- 12 Mart 2014
- 481
- 206
- 34
Kavrulmamış mı? bende eşime kırdırırım cevizleri falan o kırıyor:=) Tatil için muğla nın akyaka diye bir kasabası var çok güzel gökovaya falan çok yakın denizi falan çok güzel ben bayılmıştım ama ordada butik oteller vardı bizim gittiğimizde yeme içme çok ucuz buradan çok farklı değil orasıda alternetif olabilirMavi Simge'de kabuklu fındık var. İçleri de bir dolu bir güzel ki sorma. En azından kendin kırıp yersin. 14,95TL/kg dı sanırım. Ben kırıp kıramayacağımdan emin olamadığım için yarım kilo aldım şimdilik ama henüz evdeki açık bitmediği için başlamayadık.
Bildiğin kabuklu çiğ kavrulmamış ve koca koca.. Bazen Simge'de ucuz şeyler oluyor ya öyle bir denk geldi. Mutlaka dene sen de.. Kırma işini hallerdersem stok bile alabilirim. Çünkü Fiskobirlik'in sitesinde küçük boy 15TL/kg+kargo. Her yerde de bulamıyorsun kabuklu. Yolun düşerse bak bir. Butik oteller beni boğum boğum boğuyor. Özel plajı olmazsa biz denize giremiyoruz nedense. Yani karşıya geçip halk plajına girmek falan işkence. Bir de kızım çok zahmetli. Havuza gireriz tuvaleti gelir, yemek yemez vs vs. O yüzden tam donanımlı bir yer arıyorum. Biz de kızım yaşındayken Didim Akbük'te Holiday Resort var oraya gitmiştik. Tam aile oteli. Yabancı yok denecek kadar az.Baya büyük, sıkış sıkış değil. Alternatif ararsan bak. Ama ETS'nin sayfasındaki resimler çok eski. Ben de gidenlerden referansla gitmiştim. Ama şimdi kızım biraz daha büyüdü daha çok alternatif arıyorum. Çocuk menüsü falan.Kavrulmamış mı? bende eşime kırdırırım cevizleri falan o kırıyor:=) Tatil için muğla nın akyaka diye bir kasabası var çok güzel gökovaya falan çok yakın denizi falan çok güzel ben bayılmıştım ama ordada butik oteller vardı bizim gittiğimizde yeme içme çok ucuz buradan çok farklı değil orasıda alternetif olabilir
İşte etiket okumuyor millet. En basitinden pazara gittim kışın. Tezgahta balıklar satılıyor bir köşeyede kocaman yazmışlar tane palamut lira. Kutular strafor ve balıklar don halde. Kutuya baktım İngilizce yazıyor. Hatta menşesi İzlanda'ydı. Allah bilir neden ve nasıl geldi o balıklar. Kaç kere çözdürüldü kaç kere donduruldu. Bitene kadar ne kadar devam edecek bu sirkülasyon.. Millet de kapışıyor.dün eczaneye gittim saç analizi yapıorlar mış kadın bana bir şampuan önerdi tamamen doğal falan bir bakayım dedim içinde SLS var kadına söyledim bunda sülfat var dedim ne diyeceğini şaşırdı sürekli milleti kandırmak dertleri almadım bıraktım
Ben oraya oğlum yokken gitmiştim şimdi bende herşey dahil otele gitmek istiyorum geçen ben silience diye bir otel gördüm çok hoşuma gitti ama bu sene Antalya tarafına gitmek istemiyorum ege olsun istiyorum hayırlısı son anda belli oluyor genelde benim .Bide fındığı stoklama içi kuruyor bize Trabzondan gelmişti geçen kırdım içinde kurumuş kalmış .Bildiğin kabuklu çiğ kavrulmamış ve koca koca.. Bazen Simge'de ucuz şeyler oluyor ya öyle bir denk geldi. Mutlaka dene sen de.. Kırma işini hallerdersem stok bile alabilirim. Çünkü Fiskobirlik'in sitesinde küçük boy 15TL/kg+kargo. Her yerde de bulamıyorsun kabuklu. Yolun düşerse bak bir. Butik oteller beni boğum boğum boğuyor. Özel plajı olmazsa biz denize giremiyoruz nedense. Yani karşıya geçip halk plajına girmek falan işkence. Bir de kızım çok zahmetli. Havuza gireriz tuvaleti gelir, yemek yemez vs vs. O yüzden tam donanımlı bir yer arıyorum. Biz de kızım yaşındayken Didim Akbük'te Holiday Resort var oraya gitmiştik. Tam aile oteli. Yabancı yok denecek kadar az.Baya büyük, sıkış sıkış değil. Alternatif ararsan bak. Ama ETS'nin sayfasındaki resimler çok eski. Ben de gidenlerden referansla gitmiştim. Ama şimdi kızım biraz daha büyüdü daha çok alternatif arıyorum. Çocuk menüsü falan.
aa iyi oldu dediğin. Nedense benim gözüm doymuyor. bu huyumu hiç sevmiyorum. İndirimde bir şey görüyorum onlarca alıyorum. Mesela şu an evde şişe falan sıvı deterjan var. Onlarca diş macunu vs vs. Bundan kurtulmam lazım. Bu hep Migros'un kampanyalarından dolayı. Aslında atılmıyor bir şekilde kullanıyorum ama zamanı gelmeden önce ben parayı ona yatırmış oluyorum. Aslında ihtiyacın varsa alacaksın yoksa hiç bulaşmayacaksın. Burada Birikim topikleri var da. Akıl hayalin şaşıp kalıyor kadınlar nasıl beceriyor şu işleri bir görsen.Ben oraya oğlum yokken gitmiştim şimdi bende herşey dahil otele gitmek istiyorum geçen ben silience diye bir otel gördüm çok hoşuma gitti ama bu sene Antalya tarafına gitmek istemiyorum ege olsun istiyorum hayırlısı son anda belli oluyor genelde benim .Bide fındığı stoklama içi kuruyor bize Trabzondan gelmişti geçen kırdım içinde kurumuş kalmış .
Naaptın ipek ya. Onuda mı yemeyelim? Kırk yılın başı kendin pişir kendin ye bir yer bulduk İstanbul'a yakın. Tavuklar,atlar,midilliler var,tam köy ortamı. Haftasonu gidelim diyorduk,nasıl durulur ki yemeden :-(Kızlar bu sene pikniklerde mangal da yiyemeyiz artık. Şahsen ben yememeyi düşünüyorum yapabilirsem.
Naaptın ipek ya. Onuda mı yemeyelim? Kırk yılın başı kendin pişir kendin ye bir yer bulduk İstanbul'a yakın. Tavuklar,atlar,midilliler var,tam köy ortamı. Haftasonu gidelim diyorduk,nasıl durulur ki yemeden :-(
Geçen ben bir yerde okudum etleri marine edince sanırım sirke ve sütle marineydi %99 oranında kansörejen maddeyi düşürüyormuş birde az yağlı tercih edin diyordu etlerin yağları kömürün üzerine düşünce o madde açığa çıkıyormuş hatta yanmaz folyo üzerinde pişirin diyorduKömür ateşinde yakın temas pişen şeyler yasaklı listede değil mi?
Ben öyle biliyorum. Hele ki insanlardan görüyorum soğanı olduğu gibi küle falan gömüyorlar. Kadınlar patlıcanı falan külün içine atıyorlar. Bunlar tehlikeli değil mi?
Ben paramı biriktirmek istemiyorum kazanıyorsam harcarım biriktirdiğimi harcayacak ömrüm var mı ? canım ne istiyorsa alıyorum belki oğlum için bir hesap açıp oraya belli bir miktar maaşımdan kestiririm o kadaraa iyi oldu dediğin. Nedense benim gözüm doymuyor. bu huyumu hiç sevmiyorum. İndirimde bir şey görüyorum onlarca alıyorum. Mesela şu an evde şişe falan sıvı deterjan var. Onlarca diş macunu vs vs. Bundan kurtulmam lazım. Bu hep Migros'un kampanyalarından dolayı. Aslında atılmıyor bir şekilde kullanıyorum ama zamanı gelmeden önce ben parayı ona yatırmış oluyorum. Aslında ihtiyacın varsa alacaksın yoksa hiç bulaşmayacaksın. Burada Birikim topikleri var da. Akıl hayalin şaşıp kalıyor kadınlar nasıl beceriyor şu işleri bir görsen.
ama iyi gün ve Allah korusun kötü günler için biriktirmek de lazım. Ne bileyim arkamızdan çocuklara bir şeyler kalsa fena da olmaz. Her şey onların daha iyi yaşaması için.Ben paramı biriktirmek istemiyorum kazanıyorsam harcarım biriktirdiğimi harcayacak ömrüm var mı ? canım ne istiyorsa alıyorum belki oğlum için bir hesap açıp oraya belli bir miktar maaşımdan kestiririm o kadar
Ben oğluma yatırım yapmak istiyorum zaten birikimli biri olursa kendi kendine edinir mal mülk. Zor günler içinse Allah göstermesin ama arabayı satarız:)ama iyi gün ve Allah korusun kötü günler için biriktirmek de lazım. Ne bileyim arkamızdan çocuklara bir şeyler kalsa fena da olmaz. Her şey onların daha iyi yaşaması için.
Ama bu demek değildir ki hayat standartlarından kısmalısın. Ona göre idame etmelisin demek bence. Plan program çerçevesinde hepsi olur bence.
Haklısın yemememiz gerekiyor. Dısarda en masum ızgara geliyordu bana ondada tehlike var demekki.Kömür ateşinde yakın temas pişen şeyler yasaklı listede değil mi?
Ben öyle biliyorum. Hele ki insanlardan görüyorum soğanı olduğu gibi küle falan gömüyorlar. Kadınlar patlıcanı falan külün içine atıyorlar. Bunlar tehlikeli değil mi?
Ben bunu uyguluyorum. Sotelik alıyorum eti sıfır yağ,minik doğranmış. Zeytinyagi, sarmısak ve baharatla bekletiyorum,hem kolay pişiyor,hemde gerçekten yumuşacık oluyor. Cabuk piştigi için kanserojen olma durumu azalır mantık olarak. Ama folyo'nun yiyeceğe değmemesi gerektigini biliyorum ben hatta yağlı kağıt bile önermiyor karatay.Geçen ben bir yerde okudum etleri marine edince sanırım sirke ve sütle marineydi %99 oranında kansörejen maddeyi düşürüyormuş birde az yağlı tercih edin diyordu etlerin yağları kömürün üzerine düşünce o madde açığa çıkıyormuş hatta yanmaz folyo üzerinde pişirin diyordu
çok doğru ben de önceden kolayıma geliyordu yağlı kağıt kullanıyordum ama şimdi almıyorum. Evdeki folyoyu da ıvır zıvır için kullanıyorum. Geçen gün okuldan istediler etkinlik için baya işime geldi: ) Hatta streç film bile içim rahat değil. Mümkün mertebe değdirmemeye çalışıyorum gıdalara.Haklısın yemememiz gerekiyor. Dısarda en masum ızgara geliyordu bana ondada tehlike var demekki.
Ben bunu uyguluyorum. Sotelik alıyorum eti sıfır yağ,minik doğranmış. Zeytinyagi, sarmısak ve baharatla bekletiyorum,hem kolay pişiyor,hemde gerçekten yumuşacık oluyor. Cabuk piştigi için kanserojen olma durumu azalır mantık olarak. Ama folyo'nun yiyeceğe değmemesi gerektigini biliyorum ben hatta yağlı kağıt bile önermiyor karatay.
O yaglı kağıttan vazgeçmek bana çok zor oldu ya. O kadar kolaydı ki onunla yapılan yrmek sonrası tepsi vs temizlemekçok doğru ben de önceden kolayıma geliyordu yağlı kağıt kullanıyordum ama şimdi almıyorum. Evdeki folyoyu da ıvır zıvır için kullanıyorum. Geçen gün okuldan istediler etkinlik için baya işime geldi: ) Hatta streç film bile içim rahat değil. Mümkün mertebe değdirmemeye çalışıyorum gıdalara.
Sanki kanserden korunmamanın en etkili yolu hiç bir şey yiyip içmemek
Sen baya hamaratsın maşallah. Yarışmalardan aklımda kalmış.Aslında ben de yaparım ama zaman yok ya. evde olan daracık zamanda da uğraşamıyorum. Mesela kızlar büyüyor ya pasta yapmaya karar veriyoruz. Annem diyorum ki "yarın kek yapacağız biz."O yaglı kağıttan vazgeçmek bana çok zor oldu ya. O kadar kolaydı ki onunla yapılan yrmek sonrası tepsi vs temizlemekEl mahkum kullanmıyorum. Evdekinide pişirme için değil ama kurabiye hamurunu açmak için kullanıyorum,1 alta 1 üste koyup acıyorum hamuru,sonra kalıpla kesip,kolayca hallediyorum. Bende öyle degerlendirdim son kalanı. Bir daha almam herhalde.
Aynen öyle onu yeme,bununla pişirme derken birşey yiyemeyeceğiz bu gidişle
bende folyoya takıldım orası banada mantıklı gelmedi sirkede çok yumuşak yapıyor marinesine koyarsan tadıda belli olmuyor pişinceHaklısın yemememiz gerekiyor. Dısarda en masum ızgara geliyordu bana ondada tehlike var demekki.
Ben bunu uyguluyorum. Sotelik alıyorum eti sıfır yağ,minik doğranmış. Zeytinyagi, sarmısak ve baharatla bekletiyorum,hem kolay pişiyor,hemde gerçekten yumuşacık oluyor. Cabuk piştigi için kanserojen olma durumu azalır mantık olarak. Ama folyo'nun yiyeceğe değmemesi gerektigini biliyorum ben hatta yağlı kağıt bile önermiyor karatay.
sirke zaten her şeyi yumuşatıyor. Eti de yumuşattığı kesin.bende folyoya takıldım orası banada mantıklı gelmedi sirkede çok yumuşak yapıyor marinesine koyarsan tadıda belli olmuyor pişince