Trafik kazası

Çok geçmiş olsun... Bu gibi pisliklerin hem ehliyetini alacaksın hemde sürüdüreceksin kodeslerde! Şikayetçi olun, gidin dilekçe verin, ne gerekiyorsa yapın... Bir insan hayatı bu kadar ucuz olamaz. Polis'te de gelen ambulans ekiplerinde de iş yok. Böyle saçma is olamaz !

Benim esimde asker. Insanin basina gelince ogreniyor boyle seyleri. Askerler boyle durumlarla ilgilenmedigi icin ne yapmasi gerektigini bilemez. Bu arada korkuteli jandarma bolgesi degil mi?? Bizde bolu otobanda kaza yaptik jandarma ilgilenmisti.

jandarma bolgesi değil , jandarma bolgesi olsa islerimiz daha hızlı ilerlerdi. Aynen eşlerimiz başına gelince öğreniyor. Normalde iyi bilir kanun yönetmelik ama bu tip olaylar başka.

Dün eşimle antalyadan izmire doğru giderken kırmızı ışıkta durduk. Emniyet kemerlerimiz takılıydı. Arkamızdan abartmıyorum en az 100 km hızla gelen bir sürücü bize çarptı. Allahtan durgunduk yoksa takla atabilirdik. Ben kazanın etkisiyle şoka girdim ilk yarim saat sadece çığlık attığımı bi bayanın bana simsiki sarılıp su icirdigini hatırlıyorum. Yüzümü çarpmışım ama nereye çarptığımı hatırlamıyorum . Eşimin çenesi kanamış biraz. O sürücü koltugundaydi.

Neyse bize çarpan adam arabadan indi, sarhoştu ayakta duramıyordu . Üstü başı dağılmış paçoz. 350 promil alkollü çıktı. Ambulans geldi . Hepimiz ayaktayız diye sadece patlamış dudagima ağrı kesici krem sürdü . Trafik polisleri geldi pert olmuş arabaları çekiciyle aldılar götürdüler.

Biz valizlerimizle yol kenarında kaldık. Bi taksi çağırıp korkunç baş ve boyun ağrısıyla bi otele zor attık kendimizi. Sabah uyanmak o kadar zordu ki. Burnum yüzüm her yerim şişmiş, eşimin çenesi ağrıyor falan...

Kahvaltı yapmadan karakola gittik. Bize dediler ki, kaza anında trafik polislerine şikayetçi oldugunuzu söyleyecektiniz , ambulansa kötü olduğunuzu söyleyip rapor alacaktınız . Artik şikayetçi olamazsınız. Adamın aldığı ceza dudak uçuklatıcı. 6 ay ehliyetine el koyacaklarmış bi de 3 bin lira ceza. Salmışlar gitmiş adamı.

Şikayet edemiyorum sağlık raporu alamiyorum.

Çileden çıktım ve karakolda olay çıkardım. Bu kadar ucuz mu benim hayatım ? Nasıl bırakırsınız adamı dedim. Ben sorun çıkarınca beni hastaneye götürdüler. İfademi almak zorunda kaldılar şikayetçi olmama izin verdiler.

Ben hic anlamıyorum bu işlerden. Eşim çok sakin bir insandır. Olay çıkarmaz , gerekli neyse yapılmıştır der üzerine gitmez nasıl olsa sağ salim çıktık diye.

Ben ne yapmaliyim ? O trafik canavarına dava mi açacağım şikayetimin sonucunu nasıl takip edeceğim ? Arabamız sıfırdı borcunu yeni bitirdik şuan pert olabilir demiş çekici.

Yol yordam bilen var mi? Çok ama çok sinirliyim.
Trafik kazalarında mutlaka ambulans hastaneye götürmek zorunda siz istemiyorsanız o ayrı çünkü her zaman için ic kanama riski vardır nasıl goturmediler hayret..

Bize çarpan aracın sürücüsü bizden daha kötü haldeydi. Onu bile götürmediler. Koca göbeği direksiyonla koltuk arasında kalmis ve yaralanmıştı.

Canım şikayet prosedürü ile ilgili şuan tam net birşey söyleyemiyorum, ama en kısa Zamanda bu konuda döneceğim sana.

Arabanız inşallah pert olur. Çünkü pert olursa, kasko size, arabanızın şuanki piyasa değerini ödemekle yükümlü.

Zaten 8 de 8 kusur karşı tarafın. O yüzden kesinlikle ödenecek.

Hava yastıklarınız açıldı mı? Açılınca %99 pert kabul ediliyor.

Polisin kaza raporuna bakın. Nasıl bir rapor yazılmış. Daha sonra da ekspert arabanın pert olup olmadığını belirleyecek. Ve size piyasa değeri ödenecek.

Adamın aldığı ceza zaten emin ol, yasalarla belirlenen en üst noktalardan bir tanesi. Maalesef kanunlar böyle işliyor.

Keşke o an ambulansa, çok daha kötü olduğunuzu söyleseydiniz.

Şikayet dilekçende de, o an acıdan hissetmemişim ama sonradan kötü olduğumu farkettim. Zaten ambulans hekimi de afedersin ama m a l mı? Bu adam kafasını çarpıyor? Bir kere mutlaka tomografi çekilmeliydi.

Yani ambulanstan ve gelen polislerden yana şanssız bir günmüş sizin için.

Tekrardan geçmiş olsun canım.

Dün eşimle antalyadan izmire doğru giderken kırmızı ışıkta durduk. Emniyet kemerlerimiz takılıydı. Arkamızdan abartmıyorum en az 100 km hızla gelen bir sürücü bize çarptı. Allahtan durgunduk yoksa takla atabilirdik. Ben kazanın etkisiyle şoka girdim ilk yarim saat sadece çığlık attığımı bi bayanın bana simsiki sarılıp su icirdigini hatırlıyorum. Yüzümü çarpmışım ama nereye çarptığımı hatırlamıyorum . Eşimin çenesi kanamış biraz. O sürücü koltugundaydi.

Neyse bize çarpan adam arabadan indi, sarhoştu ayakta duramıyordu . Üstü başı dağılmış paçoz. 350 promil alkollü çıktı. Ambulans geldi . Hepimiz ayaktayız diye sadece patlamış dudagima ağrı kesici krem sürdü . Trafik polisleri geldi pert olmuş arabaları çekiciyle aldılar götürdüler.

Biz valizlerimizle yol kenarında kaldık. Bi taksi çağırıp korkunç baş ve boyun ağrısıyla bi otele zor attık kendimizi. Sabah uyanmak o kadar zordu ki. Burnum yüzüm her yerim şişmiş, eşimin çenesi ağrıyor falan...

Kahvaltı yapmadan karakola gittik. Bize dediler ki, kaza anında trafik polislerine şikayetçi oldugunuzu söyleyecektiniz , ambulansa kötü olduğunuzu söyleyip rapor alacaktınız . Artik şikayetçi olamazsınız. Adamın aldığı ceza dudak uçuklatıcı. 6 ay ehliyetine el koyacaklarmış bi de 3 bin lira ceza. Salmışlar gitmiş adamı.

Şikayet edemiyorum sağlık raporu alamiyorum.

Çileden çıktım ve karakolda olay çıkardım. Bu kadar ucuz mu benim hayatım ? Nasıl bırakırsınız adamı dedim. Ben sorun çıkarınca beni hastaneye götürdüler. İfademi almak zorunda kaldılar şikayetçi olmama izin verdiler.

Ben hic anlamıyorum bu işlerden. Eşim çok sakin bir insandır. Olay çıkarmaz , gerekli neyse yapılmıştır der üzerine gitmez nasıl olsa sağ salim çıktık diye.

Ben ne yapmaliyim ? O trafik canavarına dava mi açacağım şikayetimin sonucunu nasıl takip edeceğim ? Arabamız sıfırdı borcunu yeni bitirdik şuan pert olabilir demiş çekici.

Yol yordam bilen var mi? Çok ama çok sinirliyim.
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden korumuş. Cezaler çok yetersiz. Aşkollü araç kullanan kişinin hem ehliyetine en az iki yıl el konulmalı, hemde bu süre zarfında arabası bağlanmalı. Bak o zaman alkollü araç kullanabiliyormu?!!! kendileri otokontrol gelişteremeyen insanlar için cezalar daha sert olmalı.

gerekli ceza verilmemiş . Şikayetçi olmak istediğimi söylediğimde bile dalga geçer gibi neden şikayetçi olacaksınız dediler. Kaygı bozukluğum var onu tetikledi diye şikayetçi olabildim. Canıma kast etmiş sayılmamış yaralı olmadığım için. Şaka gibi
Sen polislere inanma adamlar haybeye iş yapıyor. Başından savmak istemiş nasıl insanlar ya biz birde canimizi bunlara emanet ediyoruz. Ben güvenmiyorum polislere. Sen davani aç şikayetçi ol. Raporlarını al. Hiç değilse kamu davası açılır. Polislere kalsa sadece olay bitince gidip bakiyim geliyim derler. Ablam komsuyla kavga ettiğin de polis çağırdı polisin dediği birbirinizi bıçaklayin yada vurun bı dahakine bari öyle gelelim. Annemde bide polis olacan iyi akıl veriyon git hadi diye kovaladi

Canim sigortan varsa pert olmasi daha iyi arabanin bedelini nakit alirsin.
O dedigin cezayida hemen oderse o adar bile olmayacak.
350 promil nedir arkadas neresiyle icmis.
Cok gecmis olsun hayattasiniz ya bunuda sukur...

Canım şikayet prosedürü ile ilgili şuan tam net birşey söyleyemiyorum, ama en kısa Zamanda bu konuda döneceğim sana.

Arabanız inşallah pert olur. Çünkü pert olursa, kasko size, arabanızın şuanki piyasa değerini ödemekle yükümlü.

Zaten 8 de 8 kusur karşı tarafın. O yüzden kesinlikle ödenecek.

Hava yastıklarınız açıldı mı? Açılınca %99 pert kabul ediliyor.

Polisin kaza raporuna bakın. Nasıl bir rapor yazılmış. Daha sonra da ekspert arabanın pert olup olmadığını belirleyecek. Ve size piyasa değeri ödenecek.

Adamın aldığı ceza zaten emin ol, yasalarla belirlenen en üst noktalardan bir tanesi. Maalesef kanunlar böyle işliyor.

Keşke o an ambulansa, çok daha kötü olduğunuzu söyleseydiniz.

Şikayet dilekçende de, o an acıdan hissetmemişim ama sonradan kötü olduğumu farkettim. Zaten ambulans hekimi de afedersin ama m a l mı? Bu adam kafasını çarpıyor? Bir kere mutlaka tomografi çekilmeliydi.

Yani ambulanstan ve gelen polislerden yana şanssız bir günmüş sizin için.

Tekrardan geçmiş olsun canım.
Size bir şey sorsam, hacizli araba kaza yapıp perte çıksa prosedür nasıl işliyor? Bilginiz var mı bu konuda.

Canim sigortan varsa pert olmasi daha iyi arabanin bedelini nakit alirsin.
O dedigin cezayida hemen oderse o adar bile olmayacak.
350 promil nedir arkadas neresiyle icmis.
Cok gecmis olsun hayattasiniz ya bunuda sukur...

350 promil kaç sise demek bilmiyorum ama adam ayakta duramıyordu arabadan indiğinde

Çok geçmiş olsun Lorentz Lorentz .
Verdiğiniz dilekçenin kayıt sayı ve tarih numarasını polisten aldınız mı? Dilekçeye kayıt ve sayı numarası verilince resmi evrak durumuna geçiyor. Öbür türlü arkanızdan dilekçeyi attabilirler ve dilekçe verdiğinizi hiçbir şekilde ispat edemezsiniz.

Çok geçmiş olsun Lorentz Lorentz .
Verdiğiniz dilekçenin kayıt sayı ve tarih numarasını polisten aldınız mı? Dilekçeye kayıt ve sayı numarası verilince resmi evrak durumuna geçiyor. Öbür türlü arkanızdan dilekçeyi attabilirler ve dilekçe verdiğinizi hiçbir şekilde ispat edemezsiniz.

verdiğim dilekçede olay no yazıyor. 2017/534 gibi sayılır mi ?

Bilmiyorum size yardimci olurmu ama ben birine carptim 4 yil once daha daha dogrusu bir amcaya birde kaldirimdan yola firladi falan neyse uzatmiyim sikayetci olmadi benden polisler geldi 8 de 8 amcayi suclu buldular hastaneye goturdu ambulans amcayi beli incinmis olumluk bi konu yoktu bende hastaneden hayati tehlikesi yoktur raporu gelene kadar karakolda bekledim nerdeyse 18 saat falan sonra amcayi ziyarete gittim ozur diledi icimden geldi hastane masraflarina kadar karsiladim 4 ay sonra bana maddi manevi tazminat davasi acti 70000 liralik beli agriyormus ve isitme cihazi bozulmus arabulucu avukatlar var o cagirdi bizi 7000 liraya anlastik dava kapandi yani o amca bana acabiliyorsa sizde dava acabilirsiniz diye dusunuyorum pesini birakmayin cok gecmis olsun

X