Edepsizlik Değil de Ne Şimdi Bu?!

Hakaret etmesi yanlış ama bayan kabinlerinin ta içine girip karısını kızını bekleyen adamlara bede karşıyım kusura bakmayın.
Konuyu okursanız kabinlerin ta içine girip bekleyen kimse yok olayda. Koridorun başından arada kafasını uzatan, ben giyinmemişsem diğer taraflarda oyalanmaya devam eden bi adam var.

Kaldı ki beklemek isteyen bekleyebilir, ben de eşleriyle/kardeşleriyle/kızlarıyla/sevgilileriyle alışveriş yapan adamların sapık yerine konmasına karşıyım kusura bakmayın. Her seferinde kişisel eşyalarımı kabinde bırakıp babamı mı arayacağım ben, o sırada biri kabine girip çantamdan telefonumu alıverse mesela ne olacak? Yok her seferinde esyalarımı alayım desem kaç saatte denenecek o kıyafetler, insanlar benim paşa keyfimi mi bekleyecek? Toplumsal hayatı kadın erkek bir arada yaşamak, üst başlığın insan olduğunu unutmamak lazım. Herkese potansiyel sapık gözüyle bakmayı bırakınca kadın kabinlerinin önündeki bi röntgenciyle eşini/çocuğunu/kardeşini bekleyen bi insanı ayırmak çok zor olmasa gerek.

Yani ortada bi iç çamaşırı mağazası olsa tamam diyeceğim, abiye işlerinde zaten giymesi çıkarması zor diye beylere bekleme yerleri yapıyorlar ama çalışanlarının da yarısı zaten erkek olan bi mağazada kimin ne haddine senin refakat edenin buraya gelemez demek!

Kadinin cani sikilmis belli, yoksa bu kadar sacma bir sebepten kimse kavga cikarmazdi. Ayrica kusura bakmasinlar da tesettur magazalarinda bile kapida erkek aile uyeleri bekler. Orasi kimsenin ozel alani degil. O kadar mahremiyet isteyen gitsin evinde giyinsin gelsin, bu kendi problemleri, konu sahibinin degil. Ki adamcagiz zaten kapinin dibinde degilmis. Boyle birini nasil suclu bulurlar aklim almiyor.

Kabinin önünde de bekler, dışında da bekler. Erkekler giremez yazıyor mu? Yazmıyorsa ve böyle bir yasak yoksa çok konuşmasın kimse, gitsin erkek çalışanların olmadığı, erkeklerin girmediği bir mağazadan alışveriş yapsın.

Fermuarimiz acik falan olsa çıkıp ulu orta kabinin dışında kapattirmiyoruz zaten gorevliye
kabine çağırıp kapattiriyoruz ( burdaki bazı üyelere istinaden söyledim )
Ha ayrıca erkekten utaniyosunuz da kadından niye utanmiyosunuz ? Sırf aynı genital organı paylasiyosunuz diye mi ? Hayret bi şey
Adamcagiz zaten uzakta beklemis
O zaman girişe yazsinlar erkekler giremez diye

Konu Sahibi ağzına sağlık
Biri babama gerizekalı dese senin kadar sakin duramazdim herhalde
Ama laflarınla cevabını vermişsin

Ayrıca bence hiç sorun değil
Geçen gün bilindik bi mağazada etek denedim elbise denedim çıktım anneme göstermek için erkekler de vardı muhtemelen birilerinin kocası ya da sevgilisi

Orda her türlü kıyafet deneniyor, bikini mayo nun denenmesinin bile serbest olduğu mağazalar var

Eger o adamlar bize bakicak sa onları oraya koyan eşleri sevgilileri dusunsun
Bize ne biz kiyafetimizi deneriz

Bakıyorlar diye namusumuz gitmiyo ya bayanlar.

Ben kıyafet denerken çantamı yanındaki kişiye bırakırım bu arada, kabinde bırakma sende konu sahibi, çantalık bi durum yok zaten içerde
Aynen aslında, ben de her seferinde daracık yere kocaman çantayla girip debeleniyorum sonra içeride. Ama ne bileyim dışarıdaki ayakta bekliyo zaten, asarım şuraya taşımasın o da boşuna kafası işte :KK51:

Yalnız ilk yorumunuza güldüm baya, ciddi ciddi öyle saydırsam ne tepki verirdi acaba? :KK48: Yani o gerizekalı hakaretinin karşılığı tam oymuş aslında ama neyse yine aldı ağzının payını, özellikle kendi arkadaşı da bizden özür dileyip onu götürmeye çalıştığındaki hali yetti bana.:63:

canım bir erkeğin orda ne işi var, baban için söylemiyorum yanlış anlama ama ortalık sapık kaynıyor, yolda bile yürüyemiyor kadınlar, bence bu uygulamaya yasak getirilmeli.

Babanın kapının önünde beklemesi gayet normal yani

kadın durup dururken neye atarlanacağını sataşacağını şaşırmış.

çoğu kişinin eşi,sevgilisi,nişanlısı abisi bekliyor yani ne var bunda bas bas bağırıp hakaretler savuracak

etraf manyak dolu

benimde başıma böyle bir olay geldi mağaza her şehirde bir şubesi olan bir marka .. bende aldım kıyafet kabindeyim eşimde kabinin yanlarında önünde değil çok çalışan bayan geldi eşime siz dışarda beklermisiniz dedi ? ben duyuyorum kıyafeti giydiğim gibi çıkardım hayır benim eşim kıyafet konusunda takıntılı herşeyi beğenmez kesinlikle onunla birlikte denemem lazım çıkarmısın deyince eşime nasıl kendimi kabinden attım bilmıyorum dedim nereye cıkacak mağazanın dışına mı ? evet burada bayların durması yasak dedi... öyle mi dedim bir daha bu mağazaya adımı mı atmayacak ve şikayet edeceğim dedim çıktım inanın soğudum o mağazadan önunden bile geçmiyorum....tamam anlıyorum tesettürlü yada mutasıp bayanlar var ama bi zahmet o bayanlarda orası burası açık çıkmasın kabinlerden dışarı !... dikkat etsinler bence biraz... babanıza üzüldüm yazık :KK43: umarım bir daha başınıza gelmez...

Merhaba tüm KK Hanımları,

Sorunlu kayınpederleri, kayınvalideleri, eş ve sevgilileri ile ünlü BDV 'de benim derdimi ne kadar ciddiye alırsınız bilmiyorum ama sizden fikir almak istediğim sinir bozucu bi olay geldi bugün başıma, her ne kadar kadına gereken cevabı verdiğimi düşünsem de kesmedi, size de yazıyorum.

Bugün tatil önce son eksiklerimi alayım diye alışverişe çıktım babamla, hep annelerle arkadaşlarla çıkılacak diye bi kaide yok ya. (Babişim diye demiyorum bu konuda tam bir melektir. Ne kadar sıkılırsa sıkılsın asla belli etmez; nereyi istersen orayı dolaş, isterse saatlerce sürsün her türlü bekler, fikir verir, annemin aksine fiyat da sormaz beğendiysen doğruu kasaya:KK33:)

Neyse ıvır zıvırları aldık, en son da ben şort denemek istediğim için bilinen bi hazır giyim mağazasına girdik. O erkek reyonlarını dolaştı, ben deneyecek bi- iki parça kıyafet aldım kabine gittim. Ben içeride kıyafet deniyorum babam da kabinlerin olduğu koridorun en başında beni bekliyo, fikir verecek, yakıştı/yakışmadı diyecek işte.

Ne olduysa tam da burada oldu, kabindeyim, şortla boğuşuyorum, bi baktım dışarıdan babamın sesi geliyo, "Zaten koridorun önünde bekliyorum hanımefendi, bakıyorum kızım çıkmamışsa dolaşmaya devam ediyorum." gibi bi şey diyo. Önce bi anlamadım, sonra baktım bi kadın avaz avaz bağırıyo. Neymiş "Bi erkeğin bayan kabinlerinin önünde ne işi varmış?":KK34: Zar zor babamın sesini duydum, "Kızımı bekliyorum, duvarın arkasından mı bakıcam ne giydiğine?" dedi. Kabin görevlisi "Hanımefendi lütfen" falan diyo. Sonrası zaten tam felaket.

"Giyinince o çıksın gelsin sizin yanınıza."
"Dışarıda erkek olduğunu bilmeden çıkıyoruz kabinden, o halimizle."
"Bayan kabininin önünde erkek beklediği nerede görülmüş gerizekalı?"

Bas bas bu cümleleri bağırıyo. Hani hem suçlu hem güçlü derler ya, hah işte öyle. Sonra babam bi şey dedi ama duymadım bile gerizekalı lafını duyunca, bi cinnet haliyle fırladım kabinden.

"Siz kime gerizekalı diyosunuz ya, terbiyenizi takının, haddinizi bilin."
"Ben alışverişe gelirken kimle geleceğimi size mi soracağım, siz kimsiniz?"
"Dışarıda elli tane insan sıra bekliyo kıyafet denemek için, ben her kıyafet denediğimde, çantam, cüzdanım telefonum kabinde çıkıp gidip babamı bulacağım, sonra geri geleceğim, bu insanların da işi gücü yok beni bekleyecekler öyle mi? Bu ne bencillik!"
"Her halinizle çıkmayın o zaman kabinden. Dışarıdaki erkek olunca ayıp da kadın olunca ayıp değil mi? Yedi kat yabancı kadınlar mecbur mu sizi her halinizle görmeye, bizden neden utanmıyosunuz? Ki üstünüzde de kot ve uzun kollu var, bunla çıkmayacak mısınız sokağa zaten?"

Sakin sakin saydım bunları, kadının sesi kesildi. Yanındaki arkadaşı "Tamam Sema uzatma, haklı kız." tarzı bi şeyler diyo. Mağaza çalışanı özür diliyo bi de kıyamam "Siz niye özür diliyosunuz, sizin suçunuz değil ki." dedim. Kadın en son "Ben kabinden düzgün çıkıyorum ama perde tam kapanmaz aralık kalırsa" dedi boğuk bi sesle. İnsanlar bıyık altından gülmeye başladı, kabinler perdeli değil sürgülü kapılı bildiğiniz. Haklı çıkacak diye nasıl aklı gittiyse artık fark etmemiş.

Neyse hanımlar, durum budur işte. İlk defa böyle bi şey geliyo başıma ve ben acayip uyuz oldum. Babam karşımdaki kadına düzgün davranayım diye alttan aldıkça, sakin sakin konuştukça çirkefleşip bağırıp çağırmak ne demek, edepsizlik değil de ne bu yani?!

Yahu bırakın koridorun başında beklemeyi, kabinin önünde bekliyo erkekler, içeridekinin bi ihtiyacı olunca yardım ediyolar eşlerine/sevgililerine. Ki beklesinler de yani, bana ne, sana ne, kime ne arkadaşım? Kadın ya kadınla alışverişe çıkacak ya da yalnız çıkacak diye bi kural mı var? Milletin kocası, kardeşi, babası sana çok mu meraklı?
Ay okurken nasıl güldüm bu nasıl bir zihniyet babam böyle bir durumla karşılaşsa boşver kızım köpekle köpek olma der çıkardı biliyorum:) genelde kendini yetersiz hisseden kadınlar böyle triplere girer ay erkekler bana bakıyo falan. Mesela benim yengem dayımı tatile hiç göndermez bikinili kızlar falan var diye

X