Toz bezinin dayanılmaz cazibesine karşı koyamıyorum.

Karakalem çiziyorum, anime çiziyorum, öykü yazıyorum nacizane , atkı bere örüyorum, kitap okuyorum, kaligrafi çalışıyorum, spora gidiyorum. Zevkle yaptığım çok hobi var aslında sorun o değil. Hani vakti doldurmak için temizlik yapmıyorum, temizlikten vakit bulup diğerlerine istediğim zamanı ayıramıyorum sorun bu.

Mesela geçen arkadaşım aradı görüşelim diye. Gün içindeki akış değişecek diye sabahın köründe kalktım deli dana gibi koşturup işleri bitirdim sonra gittim arkadaşa. Akşam da kendi kişisel alanıma zaman ayıramadığım için 3e kadar örgü örüp kitap okudum. Eşim "manyak mısın nereye koşuyorsun bir sakin ol" deyince durdum. Ama zor oldu shsjjs.

evdekileri mi adam etseniz biraz acaba hani dağıtmadıkça toplamak da gerekmez eşiniz savruk mudur çocuğunuz da biraz dikkat edebilir artık yediğini içtiğini yere dökmesin en azından

Eve bakım yapıyoruz ahahwjw. Yazmak daha fena O zaman bu plan ve düzen takıntım belgeli hale geliyor ve aksayınca aksadığına dair yazılı kanıt oluyor, cıks o daha fena.

Bunları okurken benim evimdeki çamaşırların asılmadan önce sepette üç gün kalmaları, tabakların üzerinde kurumuş bulaşık artıkları, ağzıma kadar kedi tüyüne bulanmış olmam... Benim bahanem içimde üç buçuk kiloluk bir oğlan çocuğu olması tabii. Yine de ev işi konusunda hep çok gevşek oldum, herkesin takıntısı farklı herhalde

Ajsjsjsj sağol ya şu an bir aydınlanma yaşadım. Çocuk zaten enerji emen bir canlı türü. Yoksa hiç şaapma sen, kal böyle.

Benim de kemiklerim, beynim ağırıyor zaten. Aşırı yoruluyorum. Salmam lazım ama nasıl yaparım bilmiyorum.

Evde oturunca böyle oluyor insan, bence bir an önce çalış. Ben çalışıyorum, wc/lavabo temizliği her gün yaparım. Akşam yemek sonrası oturduğumuz odayı, mutfak/ yemek masası altı gibi yerleri günlük süpürge ile (dikey süpürge) ile 10 dk. da alırım. Makinaya çamaşır atarım kurutucu kullanıyorum, tv izlerken kuruyanları katlarım gibi. Bunlar günlük rutinlerim. Evde olduğum günlerde de bu işler sabittir. Ayda bir büyük temizliğe yardımcı gelir.

Eğer yoksa dikey süpürge edin, döküleni hemen alırsan hem yayılmaz hem sonrasında büyük iş olmaz.

anacigim seni temizlik yarismasina alayim :)

Ahahjsjs ben hamileliğin son aylarında, işten geldiğimde kendimi koltuğa bırakıyordum. Bir gün eşimle koltukta sızmışken parkenin üzerinde usul usul ilerleyen koca toz kütlesi yüzünden erken doğuma gidecektim korkudan. Nereden nereye hey gidi ahsjsjs.

2 çocuğum var büyük 4 küçük 1 buçuk yaşında. Oturma odası, mutfak ve çocuk odasını hergün süpürüyorum. Çünkü mutlaka birşeyler dökülüyor. Es kaza birgün süpürmesem mok götürmüş gibi oluyor odaları. Saç, oyun hamuru kırıntısı, mutfakta ki ekmek kırıntıları, süpürmem için sebebim çok

Ama ütü konusunu abarttığınız kesin. Mecburi kıyafetler dışında hicbirsey ütülenmez bizim evde.
Hergün 10'dan 13.30 kadar ev işi için çok uzun geldi bana. Ayrıntılı birşey yapmayacaksam ev süpürme ve tuvalet banyo temizliği ve yemek için 1 buçuk saate yetiyor bana.

Kendime zaman ayırma konusunda, hergün kendime belirlediğim bir kitap okuma sayfası var onu okuyorum, kanaviçe işliyorum, yemek yaparken dinledigim bir video genelde oluyor. Kek, işini kızımla yapmak oldukça keyifli oluyor. Benim oglum küçük olduğu için kendime ait zamanim genelde akşam saatlerinde oluyor. Oğlum önceki gece 15-20 defa değilde 4-5 defa kalktıysa çok verimli geçiyor o akşamım. Çok kalktığı ve uykusuz kaldığım akşamlar film akşamı oluyor genelde, kafam sadece onu kaldırıyor çünkü.

Yok yok manik değilim ben. Düz deliyim ajsjsj.

Ajsjsjsj sağol ya şu an bir aydınlanma yaşadım. Çocuk zaten enerji emen bir canlı türü. Yoksa hiç şaapma sen, kal böyle.

Bakamam cocuk filan zaten hiç boyle sıkıya
gelemeyen biriyim oyle koştur koştur durumlari beni çok agresif yapiyor, boyle kosturmali sekilde hobilerime yetismeye calissam yaptigimdan keyif alamazdim ben okurken yoruluyorum.

Kendi hobilerim bile tüm günümü doldurmaz mesela hicbiseyi sıkıştirmam öyle ve senin gibi don atlet herseyi ütülemiyorum mesela kesinlikle ve eşim kendi kiyafetlerini kendisi ütüler ben ellemiyorum Baya rahatina duşkun bir tipimdir.

Hele calisan bazi kadinlar anlatiyor ya runtinlerini, işten gelip ev topla, yemek yap, buzluga yemek hazirla, sofra topla, cocukla ilgilen filan nasil bunlari devamli yapip sinir patlamasi gecirmiyorlar merak icindeyim

Ama o başladığım bereyi bir dahaki hafta sonuna yetiştireceğime dair plan yaptım. Yetişmeli.

Ölüm var ölüm ahshjs. Hiçbir şey yapamadan ölücem diye korkuyorsam demek ki. Zaman azalıyor, hemen bitiyor gün.

Bence biraz relax ã bağlayın herşey bitmek zorunda değil. Kendinizi strese sokmayın

evdekileri mi adam etseniz biraz acaba hani dağıtmadıkça toplamak da gerekmez eşiniz savruk mudur çocuğunuz da biraz dikkat edebilir artık yediğini içtiğini yere dökmesin en azından

Döksün yahu o bana benzemesin. Bir ara "bu evin hali ne böyle" demeye başlayınca sıpa, korktum saldım. Uyarmıyorum pek. Erkeğin takıntılısı hiç çekilmiyor çünkü. İleride gelinden beddua almak istemem ahsjsjs. Kendi oyuncağını toplar, görevlerini yerine getirir tabi. Ama dağıtmasına engel olmuyorum.

Eylüle kadar çalışma durumum yok. Evet evde olunca daha çok yoruluyormuş insan, ben de yeni anladım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…