Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Şimdi bakacağım. Benim kızım da bayılıyor erişteye.. Geçen yaz baya yapmıştı annem 1 aydan fazla oldu biteli. Bu yaz daha çok yaptıracağım. En azından ev yapımı diye avutuyorum kendimi.

Bu arada Hindistan Cevizi yağı gördüm migrosta,uzun zamandır denemek istiyordum,yemeklere bile eklenebiliyormuş,kullanan var mı?
Almadım zira 48 liraydi,ben o paraya 2 tl tariş ege sızması aldım,çok pahalı geldi ya.
BenIpek

Şimdi bakacağım. Benim kızım da bayılıyor erişteye.. Geçen yaz baya yapmıştı annem 1 aydan fazla oldu biteli. Bu yaz daha çok yaptıracağım. En azından ev yapımı diye avutuyorum kendimi.
Aynen canım. Bende öyle diyorum. İcine ne koyduğu belli annemin. Hani abur cuburda değil ki yeme diyelim.

@mrvee28 Organik olanı almıştı. Miktarını bilmiyorum ama 50TL ye aldı. Dişlerini bile onunla fırçalıyordu. Çok memnundu. Bende trigiliserid yüksekliği olduğu için ben cesaret edemedim. Merve günde 1 tatlı kaşığı kadar tüketiyordu en son. Ben de sızma zeytinyağlarını Migros'un 60TL kampanyasından stokluyorum.

Aynen canım. Bende öyle diyorum. İcine ne koyduğu belli annemin. Hani abur cuburda değil ki yeme diyelim.
bir de şey sorayım sen nasıl yapıyorsun?
Şimdi Karatay'a göre güneşlenme zamanlarında 20-30 dk kadar cilde bir şey sürülmeden güneşlenilmesi lazım ya. Bunu tatilde çocuklara nasıl yapacağız. Çıkmadan önce koruyucu sürmezsem yanar, kavrulur. Sonra acısıyla uğraşırım. Bu konuyu nasıl çözebiliriz sence?

Bende kampanyadan almıstım 4 tane ama dayanmıyor bize zeytinyağı, yemeklere hatta kahvaltıda bile peynire,yumurtaya döküyorum ben. Riviera almıyorum ama asla,sızma kullanıyorum.
Hindistan cevizi yağının markasınıda hiç duymamıştım emin olamadım,minicik bir kavanozdu zaten,almadım ondan.

Ben standart şöyle yapıyorum,sabah yada öğleden sonra havuz başında güneşlendiriyorum koruyucusuz,yada parkta aynı şekilde. O saatlerde yanma vs olmuyor. Öğle sıcağında zaten güneşe çıkmıyorum,çıkarmıyorum kızımıda.

Ben de öyle uzun zamandır sızma alıyorum bir tek. Komiliyi denk getirmeye çalışıyorum. zaten Migros iki markada yapıyor kampanya. Komili ve Yudum..
Ben de katalogları takip ediyorum. Gerekirse aylık adı altında alış veriş yapıp depoluyorum. Mesela bu perşembe katalog değişecek umarım vardır yağ. Ama şöyle bir şey. Bir arkadaşım salata yapıp getirmiş buraya nohut salatası. İçindeki yağ açık alınmış bir yerdenmiş. Tadı muhteşemdi. Gemlik'ten getirtmişler. Bir dahaki sefere ben de sipariş vereceğim oradan.

Ya biz bu konuda çok görgüsüz davranıyoruz. SAbah kahvaltı sonrası bir hışımla deniz/havuza gidiyoruz. Öğlen yemeğine bile çıkartamıyorum, akşam feryat figan çıkıyor havuzdan. Böyle yani maalesef.. Şimdiden tatil planlarına başladı benimki..
Nereye gidecekmişiz, nasıl bir otelmiş. Ben de "birlikte bakarız internetten öyle karar veririz" dedim.

Evet ben geldimmmm sizi özledim bakalım neler olmuş bitmiş diye sayfaları okuyordum the life co choccywhoccydoodah aldım ben 50 TL ye çok da memnunum diş macunu saç maskesi Zaman zaman da makyaj temizleyicisi olarak kullanıyorum...1 tatlı kaşığını 2 ye çıkardım aslında salatama yoğurduma falan ekliyorum ben meyve konusunda da kafam karışık elma yiyemiyorum çünkü bende bir gün böyle mumlu aldık elmaları bilmeden...ananaslar da şu an aslında mevsimine uygun değil daha yaz olarak biliyorum ben...yoğurdumun içine doğruyorum 2 çilek ya da minik bir armut gibi Onun dışında fütursuz meyve yemiyorum..Derindenizlerden'in bu konudaki açıklamasını bekliyorum merakla :) tatlı 0 ise meyveyi de 0 a indirirsek herhalde isyan bayrağını çıkarırım

derindenizlerden lahana turşumu yedim ilk kez hafta sonu.
Ama senin topikte gördüğüm gibi kimyonlu olanı az yapmıştım ve nedense turşu mantığı sanırım tuzunu fazla koymuşum. Suyunu döküp yıkamaya kıyamadım ben de ton balığıyla falan karıştırdım yedim tabi baya oluyor.
dün de turşumu açtım. Aman Allah'ım harika olmuş.
Bir de B12 bombası olduğunu öğrendiğim günden beri ayrı bir sevdam var lahana turşusuna.

Kesintisiz sabah ben fabrikaya gelince kahvaltı niyetine 2 elma yiyorum. Yoksa canavar gibi oluyorum resmen. Maalesef eve gidince de oluyor çoğu akşam.
Ne yapacağımı şaşırdım bu konuda.

Yavrum naapsın İpek çocuk? Okula,eve,avm'ye kapanıyorlar koca kış. Sonrada doyamiyorlar.
Benim kuzu biraz keyfine düşkün. Sitede de,tatildede kendi istiyor dinlenmek. Anne eve/odaya gidelim dinleneyim biraz diyor ,sıcağı sevmiyor pek. Öğle uykusuda var hala,bu sebeple sorun yasamadım hiç. Bakalım bu sene neler olacak?

Öyle bulabilirsen onlar süper oluyor. 2 sene önce ayvalık dönüşü almıştım lezizdi ama o yağı yemekte kullanamadım,tadı çok baskın oldugu için,sadece salatalarda kullandım ben

Prof. Dr. Canfeza Sezgin:
ŞEKERİN FAZLASI KANSERİ BESLER

"Şekerin fazlası kanserin büyümesini ve metastaz yapmasını arttırır.

Tipik Batı beslenme tarzına benzer şekilde şeker ile beslenen farelerde, basit şeker içermeyen nişasta bazlı beslenen fareler ile karşılaştırıldığında daha fazla kanser büyümesi ve metastaz yapma oranı görülmüştür. Yeni bir çalışma şekerin kanseri nasıl beslediğinin mekanizmalarını göstermiştir.

Bir hafta önce yayımlanan araştırma, yüksek miktarda şeker tüketiminin meme kanserinin akciğere metastaz yapma riskini ve çoğalma riskini arttırdığını desteklemektedir. Fakat bu konuda daha fazla preklinik ve klinik çalışma yapılması gerektiği unutulmamalıdır.

Epidemiyolojik çalışmalarda beslenme ile yüksek miktarda şeker alınmasının meme kanseri gelişimi ile ilişkili olduğu saptanmıştır. Fakat bu ilişkinin mekanizmaları veya neden-sonuç ilişkisinin detayları tam açıklanamamıştı.

Araştırmacılar çeşitli kanser tiplerinde yüksek miktarda salgılanan, iltihabi süreçte aktif rol oynayan, hücre sinyal iletisi ile yağ metabolizmasında görevli olan 12-lipoksijenaz (12-LOX) enziminin rolünü araştırmada fare modelini kullanmışlardır.

Fareler basit şeker içermeyen nişasta içeren diyet veya 3 farklı dozda şeker içeren dört farklı beslenmeyi içeren deney gruplarına ayrılmıştır. Nişasta içeren diyet ile beslenen farelerde akciğerde ortalama 6,6 kanser nodülü saptanırken, kg başına 250 gram şeker alan farelerde ise ortalama 16,7 akciğer nodülü gelişmiştir (p < 0,05). Bu farklılık oldukça yüksek olarak gözlenmiştir. Şeker alımı, farelerde akciğer metastazı sayısını arttırmıştır.

Şeker verilen farelerde tümör büyümesi ve metastaz gelişmesinin 12-LOX enziminin artmasına bağlı olduğu saptanmıştır. 6 ay sonunda nişasta ile beslenen farelerin %30’ unda, şeker ile beslenen farelerin ise %50-58’ inde ölçülebilir boyutta kanser kitlesi olduğu saptanmıştır. Yani aynı sürede şeker ile beslenenlerde daha fazla oranda büyük tümör gelişmiştir.

Çalışmada gıdalarda genel olarak bulunan yüksek fruktozlu mısır şurubu veya sofra şekerinde glikoz ile birlikte bulunan früktozun meme tümörlerinde akciğer metastazı ve 12-LOX enzimini arttırmada rol oynadığı da tespit edilmiştir. Kanser hücresinin metabolizmasının, sağlıklı hücreden farklı olması nedeni ile şeker ihtiyacı daha fazladır. Kanser hücrelerinde şekerin daha fazla hücre alınması için şeker bağlayıcı reseptörler vardır. Bu sayede kanser hücreleri normal hücrelere göre daha fazla şekeri kandan yakalayıp hücre içine alır.

Şeker tüketimi, endüstrinin en önemli kar kapılarından birisi oldu için işlenmiş früktoz içeren şeker tüketimi son 30 yılda ciddi biçimde artmıştır. Teksas MD Anderson Kanser Merkezi’ nde meslektaşım integratif tıp uzmanı Prof Lorenzo Cohen’ e göre, A.B.D.’ nde 1970 yılında kişi başına früktoz tüketimi yılda 250 gram iken, 1997 yılında tüketim 28 kilograma yükselmiştir. Günümüzde bu miktar daha da yüksektir. Früktoz ve glikoz gibi şekerler kanser hücrelerinin metabolizmasında ihtiyaç duyulan karbon atomunu sağlamaktadır. Früktoz normal şekerden farklı olarak, kanser hücrelerinin ihtiyacı olan protein yapımını da artırdığı için kanser büyümesini daha da arttırabilmektedir. Şeker kanser hücresinin büyümesini arttırırken, früktoz ek olarak protein yapımının arttırılmasıyla daha saldırgan kanser tiplerinin görülmesine neden olabilmektedir. Früktozun özellikle günümüzde gıdaların tatlandırılmasında yaygın kullanılması, çocuk ve gençlerin reklamların etkisiyle yaygın tüketimi, früktoz/glikoz tehlikesinin geleceğimiz ve gözbebeğimiz olan çocukları ciddi tehdit etmesine neden olmaktadır. Endüstri früktozun zararsız olduğunu empoze ederek, insanların yüksek miktarda früktoz şekeri tüketimini teşvik etmiş ve insanların sağlığı ile oynamıştır.

Vücuda ani olarak 150 gram gibi yüksek oranda şeker girişi bağışıklık sistemini geçici olarak felce uğratır. Bu da gerek kanserin gerekse enfeksiyonların daha kötü seyretmesine neden olur. Ayrıca çeşitli hastalıkların riskini de arttırır. Bir dilim baklavada 53 gram, bir bardak kolada 28 gram, 60 gram kurutulmuş meyvede 48 gram, bir tatlı kaşığı toz şekerde 5 gram, 100 gram pastada 70 gram, bir çorba kaşığı reçelde 12 gram, 100 gram kahvaltılık gevrekte 56 gram, bir çorba ketçapta 4 gram, yarım su bardağı dondurmada 25 gram, 100 gram yoğurtta 24 gram, bir fincan makarnada 23 gram, bir bardak portakal suyunda 22 gram, bir bardak kafe lattede 16 gram şeker bulunur. Bu listenin incelenmesinde bir öğünde 150 gram şeker tüketimine Batılı tipi beslenen birçok insanın sahip olduğunu söyleyebiliriz. Günümüzde kanser, şişmanlık, kalp damar hastalığı ile şeker hastalığının neden daha fazla görüldüğünü basitçe anlatan bir modernleşme öyküsüdür bu. Kanserojen gıdalar alırken, kanserden korunmada yararlı gıdaların ise GDO veya kötü üretimleri neticesi gerekli korumayı da sağlayamadığını görüyoruz.

Kanserden korunma ve tedavisi sadece tıbbi tedaviden değil, yaşam ve beslenme tarzının da değiştirilmesinden oluşan tamamlayıcı tedavi yaklaşımlarını içerir. Kanser bir hücrenin değil, bu hücreyi içeren vücudun bütünsel hastalığıdır. Bunun tamamen iyileştirilmesi sadece kimyasal ilaçlarla başarılamamaktadır. Bilimsel çalışmalar tamamlayıcı tedavilerin yararlı olabileceğini göstermektedir. Beslenmede tedavinin etkisini bozabilecek gıdalar-bitkisel besinler, faydalı olabilecek gıdalar-bitkisel kaynaklı besinler ve kalorinin değerlendirilmesinin önemli olabilir.

Sağlık ve esenlikler dilerim.

Prof. Dr. Canfeza Sezgin
İç Hastalıkları ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı

Kaynaklar:

1. Jiang Y, ve ark. A Sucrose-Enriched Diet Promotes Tumorigenesis in Mammary Gland in Part through the 12-Lipoxygenase Pathway. Cancer Res. 2016 Jan 1;76(1):24-9.

2. Port AM, ve ark. Fructose consumption and cancer: is there a connection? Curr Opin Endocrinol Diabetes Obes. 2012 Oct;19(5):367-74. "

Ana kaynak: http://www.canfezasezgin.com/…/Seker-meme-kanserinin-buyume…#

Bende alayım bir ara canim. Peki tadı baskın mı? Ben miniğe makarnada yutturabilir miyim? Ne dersin?

Öyle bulabilirsen onlar süper oluyor. 2 sene önce ayvalık dönüşü almıştım lezizdi ama o yağı yemekte kullanamadım,tadı çok baskın oldugu için,sadece salatalarda kullandım ben

Ya normal bir insana komik gelebilir ama siz anlayabilirsiniz. Bu sene tatil rotamı Datça’ya bile çevirmeyi düşünüyorum aslında. Şu zeytinyağları, bademler için falan.

Ama baktım da iyi otel yok, genelde pansiyon tarzı orası da Ayvalık gibi…

Ayvalık’ta hangi oteli tavsiye edersin. Ben butik otelleri sevmiyorum ama küçüklüğü beni boğuyor.

Kızlar bir de ben bir günah işledim. Bana teselli verin biraz.

Kahvaltı masasından eşimle ortak kararımıza göre Saralle tarzı yapay şeyleri kaldırdık tatlı olarak. Ama benim eşim çilek reçelini çok sever. Kızım da sürekli diyordu çilek reçeli diye. Bu hafta 3 kilo çilek aldım. Dün şekerini döktüm ve kaynatacağım bugün. Biraz da ayva reçeli yaptım ama şekeri daha az, kaşıkla tatlı niyetine bile yenebilecek kadar hafif oldu.

Bu durumda kahvaltı masasında biraz çilek reçeli olması durumları çok kötü kılar mı acaba ya??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…