok nadir fakat çok pistir.

Özellikle demin de yazdığım gibi son birkaç senedir bu kadına şiddet olayları iyice ayyuka çıktıkça kadınlara karşı daha hassas, daha kibar oldu, bi tür pozitif ayrımcılık var yani o kesin. Ne bileyim bi kadına hakaret edecek, üstüne yürüyecek bi adam zaten degil ama normal bi şekilde haddini bildirmekten bile geri duruyo resmen.

Yoksa 3 sene önce trafikte bi olay hatırlıyorum, malum İstanbul trafiği, motorlu kuryenin biri ışıklarda küfür etti aradan sıyrılamadı diye. Bi de üstüne motordan inip bizim arabanın üstüne yürümeye kalktı. Sen misin karımın kızımın olduğu arabanın üstüne yürüyen; sonrasındaki olayları, motorlunun motoru bırakıp topuklarını poposuna vura vura kaçışını bi görseniz eyvah eyvah yani bu benim babam mı dedim:KK57:

Şunun gibi olaylar bi elin parmaklarını geçmez ama ikisi de aynı babam ben de şaşırıyorum nereden nereye :KK48:

İyi demissin yanı. Tabiki beklicek mesela esimde hassastr bu konuda koridor basında bekler en yakın kabinde denerim. Evde kıyafet konsnda sorun yasamayalım die illaki dener gösteririm.. hehee ben paralardm heralde..

Siz cok guzel cevap vermissiniz babaniz ztn ustune duseni fazlasiyla yapmis.
Gecen hafta bir yakinim icin abiye bakmaya gittik, kapali bir bayan acik elbiseleri kapatan yerler var sirayla deniyoruz.
Bir magazada cok kibar bir sekilde nisanlisinin yaninda gelen erkegi ust kata almadilar cay soylediler beklettiler.
Digerinde ise tezgahtar kiz bu tarafa gecmeyin gelmeyin tarzi sert bir uyarida bulundu.
Kimsenin kimseye gelme gitme deme hakki yok ozellikle acik abiyeleri kapali hale ceviren bu tarz ozel hizmetleri sunan magazalar cozumlerini uretmeli en azindan kibar bir sekilde durumu cozmeli.
Aslinda herkese is dusuyor keske herkes babaniz gibi hassas davransa bu tavir karsisinda bile sessiz sakin kalsa duruma ozel cozumler uretebilse ve karsidakine saygi duysa..

Hakaret etmesi yanlış ama bayan kabinlerinin ta içine girip karısını kızını bekleyen adamlara bede karşıyım kusura bakmayın.

Hangi mağaza o ladyamore ladyamore ya ara sayfaları okumadım ama okurken çok sinirlendim. Kurumsal bir firma değil sanırım? Bence şikayet edin henüz etmediyseniz. Babanız tıpkı benim babam gibi anladığım kadarıyla naif ve çok düşünceli babişlerden:KK51: Yazık öyle bir baba nasıl kötü hissetmiştir kendini, edepsiz ya müşteriye gerizekalı ne demek:KK20: Benim babam da sevgilim de o giriş kısmında bekler gayet, adamcağız kabinin önünde dikilmemiş ki . Sinir oldum akşam akşam...
Kurumsal bi firma, yazan bazı arkadaşlar doğru tahmin etmişler, Mavi'deydik.

Şikayet falan gözüm görmedi o an açıkçası. Kabindeki görevli de gençten bi kızdı, en fazla benim yaşımdadır, bizden defalarca özür diledi. Kadın da o perde-kapı muhabbetinde iyice batırıp da insanlar ikisine dik dik bakmaya başlayınca arkadaşı tuttu kolundan aldı gitti zaten. Yani kime kime şikayet edeyim bilemedim o an.

Dediğin gibi naif ve düşünceli babişler tayfasından benimki de. Zaten en çok da ona sinir oluyorumi denk gelecekti kıronun birine, görecekti dünya kaç bucak:KK62:

X