- 16 Ekim 2009
- 14.445
- 8.143
- 448
O zaman iyi bir endokrin uzmaninin oldugu bir hastanede iyi bir dahiliye uzmani da arastirmak lazim...
Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...
Ben aylarca dusmesini bekledim hemen dusmuyo yavas yavas ayarliyolar dozu.ama benim tavsiyem bu isin uzmani endokrinolojidir yani tiroid onlarin bransi ben oncesinde genel cerraha gittim ama yeterli gelmedi vakit kaybiydi yani sonra birden tavan yapti tshim dusurene kadar cok ugrastik..
Bir hafta önce bebegimi kalp atisi durduğu için 10 haftalikken kaybettim. Hamileligimde ogrenmustim hashimoto oldugumu. Euthyrox 50 kullaniyorum. Tsh 4,87 idi. Nodulde saptandı tek taraflı.
Size sunu sormak isyiyorum. Bebeği kaybetmemde hashimotonun etkisi var mıdır? Bilginiz var mi bu konuda. 20 sinde arastirma has. Dahiliyeye gidicem. Endokronolojiye sevketmesini istiycem bakalım.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
bende tsh ımın yüksek olduğunu hamile olduğumu öğrendiğim gün öğrendim..t3 t4 normal nodul yok ama tsh 10,2 çıktı..hemen endokrinolojiye sevketti doktor..3 gündür 25 mg lık kullanıyordum yarından itibaren 50 mg olarak devam edicem ve üç haftada bir kontrol yapılacak.. gebelik düşünüyorsanız öncesinde mutlaka tedavi olun..ben şimdi çok üzülüyorum ve korkuyorum.. umarım olumsuz bi etkisi olmaz
Kiste cok iyi geliyormus rahimdeki diye okudum arkadaslardan. Ama iste tsh cok dusunduruyor. Saol cnm guzel dileklerin icin.
canım benim en son 13.4 tü sanırım sen bikaç ay diyince üzüldüm şimdi bu ay düşer die umutlanıyodum.inş biran önce düşerde bende meleğime kavuşurum.ayrıca anneler günün kutlu olsun
Canim benim doktorum temkinli davrandi dozu yavas yavas artirdi ama belki senin doktorun hemen dusurebilir kac mg ilac kullaniyosun su anda ?Tesekkur ederim tatlim bu arada :)
Mrb cnm benimde dr 50 lik troit verdi gunde 1 tane ama sanki yetmiyor gibi hissediyorum hala yorgunlugum gecmedi kolum kanadim kalkmiyor evden cikasim yok. Yemek bile zor yapiyorum bazen. Ve sinirimi kontrol edemiyorum. İlaci kullanali 12 gun bugun. Psikiyatriyr randevum var ama bebek dusuncemizden dolayi ilac veremiyor tabi sinir icin. Sizde de ayni mi? Bu arada benim 19.96 ydi tsh
Bendede ayniydi evet o sikayetleri tiroid yapiyo zaten emin ol o doz muhtemelen yetmez zaten yavas yavas artiracak doktorun benimki gibi.ben en son hamile kalmama izin verdiginde 75 mg haftaici 125 mg h.sonu aliyodum gebelikte yukseldi yine artirdi.birden bire artirmiyolar..
Ay bende bu ay olur ilaç kullanıyorumdiye seviniyordum yani iyice düşmeden olmaz mı dıyosun cnm umutlanmıyım bari.
iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benimde aklima su geldi; biz ilaci kullaniyoruz tiroit degerlerimiz duzene giriyor ya, normal oldugunda da kullanmaya devam edince o zaman yine yikselir veya duser mii? Yoksa normale donunce hep ayni mi kalir?
merhabalar herkese.
Bende foruma çok zamandır üyeyim ama tam düğünüme 1 hafta kala kadındoğuma kontrol amaçlı gittim horman testleri yaptılar regliydim.
sonuçlara gittiğimde doktor dahiliye uzmanına gidin önce dedi hiç bişe anlamadım apar topar çıktım hemen o gün dahiliyeye randevu aldım pat die sıram geldi girdim doktor sizin triodler az çalışıyor dedi değerim 6.4 çıkmıştı. Düğünüme 1 ay kala böle bişeyi öğrenmek benim gibi çocuk bebek delisi birini baya yıkmıştı geldim eve kimseye bişi diyemedim sadece eşimle paylaştım ve deli gibi ağlamıştım. Ailemin olduğu şehirde gitmiştim ve 1 hafta sonra istnbula gelin gelecektim ilaç başlamadı ordaki doktor zaten evlendikten snra tekrar dahiliyeye gidip yeniden test yaptır ordaki doktorun başlasın ilacı demişti. Geldim istinye devlet hast. dahiliyeye gittim tahlil verdim ultrasyon çekindim boğazımdan nodul fln çıkmamış temizdi ultrasyonum. Kan tahlilimde değerin 4 kusur çok korkulcak gibi değil dedi gebelik fln varmı dedi bnde yok ama biz bebek istiyoruz diyince bana euthyrox 25 mcg ilacını verdi 15 gün sonra geleceksin değerlerine bakacağım çok düşürüse keserim ilacı dedi. 4 gündür içiyorum ilacımı sabah 7.30- 8.00 arasında aç karnına.
Şimdi benim en büyük korkum anne olamamaktı ömrüm boyunca evlenmeden bile önce. İstediğim en büyük şey sağlıkla her evli çiftin bebeklerine kavuşması benim ve herkesin annelik duygusunu tadabilmesi. Evlendiğimden beri korunmuyoruz eşimle. Zaten ben ilişkiden korkan acıyacak fln die fobisi olan biriydim. bu duruma daha tam olarak adapte olmuş değilim ama ilk zmnlardaki gibi acı yada psikolojik olarak korkma duygum azaldı.
23 yaşındayım yeni evliyim evliliğe daha çok acemiyken bu hastalığında olması benim ve eşimin çok çocuk istio olmamızda eklenince içimde tedirginliğim artıyor. Bana tecrübelerinizi aktarıp yol gösterirmisniz.? endokrinoloji bölümü diyorsunz istnbulda devlet hastanesinde bu bölüme gideceğim en iyi doktor ismi hastane önerisinde bulunabilirmisinz.?
ben ist avrupa yakasında tarabyada oturuyorum.
Burda triodi olup hamile kalanları duyunca çok sevindim inanın RAbbim hepimize nasip etsin her isteyene bebek nasip etsin inşAllah.
bundan sonra buranın sizlerin bna vereceği öneri tecrübelerin sıkı takipcisi olacağım Allahın izniyle hepimizin bebişleri olur ve sağlıkla doğarlar inş.
Tsh 2,5 altina dusmeden bana izin vermedi doktorum canim kontrolde ne kadar dusecek bakalim paylasirsan burdan bakariz birlikte..:)Ay bende bu ay olur ilaç kullanıyorumdiye seviniyordum yani iyice düşmeden olmaz mı dıyosun cnm umutlanmıyım bari.
Zaten doktorun seni belirli araliklarla kontrole cagiracaktir.yukselirse doz artirir cok duserse dozu azaltir.sunu kabullenmeliyizki bu ciddi bir hastalik degil ama omur boyu kontrol altinda olmaliyiz malesef ilacla kontrol altina alinsada tamamen iyilesmiyo omur boyu ilac kullanicaz..bana doktorum oyle soyledi.Benimde aklima su geldi; biz ilaci kullaniyoruz tiroit degerlerimiz duzene giriyor ya, normal oldugunda da kullanmaya devam edince o zaman yine yikselir veya duser mii? Yoksa normale donunce hep ayni mi kalir?
Merhaba canım. Öncelikle hamile kalmak için değerlerin çok iyi bence hiç endişelenme. Benim 19.98 çıkmıştı ve bir düşüğüm vardı. Demek ki hamile kalınıyor sadece ilaç kullanmadığım için düşük oldu. Eğer ilacı kullanıyor ve bu hastalığın bilincinde olsaydım şu anda bebeğim benimle olabilirdi. Herşeyde bir hayır vardır bence. Belki bebeğim düşmeseydi yüksek tsh nedeniyle beyninde hasar olacaktı. Rabbim neylerse güzel eyler hiç endişelenme. İnşallah seninde sağlıklı bir bebeğin olur cnm.
evet çok çok yüksek değerlerim yok ama kafama takılan bnm doktor değerlern üst sınırının 4 olduğunu bnm 4 kusur sınırlra çok yakın demişti ama bitter canım sen 2.5 diosun bu çelişkiyi anlamadım acaba diğer değerleri mi demiştir doktor sonuçta triodde 3 değere bakılıyor ya.
Tsh tan bahsediyoruz canim dogru o normal sartlarda olmasi gereken deger ama gebelik dusunen bi insanin 2.5 olmasi lazim dedi bana doktorum o yuzden 2,5 diyorum israrla.benim hamile kalinca 3.7 cikti ama yinede doz artirdi doktorum 2,5 altina dussun diye..
Canim benim doktorum temkinli davrandi dozu yavas yavas artirdi ama belki senin doktorun hemen dusurebilir kac mg ilac kullaniyosun su anda ?Tesekkur ederim tatlim bu arada :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?