• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tiroit hastalığı ve bebek düşünenler

Geçmiş olsun tekrardan tsh ın düşük olması gebe kalmayı da zorlaştırıyo 0.1 çok iyi ,zaten 10 güne kadarda biraz daha yükselir veee bebişin gelir inşallah

ayyy....amin ...Allah herkesin duasını kabul eder inşallah..çok teşekkürler..:)

kızlaaaaaar benim troidlerim fazla çalışıyor ilaç tedavisine 17 gün oldu başlayalı adetim düzensiz hep öyleydi zaten polikist over var 2 senelik evliyim 1 yıl önce hamileydim ama sağlıksız gebelik yaşadım ve düştü bebeğim ve ondan sonra bir daha mutlu haber alamadım :(( :KK46::KK61:

Ben de troid hastasıyım. Tiroidim az çalışıyor. Levotiron kullanıyorum. Şuanda 17 haftalık hamileyim. Hamile kalmadan önce ilacımı kullanıyordum. Değerlerim normalken hamile kaldım. Ve hamileliğe bağlı olarak doz artımı yapıldı. Hiç korkma, değerlerin ilaçla düzelir ve hamile kalırsın. Çok şükür ben 5. Aydayım ve hiç sorun yaşamadım :) inşallah sağlıkla hamile kalırsın sen de:)

adet düzensizliğiniz varmıydı bende oda var benm çok çalışıyor çocukları inanılmaz derecede seviyorum bayılıyorum onlara fakat benm olmaması için önümde birsürü engelim var zorluklarım var :( umutluyum ama inş. birgün.

Arkadaşlar merhaba, benim merak ettiğim bir husus var ; hipertiroidi hastasıyım ve günde 1/2 thyromazol tablet kullanıyorum. ilaç kullanırken hamile kalan arkadaşlar varmı? Böyle bir durumda ne yapmak gerekiyor? Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

mrb arkadaşlar bi şey sorcam yaa benm adetler düzensiz idi gec oluyorum yani bu ay da baya gecikti 3 aya yaklaştı.. kadın doğumcum dahiliye bölümüne yönlendrdi tsh yükseek cıktı biraz. sonra oradaki tahlillerde anti tpo değerim 428 çıktı :( referans değerinden fazlaca yüksek.. korkuttu beni ya bilgisi olan var mı ciddi bi hastalık mı bu henüz sonucumu doktoruma götürmedim ultrason verdi onun sonucu ile gel dedi ultrason günümü bekliyorum :(

mrb arkadaşlar bi şey sorcam yaa benm adetler düzensiz idi gec oluyorum yani bu ay da baya gecikti 3 aya yaklaştı.. kadın doğumcum dahiliye bölümüne yönlendrdi tsh yükseek cıktı biraz. sonra oradaki tahlillerde anti tpo değerim 428 çıktı :KK43: referans değerinden fazlaca yüksek.. korkuttu beni ya bilgisi olan var mı ciddi bi hastalık mı bu henüz sonucumu doktoruma götürmedim ultrason verdi onun sonucu ile gel dedi ultrason günümü bekliyorum :KK43:
Üzmek istemem ama bu değerler tahminimce hormonlarının yavaşlamasından kaynaklı ve bu yavaşlamada tiroid değerlerinin referans aralığının üzerinde olması ile bağlantılı iyi bir endokronoloji doktoruna gözükmeni tavsiye ederim. Tsh düşüklüğü tiroid bezinin hızlı çalışmasına yüksek oluşuda tam ters etkiye sebep oluyor inşallah hiç bir sorun yoktur. Geçmiş olsun şimdiden

Üzmek istemem ama bu değerler tahminimce hormonlarının yavaşlamasından kaynaklı ve bu yavaşlamada tiroid değerlerinin referans aralığının üzerinde olması ile bağlantılı iyi bir endokronoloji doktoruna gözükmeni tavsiye ederim. Tsh düşüklüğü tiroid bezinin hızlı çalışmasına yüksek oluşuda tam ters etkiye sebep oluyor inşallah hiç bir sorun yoktur. Geçmiş olsun şimdiden
SAĞOL CNM TŞK EDERİM.. ASLINDA 2 AYRI DAHİLİYE DOKTORUNA GİTTİM ENDOKRONOLOJİYE SEVK İSTEDİM YAPMADILAR YAAA.. TEKRAR GİDECEĞİM FARKLI Bİ DOKTORA İNŞALLAH.. TEKRAR ÖLÇTÜRDÜM ANTİ TPO DEĞERİM BU DEFA DA 80 ÇIKMIŞ.. BE DEĞER SÜREKLİ DEĞİŞİYO MU ACABA SÜREKLİ KONTROL ETTİRMEK Mİ LAZIM

SAĞOL CNM TŞK EDERİM.. ASLINDA 2 AYRI DAHİLİYE DOKTORUNA GİTTİM ENDOKRONOLOJİYE SEVK İSTEDİM YAPMADILAR YAAA.. TEKRAR GİDECEĞİM FARKLI Bİ DOKTORA İNŞALLAH.. TEKRAR ÖLÇTÜRDÜM ANTİ TPO DEĞERİM BU DEFA DA 80 ÇIKMIŞ.. BE DEĞER SÜREKLİ DEĞİŞİYO MU ACABA SÜREKLİ KONTROL ETTİRMEK Mİ LAZIM
Zaten düşündüğümüz gibi bir problem var ise endokronoloji doktoru direk bu dalda uzman olduğu için sağlık durumuna göre süreci sana aktarıyor benim hipertiroidi teşhisim konulduktan sonraki süreçte ilaç tedavim ve buna periyodik olarak bi süre her ay t3 t4 tsh ve anti tpo drğerlerim kontrol edildi kanda. Tedavimin ilaçla oldu benim buna cevap verip vermediğimde ancak bu tahlillerle takip edilebiliyor. Mutlaka görün bir endokronoloji uzmanına. Sonra ilerde çocuk sahibi olmak istediğinde çeşitli sıkıntılar yaratabiliyormuş. Önceden önlem almakta fayda var.

Zaten düşündüğümüz gibi bir problem var ise endokronoloji doktoru direk bu dalda uzman olduğu için sağlık durumuna göre süreci sana aktarıyor benim hipertiroidi teşhisim konulduktan sonraki süreçte ilaç tedavim ve buna periyodik olarak bi süre her ay t3 t4 tsh ve anti tpo drğerlerim kontrol edildi kanda. Tedavimin ilaçla oldu benim buna cevap verip vermediğimde ancak bu tahlillerle takip edilebiliyor. Mutlaka görün bir endokronoloji uzmanına. Sonra ilerde çocuk sahibi olmak istediğinde çeşitli sıkıntılar yaratabiliyormuş. Önceden önlem almakta fayda var.
ANLADIM CANIM TEŞEKKÜRLER. EVET NORMALDE EN SON GİTTİĞİM KADIN DOĞUMCUM YÖNLENDİRDİ DAHİLİYE BÖLÜMÜNE.. 1 SENEDİR BEBEK İSTİYORUZ OLMUYO MALESEF :(

merhaba konuya en son mesaj yazılalı uzun zaman olmuş ama umarım birileri beni de duyar ve derdimi paylaşırım. adetin 3 günü kadın doğum doktoruna gittim hormon değerlerim iyi ama tiroidim yüksek çıktı genel cerraha gittim adetin 3. günü yanıltıcı olur bitince gel dedi. sizin testler ne gün yapıldı acaba ? ayrıca 10 aylık evliyim çocuğumuz olmuyor doktor bundan olabilir dedi ama kesin tanı için HSG istedi alttan muayene edeceğiz dedi bu durumda olan yada bilgisi olan cevap yazıp aydınlatırsa çok sevinirim :KK14:

Troid ameliyati olmus biri olarak ilacinizi duzenli icin dusecektir. Ben hamileyim her ay kan veriyorum degere gore ilac dozu ayarlaniyor ... Korkmayin Allahin izniyle sikinti yasanmiyor.

Back