• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tokat yedim..

Öncelikle kızcağızın anlattığı hikayeden sadece "boş ol" konusuna takanları hiç anlamıyorum. Kadın fiziksel ve sözlü şiddete maruz kaldığını anlatıyor, ona destek olup yol göstermek yerine bazıları hala olayın "yok şu kadar derse nikah düşermiş" , "yok erkeğin demesi lazımmış" boyutunda.
Burada senin yapman gereken kararlı olman ve verdiğin karardan dönmemen. Bir şans daha vereyim diye düşünme bence, çünkü huylu huyundan vazgeçmiyor. Ne kadar şans verirsen zaman senin aleyhine işliyor ve daha çok acı çekiyorsun. Bunu boşanma sürecini yaşamış biri olarak söylüyorum.

Insan direksiyon arkasinda oldugunda zaten tüm gücünü kullanamiyor. Yüzükte olsa dudak öyle filmlerdeki gibi kolay patlamaz.

Ayrica ekstra dramatik olsun diye bide esi aile ici siddetti yasadigini yazmis. Ay ne tesadüf,ayni arastirmalardan ciktigi gibi, filmlerde gibi dayak yiyen cocuk, esine siddet uyguluyor.

Velev ki konu fake degil, o zaman biri bana anlatabilirmi bu denli öfke kontrolsuz biri ile nasil nisanlip evlenmis? Ve ailesinde siddet görmesine ragmen??

Konu sahibi güya dini nikaha cok önem veriyor, nasil oluyorda sartlarini bilmiyor? Ben bile dindar olmayan biri olarak az cok biliyorum.

Ve hamile olma ihtimali daha cok dram yapmak icin katmis. Yani bu konuyu popüler bir konu yapmak icin hikayede hersey mevcut ve bundan dolayi bana fake geliyor

böyleleri var bana fake gelmedi.içten içe eşini eziyor ve adam bunu hissediyor.böyleleri neden sabredip istedikleri gibi biriyle evlenmezler ki

üç kere boş ol dediğinde nikah düşüyor çünkü. Ve dini nikah ikimiz için de çok önemli.
Ne kadar tuhaf bir konu. İkinizde çoook hatalısınız.

Bu arada nikah aktini siz kendi üzerinize mi aldınız ki? Normalde özellikle belirtilmediyse bu erkekte oluyor. Bir de şahit falan lazım değil mi?

böyleleri var bana fake gelmedi.içten içe eşini eziyor ve adam bunu hissediyor.böyleleri neden sabredip istedikleri gibi biriyle evlenmezler ki

Sadomasosimli insanlarin var oldugunu inkar etmiyorum fakat konunun anlatma sekli, baze celiskilerden dolayi bana konu pek gercekci gelmedi.

sakin olmalısın arkadaşım
karşındaki adam deve gibi güdülmesi gereken bir tip
hiçbir zaman bağırma, tehdit etmeden sakince konuş
kendini ezdirmeden ama güzellikle üstesinden gelmen lazım
ya bu deveyi güdecek, ya bu diyardan gideceksin
zor adamla uğraşmak zor, allah yardımcın olsun
ayrıca başka bir derdi daha var sanki bu adamın ailesiyle yada senin ailenle ilgili olabilirmi

onun benim ailemle bi sıkıntısı yok, el üstünde tutuyorlar damatlarını, annem öz oğlumdan ayırmam der hep. Bu şiddet mevzularının hiç birini bilmiyorlar çünkü, dışardan bakıldığında sürekli gezen, birbiri çok seven, çok uyumlu çok mutlu bir çift gibi görünüyoruz. Babam öğrense asla affetmez, boşan der biliyorum. O yüzden kimseye böyle bi şey olduğunu ima bile edemedim. Ettiğim anda geri dönüşü olmaz çünkü. Benim kaynanamla ufak tefek sıkıntılarım var onun patavatsızlığından kaynaklı. Onları da görmezden gelmeye çalışıyordum.

böyle bir konuya dini nikah tartışması biraz lüks kaçmamış mı arkadaşlar.ayrıca sizi biraz fazla beklentili buldum açıkcası.evliliğin başında bir kadın olarak sen daha fazla fedakarlık yaparsın adamı belli bir kıvama getirirsin sonra gemi azığa alırsın ama sen direk olayları gerer pozisyondasın.direksiyonu kırman felan olacak şey değil.başka yolu olmalı tatlı dille söylemeye çalışsaydın.ayrıca toka olayında da gerçekten çok abartmışsın.ağlamalar felan anlamıyorum yani.gerçekten fazla bir beklenti hem de işin başından.
Ya ama yok artik ama yok artik yani.tamam ofke kontrolunde zorlaniyoda neyi abartmis.ilk geceyi boyle bi olayla gecirin bakiyim nasil yaygara yapiyosunuz.pes vallahi pes.

Ya ama yok artik ama yok artik yani.tamam ofke kontrolunde zorlaniyoda neyi abartmis.ilk geceyi boyle bi olayla gecirin bakiyim nasil yaygara yapiyosunuz.pes vallahi pes.

adam gidip yatmış ama neden orası açıklanmamış boşuna gidip yatmamıştır heralde.acıttı daha hassas olabilirdi diye ağlamış.o tokaları çıkarmak tam bir işkence adam gülüyormuş gülse suç küfür etse suç

Sadomasosimli insanlarin var oldugunu inkar etmiyorum fakat konunun anlatma sekli, baze celiskilerden dolayi bana konu pek gercekci gelmedi.

belki açıklasa ayrıntıya girse direk suçlu durumuna düşecek ondandır belki ama konu sahibi tam olgunlaşmamış

Ailemizde sırf babamın sinirlerleri ve fevri davranışları yüzünden huzur yok. Dedemden evde çok bağırıp nenemi dovermis sanırım ailede ne görülürse uygulaniyor. Ama su kadarını soyliyim size siz buyugumsunuz akil vermek asla bana düşmez gördüğüm için söylüyorum. 20 yildir ben bu evde huzur görmüyorum adam ona buna kiziyo bize geliyo bağırıyordu anneme vuruyor. Evliliğin taa başlarında da söylemişler hatta babam anneme kardeşleri için laf yaptığında bile dovermis gerisini söylemeye gerek yok bence. Hayatta hep şiddete eğilimli insanlarda uzak durmusumdur .s

adam gidip yatmış ama neden orası açıklanmamış boşuna gidip yatmamıştır heralde.acıttı daha hassas olabilirdi diye ağlamış.o tokaları çıkarmak tam bir işkence adam gülüyormuş gülse suç küfür etse suç
Ben sizin olaylari algilamaniza kactir sasiyorum.bu yuzden sizinle konusmam neredeyse imkansiz.baktigimiz pencereler cok farkli.saygilar.

Ya yargılamak istemiyorum kesinlikle. Ama sizin mizacınız bana normal gelmedi. Antipatik geldi. Ilk geceden tokaları yavaş çıkarmadı diye sesini yükselten sizsiniz. Herşeyin çıkış noktası burada başlamış zaten. Onun yaptıkları da akla mantığa uygun şeyler değil, kesinlikle onu savunmuyorum. Ama sizde hani böyle bi naif, kocasının gururunu düşünen yapıcı bi eş değilsiniz. Benim annem de böyle. Böyle bi insanla yaşamak ne kadar zor ben bilirim. Kusura bakmayın, bana kızmayın da, ama durup bi özeleştiri yapın olur mu?

Ya yargılamak istemiyorum kesinlikle. Ama sizin mizacınız bana normal gelmedi. Antipatik geldi. Ilk geceden tokaları yavaş çıkarmadı diye sesini yükselten sizsiniz. Herşeyin çıkış noktası burada başlamış zaten. Onun yaptıkları da akla mantığa uygun şeyler değil, kesinlikle onu savunmuyorum. Ama sizde hani böyle bi naif, kocasının gururunu düşünen yapıcı bi eş değilsiniz. Benim annem de böyle. Böyle bi insanla yaşamak ne kadar zor ben bilirim. Kusura bakmayın, bana kızmayın da, ama durup bi özeleştiri yapın olur mu?
:KK9::KK9::KK9:

Insan direksiyon arkasinda oldugunda zaten tüm gücünü kullanamiyor. Yüzükte olsa dudak öyle filmlerdeki gibi kolay patlamaz.

Ayrica ekstra dramatik olsun diye bide esi aile ici siddetti yasadigini yazmis. Ay ne tesadüf,ayni arastirmalardan ciktigi gibi, filmlerde gibi dayak yiyen cocuk, esine siddet uyguluyor.

Velev ki konu fake degil, o zaman biri bana anlatabilirmi bu denli öfke kontrolsuz biri ile nasil nisanlip evlenmis? Ve ailesinde siddet görmesine ragmen??

Konu sahibi güya dini nikaha cok önem veriyor, nasil oluyorda sartlarini bilmiyor? Ben bile dindar olmayan biri olarak az cok biliyorum.

Ve hamile olma ihtimali daha cok dram yapmak icin katmis. Yani bu konuyu popüler bir konu yapmak icin hikayede hersey mevcut ve bundan dolayi bana fake geliyor

konu fake se gelip gelip yorum yazmanıza gerek yok. Yok o bana nasıl yumruk atmış, yok ben ona nasıl yumruk atmışım, dramatikleştiriyormuşum falan. Öyle yaşamadan, başınıza gelmeden atıp sıkmak kolay. Benim zaten canım burnumda, destek için geldim buraya köstek için değil. Fake se çıkarsın konudan okumazsın olur biter. Fazla çalışan zekanızı başka konularda kullanmanızı rica edicem.

Ben sizin olaylari algilamaniza kactir sasiyorum.bu yuzden sizinle konusmam neredeyse imkansiz.baktigimiz pencereler cok farkli.saygilar.

sen de benim yaşıma gelince böyle düşünmeye başlarsın.hiç bir şey o kadar kolay değil emeksiz değil.

konu fake se gelip gelip yorum yazmanıza gerek yok. Yok o bana nasıl yumruk atmış, yok ben ona nasıl yumruk atmışım, dramatikleştiriyormuşum falan. Öyle yaşamadan, başınıza gelmeden atıp sıkmak kolay. Benim zaten canım burnumda, destek için geldim buraya köstek için değil. Fake se çıkarsın konudan okumazsın olur biter. Fazla çalışan zekanızı başka konularda kullanmanızı rica edicem.

bir laf vardır çok severim: deli deliyi görünce çomağını bırakıp kaçarmış.sen biraz sakin olneticede adam düşmanın değil kocan mutlaka yumuşayacaktır.

Ben istedigim konuda, istedigim yorumu yazarim. Sizden izin alacak halim yok. Böyle seyleri begenmiyorsaniz, konu acmayacaktiniz. Sonucta bir konuya binbirtürlü yorum geliyor zaten.

Ayrica "konum fake" deseydiniz sasardim. Kimse dogal olarak bunu kabul etmez.

Neyse size ve konunuza yorum yazanlara iyi forumlar diliyorum..

ben dayağı hoş görmüyorum.diyorum ki madem evlenmiş ve maden adam böyle şiddete meyilli o noktaya getirmemeye çalışsın.sonra yavaş yavaş adamın bu meyli azalmaya içinde merhamet çoğalmaya başlayacaktır diyorum.bizde de öyle idi adam sinirlendi mi ki çok küçük şeylerden oluyordu sehpa kırılıyordu telefon duvarlara vuruluyordu, yavaş yavaş aştık.ben damarına basmadım basmamayı ve susmayı kabullendim.zaten sinirleri geçince özür diliyorlar

sen de benim yaşıma gelince böyle düşünmeye başlarsın.hiç bir şey o kadar kolay değil emeksiz değil.
Abla seni severim sayarım ama son zamanlar da yaptığın yorumlar cidden beni şaşırtıyor..
Bunun yaşla ilgisi olduğunu düşünmüyorum,tamamen bakış açısıyla ilgili..
Ben senden bir kaç yaş küçüğüm,ama bir iki senenin geçmesi bakış açımı değiştiremez.
İyi forumlar.

Back