Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Karaciğer enzimlerini de ekle tabi:=)

Teşekkürker İpek! Bunları not alıyorum.

Hakkaten bazılarını anlamak tuhaf, kasılma desen benim bile ilk aklıma gelecek olan mg eksikliği olur, bir doktor nasıl düşünmez, baştan savuyorlar.

Teşekkürker İpek! Bunları not alıyorum.

Hakkaten bazılarını anlamak tuhaf, kasılma desen benim bile ilk aklıma gelecek olan mg eksikliği olur, bir doktor nasıl düşünmez, baştan savuyorlar.
Artık resmen kendi doktorumuz olduk. Benim parathormon yüksekliğimde doktor Ca değerime bakmadı bile. Alla alla ben burdan okuya okuya öğrendim de gittim baktırdım Ca ve Dvit değerlerime.

Başlıcaları AST,ALT,GGT
varsa karaciğer tahribatını gösteriyor ya da yağlanma durumlarını.
Ya bunu hiç düşünmedim ama çok haklısın. Karaciğerde sinir olmadığı için %80'i tahrip olana kadar bir sorun olduğu anlaşılmıyormuş. Teşekkürler uyarın için.
Geçen bir kızcağız karaciğer iflası diye aniden vefat etti hiç anlamadan

Çok basit değerler bile bazen çok yardımcı oluyor. Babamın hastalığı zamanında karaciğer enzimleri 700 lü rakamlardaydı. İlaçlardan yorulmuş. Eşimin üst sınırlara yakın enzim değerleri ve ugs de de teyit etti yağlanma var diye.
Ve tüm abdominal yani üst taraf iç organlara da baktırmak lazım ugs de. Fırsatın varsa gir bence.

derindenizlerden , mrveee28 , Samsonn , choccywhoccydoodah şimdi size bir şey soracağım.
Dvit için 1 ampul kalçadan ve 1 hafta arayla 2 ampul ağızdan aldıktan sonra sağlık ocağında değerime baktırmıştım ya tüm bunların üstüne 1 ay sonra sanırım. Dvit 106 çıkmıştı. Şimdi düşünüyorum AdAm_OLaCaK_KIZ gün aşırı 5 ampul içti en çok 60 ı yakaladı. Okan Çağlar ve eşi keza biliyorsunuz tüm kış boyu doping sonrası her ay ampul yaptırdılar 80 lere çıktı. Benim değerimde hata olduğunu düşünüyorum. İlk değerim 22 idi.
Sonrasında gün 1 tane Ocean balık yağı+1 ferra sanol alıyorum ama benim diz, dirsek vs eklem ağrılarım devam ediyor. Acayip korkuyorum kötü bir şey mi var diye.
Bu da beter bir şey hastalık hastası olmak. Yorumlar mısınız?

Ipek canım yapma bunu kendine.
Senin yerinde olsam güvendiğim bir hastanede check up yaptırırdım. İçin rahat olur en azından. Biz yaptıracaktık haziran gibi, yaptıramadan eşimin rahatsızlığı ortaya çıktı ve inanki sapasağlamdı,en ufak bir şkayeti,yakınması vs yoktu. Yani bu kadar takmak doğru değil,seni anlıyorum,bende çok uzun zaman en ufacık şeylerden korktum,panikledim ama bitti gibi birşey şu an. Eşimden sonra yine eskiye dönerim sandım ama dönmedim. Kafamda bitirmişim bunu anladım. Haziran-Temmuz gibi kafam rahatladığinda detaylı check up yaptıracağım bende bu arada.
Bendede vardı eklem ağrıları,doğum sonrası uzunca bir süre yaşadım ,yeni geçti diyebilirim,bende romatizma diye korkmuştum ne yalan söyleyeyim.
Tahlil konusunda benimde sağlık ocağında yaptırdıklarım ile özelde yaptırdıklarım arasında fark çıktı. Çok güvenemiyorum bu sebeple.

off canım ya sen yine iyimser bakıyorsun. Ben iyice kafayı yedim de kemikle ilgili kötü bir hastalık var ya. O mu acaba diye içimi yiyorum bazen ama lokosit, trombosit vs bunlar hep normal. Benim de kafamdan atmam lazım. ASlında son hastane maceramdan sonra baya rahatlamıştım ki nodülümde büyüme olmadığı için. bu da kötü huylu en azından şu an kötü olmadığı izlenimi verdiği için... Bu kötü bir saplantı.

Yapma canım yapma.
İnanki sana zarar. Bu kadar kurma.
Tabiki temkinli ol,kendini sev,iyi bak,iyi beslen ama kurma.
İnanki çağırıyorsun. Biraz akışına bırakmaya çalış lütfen. Zaten o aklına gelen hastalık olsa muhakkak baska belirtilerde verir. Her zaman iyiyi düşünmeye çalış lütfen.

Ay bu ne kadar doğru bir cümle. Bir kış günü lapa lapa kar yağıyor. Eşimle arabadayız ve çigenenin kucağında 2-3 yaşlarında bir bebek. Ayağı çıplak. Çorap bile yok kar yağıyor resmen. Buz gibi sıcaklık sıfırın altında. Düşün bizim bebeler olsa hastalıktan kırılır onlarda tık yok.

Aynen öyle çünkü pamuklara sarıp büyütüyoruz biz çocuklarımızı.
Dün Yeşilköy sahilde denize giren adam vardı bir tane,havada güneşli ama soğuktu,üzerimizde eşofman üstü var,yürüyoruz ona rağmen Üşüyoruz hafiften ama adam denize girdi o havada. Eşime dedim ki bak bu adam hasta olmaz üşütüpte bizim gibi,bu havada denize giriyor,zımba gibidir. Bu havada parkta yalınayak gezen,hatta emekleyen çocukta gördüm,kızım montla gezerken,anneler rahat çocuklarda bir gram hastalık,üşüme belirtisi yok,bende mont giydirmesem biraz rüzgar alsa benim kız hastalanır hemen.
Ne kadar korur,kollar üzerine düşersek o kadar çağırıyoruz. Aslında rahat olmak lazım. Bu sene daha free olacağım karar verdim kızım konusunda.

Ben geldiiiiiiimmmmm öncelikle haberler çok iyi çok şükür değerlerimin hepsi normal...ama doktor euthyrox un dozunu ufacık arttırdı...riske atmak istemiyoruz ani iniş çıkışlar olmasın tg ve Anti tg de dedi...bir de kemik Ağrı'larının alakası troid ile alakası olduğunu sanmıyorum dedi durumlar böyle...

canımmmmm çok sevindim. Gözün aydın.
Allah yüzünden gülümsemeyi eksik etmesin.
Detaylı konuşuruz. Benim rontgenci buralarda hızlıca girip bakayım dedim. Çok sevindim. Rahatla artık.
Benim de kemik ağrılarım var. Ve bir ara hafifledi ama yine başladı. Kollarımda bacaklarım ayak eklemlerim bile. Soğuk mu çarpıyor farkına varamıyorum diyorum da normal insanlarda olan bir şey olmasa gerek. Senin ağrıların nerelerinde?
Bir de Anti TPO ve Anti TG değerlerin kaç şimdi?
Anlamadığım şey senin tiroid dokun yok bu antikorlar neden var sende? Neye saldırıyor ki bunlar kendi kendine?

Ameliyat esnasında troid dokusu bırakmışlar maalesef ve orada da şu an hücrelerim var ama uyuyorlar (doktorum aynen böyle tasvir etti anasınıfı öğretmeni olduğumu bildiği için:)) çok teşekkür ederim İpekciğimmmm inan Nasıl mutluyum Nasıl ağustos sonuna kadar rahatım şükürler olsun...hatta doktor ne yiyip ne içiyorsun bravo valla sana dedi...eşim de bir bilseniz organik ne olursa olsun almak bulmak için Fizan'a gider dedi...mevsimle ilişkisi olabilir dedi kemik Ağrı'ları için de...fazla dinleme kendini dedi bu da sonuçlarım..

Eklentiler

• image.jpeg
    26,3 KB · Görüntüleme: 79
İpek kendi kendine kurup durma,kemik ağrısı birçok nedenden olabilir, Fibromiyalji olabilir romatizma olabilir Romatoid artrit olabilir gibi gibi hatta psikolojik bile olabilir bak aklıma geldi mevsimsel de olabilir bak bir dolu olasılık saydım

Gecen hafta bacağımda deli kramplar vardı ayağımı bükemiyodum doktora bile gitmedim eczacıya anlattım magnezyum hapı verdi ilk içmemde düzeldi

şimdi detaylıca baktım da çok sevindim. Daha güzel haberler veririrz inşallah buradan.
Ancak ne kadar ilginç ki T3-T4 parametre sınırları ne kadar yüksek tutulmuş testte.
Ya anlamıyorum Merve benim Anti TG değerim 15 küsür max sınır 4,10 ken dr ilaca gerek olmadı söyledi.

sen ne alıyorsun mg yi.
Eşimde de var da Margnom alıyor. Bugün yazdıracağım. Okan Çağlar Mg Diasporal pastil kullanıyormuş Canan Hoca'nın tavsiyesiyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…