Tombiş Hamilelerin Günlüğü

saol canım. yesen ayrı bir dert yemesen ayrı bir dert. yesen kilo alcan diye korkuyorsun. bu ara azar azar bebişime iyi gelcek herseyen yemeye calışıyorum. ama bebişimin hareketlerini daha tam anlamı ile hissedemediğim için cok uzuluyorum
Aynı canım bende 3 4 gündür bozdum baya. dikkat ediyordum misafir vardı da :)

Selam kızlar ... Yeni gördüm bu başlığı ne de geç kalmışım keşke ennn başından görseydim... Olsun zararın neresinden dönülürse kardır diyorum artık... bende tombiş bir anneyim 100 kg hamile kaldım boy 1,69 - şu an 94-94,5 arası değişiyorum.. aranıza alırsanız sevinirim :)
Canim maşallah çok iyi gitmişsin 31 haftada hala eski kilodan zayıfsin zormu geçti hamileligin yoksa diyeti yaptin

Selamlar tatlı anne adayları,
Eşim yıllık izninin bir kısmını kullanıyor ki bu izin 10 koca gün :KK17:
Sağolsun doktorum tatile gitme, kır totonu evde otur dediğinden iki Şarköy emeklisi gibi evde oturuyoruz ve sürekli eşimin saat başı "ne yiyecez? ne içecez? ee tatlı gibisine ne var? tuzlulardan ne var? sen eskiden x pişirirdin, o mesut günleri hatırlıyor musun?, zart mı koktu? zurt mu pişti?" zıkkımın ayağı :KK62:
Tabii her pişenden ben de zıkkımlandığımdan offf kamyon tekeri gibiyim :KK17:
Yarın doktor kontrolüm var, doktor da şansıma ne tatlı dilli, ne güler yüzlü bir hatun.
Kilo aldım dedikçe, "oh oh olsun, verirsin, boylu poslusun olur, tabii alacaksın hakkın" diye diye gülümsedikçe ben pişkinliğin dibine vuruyorum.

Artık yüzüm de kalmadı valla. Yarından itibaren biraz plates lastikleriyle çalışayım, eskisi gibi akşamları yürüyeyim diyorum ama ben 856. kararlı bakışımı takınırken korkarım yakında doğuracağım :KK53:

Ne iradesiz, ne disiplinsiz dobiş çıktım ya...

İşin fenası totom büyüyor. Yani doğumdan eve geldim zayıfladım hayalim de gittikçe sönüyor. Totomu kesecek değiller ya, toto aynı ebatta benimle eve gelecek. O yüzden artık bir şey yapmalı diyor ve son kez "Yarından itibaren çoook disiplinli bir sisteme başlıyorum". (Yav he he diyenin kalbini kırarım :KK53::KK53: )

Aramıza yeni gelen arkadaşlar da hoş gelmişler :KK60:

Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar ay canım sorma ya bende bir haftadir baya abarttim misafirim vardı bol hamurisili bol şekerli bir hafta gecirdim ne yazikki.o_O gittiler ve ben bu sabah allah izin verirse eski düzenime dönüyorum bu arada 1 kilo almışım bile kocaaamannnn 18 hafta uğraş didin 1,5 kilo al sonra tut bir haftada 1 kilo al yazık oldu o kadar emege :eek:spor yapamıyorum çok fazla kız hep peşimde izin vermiyor ama onunla oyunlar oynuyorum hemde hareket oluyor :KK49:

Kendime listede yaptım uyarılar inşallah
Sabah:2 yumurta ve bir dilim Kaşarlı omlet
Bir bardak süt
Salatalık
Domates
Biber
Ara:
3 kayısı
3 ceviz
8 fındık
8 üzüm
Ikindi:
Bir kase çorba
Bir porsiyon yemek
Ayran salata
Ara:
Bir meyve
Bir bardak süt
3 lt su:KK53:

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::KK68::KK68:
canlarrrr
eve sımdı geldım daha elımı yıkamadan sıze kostum okadar mutluyum kı anlatamam
cınsıyetımız bellı oldu cok sukur
ozellıkle en cok ıstedıgımız,esımın dıledıgı ugruna dualar ettıgı gercek oldu
KIZIM PRENSESIM GELIYOOORR :KK70:
onun serefıne rahat etsın suslu dursun karnım dıye ılk hamiş elbısemıde aldık bugun
doktor 2 sefer erkek gıbı demıstı uzulmustum kendım nasıl kız hayal ettıysem :KK70:
sülalenın ılk kız torunu
cok sanslıyım cok mutluyum allahım ısteyen herkese nasıp etsın yarabbım :KK68:
ahsenim canımın parcası :KK200:
bugun lahmacun yedım vallaaa :KK70:
kılom 85
anaya babaya bakılırsa uzun bı kız olcak bellı dedı e anne 173 baba 190 boy olunca :KK70: bızden sumocuk cıkar ne olcaktı
balık yagı, demır hapı,magnezyum verdı
folık asıt de bıtene kadar devam dedı 1 ay daha var
hersey yolundaymıs
allah bebıslerımızı bızlere bagıslasın...
ay ay ay ne guzel cok sukur allaha gonlunuzden gecen nasip olmuss :21::21::21::21::21::emir_bebek::emir_bebek:
saglikla kucagina almani nasip etsin insallah cnm bnm :KK200::KK200::KK15:

selam herkeze. bende böle bir sayfa arıyordum. bende tombiş başladım bu işe. 80.6 kilo ile başladım. şuanda 78 kiloyum. hamileliğimden bu yana hiç iştahım yok. bebişim bile yememi istemiyor:KK57: yersemde bebişim için yiyorum.
ay ne guzel cnm sen verelnlerdensin masallah sana :nazar: saglikla kucagina al insallah bebegini cinsiyeti belli mi
İnşaallah benim yediklerimde ona yariyordur. Benim belli bir duzenim yok. Önüme ne gelirse yiyorum. Ama yarım porsiyon. Çabuk doyuyorum. Meyveyi dayanamiyorum. Gun icinde mutlaka günde bir tane muz yiyorum. Yeni uyandım. Şimdi muz ve ceviz yiycem. Sonrada ofise gidip öğle yemeği yiycem. Tanistigima çok memnun oldum inşaallah hepimiz saglicakla bebeklerimize kavusuruz
aslinda dogurusnu yapiyosun canim insallah Boyle guzel bi sekilde cok Kilo almadan devam edersinn :nazar::KK200::KK200:
Gunaydin . nerdesiniz buaralar sesiniz cikmiyor.
valla bende karabatak gibiyim bi gorunup bir kayboluyorum :KK48:
nasilsin iyi misin cnm
Canim ne kadar güzel böyle gider inşallah darısı bizim başımıza artik
aminnn
Selam kızlar ... Yeni gördüm bu başlığı ne de geç kalmışım keşke ennn başından görseydim... Olsun zararın neresinden dönülürse kardır diyorum artık... bende tombiş bir anneyim 100 kg hamile kaldım boy 1,69 - şu an 94-94,5 arası değişiyorum.. aranıza alırsanız sevinirim :)
hay masallah:nazar::nazar: demek sende Kilo verenlerdensin ne guzel cnm
aramiza almak ta ne demek bir kere yazmis bulundun bizdensin artik okis:KK19::KK19:hosgeldinn:KK15:
saol canım. yesen ayrı bir dert yemesen ayrı bir dert. yesen kilo alcan diye korkuyorsun. bu ara azar azar bebişime iyi gelcek herseyen yemeye calışıyorum. ama bebişimin hareketlerini daha tam anlamı ile hissedemediğim için cok uzuluyorum
ya eger ilk hamileliginse hissetmesi uzun suruyo bende oyle olmustu cunkuu:KK22: kilodan oldugunu sanmiyrum uzme kednini cnm :KK19:
Selamlar tatlı anne adayları,
Eşim yıllık izninin bir kısmını kullanıyor ki bu izin 10 koca gün :KK17:
Sağolsun doktorum tatile gitme, kır totonu evde otur dediğinden iki Şarköy emeklisi gibi evde oturuyoruz ve sürekli eşimin saat başı "ne yiyecez? ne içecez? ee tatlı gibisine ne var? tuzlulardan ne var? sen eskiden x pişirirdin, o mesut günleri hatırlıyor musun?, zart mı koktu? zurt mu pişti?" zıkkımın ayağı :KK62:
Tabii her pişenden ben de zıkkımlandığımdan offf kamyon tekeri gibiyim :KK17:
Yarın doktor kontrolüm var, doktor da şansıma ne tatlı dilli, ne güler yüzlü bir hatun.
Kilo aldım dedikçe, "oh oh olsun, verirsin, boylu poslusun olur, tabii alacaksın hakkın" diye diye gülümsedikçe ben pişkinliğin dibine vuruyorum.

Artık yüzüm de kalmadı valla. Yarından itibaren biraz plates lastikleriyle çalışayım, eskisi gibi akşamları yürüyeyim diyorum ama ben 856. kararlı bakışımı takınırken korkarım yakında doğuracağım :KK53:

Ne iradesiz, ne disiplinsiz dobiş çıktım ya...

İşin fenası totom büyüyor. Yani doğumdan eve geldim zayıfladım hayalim de gittikçe sönüyor. Totomu kesecek değiller ya, toto aynı ebatta benimle eve gelecek. O yüzden artık bir şey yapmalı diyor ve son kez "Yarından itibaren çoook disiplinli bir sisteme başlıyorum". (Yav he he diyenin kalbini kırarım :KK53::KK53: )

Aramıza yeni gelen arkadaşlar da hoş gelmişler :KK60:
sorma sorma bende iste dun geceden gaza geldim kalktim sabahin 6 sinda 45 dk Leslie 3 mile yaptim ama devamlilik onemli tabi bakalim insallah devami da gelsin bi zahmet:KK45::KK45:
Azkullanilmiskaynanamvar Azkullanilmiskaynanamvar ay canım sorma ya bende bir haftadir baya abarttim misafirim vardı bol hamurisili bol şekerli bir hafta gecirdim ne yazikki.o_O gittiler ve ben bu sabah allah izin verirse eski düzenime dönüyorum bu arada 1 kilo almışım bile kocaaamannnn 18 hafta uğraş didin 1,5 kilo al sonra tut bir haftada 1 kilo al yazık oldu o kadar emege :eek:spor yapamıyorum çok fazla kız hep peşimde izin vermiyor ama onunla oyunlar oynuyorum hemde hareket oluyor :KK49:
olsun canm dikkat eder telafi edersin insallah :KK60::KK60:

:emir_bebek::emir_bebek::emir_bebek::KK68::KK68:
ay ay ay ne guzel cok sukur allaha gonlunuzden gecen nasip olmuss :21::21::21::21::21::emir_bebek::emir_bebek:
saglikla kucagina almani nasip etsin insallah cnm bnm :KK200::KK200::KK15:

ay ne guzel cnm sen verelnlerdensin masallah sana :nazar: saglikla kucagina al insallah bebegini cinsiyeti belli mi

aslinda dogurusnu yapiyosun canim insallah Boyle guzel bi sekilde cok Kilo almadan devam edersinn :nazar::KK200::KK200:

valla bende karabatak gibiyim bi gorunup bir kayboluyorum :KK48:
nasilsin iyi misin cnm

aminnn

hay masallah:nazar::nazar: demek sende Kilo verenlerdensin ne guzel cnm
aramiza almak ta ne demek bir kere yazmis bulundun bizdensin artik okis:KK19::KK19:hosgeldinn:KK15:

ya eger ilk hamileliginse hissetmesi uzun suruyo bende oyle olmustu cunkuu:KK22: kilodan oldugunu sanmiyrum uzme kednini cnm :KK19:

sorma sorma bende iste dun geceden gaza geldim kalktim sabahin 6 sinda 45 dk Leslie 3 mile yaptim ama devamlilik onemli tabi bakalim insallah devami da gelsin bi zahmet:KK45::KK45:

olsun canm dikkat eder telafi edersin insallah :KK60::KK60:
Göstermiyor kerata artık ayrıntıda belli olur heralde cinsiyeti

Canim maşallah çok iyi gitmişsin 31 haftada hala eski kilodan zayıfsin zormu geçti hamileligin yoksa diyeti yaptin

teşekkürler canım.. Aslında hiç zor bir hamilelik yaşamadım bu güne kadar... Mide bulantısı vs yaşamadım... Bir tek 21. haftada şeker çıktı ... Onda da yediklerime dikkat ederek deneye yanıla kontrol altında tuttuk.. Diyetisyene 2 hafta gittim sonra gitmedim :S ben olayın mantığını anladım şimdi herseyi yiyorm şeker - çikolata - hamur işi ama dokunmayacak kadar... Ama sanıyorum benim kilo verme olayım rabbimin bir hediyesi ya acıdı bana kesin.. Kendimi hamile değilken zor taşıyordum inan bir de üstüne kilo alsam herhalde yuvarlanırdım...

@gel_pcpc :nazar: Allah enerjini daim etsin ne güzel gülümsettin beni :KK54: hoşbuldukkk

Kendime listede yaptım uyarılar inşallah
Sabah:2 yumurta ve bir dilim Kaşarlı omlet
Bir bardak süt
Salatalık
Domates
Biber
Ara:
3 kayısı
3 ceviz
8 fındık
8 üzüm
Ikindi:
Bir kase çorba
Bir porsiyon yemek
Ayran salata
Ara:
Bir meyve
Bir bardak süt
3 lt su:KK53:

Liste çıok güzel bende işi bıraksam artık da daha güzel beslensem... Ama sabah yumurta çok gibi sanki ya arada da bazen üzüm bazen kayısı yesen :) ikisi birden aşırı şeker yüklemesi olacak gibi :) ben durun size diyetisyen listesi göndereyim hemen bir inceleyin millet fikir edinirsiniz hem.. Bende izne çıkınca beraber daha iyi uyarız simdi cok uyamıyorum ben :anneadayı:

97PowrL.jpg

berdushh berdushh canım Dediğin gibi sekerli geldi bir kaseye koydum hepsini cevizle üzümü bir , Fındıkla kayısı da bir kaç saat sonra yedim.ay söylemeye utanıyorum da ben normalde kahvaltida 3 4 yumurta yiyen biriydim hamile olunca ikiye indirdim bütün öğün yesem bikmam yani ama sadece yumurta yerdim ne çay ne ekmek hiç birşey olmazdı yanında canım listening yazarsan bizde örnek olur hem çok korkuyorum ilki gibi çok kilo alaçam diye. baya hareketlendide sipa tekmelerini hissediyorum :anneadayı:

@gel_pcpc :nazar: Allah enerjini daim etsin ne güzel gülümsettin beni :KK54: hoşbuldukkk

Liste çıok güzel bende işi bıraksam artık da daha güzel beslensem... Ama sabah yumurta çok gibi sanki ya arada da bazen üzüm bazen kayısı yesen :) ikisi birden aşırı şeker yüklemesi olacak gibi :) ben durun size diyetisyen listesi göndereyim hemen bir inceleyin millet fikir edinirsiniz hem.. Bende izne çıkınca beraber daha iyi uyarız simdi cok uyamıyorum ben :anneadayı:

97PowrL.jpg
sagol cnm :)
bu arada listeni iyi ki paylastin tesekkurler fakat ekmek dilimleri cok gibi geldi bana aslinda hepimiz yeteri Kadar nasil beslenmemiz gerektigini biliyoruz fakat isimize gelmiyo sanirim :))
oysa herseyden az yesek yetecek hem karnimiz hem gozumuz doyacak :))

berdushh berdushh canım Dediğin gibi sekerli geldi bir kaseye koydum hepsini cevizle üzümü bir , Fındıkla kayısı da bir kaç saat sonra yedim.ay söylemeye utanıyorum da ben normalde kahvaltida 3 4 yumurta yiyen biriydim hamile olunca ikiye indirdim bütün öğün yesem bikmam yani ama sadece yumurta yerdim ne çay ne ekmek hiç birşey olmazdı yanında canım listening yazarsan bizde örnek olur hem çok korkuyorum ilki gibi çok kilo alaçam diye. baya hareketlendide sipa tekmelerini hissediyorum :anneadayı:

Sen esas bir kaç hafta sonra gör abooo zıplatacak bazen seni tekmeleri benim şimdilerde öyle :KK70: hele sabaha karşı filan uyandırıyor beni tekmeleyerek :KK70: birde alarm çalınca sabah işe giderken o da uyandırmaya çalışıyor... Çok ilginç geliyor bana
hımm yumurta bende bayılırım her zaman yerım ama kendi hastanemdeki diyetisyen dedi ki hergün ye ama haslanmış ye bir tane ..hafta sonları da 2 yumurta ile omlet yap yada iki yumurta kır ye :KK70: ben abartıp sucuklu yumurta yapıyorum sucuk yasak diyorlar ama ben önce ayrı bir tavada kızartıp yağını alıyorum sonra da başka tavaya alıyorum çifte kavrulmuş oluyor :KK70:
listemi göremezsen bir daha ekleyeyim ben senin için hemen inşallah görünür...

97PowrL.jpg

sagol cnm :)
bu arada listeni iyi ki paylastin tesekkurler fakat ekmek dilimleri cok gibi geldi bana aslinda hepimiz yeteri Kadar nasil beslenmemiz gerektigini biliyoruz fakat isimize gelmiyo sanirim :))
oysa herseyden az yesek yetecek hem karnimiz hem gozumuz doyacak :))

aynen öyle.. hele benim hiç işime gelmiyor...
Ekmek dilimleri çok ama ben nasıl yiyorsammış önceden o liste ile açımmm aççç diye ağlıyordum :KK70: ofiste çalışırken bire bir uyuyordum bu listeye ama şimdi kafama göre takılıyorum ofis uzak diye fabrikaya geçtim burada da mutfak yok.. yanımda getir desem pislik içinde her yer vs vs :)

Sen esas bir kaç hafta sonra gör abooo zıplatacak bazen seni tekmeleri benim şimdilerde öyle :KK70: hele sabaha karşı filan uyandırıyor beni tekmeleyerek :KK70: birde alarm çalınca sabah işe giderken o da uyandırmaya çalışıyor... Çok ilginç geliyor bana
hımm yumurta bende bayılırım her zaman yerım ama kendi hastanemdeki diyetisyen dedi ki hergün ye ama haslanmış ye bir tane ..hafta sonları da 2 yumurta ile omlet yap yada iki yumurta kır ye :KK70: ben abartıp sucuklu yumurta yapıyorum sucuk yasak diyorlar ama ben önce ayrı bir tavada kızartıp yağını alıyorum sonra da başka tavaya alıyorum çifte kavrulmuş oluyor :KK70:
listemi göremezsen bir daha ekleyeyim ben senin için hemen inşallah görünür...

97PowrL.jpg

aynen öyle.. hele benim hiç işime gelmiyor...
Ekmek dilimleri çok ama ben nasıl yiyorsammış önceden o liste ile açımmm aççç diye ağlıyordum :KK70: ofiste çalışırken bire bir uyuyordum bu listeye ama şimdi kafama göre takılıyorum ofis uzak diye fabrikaya geçtim burada da mutfak yok.. yanımda getir desem pislik içinde her yer vs vs :)
ay Allah yardimcin olsun calisiyosun da peki ne Zaman izne ayrilcan az kaldi

ay Allah yardimcin olsun calisiyosun da peki ne Zaman izne ayrilcan az kaldi

ya sorma orası dertli olduğum bir konu... Ultrasona göre haftaya ok bitti izin alabilirim... Çok sordum ama dedim ultrasonda böyle.. amaa geç döllenme nedeni ile ilk hesaplanan haftaya göre verecekmiş doktor öyle dedi eylül 2 ye kadar çalışacağım anlayacağın.. Eylül 2 de gideceğim hem kontrol hemde izin için ...

berdushh berdushh allahtan sucuk sevmiyorum yoksa hiç önüme gecilmezdi:) ben ilk bebegimdede hergün yedim yumurtayi canim biryerde okumustum sarisinda demir var diye belkide o yuzden hiç kansizlik yasamadim kan hapida kullanmadim sende kansizlik varmi.bu arada teşekkür ederim canim tekrar yukledigin icin herhalde benim telde sorun var olmuyo acmiyo​

rmys4203 rmys4203 hımm bende daha bu hafta kullanmaya başladım demir hapı ama çok dokunuyor diye bugün bıraktım :KK70: az biraz kansızlık olmuş birde b12 vitamin eksikliği onunda hapı çok kötü kokuyor diye bıraktım bugün :KK70: hımm decavit arada bir aklıma gelirse içiyorum 10-15 günde bir tablet :KK70: ev kutu kutu ilaç doldu ama inatla içmiyorum çok kötü yapıyorlar beni.. doktora da söylüyorum içmiyorum diye herhalde kötü olsa mutlaka içirirdi...
tsh 3,65 (normal değerler arasında gözükse de yüksekmiş )
serbest t4 0,51 çıktı serbest t4 düşükmüş
tsh hamilelerde 2,5 olmalıymış max.
diye tiroit hapına başlattı beni dahiliye birde guatr usg mi ne öyle birşey istedi

ay başını sisirdim ya demek anlatmaya ihtiyacım varmış tüm bunları.. hakkını helal et lütfen

berdushh berdushh kötü olsa yada bebis geri olsa düzenli kullan derdi canım bana yazacaktı bende ilk bebeğim dekullanmadım diyince düzenli beslenmene dikkat et dedi şimdilik gelişimi normal öyle de gider inşallah o haplarda kilo aldırıyor.bendede 6 haftalik guatr çıktı şimdi müdahale edemeyiz bebek Küçük dedi çokta yüksek sayılmaz dediler bende üstüne dusmedim bir daha da kan tahlili istemedi inşallah birsey yoktur guatrn bebeğe zararı olur mu ki Ayy yaşlandı m herhalde ilkinde hicbirsry çıkmamışti çok rahatti bunda seker bile çıksa sasirmiyacam artık kanda koyulasma çıktı bide .helal olsun canım olurmu hiç.senin az kalmış ne güzel sağ sağlim kucağına alirsin inşallah o kadar hap midenin kötü yapar sende haklisin

X