Canım geçmiş olsun, inşallah hemen toparlarsın.. Ama ne olursa olsun meyveyi tamamen kesme bence.. karatay mesela portakalı sıkmayın da içteki beyaz kabuklarıyla sabah yiyin diyor.. elma da kesinlikle tavsiye ediyor ama mutlaka kabuklarıyla.. mesela ayvanın glisemik indeksi çok düşüktür, pek bilinmez ama gripten korur, damarları korur çoook faydalıdır. günde 3 porsiyon ye demiyorum tabi ama iyi meyvelerden bir iki yiyebilirsin bence, çilek çağla kiraz bunlara da izin var.. erik de yenebiliyor değil mi, tabi hepsi mevsiminde olacak... Ne yenebiliyorsa mutlaka faydalan... Hatta ben bir küçük portakalı ve bir küçük elmayı salata gibi yapıp üzerine bol tarçın dolduruyorum.... mmmm nasıl güzel bir lezzet ve nasıl enerji veriyor anlatamam.. tarçın da aksine kan şekerini düşürüyor ya, böylece şeker fırlamıyor. bir de kendimi zorlayıp arada bir kaşık yoğur yiyorum... hatta regl olduğumdan dün akşam geç saatte canım tatlı istedi, akşam yemeğini çok abartamıyorum ben, biraz hafif yiyorum hatta... yoksa bahsettiğim konularda sorun oluyor... acıkınca bir portakalı tarçınla bol bol az da yoğurtla yedim inanır mısın doydum. meyvesiz allah korusun böyle 10 yıl beslendikten sonra bağırsaklarda hastalıklar çıkar, ki bu hastalıklar çok sinsidir... özellikle her gün bir elma kolon kanserinden ciddi anlamda koruyor. Gripten korumasını geçtim, düznli tüketince kanserden koruyorlar. Karatay balıktan sonra helvaya bile izin verirken meyveyi hayatından çıkarma ne olur o zaman çok sağlıksız bir beslenme olur. meyvedeki antioksidanların ve iz elementlerin hepsini alabileceğin bir multivitamin yok, içindeki lifler de ayrı bir konu.. yaz gelince de mutlaka kiraz ve vişne de ye, gerçekten mucize besinler.. Dediklerim aklına yatmazsa biraz araştır canım... kolesterol hakkında karatay haklı olabilir ancak meyveden de iyice kısayım dersek bağırsak hastalıklarına davetiye çıkarırız. çevremde çok doktor, hoca vs var benim. hepsi aynını söylüyor, sebze ve bakliyat tek başına bağırsak sağlığına yetmezmiş, kansorojen serbest radikalleri baskılamak için meyve şart.. tabi mevsiminde hormonsuz...
Bugün halsizliğini atmana da çok sevindim.... inşallah akşama daha kolay olur her şey canım
Ama şu meyve meselesini ne olur araştır, karatay pek çok konuda haklı olabilir ama gerçekten gün içinde meyve yemek lazım... akşam yemeğinden sonra tok tok bir tabak meyveden bahsetmiyorum tabi ki
Bir düşün bunları ne olur