Trambolin ile zayıflama

süpersin canım

zeytin sen kesin karatay yapıcam mı diyorsun
karatay yapıyorum diyen bizler de tam anlamıyla yapabiliyo muyuz bence hayır
herşeyin doğalını organiğini bulmak zor ama belli başlı şeyleri kendimiz halledebiliyrz..
hele hele şehirlerde çok zor köye gidip alığp gelmek lazım aslında
imkanlar dahilinde ama yine de elimizden geldiği kadar...

Canım şimdi benim bazı özel durumlarım var malesef bu yüzden karataya uymam mümkün değil. Öncelikle benim ne yazık ki gıda intoleranslarım. Tespit edilebilen Laktoz intoleransım var, hiç süt içemiyorum, az miktarda yoğurt yiyebiliyorum, ya da bazı peynirleri abartmadan yiyebiliyorum ki çooook severim peyniri aslında :26: Ayrıca başka çözemediğimiz intoleranslar da var, doktor deneme yanılma yoluyla diyetine karar ver dedi. Değil her gün, üç günde bir et yemeye kalkınca ağrıdan kıvranıyorum. Tavuk ve yumurtada da durum benzer. Lİfli beslenmem lazım ama yeri geliyor fazla lif de çok şişkinlik ve ağrı yapıyor o zaman da lifi azaltmam gerekiyor, bu yüzden herşeyi az az ama acıkınca yemek, iyice doymadan kalkmak bana yarıyor. Bağırsaktan yavaş geçenler de çok hızlı geçeler de bana dokunuyor. Bazı meyveler de yaramıyor ama mesela muz gibi karatayda hoş görülmeyen meyveler benim için ağrılarımdan kurtuluş demek.. özellikle azıcık kaynar suda bekletilince, meyve şekeri de daha zararsız oluyor o zaman. komposto falan da çok iyi geliyor ağrım olduğunda.. Ayrıca brokoli, enginar, çok sevsem de da çok az yiyemibiliyorum. baklagiller desen aylarca ağzıma sürmedim bünyemin toparlanması için, azar azar ekledik sonra diyete. dün yediğim mercimek bugün hala sıkıntı yapıyor, bu yüzden bugün baklagillerden yersem yarın kıvranırım artık. Bu yüzden akşam sadece ızgara tavuk, susamlı salata yoğurt deneyeceğim. bulgur da pilavı dokunuyor, az miktarda salatasını kısır vs tolere edebiliyorum... vs vs vs yani benim her besin grubunu az az yemem gerekiyor malesef. Bu yüzden karatay bana zor ama insülin direncini de kırmam gerek :26: Yani şaştım kaldım Ama iyi kötü kafamda netleştirdim, bir süre bir iki dilim ekmekle (dönüşümlü olarak çavdar, tam buğday, her gün aynı ekmeği de yiyemiyorum) tuzsuz bol zeytinli domatesli, biraz peynir ve bol yeşillikli güzel bir kahvaltı yapacağım, elimden geldiğince yumurta da ekleyeceğim, hatta mantarlı yumurta falan da deneyebilirim, meyveyi de dokunmayan meyvelerimden mevsimine göre sabah yerim, sabah dediğim ben öğlene kadar bir şey yiyemem aslında.. iyi yiyince akşam da anca acıkıyorum zaten, dokunmayan sindirimi kolay az yağlı etlerden az miktarda yiyebiliyorsam, tercihan balık , bunları da yiyemiyorsam bol mantar (proteini çok yüksek GI düşük ve hiç dokunmaz) tolere edebileceğim kadar diğer serbest yiyeceklerden vs vs... ve boool susamlı vs salata, tabi arada ceviz kavrulamış fındık vs atıştırabilirim... gece meyveyi ve nescafeyi de kestim zaten. geceye kadar da bol limonlu bitki çayı ya da normal çay.. Aslında ben son dönemde patates makarna ve tatlıya çok düşmüştüm, yavaş yavaş azaltarak artık kesmiş bulunuyorum. Bu yazdıklarımı yapamasam da ekmeği çok azaltıp bir süre patates havuç bezelye pirinç ve tabi her türlü tatlıyı yemesem bile yeter bence bana, sen ne diyorsun canım sağlığım elverdiğince bu düşündüklerim uygun mu sence de?

Buarada kilo vermedim ama regly zamanı en az iki kilo artış olurdu bende ödemden, bugün regly oldum ama 1 gram artış yok kilomda tramboline kalçam 98 santim başlamıştım, ki o zaman en ödemsiz dönemimdi, kalça 95 şuan, hatta 94e yakın yani güzel sıkılaşmışım çoook mutlu oldum ama yetmez tabi bende regly bittikten 4 gün falan sonra ancak ödemim gider, kilom iner, o dönem ben de kilo kaybı olmasını bekliyorum. Bugün zıplamayacağım ama 30 dak yürüdüm... yarına toparlarım, hiç olmadı yürürüm inşallah

bu arada senin nasıl gidiyor, trambolinden önce bacakları esnetmek ie yaradı mı canım? bir de bence yürüyüşten hemen sonra yapma bacaklarını dinlendir derim Bir de twist hareketini biliyor musun, o ayaklardaki yükü epey azaltıyor... son olarak zıplarken çook yukarı zıplamaya çalışmıyorsun değil mi? O zaman çok yüklenirsin ayaklarına, amaç kısa ve alçak zıplayışlarla hızlı yağ yakmak malum, o zaman eklemler de rahat ediyor, yoksa ayak bilekleri çok ağrır, başlarda benim de ağrıyordu, zamanla açılır diye düşünüyorum.. durumunu yaz olur mu canım? Geçmyorsa da yanlış bir şey yapıyor musun diye baştan gözden geçiririz. Tabi umarım hemen alışırsın canım

Son düzenleme:

Canım aslında okumadım ama beslenme konusunda çok araştırma yaptım türkçe ve ingilizce kaynaklarda gıda intoleranslarım yüzünden.. bu yüzden hemen her gıdanın vücutta yapabilecekleri etkileri iyi kötü öğrendim yıllar içinde

selam kızlar trambolinde 20 dk zıplama tamamdır.her gün bu düzen sürse süper olur.yalnız ben 68 olmuşum ya.regl bugün bitti ama anlamadım.vermem gerekirken almışım tuhaf.neyse çok takmıyorum.elimden geleni yapıyorum.olduğu kadar olmadığı kader demişler.takınca dah çok şişiyorum:))bu arada karataydan bahsetmişsiniz.çok sağlıklı bir diyet bende yapıyorum biraz alkali diyeti de takip ediyorum.aslında ikiside diyet değil.ikisinin karışımı bir şey yaptım kafamda.karatay biraz daha etçi.alkali sebzeci.zeytin sana alkali diyet uyar sanırım.tabi regl döneminde cozuttuğumu hatırlatırım.sanıırm ondan artı çıktım.bugün gayet normal sağlıklı bir şekilde beslendim.artık böyle devam inşallah.herkese iyi akşamlar.

Süpersin canım her gün devam böyle boşver tartıyı aslolan hareke etmek
ben de bugün reglden kendime izin verdim artık
Bir de canım tartıya çok aldanma.. hele ki regl söz konusuyken.. regl bittikten 5-6 gün sonra tartıl.. hatta ayda bir kere, reglden sonra 7. gün tartılmanın önerildiğini duymuştum :) tabi becerebilene bence mezura kullan onu da haftada 1-2 defa sabahları, o zaman incelip incelmediğini daha sağlıklı takip edersin... bir de sporla artan kaslar fazla su tutuyor. bir kilo kas 2.7 kilo su tutarmış bu yüzden incelmeyi esas almak lazımmış.. aksine kilo kayıplarına - ödem vs kaybı olabileceğinden - çok itibar etmemek lazımmış... aslında en kolayı sıkan dar bir kot üzerinden durumu haftalık yoklamak

Karatayın da etcil olması benim için gerçekten dezavantaj ama sebzelerin de hepsini yiyemiyorum ki ben :44::44: brokoli brüksel lahanası karnabahar lahana falan çoook zor özellikle bilmem bunlar öneriliyor mu.. ama ona da bir bakıp yiyebildiklerimi ben de tüketeceğim. yani ben de yediklerime dikkat ederek bu ikisini karıştırarak birşeyler yapacağım bakalım yalnız canım şu alkalide önerilen karbonatlı su olayı için iyi değil diyorlar, aklında olsun, yine forumda okudum sanırım doktor birine böbrekler çok yorulur, ödem de olur, çok tehlikeli demiş.. sanırım karbonat yerine limonlu su daha iyi..

Bir de düşününce sadece tatlıyı, atıştırmalıkları, gazlı içecekleri nescafeyi meyve suyunu vs bile bir süre kesince ya da azaltınca bir miktar kilo gitmeli muhakkak, çünkü spor da yapıyoruz.. giden kilo yağdan olursa kas oranı artınca metabolizma hızlanır ve kilo verme devam eder

Az daha gayret edelim , sonuç yakın hissediyorum kızlarr

Son düzenleme:

zeytincim bazı şeylri yiyememek zor olsa gerek.. alerjik bi durumun mu var?
umarım kendine uyan beslenme şekli ile forma girersin kısa sürede
bugün de 1 saat yürüdüm.videoyu ayarlamamıştım...o yüzden ezbere zıpladım. sabah zaten çok halsiz ve bitkin uyandım..bütün gün gitmedi öül toprağı üstümden..
zar zor yürüdüm o yüzden.ben kendimde buluyorum suçu çünkiü yürürken çok terliyorm
üstüne su içiyorum ve duş alıyrm ama saçlarımı kurtumuyrm..
bugün kuruttum ama..
neyse yürüyüşün hemen ardından trambolin yaptım bu da başka bi hata herhalde...
bu sefer de diz bükebilirken iki bacağımın üstünde zıplayamadım..

sağol canım, oturtuyor gibiyim bakalım.. özellikle balık ve mantarı bollaştıracağım soframda.. bakalım, yeşillik de rahat tüketiyorum.. bu şekilde üstesinden gelirim sanırım canım.. alerji değil de intolerans yani gıda tahammülsüzlüğü deniyor, çok şükür alerjiler ölümcül olabiliyor, bende sadece bünyeye özellikle sindirim sistemine sıkıntı veren bir durum var, alıştım artık
Bir de sen sanırım çok yükleniyorsun kendine.. havalar zaten tam hasta edecek cinsten.. oralar nasıl bilmiyorum ama burası bugün hem yağmur hem güneş hem soğuk hem sıcak biraradaydı... kat kat giyinip dışarda bir soyuup bir giyiniyoruz valla ama işte bu değişimler zaten insan bünyesini yorup hasta ediyor.. aman dikkat et kendine canım... bir de suyu soğuk içmedikten sonra sorun olmaz ama sen gerekirse iyice ılıt sıcak suyla. yürüyüşte de yudum yudum az az ılık su içebilirsin dilin damağın kurumasın vücut sıvısız kalır o da kırıklık yapar canım.. Bir de gün içinde yeterli su içiyor musun? Bir de iyi ve kompleks karbonhidratları tamamen çıkarmadın di mi hayatından? bol lifli meyveler özellikle güzel enerji veriyor...
trambolinde de inan haftaya çok daha rahat edeceksin... esnemeyi sakın unutma.. dizlerin açılmış demek... süper.. böyle kendini dinleye dinleye zorlandığın harekete hiç yoğunlaşmadan çalış.. hiçbirşey yapamıyorsan yerinde koşma hareketi yap üstünde, o bile iyi bir kardiyo, üstelik koşu bandındaki gibi eklemlere yüklenmeden.. ha bir de sonrasında da mutlaka mutlaka mutlaka soğuma yani esneme hareketleri yap.. yoksa ertesi güne kas ağrıları oluyor, özellikle bacaklarda.. neyse canım inş udan sonrası daha klay olur

MRb arkadaslar
Trambolını gecen hafta bsslamıstm bende aldıgım modelden memnn kalmadım degıstırdım ve dun tekrr basladm ıkı gundur yapıyorm bakalm 20 dk cıvarı,muzık eslıgınde, bagımsız zıplıyorm vıdeo ızlerken yapmayı pek sevmıyorm

günaydın canım,
tavsiyelerini dikkate alacağım çok teşekkür ederim..buralar da öyle mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır demiş ya atalarımız hasta olmaya çok müsait havalar valla..limonlu su içiyorum günde en az 3lt.sanırım benim yaptığım da yerinde koşma hareketiydi.dizlerimi bükebildim çok şükür ama bu sefer de bel ağrısı baş gösterdi.bacaklarımı açarak ve 2 bacağımın üstünde zıplayamadım..
trambolin konusunda ise keşke ben de delta alsaymışım diyorum.busso trambolin de ses yapmaya başladı..ama ben müzikle zıpladığım için pek fark etnmiyr
yine de ses yapmasa daha iyi tabii...
başlarke ayrı bitirirken ayrı esneme yapmak gerek sanırım yok sa benim gibi halsiz düşüyor insan..ama çok şükür bugün halsiz uyanmadım..inşallah bundan sonra ağrısız sızısız olur dün yürümeye başlarken bile acayip bi bel ağrım vardı yürüdüm zıpladım biraz geçti gibi..bugün ne olur bilemeyeceğim ama söylediklerini dikkate almalıym..
iyi karbonhidratları tüketiyorum..sadece gilisemik indeksi yüksek karbonhidratları çıkardım hayatımdan..mesela patates,pirinç,bezelye,nohut(nişastadan dolayı sanırım sadece 1 kez yedim),ekmeğin her türlüsü,meyve suları(taze sıkılmış da olsa),işlenmiş fabrikasyon gıda!lar..bunlar yok haayatımda..
ama sağlıklı karbonhidratlar var.mesela buğday,bulgur,kereviz pırasa lahana gibi sebzeler,bol yeşillik, turp bol bol tüketiyorum..
ama 2 öğün yiyorum ve gayet de güzel doyuyoruym..hiç acıkmıyrm.acıktığım zaman akşam yemeği saatim gelmiş oluyor..
enerji için meyve demişsin ama ben hiç meyve yemiyorum.insülün direncine neden olmasın diye.zaten karatayın ana ilkesi sık sık yememek.
meyve pek tavsiye edilmiyr sadece sabah kahvaltıdan önce küçük boy bi meyveye izin var.
beni trambolin de etkilemiş olab,lir yeni başladığımdan..sadece yürürken böyle olmuyrdum çünkü..

ekmek yerine genelde kuruyemiş ,bazen de buğday tüketiyorum.
canan karatay bi programda bi dilim ekmek yediğinizde onun üstüne ne kadar küp şeker denk düşüyorsa o kadar şeker yemişsiniz demektir, demişt.i

amerikadan günaydın,
ama sana iyi geceler demek gerek:.:)
canım senin trambolinin markası neydi?
hangi markadan memnun kalmadın ,hangisinden memnunsun?
sadece trambolin mi yapıyorsun?

ekmek yerine genelde kuruyemiş ,bazen de buğday tüketiyorum.
canan karatay bi programda bi dilim ekmek yediğinizde onun üstüne ne kadar küp şeker denk düşüyorsa o kadar şeker yemişsiniz demektir, demişt.i

bir de yoğurdumu kendim mayalıyorum karatayda paketlenmiş,fabrikasyon ürünlere pek yer yok geçen tereyeğ yaptım..ancak tereyağ için çok kalbalık bi ev olacak ki yoğurt kaymağı biriksin.aksihalde hemen bozulur.o yüzden ben az yaptım..işte bundan dolayı keşke istanbulda değil de köylere yakın bi yerde olsaydık ve saf ,organik şeyler bulabilseydik,diyorum.
ama mecbur kalırsam çok nadiren peynir alıyrm.bi de süt..

o açıdan ben şanslıyım canım.köy yumurtası sütü tereyağı öğrencilerimden satın alıyorum.aslında en çok oğlum için ama yumurta yemiyo ki sıpa:)bu arada 50 dk sabah yürüyüşümü yaptım.akşama trambolin inşallah.akşama görüşürüz bye

Canım geçmiş olsun, inşallah hemen toparlarsın.. Ama ne olursa olsun meyveyi tamamen kesme bence.. karatay mesela portakalı sıkmayın da içteki beyaz kabuklarıyla sabah yiyin diyor.. elma da kesinlikle tavsiye ediyor ama mutlaka kabuklarıyla.. mesela ayvanın glisemik indeksi çok düşüktür, pek bilinmez ama gripten korur, damarları korur çoook faydalıdır. günde 3 porsiyon ye demiyorum tabi ama iyi meyvelerden bir iki yiyebilirsin bence, çilek çağla kiraz bunlara da izin var.. erik de yenebiliyor değil mi, tabi hepsi mevsiminde olacak... Ne yenebiliyorsa mutlaka faydalan... Hatta ben bir küçük portakalı ve bir küçük elmayı salata gibi yapıp üzerine bol tarçın dolduruyorum.... mmmm nasıl güzel bir lezzet ve nasıl enerji veriyor anlatamam.. tarçın da aksine kan şekerini düşürüyor ya, böylece şeker fırlamıyor. bir de kendimi zorlayıp arada bir kaşık yoğur yiyorum... hatta regl olduğumdan dün akşam geç saatte canım tatlı istedi, akşam yemeğini çok abartamıyorum ben, biraz hafif yiyorum hatta... yoksa bahsettiğim konularda sorun oluyor... acıkınca bir portakalı tarçınla bol bol az da yoğurtla yedim inanır mısın doydum. meyvesiz allah korusun böyle 10 yıl beslendikten sonra bağırsaklarda hastalıklar çıkar, ki bu hastalıklar çok sinsidir... özellikle her gün bir elma kolon kanserinden ciddi anlamda koruyor. Gripten korumasını geçtim, düznli tüketince kanserden koruyorlar. Karatay balıktan sonra helvaya bile izin verirken meyveyi hayatından çıkarma ne olur o zaman çok sağlıksız bir beslenme olur. meyvedeki antioksidanların ve iz elementlerin hepsini alabileceğin bir multivitamin yok, içindeki lifler de ayrı bir konu.. yaz gelince de mutlaka kiraz ve vişne de ye, gerçekten mucize besinler.. Dediklerim aklına yatmazsa biraz araştır canım... kolesterol hakkında karatay haklı olabilir ancak meyveden de iyice kısayım dersek bağırsak hastalıklarına davetiye çıkarırız. çevremde çok doktor, hoca vs var benim. hepsi aynını söylüyor, sebze ve bakliyat tek başına bağırsak sağlığına yetmezmiş, kansorojen serbest radikalleri baskılamak için meyve şart.. tabi mevsiminde hormonsuz...
Bugün halsizliğini atmana da çok sevindim.... inşallah akşama daha kolay olur her şey canım
Ama şu meyve meselesini ne olur araştır, karatay pek çok konuda haklı olabilir ama gerçekten gün içinde meyve yemek lazım... akşam yemeğinden sonra tok tok bir tabak meyveden bahsetmiyorum tabi ki
Bir düşün bunları ne olur

Zeytın tebrıkler cok guzel uc cm kalcadan

Çook teşekkür ederim canım dün spor yapamasam da ve regl olmama rağmen sabah karnım baya düzleşmiş kalktım, hemen ölçtüm tabi ordan da bir 3-4 santim gitmiş zaten pantolonlarda biraz nefes alabilmeye başladım aylardır inatla dolabımı yenilemeden daracık pantolonların içine giriyordum, tabi çoğu düşük bel olunca göbeği de büyütmüştüm neyse ki incelme başladı..
darısı ve çoook daha da fazlası sizlerin başına kızlarrr hep birlikte güzel güzel inceleceğiz

süpersin canım.. ben işte bunları yapamıyorum ama yoğurda başlamak lazım arttırdım tüketimi... bir ara kefir yapardım kendim, onu tüketirdim yoğurt yerine o zaman biraz içim rahattı ama o da ayran gibi olduğundan çok uzun süre devam etmedim, pek alışamadım.. peki bir şey soracağım sana, yoğurdu market sütüyle mayalamak da benzer durum olmuyor mu o konuda cidden kafam karışık? sonuçta süt de süt değil artık ama marketteki yoğurtların içeriği de berbatmış gerçekten, biliyorum... tereyağını biz kooperatif tereyağı almaya çalışıyoruz. Özellikle trabzon vakfıkebir, mis gibi misss ;D internette de bulunuyor.. alamazsam iyi kalite zeytinyağına devam, varsın tereyağ olmasın diyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…