Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

geçti bitti canım haber vermeyi unutma sakın ne dicek bakalım doktor merak ediyorum aklındaki herşeyi sor ihmal etme

evet sorucam herseyi. Yarın öğleden snra tahlil sonuclarmı değerlendrcek bakalım ne dicek. sen ilaç kullanımını bıraktın mı doktor mu dedi ? gelişmeleri yazarım canım

geçti bitti canım haber vermeyi unutma sakın ne dicek bakalım doktor merak ediyorum aklındaki herşeyi sor ihmal etme

bugün hastane öyle kalabalıktı ki doktor 10 gündür yoktu har gür doktor hasta kavgası çıktı kaç kez vee doktor bi ara muayeneyi bıraktı doktorun sekreteryle hastalar birbrne girdi kısacası allak bullaktı kaç saat bekledm sonuclarmı gösteremedim önmzdeki haftaiçi yne gtcem yne gösteremezsem özele gitcem. bu arada tahlil sonuclarnda bazı değerlerm yüksek görünüyo netten anlamlarna baktım sanırım bn hasimoto hastasıyım normal değerin iki katında hormon değerim :-( moralim çok bozuk.

Merhabalar konuya tesadufen denk geldim.ben hashimato hastasiyim 2 yildir tedavi goruyorum tsh im 13 lerden 1.30 a kadar dustu ve doktorum hamile kalmama izin verince hamile kaldim su an 2.5 aylik hamileyim.endokrinoloji bolumune gidiyorum duzenli olarak hamile kalinca tshim yukseldi tabi ama ufak bi doz ayarlamasiyla tekrar dustu bugunde kontrolum vardi doktorum cok iyi aynen devam dedi.diyecegim o ki umudunuzu kaybetmeyin arkadaslar korkulacak bi durumumuz yok :)

Son düzenleme:
bugün hastane öyle kalabalıktı ki doktor 10 gündür yoktu har gür doktor hasta kavgası çıktı kaç kez vee doktor bi ara muayeneyi bıraktı doktorun sekreteryle hastalar birbrne girdi kısacası allak bullaktı kaç saat bekledm sonuclarmı gösteremedim önmzdeki haftaiçi yne gtcem yne gösteremezsem özele gitcem. bu arada tahlil sonuclarnda bazı değerlerm yüksek görünüyo netten anlamlarna baktım sanırım bn hasimoto hastasıyım normal değerin iki katında hormon değerim :-( moralim çok bozuk.

canım sen boşuna bekliyosun hep zaman kaybı bunlar git bi kadın doğum uzmanını onlarda bakıyolar bu hastalığa ve ilaç yazabiliyolar.ilaç kullanınca hemen 2 günde düşmüyo biran önce başlaman gerek ilaca.hem sanada zarar hem hamile kalamazsın böyle.ben ilaç kullanıyorum daha bu ay başladım 20 gün filan oldu sanırım adet olunca tekrar gitçem doktora bakçak düşmüşse bebeğe başlıcaz kısmetse

Merhabalar konuya tesadufen denk geldim.ben hashimato hastasiyim 2 yildir tedavi goruyorum tsh im 13 lerden 1.30 a kadar dustu ve doktorum hamile kalmama izin verince hamile kaldim su an 2.5 aylik hamileyim.endokrinoloji bolumune gidiyorum duzenli olarak hamile kalinca tshim yukseldi tabi ama ufak bi doz ayarlamasiyla tekrar dustu bugunde kontrolum vardi doktorum cok iyi aynen devam dedi.diyecegim o ki umudunuzu kaybetmeyin arkadaslar korkulacak bi durumumuz yok :)

Allah kucağına almayı nasip etsin nazar değmesin:nazar::nazar::nazar:canım peki düşünce hemen hamile kalabildin mi cvp yazdığın için teşekkür ederim umut oluyosun hepimize

canım sen boşuna bekliyosun hep zaman kaybı bunlar git bi kadın doğum uzmanını onlarda bakıyolar bu hastalığa ve ilaç yazabiliyolar.ilaç kullanınca hemen 2 günde düşmüyo biran önce başlaman gerek ilaca.hem sanada zarar hem hamile kalamazsın böyle.ben ilaç kullanıyorum daha bu ay başladım 20 gün filan oldu sanırım adet olunca tekrar gitçem doktora bakçak düşmüşse bebeğe başlıcaz kısmetse

Ben aylarca dusmesini bekledim hemen dusmuyo yavas yavas ayarliyolar dozu.ama benim tavsiyem bu isin uzmani endokrinolojidir yani tiroid onlarin bransi ben oncesinde genel cerraha gittim ama yeterli gelmedi vakit kaybiydi yani sonra birden tavan yapti tshim dusurene kadar cok ugrastik..

Tsh normalde kac olmali
Brnde dusunuyorum ama korkuyorum da.
Tiroitler korkutuyor beni..

Gorelim Mevla neyler, neylerse guzel eyler...

Allah kucağına almayı nasip etsin nazar değmesin:nazar::nazar::nazar:canım peki düşünce hemen hamile kalabildin mi cvp yazdığın için teşekkür ederim umut oluyosun hepimize

Amin canim cok tesekkur ederim iyi dileklerin icin.doktor izin verdikten 1 ay sonra hamile kaldim onceki ay hamile kalamami grip olmama bagliyorum agir grip gecirdim subatta uzun sure iyilesemedim.ama martta hamile kaldim Allahin izniyle.insallah siz de hamile kalacaksiniz umudunuzu kaybetmeyin..:)

Son düzenleme:
Tsh normalde kac olmali
Brnde dusunuyorum ama korkuyorum da.
Tiroitler korkutuyor beni..

Tsh 2.5 altinda olmali canim korkulacak hic bi durum yok sonucta bu ilaci omur boyu kullanicaz bu durumu kabul edin ve kesinlikle hasta hissetmeyin ilacinizi her sabah kahvaltidan yarim saat once duzenli olarak alin ve kontrollerinizi ihmal etmeyin.kesinlikle yasam kalitenizi etkileyecek bi durum degil
Bana da aynen boyle soyledi doktorum..

Tsh 2.5 altinda olmali canim korkulacak hic bi durum yok sonucta bu ilaci omur boyu kullanicaz bu durumu kabul edin ve kesinlikle hasta hissetmeyin ilacinizi her sabah kahvaltidan yarim saat once duzenli olarak alin ve kontrollerinizi ihmal etmeyin.kesinlikle yasam kalitenizi etkileyecek bi durum degil
Bana da aynen boyle soyledi doktorum..

Benim 3.17
Levotiron kullaniyorum.
Cok umutsuz vaka degilim ins.

Benim 3.17
Levotiron kullaniyorum.
Cok umutsuz vaka degilim ins.

Levotiron kac mg kullaniyosun canim seninki cok yuksek sayilmazki benimki bi donem 13,5 olmustu dusun yani :)

Evet iki tane nodulum de var.
100 mus bu arada yanlislik oldu:)

Evet iki tane nodulum de var.
100 mus bu arada yanlislik oldu:)

Nodule ragmen kan degerin cok yuksek degil benim israrla tavsiyem endokrinoloji bolumune gitmeniz.bende nodul yok hashimato benimki ama nodulun olsa da olmasada hamile kalabilirsin psikolojik aslinda hersey rahat olmalisin

Ben dahiliye bolumune gitmistim.
Bidahaki kontrolumu endokrinoloji bolumunde olmayi dusunuyorum ins..
Oh be rahatladim:)

Ben dahiliye bolumune gitmistim.
Bidahaki kontrolumu endokrinoloji bolumunde olmayi dusunuyorum ins..
Oh be rahatladim:)

Bi ek bilgi daha vereyim canim endokrinoloji icin dahiliyeden sevk istemen lazim direk muayene olamiyosun artik cunku bu bolum turkiyede cok fazla degil mesela benim yasadigim yerde komik ama 1 tane bolum ve 2 tane dr var.ama 1 defa seni takip etmeye basladilarmi hic tereddut etme kendini tamamen onlarin tedavisine birak ve icin rahat olsun

Bi ek bilgi daha vereyim canim endokrinoloji icin dahiliyeden sevk istemen lazim direk muayene olamiyosun artik cunku bu bolum turkiyede cok fazla degil mesela benim yasadigim yerde komik ama 1 tane bolum ve 2 tane dr var.ama 1 defa seni takip etmeye basladilarmi hic tereddut etme kendini tamamen onlarin tedavisine birak ve icin rahat olsun

Cok iyi oldu bunu soylemeniz. Once dahiliyeye giderim o zaman yine..
Cok guzel surekli takip etmeleri. Oyle olmasi gerekiyor galiba. Bizim gibilerin surekli takip edilmesi sart.

benimde tsh ım 6.7 gibi çıkmıştı doktor ilaç verdi kullandım sonra tahlil yaptırdık 3 e düşmüş doktora ilaca devam dedi bende ilacı içemediğimden bıraktım o ay hamile kaldım ama çocuğum düştü malesef...şimdi düşünüyorum acaba ilacı bıraktığımdan mı düştü diye ama vardır demek ki herşeyde bir hayır:50:

ama doktorum bu konuları bilseydi bnm hormon testime göre endokrne git der mydi demekki bu konuda bilgili değiller ki endokrine gtmen lazm dedi adetm yaklastı zaten. iş işten geçti salı günü olmazsa özel doktora gtcem elimde sonuc va ilaç yazar direkt.

Back