cnm bu kitap çok ünlü bir yayın evinin zaten tüm kitapçılarda vardır yoksada artemis yayınlarının yüksek topuklarla nasıl yürüycem adlı kitabını istiyorum dersin onlar mutla getirir eğer istanbuldaysan beyazıta mutlaka bulursun zaten orası kitap cenneti gibi
canım eger cok istiyorsam topuklu giymek bence şuan moda olan mantar ve dolgu topuk ayakabılardan giy.hem dikkat cekmez hem rahat hem de boyun daha uzun görünür.
http://www.sizdengelenler.com/wp-content/uploads/2009/06/62.jpg
bende 22 yaşında ilk bu ayakkabıları aldım.boyum 1.74.bi kere üniversitede giydim.boyun uzun niye giyon diye.ama çok zarif duruyo.Boy için alsam daha ince uzun topuk alıdım.
kızlar hiç topuklu giyemiyorum max 1,5 cm topuğu oluyo boyum 1,76 topuklu giyince deve gibi oluyomm hehe
bu arada benim orta okulda aldığım bir bot vardı
annemin karşı çıkmasına rağmen almıştım
oldukça topukluydu...
bi arkadaşım almıştı aynısını çok beğenmiştim hemen gidip bende almıştım
yani ben orta okulda başladım diyebilirim giymeye.
bana pek yaşla alakalı gibi gelmiyor
kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle giy bence..
kimseyede aldırma..
Canm bende 18 yaşındayım topuklu giymek istediğimde dolgu topuk ve spor modeller tercih ediyorum.Ama boyum uzun gözüksün diye değil.Daha bir hoş durduğu için giyiyorum.Bence ince topuk gerçekten bizim yaşımıza komik duruyor.
Bak bu tarz modeller tercih edebilirsin.Renk renk al ve dar paça bilek hizasında kotla giy.Çok hoş duruyor.
dar paça kotun altına şık bi topuklu ayakkabı ne kadar da sexi duruyor...peki ben giyebiliyor muyum hayııııR! çünkü yıllardır converse vs giye giye ayak alıştı rahatlığa üzerinde duramıyorumseneye öğretmen olucam daha bi tane klasik ayakkabı giyemedim
topuklu ayakabıyla yürüyemiyorum diyenler için Camilla Morton'un YÜKSEK TOPULARLA NASIL YÜRÜYCEM? adlı kitabından size bir alıştırma
''sandalyenizin ucuna oturun,ayaklarınız kalça genişliğinde açık olsun vae yere düz basın, dizlerinizse bükük dursun sırtınız düz olmalı omuzlar geride baş yukarda sağ ayağınızı kaldırın ayak uçlarınız baş balerinmiş gibi bir arda dursun ayağınız ise yay şeklinde olsun ayağınız topğunuzla beraber ayakkabiya oturtunbağcıkları veya kopcayı takmadan ayak parmaklarınız hareker etsin ve bu yeni sancılı hisse alışın (yeni başlıyanlar mutlaka bilekten bantlı ayakabılar kullanmalıymış öyle yazıyo :)) )
şimdiyse ayak parmaklarınızı ileri itin hafifçe sıkın ve ağırlığınız ayaklarınızdan bacaklarnıza ve kalçanıza doğru yayılsın baldır ve bilekleriniz sıkı olmalı tıpkı kavrama noktasını bulup el ffenini indirir gibi şimdi aynı işlemi sol ayanızla tekrarlayın ayak parmaklarınız ileri giderken bileğiniz geri gitmeye çalışacaktır birakınayanığınızın bu iki zıt gurubu birbirini itsin ve dengeyi bulsun böylece ikinci ayanızı bağlarken ağırlığınız vücudunuza dağılır
geri yaslanın kalçanızı baldırlarınızı ve mide kasalarınızı sıkın ve yavaşça ayağa kalkın
vayyy! işte hazırsınız ''
umarım yardımcı olmuşundur bende işe yaramıştı :))