Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

BenIpek Selam
bugün doktorum aradı . Çarşambaya gün verdi ameliyat için ama ben gribim ve öksürüyorum dedim muayeneye çağırdı ne olacağını bilmiyorum
sen çok cesaretlisin. Senin yerinde olsam sanırım şehrin tüm doktorlarını gezer öyle karar verirdim.
Geçen özel bir hastanede adam kanser değilmiş de kansersin demişler ameliyat demişler gün vermişler falan...
Düşün üstüne bir de kemo+ışın vereceklerdi. Hepsi boş yere.. Para için...
Senin de iyi huylu belki adamlar kazanmak için sana atom verecekler belki vs vs..
Bir kaç yere daha görün bence.

derindenizlerden sen neler yapıyorsun?
Senin kontrolün ne zaman?
Takviyeler ne durumda?
Kemik ağrıların oluyor mu hala?
Diğer topikten bildirimler gelmiyor artık.
Yazmıyor musun?

burdayim . :) saolun cok tesekkur ederim . karatayi seven cok yok :)
yetisemiyorum .
bi tanidigim10 yildir vajinusmusmus . onu öğrendim simdi istanbulda doktora bile gitmemeisler tanidiginiz biri var midir?

yetisemiyorum .
bi tanidigim10 yildir vajinusmusmus . onu öğrendim simdi istanbulda doktora bile gitmemeisler tanidiginiz biri var midir?
yok canım ya ben İç Anadolu'dayım. Ama İstanbul'dan arkadaşlar var.
Samsonn choccywhoccydoodah

Yok canım ya, İstanbul da imkansız özel hastanede 60 tl ile bu testleri yaptırmak. Ben de bilemedim, ama daha önce gittiklerim de doktor yönlendirse bile testler epey masraflı oluyordu yine özelde.
Dahiliyeye gitmek hiç aklıma bile gelmedi, ne şikayetle gidecektim ki. İyimiş valla Ankara'da ya :)
Belki ben de seninkine artı bir kaç test daha olabilir. Gerçi bir kaçta eksik muhtemelen.
Ben bile farkında değilim tam olarak ne niçin yaptırdım. Neyse bir doktora gösterebilirsem , resmen bir nevi check-up olacak. Bu bahane ile bir tiroid kontrolu de yaptırırım inşallah.

özel bir şey yazdım sana bununla ilgili.

yetisemiyorum .

yok canım ya ben İç Anadolu'dayım. Ama İstanbul'dan arkadaşlar var.
Samsonn choccywhoccydoodah

Mon Dieu! 10 yıl, yaw gençlikleri heba olmuş resmen. Bana tiroidle gel, astım la gel, alerjiyle gel, ama bu mevzularda hiç tanıdığım yok, netten araştırmak lazım.

yetisemiyorum .
Ya senin adını şurada okudukça Orhan Pamuk'un Kafamda Tuhaflık kitabı aklıma geliyor. Oradaki Samiha aklıma geliyor.
Çok alakasız ama elimde değil.

Dvitamini testi her yerde ücretli şöyle.

Ben yaptıracağım zaman bir yeri aradım. Bana “dahiliye muayenesi 55TL dvit testi 55 TL ama muayene olmadan gelirseniz direkt test için 75 Tl” dedi. Ben de o zaman dedim ki giderim muayenemi olurum, kanlarımı veririm bir güzel de ugs ye girerim.

Başka yer de muayene 60Tl dvit 120Tl ek demişti.

Ama benim gittiğim yer burada baya iyi bir yer ve son derece iyi doktorlar olsun, standart olsun. Son derece memnunum.

Ne güzel İpek ya, Istanbul'da resmen ticaret bu iş. Onu geçtim, ölçümlere de güven olmuyor. Benim tiroid için gittiğim doktor, ya kendi tavsiye ettiği lab'da ya da kızılayda yaptırmamı tembihlemişti.

Ya senin adını şurada okudukça Orhan Pamuk'un Kafamda Tuhaflık kitabı aklıma geliyor. Oradaki Samiha aklıma geliyor.
Çok alakasız ama elimde değil.
yaa
olsun
ben okumadim o kitabı. yillar once orhan pamugun bi kitabını okudum ama ismi aklimda degil annesini anlatiyirdu. :)

Bende heyecanlandım İpek :) Bebek geliyor diyeeeeeeee

Ben ne kadar verdiğimi hiç söylemeyeyim o Zaman :) 5 değere :) olsun iyi olayım da ne için çalışıyorum sanki...

derindenizlerden sen neler yapıyorsun?
Senin kontrolün ne zaman?
Takviyeler ne durumda?
Kemik ağrıların oluyor mu hala?
Diğer topikten bildirimler gelmiyor artık.
Yazmıyor musun?
İpek bilgi paylaşımına topiğimde tam gaz devam ediyorum ama buranın bildirimleri de bana gelmiyor mesela. Etiketlenince görüyorum. Bu yüzden ara ara gir kontrol et, ben öyle yapıyorum bazı bazı. Omega3 ve çörekotu yağını dönüşümlü kullanıyorum. Dvit arada. Dodeks b12 yaptırmak istiyorum bir de. Şükür kemik ağrılarım azaldı bu ara.

Ne güzel İpek ya, Istanbul'da resmen ticaret bu iş. Onu geçtim, ölçümlere de güven olmuyor. Benim tiroid için gittiğim doktor, ya kendi tavsiye ettiği lab'da ya da kızılayda yaptırmamı tembihlemişti.

Ben ne kadar verdiğimi hiç söylemeyeyim o Zaman :) 5 değere :) olsun iyi olayım da ne için çalışıyorum sanki...

Kızlaaaaarrr!
Tahlillerinizi devlet kurumlarında yaptırın en doğru sonuçlar oralardaymış. Özel hastaneler ne kadar süslü püslü olsa da bu tip tahlil cihazlarında en ucuzuna kaçıyorlarmış ve sonuçlarda tabi güvenilir olmuyormuş ama devlete bağlı kurumlarda durum tam tersi imiş. Bilginize.

Dip not: Samsonn , tiroid tahlillerini ilaç almadan yaptırmalısın, geçen sormuştun cevap verdim mi hatırlayamadım yazayım dedim.

Evet benim doktorum da aynı şeyi diyor tahliler için.

Canım aldım ilacı mı ya. Normalde de TSH için ilaç alarak tahlil yaptırıyordum, ona göre 6 ayda bir dozajı ayarlıyordu doktor. Neyse umarım diğer testleri etkilemiyordur, b-12, kan şekeri vs.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…