Toksik insanlarin etrafinda insan kalabaligi olmasi aslinda yine toksik bir durum olan manipulasyon sebebiyle diye düşünüyorum hani derler ya şeytan tüyü onun gibi.
Bir de insanlar iyi niyetli olan, kibar, nahif tavırlı kişileri ezik olarak nitelendiriyor. Ana sorun toplumun genel yapisinin toksik olmasi diye düşünüyorum (sosyolog arkadaslar varsa daha bilimsel aciklayabilirler).
Yani vurdulu kırdılı tipler idare edilir, sert mizaç normal görülür de alcak ses tonuyla medenice konuşmak asagilanir.
Aklima Levent Kırca'nın Olacak O kadar parodileri geliyor orada da insanlar kötü muamele gorse de ustune para veriyordu :)
Aslinda aklimdan cok dusunce geciyor ama hepsini yaziya dökmek zor
Mesela ben yurtdisinda da yasadim oradaki sükunet, düzen ve huzuru burada bulamiyorum. Kendimi bir yere ait hissedemiyorum çünkü nereye gitsek sorunlu insanlarla ugrasiyoruz.
Biraz da bakis açısından kaynakli bence
Hassas düşünen insanlar boyle sorguluyor hayati ama o toksik dediklerimiz haybeye yaşıyor mutlulugu ya da hayati sorgulamiyor o yuzden rahatlar.
Bir de gecenlerde psikologumun dediği şey geldi aklima konuya ilişkin olarak.
Bana daha az çözüm odakli olun demisti. Yani siz çözüm odakli oldugunuz icin etrafinizda hep sorun cikaranlar var. Biraz da siz sorun çıkartın demisti :) bense aman olsun halledilir ne olacak ki bu da olur gider modundayimdir. Cok kızan ya da nazlanan biri degilim ama bazen de oyle olmak gerekiyor.
Diger yorumlari musait bir zamanda detaylıca okuyacağım kendimce aklimdakileri ancak bu kadar dokebildim