Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Ay şöyle diyeyim. Eşimin bir tayin durumu var da...
Ben de bu vesile ile hayatıma reset atacağım. Her şeyi elimin tersiyle itip daha sakin bir hayat sürmek istiyorum bir süre. Nasibimde varsa tabi..
Hadi inşallah canım.
Rabbim dilediğinizi versin inşallah.
Bu arada diğer mesajimi gördünmü? Tritordeum ekmeği ile ilgili olanı yani?
Fikrini merak ediyorum.

Günaydın,mutlu sabahlar,
Dün tritordeum ekmeği aldım eşim için. Buğday-Arpa melezi bir ekmekmiş ve geleneksel ıslah teknikleriyle geliştirilmis,gluten alerjisi olanlar dahi tüketebiliyormuş. Kardiyovasküler sisteme faydaliymış ve bağırsak florasinı düzenliyormuş,diyet lifide fazlaca içeriyormuş.
Ben ekmek yemiyorum uzun zamandır Karatay tarzı beslendiğim için,bu sabah yedim bu ekmekten,kokusu,dokusu ekşi mayalı köy ekmeği gibi,içinde kocaman delikler var ama tok ,ağır bir ekmek,çok sevdim. En önemlisi eşimde bayıldı tadına,kokusuna,dokusuna,bu sebeple artık sanırım bu ekmeği alacağım eve.
Ben yememeye devam ederim,yada ayda yılda bir yerim,eşim bunu yesin diye düşünüyorum.
Sizlerin bilginiz var mı bu ekmek hakkında?

Ben hiç duymadım bu ekmeği. Ama merak ettim bakacağım netten. Tek kafama takılan şu:

- Karatay diyor ya: glütensiz ürün diye bir şey yok.--- yani kısmen normal ürünlere göre daha az glüten içiyor mantığı gibi..Buna rağmen çölyak hastası olup da tamamen glütensiz adı altındaki ürünleri alan tanıdıklarım var. Hatta unundan bile pasta börek yapıyorlar. Belki uzun vadede bu tür ürünler sıkıntı çıkartır market raflarındaki.

- Yine Karatay diyor ya: buğday işlendikten sonra rafine hale gelmiş demektir. Yani tamamen kısa olarak her türden ekmeği yasaklamış gibi..

Yine de üzülerek söylemem lazım ki ben Pazar kahvaltılarında kaçamak yapıp börek yiyorum. Eşim de hafta içi 5 gün ve ctsi sabah ben işteyken maalesef poğaça yiyordu da en azından simit yemesini söyledim. Tabi biri hazırlayıp getirecek ki sağlıklı bir şey yesin. Benim eşim yönlendirilmeye çok açık bu konuda. İstekli yani. Bu yüzden baya şanslıyım aslında. Bazıları tamamen katı olarak reddeder böyle şeyleri. Mesela bizim tayin işi olursa eğer sabah kahvaltılarını ben hazırlayıp hafta içi kahvaltıda dahi ekmekten arındıracağım bünyesini.

Demek istediğim şöyle: gönül hiç ekmek yemesin ister tabi ama geçiş süreci için kötünün iyisi olsun. Mutlaka ki baya da vardır fiyatı ve her yerde satılmıyordur??

Mesela tane fiyatı ne?

Ben hiç duymadım bu ekmeği. Ama merak ettim bakacağım netten. Tek kafama takılan şu:

- Karatay diyor ya: glütensiz ürün diye bir şey yok.--- yani kısmen normal ürünlere göre daha az glüten içiyor mantığı gibi..Buna rağmen çölyak hastası olup da tamamen glütensiz adı altındaki ürünleri alan tanıdıklarım var. Hatta unundan bile pasta börek yapıyorlar. Belki uzun vadede bu tür ürünler sıkıntı çıkartır market raflarındaki.

- Yine Karatay diyor ya: buğday işlendikten sonra rafine hale gelmiş demektir. Yani tamamen kısa olarak her türden ekmeği yasaklamış gibi..

Yine de üzülerek söylemem lazım ki ben Pazar kahvaltılarında kaçamak yapıp börek yiyorum. Eşim de hafta içi 5 gün ve ctsi sabah ben işteyken maalesef poğaça yiyordu da en azından simit yemesini söyledim. Tabi biri hazırlayıp getirecek ki sağlıklı bir şey yesin. Benim eşim yönlendirilmeye çok açık bu konuda. İstekli yani. Bu yüzden baya şanslıyım aslında. Bazıları tamamen katı olarak reddeder böyle şeyleri. Mesela bizim tayin işi olursa eğer sabah kahvaltılarını ben hazırlayıp hafta içi kahvaltıda dahi ekmekten arındıracağım bünyesini.

Demek istediğim şöyle: gönül hiç ekmek yemesin ister tabi ama geçiş süreci için kötünün iyisi olsun. Mutlaka ki baya da vardır fiyatı ve her yerde satılmıyordur??

Mesela tane fiyatı ne?
Canım komşufırında satılıyor bu ekmek,fiyatıda 6.5 lira civarı sanırım. Benim eşim ekmeksiz yaşayamayanlardan,bu sebeple aldım,bu aralar araştırıyorum fazlaca. En azından sindirimi kolay olur diye düşündüm.
Diğer konuya bakayım bir

Evet şimdi baktım. Genelde kadınlar kilo alıyor gibi görünsede,erkeklerde alıyor tuhaf bir şekilde ama kimse bir erkeğe göbeğin çıktı seni beğenmiyorum demiyor. Ben evlenmeden önce akşam 6dan sonra açlıktan ölsem lokma koymazdım ağzıma,ama evlenince tabi birde çalışınca,yemek geç saatte yapılıp yenince kilo almak kaçınılmaz oluyor. Hele birde kilo almaya müsaitsen.
Ben şu an kestim 4-5 gibi yiyorum bir daha mutfak kapalı :-)

Canım komşufırında satılıyor bu ekmek,fiyatıda 6.5 lira civarı sanırım. Benim eşim ekmeksiz yaşayamayanlardan,bu sebeple aldım,bu aralar araştırıyorum fazlaca. En azından sindirimi kolay olur diye düşündüm.
Diğer konuya bakayım bir
Ay yok ya, hikaye o! Ben denedim aynı şişlik yine...Onun yerine organik buğdaydan ekşi mayalı ekmek al daha iyi bence.
Bir de düşünsene karma bir ürünmüş, buğdayla arpayı birleştirip yeni tahıl icat etmişler. Genetiğiyle oynanmış neyden hayır geldi ki bundan gelecek?

1- evde yulaf ekmeği diyorum
2- Siyez buğdayından ekmek yapılabilir
3- Organik ekşi mayalı ekmek- Halk ekmeklerde ya da Carrefour'da var.

Propektüste sabah aç ya da yemeklerden 2 saat sonra diyor. Sabah alınca iştahım çok açık oluyor. Yemiyorum ama zorlanıyorum. Gece alınca iştah sorunu olmuyor. Yatmadan alıyorum. Sen de inşallah iyi haberlerle gelirsin.
Resmini çektim bunun bakalım bir de ben bakayım bu ürüne.
İpeeeek, koca bir liste tahlile gidince tip tip baktı veznedekiler bana, ben bilmem İpek'in aklına uydum dedim :KK70:
Check- up mı yaptırıyorsun? Doktor verdi bu listeyi di mi bla blaa :KK48: sorular sorular...

Allah'tan bir de kanımı alan kızcağız neden niye diye sormadı. 7 tüp kan :KK52:

Ay yok ya, hikaye o! Ben denedim aynı şişlik yine...Onun yerine organik buğdaydan ekşi mayalı ekmek al daha iyi bence.
Bir de düşünsene karma bir ürünmüş, buğdayla arpayı birleştirip yeni tahıl icat etmişler. Genetiğiyle oynanmış neyden hayır geldi ki bundan gelecek?

1- evde yulaf eğmeği diyorum
2- Siyez buğdayından ekmek yapılabilir
3- Organik ekşi mayalı ekmek- Halk ekmeklerde ya da Carrefour'da var.
Geleneksel fermantasyon diyor,birde gdo yoktur diyor ama :-) Araştırdım baya ama tabi ne kadar doğrudur bilemedim.
Ekşi mayalı alıyordum daha önce,migrosta hatta uyumda dahi var ekşi mayalı organik ekmek diye geçiyor ama bunuda deneyeyim demiştim,eşim anjio olmuştu bu sebeple kardiyovasküler sisteme yararlı olduğunu görünce atladım hemen :-)
Bu arada saat 9da kahvaltı yaptım bende bu ekmekle,hala tokum. Öyle cokta yemedim,2 ince dilim. Dönüşümlü alayım o halde ekşi mayalı organik ve çok tahıllı esmer ekmekle. Maalesef ekmeksiz yemek yemeyen bir eşim var,en uygununu bulmaya çalışıyorum şu an.

Geleneksel fermantasyon diyor,birde gdo yoktur diyor ama :-) Araştırdım baya ama tabi ne kadar doğrudur bilemedim.
Ekşi mayalı alıyordum daha önce,migrosta hatta uyumda dahi var ekşi mayalı organik ekmek diye geçiyor ama bunuda deneyeyim demiştim,eşim anjio olmuştu bu sebeple kardiyovasküler sisteme yararlı olduğunu görünce atladım hemen :-)
Bu arada saat 9da kahvaltı yaptım bende bu ekmekle,hala tokum. Öyle cokta yemedim,2 ince dilim. Dönüşümlü alayım o halde ekşi mayalı organik ve çok tahıllı esmer ekmekle. Maalesef ekmeksiz yemek yemeyen bir eşim var,en uygununu bulmaya çalışıyorum şu an.
Canım bunların çok kafaları karışık ne demek GDO'suz?. Netten bak istersen, arpa ile buğdayı cross eşleyerek yeni icat etmişler bu tahılı. Genetiği değiştirilmemişten kastı bu yeni buldukları tahılın 2. kez genetiğiyle oynamadıkları sanırım.

Bilmiyorum ya, ben hiç güvenmiyorum böyle piyasaya sürülen yeni şeylere. Bir de benim gerçekten gluten duyarlılığım var, yedim; ekşi mayalı ekmekler bu ürün kadar rahatsız etmiyor.

Sen bir de yulaf ekmeğinin verdiği tokluğu görmelisin :)

İpeeeek, koca bir liste tahlile gidince tip tip baktı veznedekiler bana, ben bilmem İpek'in aklına uydum dedim :KK70:
Check- up mı yaptırıyorsun? Doktor verdi bu listeyi di mi bla blaa :KK48: sorular sorular...

Allah'tan bir de kanımı alan kızcağız neden niye diye sormadı. 7 tüp kan :KK52:
Özele mi gittin devlete mi gittin diye soracaktım ki vezneye gittiğine göre özele gittin.
Yine de özellerde de doktorun yazması lazım. Bu şekilde bireysel yaptrıınca baya ödeme yapmış olmalısın. Ne kadar ödedin ki?
Normalde dahiliye ya da endokrine gidince normal statüde bir hastanede ekstra ücrete girmiyor ama Acıbadem gibi bir yerde giriyor.
Sen muayene olmadan direkt kan tahlili mi yaptırdın? Daha pahalı olur ya.

Özele mi gittin devlete mi gittin diye soracaktım ki vezneye gittiğine göre özele gittin.
Yine de özellerde de doktorun yazması lazım. Bu şekilde bireysel yaptrıınca baya ödeme yapmış olmalısın. Ne kadar ödedin ki?
Normalde dahiliye ya da endokrine gidince normal statüde bir hastanede ekstra ücrete girmiyor ama Acıbadem gibi bir yerde giriyor.
Sen muayene olmadan direkt kan tahlili mi yaptırdın? Daha pahalı olur ya.
Yok ya, Kızılay da İpek, bu sabah yaptırdım. Ne zaman çıkacağı belli değil, yarın ara dediler.

Özelde yaptırsam 2000 üzeri tutardı diyorlar, benim ki 480 TL tuttu. Ama bayağa kabarık listeydi, öyle diyeyim.

Ya kızlar şurada her şeye çare buldum da benim ekran rontgencisine çare bulamadım.:mad::mad:

Yok ya, Kızılay da İpek, bu sabah yaptırdım. Ne zaman çıkacağı belli değil, yarın ara dediler.

Özelde yaptırsam 2000 üzeri tutardı diyorlar, benim ki 480 TL tuttu. Ama bayağa kabarık listeydi, öyle diyeyim.
Alla alla yine de çok.
İstanbulda sağlık sektörü farklı mı işliyor??
son derece ilginç.
Ben burada 60Tl veriyorum özel hastaneye sana verdiğim testler artı antikorlar+idrar analiz+ugs tiroid. Hepsi içinde canım....
Neden direkt dahiliyeye gitmedin?

X