- 4 Mayıs 2016
- 2.906
- 7.904
- 27
Dün eşimle antalyadan izmire doğru giderken kırmızı ışıkta durduk. Emniyet kemerlerimiz takılıydı. Arkamızdan abartmıyorum en az 100 km hızla gelen bir sürücü bize çarptı. Allahtan durgunduk yoksa takla atabilirdik. Ben kazanın etkisiyle şoka girdim ilk yarim saat sadece çığlık attığımı bi bayanın bana simsiki sarılıp su icirdigini hatırlıyorum. Yüzümü çarpmışım ama nereye çarptığımı hatırlamıyorum . Eşimin çenesi kanamış biraz. O sürücü koltugundaydi.
Neyse bize çarpan adam arabadan indi, sarhoştu ayakta duramıyordu . Üstü başı dağılmış paçoz. 350 promil alkollü çıktı. Ambulans geldi . Hepimiz ayaktayız diye sadece patlamış dudagima ağrı kesici krem sürdü . Trafik polisleri geldi pert olmuş arabaları çekiciyle aldılar götürdüler.
Biz valizlerimizle yol kenarında kaldık. Bi taksi çağırıp korkunç baş ve boyun ağrısıyla bi otele zor attık kendimizi. Sabah uyanmak o kadar zordu ki. Burnum yüzüm her yerim şişmiş, eşimin çenesi ağrıyor falan...
Kahvaltı yapmadan karakola gittik. Bize dediler ki, kaza anında trafik polislerine şikayetçi oldugunuzu söyleyecektiniz , ambulansa kötü olduğunuzu söyleyip rapor alacaktınız . Artik şikayetçi olamazsınız. Adamın aldığı ceza dudak uçuklatıcı. 6 ay ehliyetine el koyacaklarmış bi de 3 bin lira ceza. Salmışlar gitmiş adamı.
Şikayet edemiyorum sağlık raporu alamiyorum.
Çileden çıktım ve karakolda olay çıkardım. Bu kadar ucuz mu benim hayatım ? Nasıl bırakırsınız adamı dedim. Ben sorun çıkarınca beni hastaneye götürdüler. İfademi almak zorunda kaldılar şikayetçi olmama izin verdiler.
Ben hic anlamıyorum bu işlerden. Eşim çok sakin bir insandır. Olay çıkarmaz , gerekli neyse yapılmıştır der üzerine gitmez nasıl olsa sağ salim çıktık diye.
Ben ne yapmaliyim ? O trafik canavarına dava mi açacağım şikayetimin sonucunu nasıl takip edeceğim ? Arabamız sıfırdı borcunu yeni bitirdik şuan pert olabilir demiş çekici.
Yol yordam bilen var mi? Çok ama çok sinirliyim.
Tam 5 sene önceydi. Eşim bir pislik yüzünden kaza yaptı. 2 sene doğru düzgün yuruyemedi kimseden şikayetçi olmadı o kadar da sakin biriydi ki .Dün eşimle antalyadan izmire doğru giderken kırmızı ışıkta durduk. Emniyet kemerlerimiz takılıydı. Arkamızdan abartmıyorum en az 100 km hızla gelen bir sürücü bize çarptı. Allahtan durgunduk yoksa takla atabilirdik. Ben kazanın etkisiyle şoka girdim ilk yarim saat sadece çığlık attığımı bi bayanın bana simsiki sarılıp su icirdigini hatırlıyorum. Yüzümü çarpmışım ama nereye çarptığımı hatırlamıyorum . Eşimin çenesi kanamış biraz. O sürücü koltugundaydi.
Neyse bize çarpan adam arabadan indi, sarhoştu ayakta duramıyordu . Üstü başı dağılmış paçoz. 350 promil alkollü çıktı. Ambulans geldi . Hepimiz ayaktayız diye sadece patlamış dudagima ağrı kesici krem sürdü . Trafik polisleri geldi pert olmuş arabaları çekiciyle aldılar götürdüler.
Biz valizlerimizle yol kenarında kaldık. Bi taksi çağırıp korkunç baş ve boyun ağrısıyla bi otele zor attık kendimizi. Sabah uyanmak o kadar zordu ki. Burnum yüzüm her yerim şişmiş, eşimin çenesi ağrıyor falan...
Kahvaltı yapmadan karakola gittik. Bize dediler ki, kaza anında trafik polislerine şikayetçi oldugunuzu söyleyecektiniz , ambulansa kötü olduğunuzu söyleyip rapor alacaktınız . Artik şikayetçi olamazsınız. Adamın aldığı ceza dudak uçuklatıcı. 6 ay ehliyetine el koyacaklarmış bi de 3 bin lira ceza. Salmışlar gitmiş adamı.
Şikayet edemiyorum sağlık raporu alamiyorum.
Çileden çıktım ve karakolda olay çıkardım. Bu kadar ucuz mu benim hayatım ? Nasıl bırakırsınız adamı dedim. Ben sorun çıkarınca beni hastaneye götürdüler. İfademi almak zorunda kaldılar şikayetçi olmama izin verdiler.
Ben hic anlamıyorum bu işlerden. Eşim çok sakin bir insandır. Olay çıkarmaz , gerekli neyse yapılmıştır der üzerine gitmez nasıl olsa sağ salim çıktık diye.
Ben ne yapmaliyim ? O trafik canavarına dava mi açacağım şikayetimin sonucunu nasıl takip edeceğim ? Arabamız sıfırdı borcunu yeni bitirdik şuan pert olabilir demiş çekici.
Yol yordam bilen var mi? Çok ama çok sinirliyim.
Tam 5 sene önceydi. Eşim bir pislik yüzünden kaza yaptı. 2 sene doğru düzgün yuruyemedi kimseden şikayetçi olmadı o kadar da sakin biriydi ki .
Mobese kayıtları o dakika silindi polisler satın alındı. Bunu yapan eşimin firmasiydi. Yine de sustuk ne kazaya sebep olan araca ne eşimin firmasına bir şey dedik. Ama sonra da durmadilar kazaya esas sebep olan adam kazadan 1 gün sonra psikolojim bozuldu diye rapor almış. 1 sene boyunca para istedi vermedim. Sigorta yapmıştı aracının minik hasarini. Ama durmadı pislik dava açtı eşim şikayetçi olmadı diye suçlusunuz dediler. 3 bin TL ceza yanına 6 ay ehliyete el.koydular. Eşimin tek dayanağı araciydi yuruyemiyordu ama aracıyla tedaviye gidiyordu hayattan kopmamisti.
Ama Mobese kayıtlarını sildiren eşimin firmasına sonradan dava açtım 4 sene oldu devam ediyor. Avukat parası beni bitirdi o şehirde tuttugum avukatları satın aldılar ben de uzaktan bir avukat tuttum. . 4 ameliyat kayıpgiden yıllar bir ömür luk engel için para tabi ki umrumda değil ama eşime devletin verdiği parayi bile alıp yedi firma ne aradı ne sordular öldü mü kaldı mı üstelik eşim şoför falan değildi zorla yollamislar 24 saatlik mesai sonrasi. Ama kimsenin ahi kalmaz o hakimler o polisler çok şukir atildilar.
Bu ülkede her şeye inanırım canım her şeye. Mutlaka her yolu dene ve tanıdık bir avukata danis. Ama şikayetçi olduysan taksirle adam yaralamaktan dava açabilirsin. Olayın olduğu yerden açılır dava.
Kazanın şokuyla sağlıklı dusunememissiniz
Otele gitmek yerine hastaneye gidip rapor almaliydiniz
Trafik memuruna şikayetçiyim demeliydi iz
bunlari yapmadığınız için işiniz çok zor
Ne zaman oldu kaza aracın plakası var değil mi
Gidip hastaneden rapor alıp plakayı şikayet edin
Prosedürü bilmiyorduk kazanın sokundaydik deyin ve şikayetçi olun avukat tütün dava açın
Cezası agirlastirilir
Geçmiş olsun
Sizin esiniz asker degil miydi? Neden kaza aninda mudahale etmedi duruma yada sonrasinda karakolda polislerle gorusmedi?
Cok gecmis olsun , dua edin de araba pert olsun obur turlu cok daha kotu
evet eşim asker. Gerçekten sureci o da bilmiyor biz şoktaydik o an. Anlam vermek zor belki ama biz sabah uyanınca kafamıza dank etti de gittik karakola
Ilk olarak gecmis olsun.
2. Olarak 1 yila yakin ambulans hekimligi yapmis biri olarak sunu rahatlikla söyleyebilirim ki buyuk ihtimalle siz kendinize mudahale ettirmediniz. Trafik kazasi gibi adli olaylarda ambulans olay yerine gelmisse ve sizi hastaneye goturmemislerse bunun sebebi sizin reddetmis olmanizdir. Hatta tedaviyi reddediyorum diye imzanizi da almislardir. Ama siz o anda bunun onemini bilmediginiz icin farkinda olmadiniz. Insanlar yanlis anlamasin, ambulans kendi kendine adli olaylari yerinde birakmaz.
3. Olarak da ilk kez alkollu yakalanmanin cezasi 6 ay ehliyete el konulmasidir. Siz kaza anında sikayetci olmadiginiz icin trafik polisleri yapmaları gerekeni yapmislar. Alkollu araba kullanmanin can kaybı yoksa karsiligi budur zaten.
4. Olarak siz tabii ki simdi davaci olabilirsiniz o zaman savciya yansıdığında islemler ilerler ama can kaybi olmadigi icin daha fazla bir sonuc çıkacağını düşünmüyorum. Ama siz yine de dava edin tabii en azindan korkar.
Tekrar gecmis olsun.
Anladim soka girmissiniz cok gecmis olsunevet eşim asker. Gerçekten sureci o da bilmiyor biz şoktaydik o an. Anlam vermek zor belki ama biz sabah uyanınca kafamıza dank etti de gittik karakola
Oncelikle cok gecmis olsun. 4 sene once bende esimle trafik kazasi gecirdim. Bu durumlarda hemen tutanak tutmak gerekiyor. Her iki tarafa da alkol testi yapilip rapora ekleniyor. Yaralanmali kazaysa bununla ilgili hastaneden rapor aliniyor. Araclarin kasko sigorta benzeri evraklariyla basvuru yapabilirsiniz. Karsidan sikayetci olmak icin bu belgeler yeterli. Bu evraklarda eksiklik varsa mutlaka avukatla gorusun. Kamera kaydi vb kanitlarla dava acin. Yuklu miktarda tazminat odetebilirsiniz.
yalan söylemiyorum bizi muayene bile etmediler. Ayaktayız diye bakmadılar bile. Ben kendim gittim ambulansa , dudagim patladı buz istiyorum dedim. Ambulansta buz olmaz ağrı kesici krem sürebilirim dedi. Ben de ağrı yapmayacaksa sürün dedim. Boynum çok ağrıyor dedim. Sağa sola çevirdi sonra ciddi bir sorun olsaydı hareket ettiremezsiniz dedi. Bir şeyiniz yok dedi. Sonra baktım yapılacak işlem yok eşimin yanina gitmeliyim dedim. Ambulanstan indim ambulans da gitti o kadar oldu olay. Bana kağıt imzalatmadılar , ciddi bir sorun olabilir diye hastaneye gitmeyi teklif etmediler. Zaten olaydan yarim saat sonra geldi. Kendime geldiğimde her yerim sırılsıklam ıslaktı. İlk müdahaleyi ordaki yolcular yapmış şok geçirmişim. Eşim de boynunu tutarak polislerle görüşüyordu. Onunla konuşmadılar bile iyi misiniz diye.
Ayrıca trafik polisleri de sormadı şikayetçi misiniz diye. Ben bunlara çok sinirliyim zaten
Bu şekilde şikayette bulunursanız sizi suçlu çıkarırlar "Abartıyor, psikolojisi bozukmuş zaten" derler. Bu konuyu dillendirmeyin, sağlıklı olan psikolojinizin bozulduğunu, telafiye dair hiçbir şey yapılmadığını; adamın alkollü olduğunu ve kaza sonrası sağlık durumunuzu sorma gereksinimi dahi hissetmediğini, çarpmanın etkisiyle yüzünüzün yaralandığını ve bu durumun iş performansınızı olumsuz etkileyeceğini vb. söyleyerek, avukat bilgisi de alarak şikayette bulunun.
Geçmiş olsun, gelip buluyor işte yolunda gideni bile böyle sorumsuz pislikler.
O tutanaklari alip hemen avukatla gorusun alkollu oldugu icin dava acabilirsiniz. Ama yaralamali kaza olmadigi icin sadece arabaniza verdigi deger kaybiyla ilgili tazminat oder. Malesef turkiyede kanunlar sucludan yana.trafik polisleri tutmuş tutanak. Adam %100 hatalı bulundu. Ama cezası kesilmiş zaten dediğim gibi. 3 bin lira ve 6 ay ehliyetten men. Başka da bir şey yok yani bu kadar bize yaşattığı şok.
Eger hastaneye gitmeyi reddediginize dair bir form imzalatmadilarsa ambulans ekibini de sikayet edebilirsiniz. Il saglik müdürlüğüne bir dilekce verirseniz sorusturma acilir.
Çok şaşırtıcı polislerin bu yaptığıevet aynen böyle dedik biz de. Karakola gidince artık çok geç yüzünüzü kendiniz bu hale getirmiş olabilirsiniz artik hak iddia edemezsiniz dediler. Ben de sinirli bir şekilde kimse şikayetçi olup olmadığımızı sormadı kim o trafik polisleri görüşmek istiyorum dedim. Ambulans bizimle ilgilenmedi krem sürüp gönderdiler hepsi hakkında şikayetçi olacağım dedim. Sonra yola geldiler ve yonlendirmelerde bulundular. Polis aracıyla gittim acile ve doktor yaralanma raporu verdi. Röntgen çekildi burnumda kirik var mi diye bakıldı. Eğer ariza çıkarmazsam isler yürümeyecekti.
İnsanin bu durumlarda gerçekten mantığı çalışmıyor. Bizi ambulans hastaneye götürmeliydi. O ana caddede valizlerimizle saatlerce taksi bekledik. Susadık su alacağımız yer yok, tuvalet yok rezil olduk. Bizi bırakıp gittiler.
Herkes aynı konuda eleştirmiş ama gerçekten o an düşündüğümüz tek şey güvenli bir yere gidip ağrı kesici alıp uyumayı. Yemek bile yemedik acıkmadık bile.
Çok gerginim coook
Çok şaşırtıcı polislerin bu yaptığı
Ambulansın hastaneye goturmemesi iç kanama olabilirdi ölümden döndünüz
Trafik polisi keza öyle saçmalamis
Üstelik eşiniz asker !
Hangi şehirde oldu bu ?
Ben olsam su durumda kendimi resmen bu işe adar hepsini tek tek şikayet ederdimantalyada korkuteli ' nde
Benim esimde asker. Insanin basina gelince ogreniyor boyle seyleri. Askerler boyle durumlarla ilgilenmedigi icin ne yapmasi gerektigini bilemez. Bu arada korkuteli jandarma bolgesi degil mi?? Bizde bolu otobanda kaza yaptik jandarma ilgilenmisti.antalyada korkuteli ' nde