merhaba kızlar
bende 7 haftalık gebeyim, ilk doğum kilolarımı atamadan ikinciye hamile kaldım
ilk gebeliğimde 30 kilo almıştım
67 ile hamile kalıp 95 ile doğuma gittim
şimdi de en son 85lerdeydim ama korkuyorum tartılmaya kilo aldım gibi geliyor
bu gebeliğimi kilo almadan hatta kilo vererek tamamlamak zorundayım yoksa iflah olmam
diyetisyene gitsem ne yapacak sanki diyorum mucize liste mi verecek, herşey kendi elimde
poff ne yapacağım bilmiyorum
canim allahim saglikla kucagina almani nasip etsinnn
eger imkanin varsa git bence diyetisyene cidden guzel kilo verenler var yalniz basima zor olur dersen
bende ilk hamileligimde 2 aylik hamileyken 64 kiloydum 85 le girdim doguma sonra oglum 4 yasinda simdi bu hamilelikte de 82.300 le hamile kaldim guncel kilom 90.3 :) az almaya gayret ediyorum ama ben ilk zamanlar hic dikkat etmedim
sonra basladim :)
canım aynen öyle her şey senin elinde ama şunu unutma yemene dikkat etmeyerek bebeğine zarar veriyorsun çünkü geçen sefer iyi durumda hamile kalmışsın ama bu sefer kilolusun dolaylı olarak şekerin belki de insülin direncin oluşmuştur ve sen şekere karbonhidrata devam edersen bebeğine çok büyük zararlar verebilirsin inan ben bu düşünceyle bir gram şekerli bir şey tüketmiyorum canım çok çok çok çekerse süt dilimi süt burger gibi ürünler yiyorum diyetisyenim de sadece onları önermişti 10. haftadayım hiç kilo almadım ilk zamanlar verdim bile bende kilolu hamile kaldım insülin direncim ve troidim var şimdi her şeye dikkat ediyorum bu bebeği çok bekledim kaybedemem 9 ay yemesem de bişey farketmez ama yersem sonucu ağır olur biliyorum
aynen katiliyorum cnm
geçen seferki gebeliğimde, gebelik şekerinin kıyısından döndük zaten
aslında tatlı ile hiç aram yok
ama ekmek çok tüketiyorum artık azaltmaya başladım, birde yemek yedikten sonra rahatsız olmaya başladım, hafif midem bulanıyor, ilk gebeliğimde hiç bulantı olmadığı gibi iştahım çok açıktı mesela
umarım kilo almadan tamamlayabilirim bu gebeliği
siz diyetisyene gidiyormuşsunuz, sizce bende gitmeli miyim motivasyon mu olur
aman dikkat et cnm imkanin varsa git tabi bence :)
ben şuan gitmiyorum diyetisyene daha önce gidiyordum eğer tek başına ipin ucu kaçıyorsa diyetisyen bi kontrol mekanizması olarak iyi oluyor her gebelik birbirine benzemez tabiki zaten önceki kadar kilo almazsın bunda da ama hiç almamak pek mümkün olmuyor bebek ve plasenta eşi gibi şeyleri toplayınca zaten 7 kiloya yakın oluyor o yüzden bana dr. en fazla 7 kilo alabilirsin dedi yani kendine kilo alma artık demek istedi
ambalajlı ürünler tüketme bence meyvede de çok şeker var dozunu kaçırma mide bulantısı başlayınca çok bir şeye dikkat edemiyor insan biliyorum elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz çok canım çekse de hiç tatlı yemedim eşime canımın çektiği tatlıları sıralıyorum doğumdan sonra hepsinden al bak söz ver diyorum
demek ki ben normal kilo almisim :))
ben aldığım 30 kilonun 15ini doğumdan 1 ay sonra vermiştim. ancak sonra süt olsun diye onu ye bunu iç derken geri aldım o kiloları. yani doğumdan sonra da bitmiyor maalesef , ama tabi zarar kendinize oluyor, bebeğiniz etkilenmiyor en azından.
bende istiyorum ki hani kendi kilomdan zayıflayım bu hamilelik sürecinde, bebeğin kilosu ile birlikte dengeleyim hiç kilo almayım. ay birde su topluyor insan son aylarda aklıma geldi daraldım şimdi
bu arada tarçınlı süt tatlı krizine iyi geliyor tavsiye ederim. tarçının şeker dengeleme özelliği varmış sanırım
hg cnm imkanin varsa diyetisyene git derimyalniz basima zor olur dersen :)
malesef bu emzirme suecinde hepimiz ayni hataya dusuyoruz ama akillandik artik dimi :)
Bendeee tombis birj olarakkk.yediklerime dikkat ediyorummm...2 yasinda kizim.var..ikinci gebeligimm
.sekerim.cikmaiti kizimda simdiden diyete basladim...sekeri kestim.ekmegi azalttim..insallah daha fazla.almadan kapatiriz bu gebeligide dogumdan sonra diyetosyene gidecen.eski kiloma donecem.insallah..amacim.bu..
daaha ne olsun cnm :) masallah sana simdiden dikkat ediyosun peki kac kilo ile hamile kaldin guncel kilon nedir :)
Allah saglikla kucagina almani nasip etsin cnm kizini da bagislasin rabbim :)
Ben te tombik hamileyim kızlar :)
boyum 170
Hamile kalmadan önceki kilom 73
Şimdiki kilom 84 evet!
hamileliğimin yarısında 11 kilo almışım yani... ben 20 ye kadar razıyım napiyim.. 10 kilo dogumdan hemen sonrasında gidiyormuş sanırım diğer 10 kiloyu da hamilelikten önceki fazla 8 kilom la beraber toplar veririm diyorum... insallah yapabilirim bu tembellikle :) çünkü yemeden duramıyorum...
oo ama senin ne guzel boyun var cnm masallah Allah saglikla kucagina almani nasip etsin bebisini
olan olmus zararin neresinden donsen kardir cnm
dikkat et azicik inan kilonu korusan bile iyidir :))
evet 10 kilo kesin gidiyor, aslında birçok kadın emzirirken de kilo veriyor da bir ben veremedim
ben niye dogumda 10 kilo veremedim ki acaba :))
ben oglumda dguma 85 le girdim 82 mi 83 mu ne oyle ciktim normal dogum yaptim
ondan 1 ay 1 bucuk ay sonra da hic dikkat etmedigim halde 78 gordum yani tas catlasin 4 kilo vermisim
insallah bu hamilelikte veririrm 10 kilo :)
Ben de korkuyorum çünkü çevremde emzirirken hamileligin de aldığı kilodan daha çok kilo alan kadınlar fazlalikta...
ay evet cok var oyle kisi cnm fakat unutmamak lazimmm emzirmek icin bol sut icin tek gerekli sey bol su ve salata yesillik
Tatli matli hikaye :))
hem insan emzirince cok efor sarfediyo sadece su ve yesillik yersekte citir olmamak elde degil dimi:)
4-
Saglikli gelsinlerdeeeee bebeisler kilo milo umrumda degil verirrizz evelallah..simdiye kadar 3 kilo almisim ama almamam lazimm diyete basladimm..zaten ne ysem.kusmaya devam
ayy bu kusma cok fena bisey cnm yaa bende bikac kere kustum ama cok kotu bi duygu
aynen saglikli gelsinlerde bebisler gerisi bizim azmimize kalmis bisey
ayrica 3 kilo gayet iyi masallah:)
Merhaba canım, hoşgeldin topiğe
Ben de tombiş hamile kaldım,
@gel_pcpc arkadaşım bu topiği açtı sağolsun ama ne zamandır katılamıyorduk. Ben de 85.5 ile hamile kaldım geçen haftaya kadar 87.5 tim bu hafta 2 kilo almışım nerdeyse 89.3 oldum
Çok cozutuk bir hafta geçirdim ondan oldu sanırım dikkat edicem artık.
İnsülin direncim var benim de inşallah çok kilo almadan alırız bebişlerimizi kucağımıza
Hoşgeldin canım inşallah fazla kilo almayacağız
Merhaba
bende malesef kilolu hamile kaldım 88 le hamile kaldım şimdi 28 haftalığız. En son kontrolde 94 tüm 20 ekimde yani. Boyum 165 miş ☺ crohn hastasıyım bu yüzden yemek yemiyorum gibi bişey. Kortizon kullanıyordum 25 kilo aldırdı hiç su içmiyordum yemek yemiyordum. Şimdilerde oğluma sebep biraz bişeyler yemeye çalışıyorum ama zor. Şekerim düşük olduğu için diyetisyene göndermişlerdi oda bana ilk önce yemek yemeyi öğretmemiz lazım sana dedi. Çünkü yemek yemediğim için vücut kendini kıtlıkta sanıyormuş ve aldığım serumları yada yediğim en ufak şeyleri lazım olmasada tutuyormuş bu yüzden kilo veremiyorum. sürekli serumla vitamin alıyorum hamile kalana kdr haftada 1 di şimdi ayda bir ☺
Yemek olayım olmadığı için menü veremem ama gün içinde yediğim bi iki şeyi yazarım artık.
Evet kusmadan dolayi ilk haftalar almadim her son 2 ay 3 kilo aldigimi ogrendim..kendimi frenledim..simdi herseyi kestim.bakalim.ne kadar alacam..
ay kızlarrrr bende hamileyim hemde baya baya kiloluuu hamile :) napacağık bu kiloları diyet yapıcam ben sizler gibi 80 90 da deilim ki 108 kilo ile hamile kaldım. vucudum toparlarnık sıkı ondan 44 beden giyiyorum hala kilomu göstermiyorum pek gören en fazla 85 90 dio
iyi bişeyde napacağık bölede olmazki hepten kilo alırsam yandım ben :) ne yiyem ne içem bana yardım kızlarrrr
canim oncelikle hayirlisi ile allahim saglikla kucagina almani nasip etsin :)
kilo icin ilk basta ekmek seker hamur islerinden uzak durmak lazimm :)
birde aksam yemeklerini erken yemek cok onemli ben 5-6 dan sonra yedigimde hem midem cok kotu oluyo Hemde kilo olarak donuyo bana :) sana da tavsiye ederim birde hafif bir yuruyus oldu bitti
baktin ki olmuyo eger imkanin varsa diyetisyene gitmeni oneririm cidden diyetisyenle hem saglikli kilo verip zayiflayip saglikla bebeklerini kucagina alanlar var :)