Tombiş Hamilelerin Günlüğü

yine kimse yazmıyor ya
ben sağlıklı bir beslenme düzenine geçtim kızlar
klasik 3 + 3 öğün günde 8 dilim ekmek
ve 4 kilo verdim kendimi kısmadığım halde

yine kimse yazmıyor ya
ben sağlıklı bir beslenme düzenine geçtim kızlar
klasik 3 + 3 öğün günde 8 dilim ekmek
ve 4 kilo verdim kendimi kısmadığım halde
Ayy evet canım boşladık burayı.. Nasılsın nasıl gidiyor hamilelik? Bende şeker çıktı tansiyon çıktı Bu hamilelik beni pek bir bozdu Şu an günde 4 kez insülin vuruyorum ve 2 tane tansiyon hapı alıyorum Neyse ki bebeğim sağlıklı, o iyi olsun da geçer nasılsa bunlar.. Ben diyete başladım şeker yüzünden, toplamda 4 kilo aldım başından beri. Artık almıyorum diyet yaptığım için, alırsam da ileride az alırım herhalde. Bu arada günde 8 dilim ekmek fazla canım, 24. haftalarda şeker bakılır o zamana kadar azaltmanı öneririm karbonhidratı. Böylece önleyebilirsin şekeri falan

çok şükür iyi gidiyor benim
geçmiş olsun sana da üzüldüm özellikle tansiyon çıkmasına, allah kolaylık versin, çoğu bitmiş azı kalmış ama
8 dilim ekmek ama mesela 4 kaşık pilav makarna yersem bunu 2 dilim ekmek sayıyorum, yada yemeğin yanında çorba yersem bir kaseyi bir dilim ekmek sayıyorum, yine de fazla mı ?
bu aralar iştahım artmaya başladı çikolata tatlı falan kaçamak yapıyorum. ama kendimi frenlemem lazım ilk gebeliğimde kilom bu kadar yoktu yinede gebelik şekerinin kıyısından dönmüştüm, bunda kesin çıkar şeker

Canım bana diyetisyen günlük toplam 5 dilim ekmek verdi. 2 dilim ekmeğin yerine 2 kepçe çorba veya 4 yk makarna pilav sayılıyor. Ben günde 5 dilim veya eşdeğeri karbonhidrat tüketmememe rağmen hala yüksek devam ediyor. İnsülin vuruyorum yine düşmüyor. Sanırım gebelik ilerledikçe daha dirençli oluyor çünkü ilk diyete başladığımda cevap verdi düştü hem açlık hem tokluk şekerim. 2 haftadır pek düşüremiyorum artık. Mutlaka kaçamak oluyor, nefsimize yeniliyoruz. Ama çok az miktarlarda yapmalıyız, tadımlık. Şimdiden dikkat edersen çıkmayabilir bu gebeliğinde de

hımm 5 dilime düşüreyim o zaman bende. teşekkür ederim. allah kolaylık versin size de

Artık son haftalardayım. Çok şükür. Bu aralar canım sdc çikolatalı browni kek yemek istiyo. Akşamları özellikle. Mandalina falan geçiştiriyom ama bazen geçmio ve yiyorum.
Oğlum hala inme yolunda deil. Sağ kaburgamın altına yerleşti orda keyfi yerinde herhalde. Dönesi yok. ☺

Maşallah canım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ne heyecanlı zamanlar Oğlun da yerinden memnun, rahat ettiriyorsun demek ki

döner inşallah ya 4 haftası varmış daha. son ay çok zor oluyor Allah yardımcınız olsun

Amin canım cümlesinede. Sende hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Rahatı yerinde gibi. Ocak 7 de kontrol var. Bakalım ne durumda olacak bu sefer. ☺
Maşallah canım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ne heyecanlı zamanlar Oğlun da yerinden memnun, rahat ettiriyorsun demek ki

Amin canım cümlesinede. Sende hayırlısıyla kucağına alırsın inşallah. Rahatı yerinde gibi. Ocak 7 de kontrol var. Bakalım ne durumda olacak bu sefer. ☺
Amin canım inşallah Hadi bakalım canım, güzel haberlerini bekliyoruz

ben de bebeğimin cinsiyetini öğrendim, yüzde yüz kız dedi doktor.
ama ilk bebeğimde de bu haftada kız demişlerdi, bir sonraki kontrolde erkek dediler sonuçta oğlum oldu , o yüzden temkinliyim
eşimin de benim de tüm aile kız delisi, bakalım
bu arada son üç haftadır hiç kilo veremiyorum, ama almıyorum da şükür

Sonunda ewe gelebildim. ☺ Oğlum 36+4 de 2900 ve 49 cm miş. Maşallah kuzuma. Doğum için 20 sinden sonra çatı muayenesiyle belli olur dedi. O zmn gelince çatı muayenesine cesaret edebilicem mi onu bilmiorum. Çok utanıyorum ya. Düşününce bile çok kasılıyorum. Ne acı ne ağrı sancı umrumda değil. Utanma çok ağır basıyo ya.
kontrole gittiniz mi ?

Allah gönlüne göre versin canım. Bu haftalarda aslında cinsiyet ii ce belli olur. Tabi gösterirse. ☺ Hayırlısı olsun inşallah.

Merhaba arkadaslar bende yeni hamile oldugumu ogrendim daha kontrole falan gitmedim 79 kiloyum kendimi kotu hissediyorum keske ilk aylar biraz zayiflasam karnim simdiden 5 aylik gibi felaket kabizlik var bi el atin banada kizlar ne yiyim ne icim oy ben nedim nasil edim ...

maşaallah bana doğumdan önce çatı muayenesi yapmadılar. doktor doğum esnasında zaten kemik yapısının değiştiğini o yüzden sancılar başlamadan çatıya bakmanın anlamsız olduğunu söylemişti. her doktor birşey söylüyor işte. doğum sırasında sancıdan zaten utanma duygusu kalmıyor. ben birde tıp fakültesinde doğum yaptım, aktif doğum esnasında gözümü bir açtım 10-15 öğrenci beni izliyor çok utanç verici ama o an utanmadım, şimdiki aklımla asla tıp fakültesinde doğum yapmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…