Tombiş Hamilelerin Günlüğü

Ben tekrar ufak ufak başladım yine çikolataya mlsf. Yemek yemek bnde sıkıntı yarattığı için dr um bile annemlere bırakın yediği tek şey oysa yesin demişti. ( annemler dr a beni çikolata yiyorum diye şikayet ediyolardı ☺)
Bu haftalara kadar hiç cnm istememişti. Aramıyodum yani ama şimdilerde yine başladım ufaktan. Kilom için değilde oğluma zararı olur mu diye korkuyorum. Ne yapacağımı da ne yicemi de şaşırdım. Süt yasak çiğ meyve sebze yasak o yasak bu yasak derken geri bişey kalmıo. ☺

Siz hergün fındık ceviz badem gibi kuruyemiş kuru kayısı incir falan yiyo musunuz ?
ben mutlaka ceviz yiyorum günde 3-4 tane yiyorum, normalde hiç sevmem aslında ama mecbur. birde günde 1lt süt içiyorum. süt size yasakmış, yoğurt peynir yasak değil dimi ? mutlaka yemelisiniz onları
kendimden örnek verecek olursam, ilk gebeliğimde çok dikkat etmedim yediğim şeylerin besin değerlerine, hatta çok aburcubur ve hamurişi ile beslendiğim için çok kilo aldım. et tavuktan tiksinip yiyemedim. ama haftada 2 kez mutlaka bakliyat yedim, hergün ceviz yedim, birde günde en az 1lt süt içtim.
folik asit 3 hafta kadar kullandım sadece, vitamin hiç kullanmadım, demir ilacı da 1 hafta kullandım baktım iştahım açılıyor kilo alıyorum bıraktım.
gebelikte kalsiyum eksilmesinden diş ağrıları falan yaşanırmış ya, ben hiç sıkıntı yaşamadım. bebeğim de oldukça sağlıklı ve kilolu dünyaya geldi ben bunu oçok süt içmeme yoruyorum, ama genetik de olabilir belki bilemiyorum
bu gebeliğimde de aynı noktalara dikkat ediyorum

doktor verdi de ben başlamadım henüz ya, ceviz yiyorum hergün

Aslında süt içeren herşey yasak ama ben uygulamıyorum çoğunu çiğ sebze yasak ama ben domates salatalık yiyorum tabi birer tane fazla olursa ağrıdan acillik olurum. ☺ Sütü laktozsuz olanlar var markette ondan içtim bi kaç kere ama içinde laktaz enzimi var acaba bebeğimin bağırsak yapısınıda bozar mı diye korkumdan sık içmiyorum. Dr un verdiği vitamin falan onları kullanmıyorum. Kullansam da bi işe yaramıcak zaten ☺
Gün içinde az yediğim için oda genelde kahvaltı tarzı oluyor.
Cevizi marketlerde satılanlardan mı alıyorsunuz yoksa kabuklu satılanlardan mı

kabuklu alıyorum yetiştirip satanlardan, sütü de sütçüden. çalıştığım yerde köyler var ben o açıdan şanslıyım, doğal şeyler alıyorum.
sizin adınıza üzüldüm, benim halamda da bağırsaklarında ülser var, hastalığının tam adını bilmiyorum, sizin anlattığınıza benzer sorunlar yaşıyor ama onun atak dönemleri oluyor bahar aylarında , o dönemlerde sıkıntı yaşıyor, sizin sürekliymiş
bebeğiniz için endişelenmeyin, o her halukarda beslenecek sizden, ama sizin vücudunuz çok zayıf düşecek maalesef

kızlar ya benim daha nerdese hiç bulantım yok normalmiki :) bulantım olaydı iyidi :) bari biraz zayıflardım
bu arada aşermik için erkenmidir bilmem ama üzümle kafayı bozmuş durumdayım bir avuç bir avuç üzüm yiyorum boyna

benim de iki gebeliğimde de olmadı bulantı. kilo açısından kötü tabi

Yani tabii ki çikolata şeker bunlar fazla tüketilmemeli ama sizin hastalık durumunuz olduğu için bişey diyemeyeceğim. Dr da yemenizi söylemiş zaten siz canınızın istediği şeyleri tüketin aşırıya kaçmadan..
Siz hergün fındık ceviz badem gibi kuruyemiş kuru kayısı incir falan yiyo musunuz ?
Ben ilk aylarda yedim her gün olmasa da ama artık hiç aklıma bile gelmiyor yemiyorum her gün omega-3 takviyesi ve vitamin takviyesi alıyorum bir de kan hapı, yetiyordur artık yemeyiversem bişey olmaz diye düşünüyorum
Canım, benim de hemen hemen hiç olmadı bulantım. Ama öyle deme bulantı berbattt bir şey iki kere istifra etmişimdir toplasan ama öyle kötü ki yüzüm kıpkırmızı oluyor gözlerime kan oturuyor burnum kanıyor falan alışık olmayınca böyle oldu herhalde bende. İyi ki fazla bulanmadı boşver senin de böyle devam etsin

Ne güzel doğal doğal. ☺ halanızla hastalığımız aynıdır yada sdc kalınbapırsağı tutan cinsidir. Benimkindede aslında aktif dönem yada uyuduğu zamanlar olması gerekiyor. Ama ben daha uyutamadım. Şimdi zaten ilaçları bıraktığım için aktif hep. Bazen uyuttum ama o zmn bile karın ağrım devam ediyodu. Diğer belirtiler de azalma oluyodu. Allah halanıza da şifa versin inşallah.
Bende ceviz bulmaya çalışayım birazda olsa. ☺

çok zor yaa allah yardımcınız olsun. hele gebelikte daha zor

Durumun cidden cok zor canım allah yardımcın olsun
Çok cnn cekiyosa ye çiko ama aşırıya kaçmamaya çalış
Bende ekmek yemeye başladım yine yeniden hemen uzaklaşmam lazım elimde olsa ekmeği sade olarak bile tüketcem o derece aşkım kabardı bari son ayı da delirmeden atlatsam yeter bana
Aklıma geldikce elimin altında oldukca yiyorum kuru üzüm badem ceviz
Aman öylr deme cnm benim bulantı hafif vardı ve toplasan 3 -4 defa anca kusmuşumdur ama cidden cok iğrenç ve kötü bi duyguymuş başta sen gibi düşünüyodum bulantım olsa da iştahım kapansa diye :) aslında ağzımı tutsam yeterli :)
Ay bulantı da bende aynı şeyleri yaşadım cnm bide hamilelik ilerledikçe hem alttan hem üstten gidiyo kusma başlayınca :)

Çok saol cnm Allah hepimizin yardımcısı olsun. Çikolatayı istesemde abartamayorum hemen midem bulanıo yanıo. Bendeki amaç şekeri yükseltmek.☺ İyice düştüğü zaman hem çok halsiz kalıyorum hemde sinirlerim tepemde oluyo ne hikmetse.☺
Ananemde buldum az biraz ceviz bakalım yicem inşallah.

Aslında gebeliği birazda o yüzden istedim. Hastalığı uykuya sokabiliyormuş. Uzunca bir süre inşallah. Elbette zor oluyor hatta umduğumdanda zor oldu ama inşallah sonu hayırlı olur diyorum. ☺
İnşallah gebelik hastalığına iyi gelir canım

kızlar mrb bende anne olmak ıstıyorum ama kılomdan oturu korkuyorum 79 kıloyum ve 160 boyundayım ne yapacagımızı bılemıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…