MRb arkadaslar
Trambolını gecen hafta bsslamıstm bende aldıgım modelden memnn kalmadım degıstırdım ve dun tekrr basladm ıkı gundur yapıyorm bakalm 20 dk cıvarı,muzık eslıgınde, bagımsız zıplıyorm vıdeo ızlerken yapmayı pek sevmıyorm
o açıdan ben şanslıyım canım.köy yumurtası sütü tereyağı öğrencilerimden satın alıyorum.aslında en çok oğlum için ama yumurta yemiyo ki sıpa:)bu arada 50 dk sabah yürüyüşümü yaptım.akşama trambolin inşallah.akşama görüşürüz bye
ekmek yerine genelde kuruyemiş ,bazen de buğday tüketiyorum.
canan karatay bi programda bi dilim ekmek yediğinizde onun üstüne ne kadar küp şeker denk düşüyorsa o kadar şeker yemişsiniz demektir, demişt.i
süpersin canım.. ben işte bunları yapamıyorum ama yoğurda başlamak lazım arttırdım tüketimi... bir ara kefir yapardım kendim, onu tüketirdim yoğurt yerine o zaman biraz içim rahattı ama o da ayran gibi olduğundan çok uzun süre devam etmedim, pek alışamadım.. peki bir şey soracağım sana, yoğurdu market sütüyle mayalamak da benzer durum olmuyor mu o konuda cidden kafam karışık? sonuçta süt de süt değil artık ama marketteki yoğurtların içeriği de berbatmış gerçekten, biliyorum... tereyağını biz kooperatif tereyağı almaya çalışıyoruz. Özellikle trabzon vakfıkebir, mis gibi misss ;D internette de bulunuyor.. alamazsam iyi kalite zeytinyağına devam, varsın tereyağ olmasın diyorum ...
Canım geçmiş olsun, inşallah hemen toparlarsın.. Ama ne olursa olsun meyveyi tamamen kesme bence.. karatay mesela portakalı sıkmayın da içteki beyaz kabuklarıyla sabah yiyin diyor.. elma da kesinlikle tavsiye ediyor ama mutlaka kabuklarıyla.. mesela ayvanın glisemik indeksi çok düşüktür, pek bilinmez ama gripten korur, damarları korur çoook faydalıdır. günde 3 porsiyon ye demiyorum tabi ama iyi meyvelerden bir iki yiyebilirsin bence, çilek çağla kiraz bunlara da izin var.. erik de yenebiliyor değil mi, tabi hepsi mevsiminde olacak... Ne yenebiliyorsa mutlaka faydalan... Hatta ben bir küçük portakalı ve bir küçük elmayı salata gibi yapıp üzerine bol tarçın dolduruyorum.... mmmm nasıl güzel bir lezzet ve nasıl enerji veriyor anlatamam.. tarçın da aksine kan şekerini düşürüyor ya, böylece şeker fırlamıyor. bir de kendimi zorlayıp arada bir kaşık yoğur yiyorum... hatta regl olduğumdan dün akşam geç saatte canım tatlı istedi, akşam yemeğini çok abartamıyorum ben, biraz hafif yiyorum hatta... yoksa bahsettiğim konularda sorun oluyor... acıkınca bir portakalı tarçınla bol bol az da yoğurtla yedim inanır mısın doydum. meyvesiz allah korusun böyle 10 yıl beslendikten sonra bağırsaklarda hastalıklar çıkar, ki bu hastalıklar çok sinsidir... özellikle her gün bir elma kolon kanserinden ciddi anlamda koruyor. Gripten korumasını geçtim, düznli tüketince kanserden koruyorlar. Karatay balıktan sonra helvaya bile izin verirken meyveyi hayatından çıkarma ne olur o zaman çok sağlıksız bir beslenme olur. meyvedeki antioksidanların ve iz elementlerin hepsini alabileceğin bir multivitamin yok, içindeki lifler de ayrı bir konu.. yaz gelince de mutlaka kiraz ve vişne de ye, gerçekten mucize besinler.. Dediklerim aklına yatmazsa biraz araştır canım... kolesterol hakkında karatay haklı olabilir ancak meyveden de iyice kısayım dersek bağırsak hastalıklarına davetiye çıkarırız. çevremde çok doktor, hoca vs var benim. hepsi aynını söylüyor, sebze ve bakliyat tek başına bağırsak sağlığına yetmezmiş, kansorojen serbest radikalleri baskılamak için meyve şart.. tabi mevsiminde hormonsuz...
Bugün halsizliğini atmana da çok sevindim.... inşallah akşama daha kolay olur her şey canım
Ama şu meyve meselesini ne olur araştır, karatay pek çok konuda haklı olabilir ama gerçekten gün içinde meyve yemek lazım... akşam yemeğinden sonra tok tok bir tabak meyveden bahsetmiyorum tabi ki
Bir düşün bunları ne olur
o açıdan ben şanslıyım canım.köy yumurtası sütü tereyağı öğrencilerimden satın alıyorum.aslında en çok oğlum için ama yumurta yemiyo ki sıpa:)bu arada 50 dk sabah yürüyüşümü yaptım.akşama trambolin inşallah.akşama görüşürüz bye
amerikadan günaydın,
ama sana iyi geceler demek gerek:.:)
canım senin trambolinin markası neydi?
hangi markadan memnun kalmadın ,hangisinden memnunsun?
sadece trambolin mi yapıyorsun?
Canım geçmiş olsun, inşallah hemen toparlarsın.. Ama ne olursa olsun meyveyi tamamen kesme bence.. karatay mesela portakalı sıkmayın da içteki beyaz kabuklarıyla sabah yiyin diyor.. elma da kesinlikle tavsiye ediyor ama mutlaka kabuklarıyla.. mesela ayvanın glisemik indeksi çok düşüktür, pek bilinmez ama gripten korur, damarları korur çoook faydalıdır. günde 3 porsiyon ye demiyorum tabi ama iyi meyvelerden bir iki yiyebilirsin bence, çilek çağla kiraz bunlara da izin var.. erik de yenebiliyor değil mi, tabi hepsi mevsiminde olacak... Ne yenebiliyorsa mutlaka faydalan... Hatta ben bir küçük portakalı ve bir küçük elmayı salata gibi yapıp üzerine bol tarçın dolduruyorum.... mmmm nasıl güzel bir lezzet ve nasıl enerji veriyor anlatamam.. tarçın da aksine kan şekerini düşürüyor ya, böylece şeker fırlamıyor. bir de kendimi zorlayıp arada bir kaşık yoğur yiyorum... hatta regl olduğumdan dün akşam geç saatte canım tatlı istedi, akşam yemeğini çok abartamıyorum ben, biraz hafif yiyorum hatta... yoksa bahsettiğim konularda sorun oluyor... acıkınca bir portakalı tarçınla bol bol az da yoğurtla yedim inanır mısın doydum. meyvesiz allah korusun böyle 10 yıl beslendikten sonra bağırsaklarda hastalıklar çıkar, ki bu hastalıklar çok sinsidir... özellikle her gün bir elma kolon kanserinden ciddi anlamda koruyor. Gripten korumasını geçtim, düznli tüketince kanserden koruyorlar. Karatay balıktan sonra helvaya bile izin verirken meyveyi hayatından çıkarma ne olur o zaman çok sağlıksız bir beslenme olur. meyvedeki antioksidanların ve iz elementlerin hepsini alabileceğin bir multivitamin yok, içindeki lifler de ayrı bir konu.. yaz gelince de mutlaka kiraz ve vişne de ye, gerçekten mucize besinler.. Dediklerim aklına yatmazsa biraz araştır canım... kolesterol hakkında karatay haklı olabilir ancak meyveden de iyice kısayım dersek bağırsak hastalıklarına davetiye çıkarırız. çevremde çok doktor, hoca vs var benim. hepsi aynını söylüyor, sebze ve bakliyat tek başına bağırsak sağlığına yetmezmiş, kansorojen serbest radikalleri baskılamak için meyve şart.. tabi mevsiminde hormonsuz...
Bugün halsizliğini atmana da çok sevindim.... inşallah akşama daha kolay olur her şey canım
Ama şu meyve meselesini ne olur araştır, karatay pek çok konuda haklı olabilir ama gerçekten gün içinde meyve yemek lazım... akşam yemeğinden sonra tok tok bir tabak meyveden bahsetmiyorum tabi ki
Bir düşün bunları ne olur
Markası gold gym canım,ılk aldıgım markada aynıydı otuz dolara aldım storedan gerı verdım onu onlıne aldm bukez,ılkı lastıklıydı sımdıkı yaylı oldugu ıcın daha uzun omurlu olcagnı dusundugum ıcın degıstırdım,aksam 5,6 dan sonra yememeye calısıyorm ek olarak dukan yaptım bıraz ama skldm o yuzden almamam lazım spor dengeler ıns
bu arada 1 kg daha vermişim
canım ben sütü açık olarak alıyorum burada bi şarküteri var.3 şubesi daha varmış adam günde 1 ton süt satıyorum diyor.ayrıca kendi mayaladıkları yoğurtları da satıyorlar..am ben pek güvenemediğimden kendim yapıyorum.içmek için olan sütten bahsetmiştim onu paket alıyorum.
bu arada canan karatay siyez bulguru yiyin diyor.ben de araştırdım facebooktaki karataycılar sayfalarında neyi nerden aldıklarını da açıklamışlar..ben de belki bu şarküteri sahibi alır dedim,kendi kendime ve gittim sordum canan karatay öneriyor diye söylerseniz çok satarsınız ,dedim adam bana güldü
hatta numaraları da yazdım belki arar da geitirtir diye.ben bulursam alırım dedi sadece en son..
ama tuzumu kayatuzu olarak karataycıların aldığı yerden aldım tuz önemli çünkü bizim diyette.yağ da önemli ayçiçek yağı ve mısırözü yağı yok.zeytin yağı ve tereyağ yiyoruz.yağdan değil,şekerden korkuyoruz..
Süpersinnntebrik ediyorum canım
ben de buğdaya bugün başlıyorum canım, serbest olduğunu biraz geç öğrendim, çoook sevindim, çünkü makarnayı da çok severim ve biraz uzak durmak istiyorum, ekmeği zaten sabahları belki bir dilim çavdar ya da tam buğday yiyordum, güzel olacak buğday . salatada ya da yoğurtlu, her gün az az tüketeceğim bakalım, çook da severim
darısı sizlerin başına..
ben aklıma geldikçe c.k.ın kitabındaki bilgilerden yazayım faydalı olsun inşallah
mesela salataya keten tohumu öğütün diyor yapamıyosanız yoğurda bütün atın bi yemek kaşığı diyor..
benim değirmenim keten tohumu organik diye mi nedir öğütemiyor..zorlanınca ben de yoğurtla yiyorum..
evet canım buğdayı pilav yada makarna gibi de yapabilrsin.salatalara koymak da çok iyi fikir..karatay mutfaağı kitabında da var buğday salatası..bol z.yağlı ve baharatlı..yeşillikli bi şey,
bu arada bugün de yürüyüşün ardından trambolini15 dk yaptım ama zorlamadan..çünkü belim ağrıyordu..sadece dizlerimi bükebildim.
iki bacağımın üstünde zıplayamadım ayrıcabacak açma kapama hareketi yapamadım
dediğin gibi koşma hareketini yavaşça yaptım..bel ağrısı bırakmadı ama bıraksa çok fena yapasım vardı
çok teşekkür ederim zeytincim.yakı hiç aklıma gelmemişti.bugün alacağım kesinlikleCanım iyi yapmışsın yüklenmemekle bence, zaten istikrarlı bir şekilde yürüyorsunbel sakatlanınca insan yürüyemiyor bile sonra.. aynen böyle dikkat etmekte fayda var :26: zaten zamanla inan çok alışıyor vücut ben bugün 60 dakikayı tamamladığımda kedime aşırdım, daha da zıplardım ne ağrı ne yorgunluk, aksine kuş gibi hafiflemiş hissettim
Buarada eğer bel ağrın sürerse bir eczaneden yakı edin istersen.. biraz yakar ama birebirdir bel ağrısına bir sor soruştur istersen canım
neden konu dışı olsun ki bu da zayıflamak sağlıklı olmakla ilgili bi durum değil mi?Bir kızlar konu dışı olacak ama ben biberiye yağı sürüyorum demiştim hatırlarsanız, tabi kokusundan vs devam edemedimstreç falan uğraşmak çok zor.. bir de bir zamanlar alıp bir kenara attığım bio oil vardı, çok methediliyor bu yağ, türkiyede pek bilinmesede yabancı blglarda methiyeler düzmüşler resmen, çatlaklarda çok başarılıymış.. az da olsa kilo alınca oluşmuştu bnde de çatlaklar, şimdi kilo verirken de yeni çatlaklar oluşmasın diye önlem olarak onu sürmeye başlamıştım 3 gün önce ama öyle streçlemeden tabi... bacaklarıma karnıma falan masajla... Neyse diyeceğim şu ki cildimi muuuuhteşemmm yumuşattı, nasıl prüzsüz bir dokuya dönüştü anlatamam.. Üçüncü gün, ömrümde hiç sahip olmadığım kadar yumuşak oldu bacaklarım sporla selülitlerim de epey azaldı, en azından bacaklarda pek kalmadı, biraz kalçada var şuan inşallah onlar da geçerr :26: neyse, yağı masaj yaparak sürüyorum ama yukarı doğru hareketlerle.. İnanın çok çoook çok yaradı cildime.. yumuşacıkkk herkese şiddetle tavsiye ederimm
Keten tohumunu ben de ara ara kullanıyorum canım, teşekkür ederim
Bu arada ben bugün tam 60 dakika zıpladım regl olmama ragmensiz neler yaptınız kızlarrr ? Ama bugün yemekte az bir yoğurtlu buğday yemiştim başka karbonhidrat yoktu, buna rağmen şekerim iniyo mu çıkıyor mu bir tuhaf hissediyorum. yemekten bir saat sonra da müthiş tatlı isteği bastı.. nasıl kıracağım bu insulin direncini bilmiyorum :26: ben de o gazla bir saat çalıştım... biraz daha iyiyim şimdi neyse ki... ama ne yersem yiyeyim farketmiyor bir gün iyiysem diğer gün oluyor bu yemek sonrası aşırı uyku hali, konsantre olamama, gerginlik, kafa bulanıklığı, sürekli su içmeme rağmen susama... ve bir süre sonra tok karına rağmen acıkma ve yeme isteği... bakalım bu egzersize biter inşallah yakında :44: