- 10 Nisan 2014
- 5.939
- 7.455
- Konu Sahibi Gokmavisi90
Ya dimi inan halinden anlayacak birini istiyo baktım yok böyle bi sayfa açayım dedim :))hoşbulduk
bende bu başlığı bulduğuma çok sevindim, iyi ki açmışsınız
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya dimi inan halinden anlayacak birini istiyo baktım yok böyle bi sayfa açayım dedim :))hoşbulduk
bende bu başlığı bulduğuma çok sevindim, iyi ki açmışsınız
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. kasılmalar oluyor mu aradaŞuan aranızda doğuma en yaklaşmış kişi ben mi varım kızlar :)
eveeeeet çok heycanlı senin az kalmış nasıl geçiyor zaman benim daha 3 ayım dolmadı çoook uzun zaman var gibi geliyor ama gün saydığımız için çabuk geçecek galiba bişey merak ediyorum benim çok mide bulantım olmadı ama 3 haftadır çoğu şeyi yiyemiyorum midem kalkıyor o yüzden diyet uygulamak zor oluyor ne zaman iştah düzene giriyor ne zaman çok açılıyor anlatabilir misin mesela bebek büyüdükçe sanki daha çok yemeye başlıycaz gibi hissediyorum böyle bir şey var mı?Şuan aranızda doğuma en yaklaşmış kişi ben mi varım kızlar :)
bebek büyüdükçe mideyi sıkıştırdığından aç olsan da fazla yiyemiyor şişiyorsuneveeeeet çok heycanlı senin az kalmış nasıl geçiyor zaman benim daha 3 ayım dolmadı çoook uzun zaman var gibi geliyor ama gün saydığımız için çabuk geçecek galiba bişey merak ediyorum benim çok mide bulantım olmadı ama 3 haftadır çoğu şeyi yiyemiyorum midem kalkıyor o yüzden diyet uygulamak zor oluyor ne zaman iştah düzene giriyor ne zaman çok açılıyor anlatabilir misin mesela bebek büyüdükçe sanki daha çok yemeye başlıycaz gibi hissediyorum böyle bir şey var mı?
haklısın bu aklıma gelmemişti süper o zaman ama onun ihtiyacı olmuyor mu daha büyüdüğü içinbebek büyüdükçe mideyi sıkıştırdığından aç olsan da fazla yiyemiyor şişiyorsun
ihtiyacı daha fazla oluyordur tabi, ama senin kanından besleniyor sonuçta, giden senin depolarından gidiyor. az da yesek çok da yesek depoları doldurmak amaçlı beslenirsek bebeğe de sıkıntı olmaz.haklısın bu aklıma gelmemişti süper o zaman ama onun ihtiyacı olmuyor mu daha büyüdüğü için
zaten o vitaminler çok aldırıyor gibi geliyor bana hamile kalmadan önce kullandığım folik asit de kilo aldırmıştı hamileyken vücut daha çok çalışıyor normal bir beslenmeyle kilo alması olanaksız sadece bebek büyür onun kilosu eklenir ama içtiğimiz ilaçlardan dolayıda alıcaz içmesek de olmaz günümüz koşullarında her yediğimiz şeyin besin değerinin düşük olduğuna eminim bebeği yeteri kadar besleyemeyiz napalım artık kilolu lohusalar grubu açarız bizdeihtiyacı daha fazla oluyordur tabi, ama senin kanından besleniyor sonuçta, giden senin depolarından gidiyor. az da yesek çok da yesek depoları doldurmak amaçlı beslenirsek bebeğe de sıkıntı olmaz.
gerçi az yememe rağmen en çok kilo da son aylarda almıştım ben, nasıl oldu anlamadım birde demir ilacı veriyolar 4 aydan sonra o da kilo aldırıyor
Ay eksik alıntılarım varmış :) yeni gördümcanim allahim saglikla kucagina almani nasip etsinnn
eger imkanin varsa git bence diyetisyene cidden guzel kilo verenler var yalniz basima zor olur dersen
bende ilk hamileligimde 2 aylik hamileyken 64 kiloydum 85 le girdim doguma sonra oglum 4 yasinda simdi bu hamilelikte de 82.300 le hamile kaldim guncel kilom 90.3 :) az almaya gayret ediyorum ama ben ilk zamanlar hic dikkat etmedim
sonra basladim :)
aynen katiliyorum cnm
aman dikkat et cnm imkanin varsa git tabi bence :)
demek ki ben normal kilo almisim :))
hg cnm imkanin varsa diyetisyene git derimyalniz basima zor olur dersen :)
malesef bu emzirme suecinde hepimiz ayni hataya dusuyoruz ama akillandik artik dimi :)
daaha ne olsun cnm :) masallah sana simdiden dikkat ediyosun peki kac kilo ile hamile kaldin guncel kilon nedir :)
Allah saglikla kucagina almani nasip etsin cnm kizini da bagislasin rabbim :)
oo ama senin ne guzel boyun var cnm masallah Allah saglikla kucagina almani nasip etsin bebisini
olan olmus zararin neresinden donsen kardir cnm
dikkat et azicik inan kilonu korusan bile iyidir :))
ben niye dogumda 10 kilo veremedim ki acaba :))
ben oglumda dguma 85 le girdim 82 mi 83 mu ne oyle ciktim normal dogum yaptim
ondan 1 ay 1 bucuk ay sonra da hic dikkat etmedigim halde 78 gordum yani tas catlasin 4 kilo vermisim
insallah bu hamilelikte veririrm 10 kilo :)
ay evet cok var oyle kisi cnm fakat unutmamak lazimmm emzirmek icin bol sut icin tek gerekli sey bol su ve salata yesillik
Tatli matli hikaye :))
hem insan emzirince cok efor sarfediyo sadece su ve yesillik yersekte citir olmamak elde degil dimi:)
4-
ayy bu kusma cok fena bisey cnm yaa bende bikac kere kustum ama cok kotu bi duygu
aynen saglikli gelsinlerde bebisler gerisi bizim azmimize kalmis bisey
ayrica 3 kilo gayet iyi masallah:)
canim oncelikle hayirlisi ile allahim saglikla kucagina almani nasip etsin :)
kilo icin ilk basta ekmek seker hamur islerinden uzak durmak lazimm :)
birde aksam yemeklerini erken yemek cok onemli ben 5-6 dan sonra yedigimde hem midem cok kotu oluyo Hemde kilo olarak donuyo bana :) sana da tavsiye ederim birde hafif bir yuruyus oldu bitti
baktin ki olmuyo eger imkanin varsa diyetisyene gitmeni oneririm cidden diyetisyenle hem saglikli kilo verip zayiflayip saglikla bebeklerini kucagina alanlar var :)
Burdan devaö ederiz zaten cnm sonrası da kilo vermek ve bebiş lerin sıkıntılarını güzel anlarını paylaşırız olmadı isim değiştiriririzzaten o vitaminler çok aldırıyor gibi geliyor bana hamile kalmadan önce kullandığım folik asit de kilo aldırmıştı hamileyken vücut daha çok çalışıyor normal bir beslenmeyle kilo alması olanaksız sadece bebek büyür onun kilosu eklenir ama içtiğimiz ilaçlardan dolayıda alıcaz içmesek de olmaz günümüz koşullarında her yediğimiz şeyin besin değerinin düşük olduğuna eminim bebeği yeteri kadar besleyemeyiz napalım artık kilolu lohusalar grubu açarız bizde
Öyle görünüyor. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.Şuan aranızda doğuma en yaklaşmış kişi ben mi varım kızlar :)
Öyle görünüyor. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.Şuan aranızda doğuma en yaklaşmış kişi ben mi varım kızlar :)
şimdi de folik asit kullanıyor musunuz, ben daha başlamadım yazaten o vitaminler çok aldırıyor gibi geliyor bana hamile kalmadan önce kullandığım folik asit de kilo aldırmıştı hamileyken vücut daha çok çalışıyor normal bir beslenmeyle kilo alması olanaksız sadece bebek büyür onun kilosu eklenir ama içtiğimiz ilaçlardan dolayıda alıcaz içmesek de olmaz günümüz koşullarında her yediğimiz şeyin besin değerinin düşük olduğuna eminim bebeği yeteri kadar besleyemeyiz napalım artık kilolu lohusalar grubu açarız bizde
evet çok güzel olur yaa, umarım devam edebiliriz ama bebeklerden fırsat bulupBurdan devaö ederiz zaten cnm sonrası da kilo vermek ve bebiş lerin sıkıntılarını güzel anlarını paylaşırız olmadı isim değiştiriririz
Merhaba hoşgeldin Hastalığını ilk defa duydum çok geçmiş olsun. Kortizon ben de kullandım 14 yaşından 16 yaşına kadar ben de 20 kg almıştım Berbat bir şey, ben böbrek rahatsızlığımdan ötürü kullandım, daha sonra başka bi ilaç ile devam ettim ama hamilelikte onu da bırakmak zorunda kaldığım için hastalığım nüksediyor şmdi. Dr eğer belli bir seviyeyi geçerse kortizon kullanmam gerekeceğini söyledi umarım gerek kalmadan alırım kucağıma kızımı İnşallah sen de sağlıkla alırsın oğlunu kucağınaMerhaba
bende malesef kilolu hamile kaldım 88 le hamile kaldım şimdi 28 haftalığız. En son kontrolde 94 tüm 20 ekimde yani. Boyum 165 miş ☺ crohn hastasıyım bu yüzden yemek yemiyorum gibi bişey. Kortizon kullanıyordum 25 kilo aldırdı hiç su içmiyordum yemek yemiyordum. Şimdilerde oğluma sebep biraz bişeyler yemeye çalışıyorum ama zor. Şekerim düşük olduğu için diyetisyene göndermişlerdi oda bana ilk önce yemek yemeyi öğretmemiz lazım sana dedi. Çünkü yemek yemediğim için vücut kendini kıtlıkta sanıyormuş ve aldığım serumları yada yediğim en ufak şeyleri lazım olmasada tutuyormuş bu yüzden kilo veremiyorum. sürekli serumla vitamin alıyorum hamile kalana kdr haftada 1 di şimdi ayda bir ☺
Yemek olayım olmadığı için menü veremem ama gün içinde yediğim bi iki şeyi yazarım artık.
İnşallah sen de az alırsınhoşbulduk
yaa yinede çok az almışsınız, inşallah bende öyle olurum
Ne güzel en azından belli etmiyorsun ben de 89.3 kiloyum ama gören 75 diyor en fazla Valla canım en güzeli ekmeği makarna pilavı kesmek, günde bir meyve ve protein ağırlıklı beslenmek bence. Süt yumurta et yoğurt en iyisi bunları tüketmeliyiz. Bir sor sen yapabiliyor musun diye başta yapıyordum ama bir hafta cozuttum 2 kg aldım İnşallah bir daha böyle yapmamay kızlarrrr bende hamileyim hemde baya baya kiloluuu hamile :) napacağık bu kiloları diyet yapıcam ben sizler gibi 80 90 da deilim ki 108 kilo ile hamile kaldım. vucudum toparlarnık sıkı ondan 44 beden giyiyorum hala kilomu göstermiyorum pek gören en fazla 85 90 dio iyi bişeyde napacağık bölede olmazki hepten kilo alırsam yandım ben :) ne yiyem ne içem bana yardım kızlarrrr
Amiiinnnbu arada bugun sevgili @winstonlight cigim prensesini saglikla kucagina Aldi cok sukur masalimiz dogdu hersey yolunda
cok sukur cok mutluyuz hepimiz
Allah saglikla mutlulukla buyutmeyi nasip etsin hayirli bir evlat olsun insallah
Benim de başlarda çok ağrıyordu kalçam ve kasıklarım canım, hoş kasık ağrım hala devam ediyor.. Bel fıtığı başlangıcında varmış mutlaka dr.a görün derimben bir şey sormak istiyorum benim 3 haftadır kalçam belim çok ağrıyor afedersiniz klozetten zor kalkıyorum biz kilolu hamile kalanlarda bel daha çok zorlanıyormuş sizde de böyle bir durum var mı?
Canım kendimden söyleyecek olursam 4.ay bitene kadar çok iyi geldim ama 5.ay bana bir haller oldu Her şeyi yemek istiyorum ama her şeyi İştahım inanılmaz açıldı gözüm doymuyor resmen çok fena bir şey. Tutmamız gerekiyor boğazımızı yoksa sonu fenaeveeeeet çok heycanlı senin az kalmış nasıl geçiyor zaman benim daha 3 ayım dolmadı çoook uzun zaman var gibi geliyor ama gün saydığımız için çabuk geçecek galiba bişey merak ediyorum benim çok mide bulantım olmadı ama 3 haftadır çoğu şeyi yiyemiyorum midem kalkıyor o yüzden diyet uygulamak zor oluyor ne zaman iştah düzene giriyor ne zaman çok açılıyor anlatabilir misin mesela bebek büyüdükçe sanki daha çok yemeye başlıycaz gibi hissediyorum böyle bir şey var mı?
evet canım kullanman lazım dr. vermedi mi 12. haftaya kadar kullanmalısın ama öncesinde kullanılandan farklı veriyor bence danış ve başla bebeğin beyin gelişimi bu dönemde oluyor o yüzden ihtiyacı var ayrıca ceviz kabak çek. gibi şeylerde de var folik asitşimdi de folik asit kullanıyor musunuz, ben daha başlamadım ya
evet çok güzel olur yaa, umarım devam edebiliriz ama bebeklerden fırsat bulup
ay aminn hepimize insallah cnm bnm :)Öyle görünüyor. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.
ben kullanmiyorum cnm simdi folikasitşimdi de folik asit kullanıyor musunuz, ben daha başlamadım ya
evet çok güzel olur yaa, umarım devam edebiliriz ama bebeklerden fırsat bulup
arada olur cnm o kadar ay iy gittin toparlarsin bence :) benimde bu son 3 hafta kafayi yedimtoparlicam insallah :)Merhaba hoşgeldin Hastalığını ilk defa duydum çok geçmiş olsun. Kortizon ben de kullandım 14 yaşından 16 yaşına kadar ben de 20 kg almıştım Berbat bir şey, ben böbrek rahatsızlığımdan ötürü kullandım, daha sonra başka bi ilaç ile devam ettim ama hamilelikte onu da bırakmak zorunda kaldığım için hastalığım nüksediyor şmdi. Dr eğer belli bir seviyeyi geçerse kortizon kullanmam gerekeceğini söyledi umarım gerek kalmadan alırım kucağıma kızımı İnşallah sen de sağlıkla alırsın oğlunu kucağına
İnşallah sen de az alırsın
Ne güzel en azından belli etmiyorsun ben de 89.3 kiloyum ama gören 75 diyor en fazla Valla canım en güzeli ekmeği makarna pilavı kesmek, günde bir meyve ve protein ağırlıklı beslenmek bence. Süt yumurta et yoğurt en iyisi bunları tüketmeliyiz. Bir sor sen yapabiliyor musun diye başta yapıyordum ama bir hafta cozuttum 2 kg aldım İnşallah bir daha böyle yapmam
Amiiinnn
Benim de başlarda çok ağrıyordu kalçam ve kasıklarım canım, hoş kasık ağrım hala devam ediyor.. Bel fıtığı başlangıcında varmış mutlaka dr.a görün derim
Canım kendimden söyleyecek olursam 4.ay bitene kadar çok iyi geldim ama 5.ay bana bir haller oldu Her şeyi yemek istiyorum ama her şeyi İştahım inanılmaz açıldı gözüm doymuyor resmen çok fena bir şey. Tutmamız gerekiyor boğazımızı yoksa sonu fena
gecmis olsun Allah sifa versin cnmMerhaba hoşbulduk. Hastalığıma alıştım. 8 sene oldu. Sindirim sistemini tutan yara iltihap crohn. Sürekli karnım ağrıyor işte. Hatta bazen diyorum hangisi olduğunu anlamıcam doğum ağrısı mı yoksa crohn ağrısı mı ☺
ilaçlarımın hepsini bıraktım iice arttı şikayetlerim ama kendi dr uma da gitmiyorum gidersem kortizon falan demicek hemen başlıcak ilaçlara. İnşallah tüm hamilelerde bizde hayırlısıyla alırız bebişlerimizi kucağımıza.
ya bende elimden geldigince faydali vitaminli besinlerden vitamin alma taraftariyim :))evet canım kullanman lazım dr. vermedi mi 12. haftaya kadar kullanmalısın ama öncesinde kullanılandan farklı veriyor bence danış ve başla bebeğin beyin gelişimi bu dönemde oluyor o yüzden ihtiyacı var ayrıca ceviz kabak çek. gibi şeylerde de var folik asit
utanma cnm kilondan nolcak yani bizde boyleyiz :))Tatlimmm kilomu bosverrr simdilik.siiznle ayni gibi bu durumu sabitlemeye calisyorum.insallah almam..pirinc seker cikolata hamur isi vs kilo aldiran bircok seyi kistim hatta bazen.hic yemiyorum..insallah almam vallaho doktorda ilen tartiya cikmak bazen utanc verici ama oglum saglikla.gelsin onemli degil kilo vermek dogumdan hemen sonra diyetisyene gidecem.insallah