- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
sen ne alıyorsun mg yi.
Eşimde de var da Margnom alıyor. Bugün yazdıracağım. Okan Çağlar Mg Diasporal pastil kullanıyormuş Canan Hoca'nın tavsiyesiyle.
şimdi detaylıca baktım da çok sevindim. Daha güzel haberler veririrz inşallah buradan.
Ancak ne kadar ilginç ki T3-T4 parametre sınırları ne kadar yüksek tutulmuş testte.
Ya anlamıyorum Merve benim Anti TG değerim 15 küsür max sınır 4,10 ken dr ilaca gerek olmadı söyledi.
Ben de bugün iş yeri hekimine soracağım. Eşim şu an Margnom kullanıyor. Hayret valla doktorlar tavsiye etmiyor biz değelerimize göre ilaç alıyoruz resmen. 0,18 Mg değerini gören doktor hiç bir şey demedi. Sağlığımız ne kadar ucuz.Pastil yokmuş magosit verdi bana eczacı 1 tane alıyorum
Valla bilemedim ki. Bana dediği TSH ve diğer parametreler iyi gerek yok ilaca. Ama her kontrolde yükseliyor. Hayırlara çıksın diyorum artık.Bende onu sordum referans değer aralığı neden bu kadar farklı diye laboratuvar da kullanılan makinelerden kaynaklanıyormuş...lütfen bu kadar incelemeyin makinalarınız Türkiye'deki en yenilerden bile dedi adamcağız :) ağustos sonuna kadar da kurtuldu benden...tabi hamile kalır kalmaz geleceksin hemen bu süreçte eğer gebelik olursa dedi...evet çok ilginç gerçekten Anti tg yüksek ama ilaç vermedi bilemiyorum...ama kan değerinden çok ultrasona önem veriyorlar ultrason da sıkıntı görmediği için kan değerini önemsememiştir...çünkü kan değeri şok değişkenlik gösterebiliyor...
Canım şimdi iş yeri hekiminden geliyorum ilaçlarımı yazdırdım da demir için "Ferro Sanol daha iyi ondan devam et" dedi. ben de onu yazdırdım artık. Gece alınca gerçekten de iştahı etkilemiyor. Bir de sen araştır istersen.Ipek canım yapma bunu kendine.
Senin yerinde olsam güvendiğim bir hastanede check up yaptırırdım. İçin rahat olur en azından. Biz yaptıracaktık haziran gibi, yaptıramadan eşimin rahatsızlığı ortaya çıktı ve inanki sapasağlamdı,en ufak bir şkayeti,yakınması vs yoktu. Yani bu kadar takmak doğru değil,seni anlıyorum,bende çok uzun zaman en ufacık şeylerden korktum,panikledim ama bitti gibi birşey şu an. Eşimden sonra yine eskiye dönerim sandım ama dönmedim. Kafamda bitirmişim bunu anladım. Haziran-Temmuz gibi kafam rahatladığinda detaylı check up yaptıracağım bende bu arada.
Bendede vardı eklem ağrıları,doğum sonrası uzunca bir süre yaşadım ,yeni geçti diyebilirim,bende romatizma diye korkmuştum ne yalan söyleyeyim.
Tahlil konusunda benimde sağlık ocağında yaptırdıklarım ile özelde yaptırdıklarım arasında fark çıktı. Çok güvenemiyorum bu sebeple.
meraba ipek nasılsın benim işlerim var çok giremiyorum okuyup çıkıyorum ama az kaldı bitsin burdayım yine:=)
Sağolasın canım, bu kutu bitsin artik,bir dahakine ondan alıyım bende. Uzunca bir süre hastane,doktor hatta eczacı dahi görmek istemiyorum,hoş pek mümkün değil sanırım. Eşime teşhis konuldu bugün,vaskülit varmış. Emg çekilecek,ilaç tedavisi ve tabiki yeni kan testleri var,uzunca bir zaman belliki bize hastane yolları görünecek. Şimdi gittim İbrahim Saraçoğlunun bahsettiği beyaz dut,melisa,aynı sefa,karabaş bitkilerini aldım,ilaç siparişi verdim ama moralim dipte.Canım şimdi iş yeri hekiminden geliyorum ilaçlarımı yazdırdım da demir için "Ferro Sanol daha iyi ondan devam et" dedi. ben de onu yazdırdım artık. Gece alınca gerçekten de iştahı etkilemiyor. Bir de sen araştır istersen.
geçmiş olsun biran evvel iyileşir inşallahSağolasın canım, bu kutu bitsin artik,bir dahakine ondan alıyım bende. Uzunca bir süre hastane,doktor hatta eczacı dahi görmek istemiyorum,hoş pek mümkün değil sanırım. Eşime teşhis konuldu bugün,vaskülit varmış. Emg çekilecek,ilaç tedavisi ve tabiki yeni kan testleri var,uzunca bir zaman belliki bize hastane yolları görünecek. Şimdi gittim İbrahim Saraçoğlunun bahsettiği beyaz dut,melisa,aynı sefa,karabaş bitkilerini aldım,ilaç siparişi verdim ama moralim dipte.
Çok teşekkür ederimgeçmiş olsun biran evvel iyileşir inşallah
Geçmiş olsun canım ya.Sağolasın canım, bu kutu bitsin artik,bir dahakine ondan alıyım bende. Uzunca bir süre hastane,doktor hatta eczacı dahi görmek istemiyorum,hoş pek mümkün değil sanırım. Eşime teşhis konuldu bugün,vaskülit varmış. Emg çekilecek,ilaç tedavisi ve tabiki yeni kan testleri var,uzunca bir zaman belliki bize hastane yolları görünecek. Şimdi gittim İbrahim Saraçoğlunun bahsettiği beyaz dut,melisa,aynı sefa,karabaş bitkilerini aldım,ilaç siparişi verdim ama moralim dipte.
bir şey soracağım.Sağolasın canım, bu kutu bitsin artik,bir dahakine ondan alıyım bende. Uzunca bir süre hastane,doktor hatta eczacı dahi görmek istemiyorum,hoş pek mümkün değil sanırım. Eşime teşhis konuldu bugün,vaskülit varmış. Emg çekilecek,ilaç tedavisi ve tabiki yeni kan testleri var,uzunca bir zaman belliki bize hastane yolları görünecek. Şimdi gittim İbrahim Saraçoğlunun bahsettiği beyaz dut,melisa,aynı sefa,karabaş bitkilerini aldım,ilaç siparişi verdim ama moralim dipte.
Canım aynı yuvarlanıp gidiyoruz şurada. İyi haberler de alıyoruz. @mrvee28 in sonuçları iyi çıktı mesela çok şükür.meraba ipek nasılsın benim işlerim var çok giremiyorum okuyup çıkıyorum ama az kaldı bitsin burdayım yine:=)
Canım teşekkür ederim. Tam anlamıyla tedavi olup bitebilen birşey değil sanıyorum,canımı sıkan bu,yoksa tabiki şükürler olsun bugünümüze ne diyebilirim ki. Emg çekilecek şimdi,oda iğneyle yapılıyormuş sanırım,kaslar ve sinirlerde sorun varmı ona bakılacak,dilerim ve umarım bu anlamda aksi birşey çıkmaz.Geçmiş olsun canım ya.
Ama düşün kötü bir şey değil sonuçta. Allah dermanı zor şeylerle imtihan etmesin. ben de ismini bilmiyordum da google dan baktım şimdi. Damar iltihabıymış. Hangi damar iltihaplanmış ki? Biraz daha ayrıntılı bakacağım şimdi. Ucu romatizmaya çıkıyormuş. Belki kemikleri ağrıyan bizlerde bile buna benzer bir şey var henüz bilmiyoruz.
Canım öksürük oldu,5-6 ay önce,doktora gitmiştik o dönem,gecmeyen bir öksürüktü,ciğerlerinde bir sorun cıkmamıştı,doktor grip aşısından olabilir demişti. Öyle unuttuk,hafiflemişti hatta ayda alemde bir oluyordu.bir şey soracağım.
Eşinde bu belirtiler var mıydı?
- El veya ayakta hissizlik ve güçsüzlük,
- Nefes darlığı ve öksürük,
- Deri döküntüleri-deriden kabarık purpura (küçük kırmızı noktasal döküntü), nodül (şişlik), veya ülsere yaralar gibi çok çeşitli olabilir.
- Yeni gelişen şiddetli hipertansiyon
- Böbreklerin tutulumuyla hipertansiyon, ödem
- Gözde ağrılı kızarıklık, geçici veya kalıcı görme kaybı gibi yakınmalara neden olabilir.
Canım teşekkür ederim. Tam anlamıyla tedavi olup bitebilen birşey değil sanıyorum,canımı sıkan bu,yoksa tabiki şükürler olsun bugünümüze ne diyebilirim ki. Emg çekilecek şimdi,oda iğneyle yapılıyormuş sanırım,kaslar ve sinirlerde sorun varmı ona bakılacak,dilerim ve umarım bu anlamda aksi birşey çıkmaz.
Canım öksürük oldu,5-6 ay önce,doktora gitmiştik o dönem,gecmeyen bir öksürüktü,ciğerlerinde bir sorun cıkmamıştı,doktor grip aşısından olabilir demişti. Öyle unuttuk,hafiflemişti hatta ayda alemde bir oluyordu.
Parmak uclarında hissizlik,uyuşma oldu anjiyo sonrası,öncesinde yoktu. Bütün damar yolları açıldı iki kolundanda sürekli kan alındı, serum verildi 9 gün ,ondan olabilir demiştik doktorla.
Ödem yoktu ,zaten metabolizması hızlıdır eşimin,varsada anlamadık.
Ciltte hassasiyet vardı hep ama beyaz tenli biri eşim,güneşten vs koruduk hep bu zaman dek.
Bilemiyorum ya,belirtilerde kesin net bu ondandır diyemiyorum,bir öksürük oldu oda geçti gibi.
Gece terleme çok oldu hastaneden gelince özellikle,oda belirtiymiş. Eskidende terlerdi,şimdi geldi aklıma.
Canım çok teşekkür ederim. Emg cekilecek ilk etapta,iğneyle yapılan bir işlemmiş,kas ve sinirlerde problem varmı diye bakılacak,dilerim ve umarım yoktur. İlaç tedavisi ve takip devam edecek artık ,şimdilik yol haritamız bu. İçime atmaktan yoruldum,yıprandım. Ağlama eşin üzulmesin,sglama çocuk etkilenmesin diye diye. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum artık.Çok ama çok geçmiş olsun bende ilk kez duydum vücudumuzda neler oluyor neler farkında olmadan bizpeki tedavisi Nasıl olacak! Doktorlar ne söylüyorlar? Moralini bozma lütfen şu an eşinin en çok seni güçlü görmeye ihtiyacı var...
Canım leptin çiğneme olunca bozuluyor.bu sebeple atıştirmak,ara oğün5yok karatayda. 4 saatten sonra şayet çigneme yapmadiysan leptin hormonu devreye giriyor ve kilo veriyorsun.Bir şey soracağım size kızlar.
Şimdi Karatay'a göre yemekler arası minimum 4-5 saat olmalı ki leptin salgılansın. Karatay akşamları bazen ayran içtiğini leptini biraz yavaşlattığını söylemiş.
Ben şimdi öğlen yemeğinden sonra katı alımı yapmıyorum 12:300-19:300 arası.. sadece sıvı, yani çay, bitki çayı ve maalesef nescafe kremalı ama şekersiz.
Ama Karatay’ın başka bir yerinde de “yemekten sonra dişinizi fırçalayın sakız bile çiğnemek yasak” gibi bir cümle var. Sakız sonuçta mideye giden bir şey değilse leptini nasıl egale ediyor? Ya da sakız ağzı çalıştırdığı için beyin yanılıp yemek mi yiyor sanıyor? Yani doğru olan ne? Siz sıvı olarak ne alıyorsunuz akşama kadar?
Canım çok teşekkür ederim. Emg cekilecek ilk etapta,iğneyle yapılan bir işlemmiş,kas ve sinirlerde problem varmı diye bakılacak,dilerim ve umarım yoktur. İlaç tedavisi ve takip devam edecek artık ,şimdilik yol haritamız bu. İçime atmaktan yoruldum,yıprandım. Ağlama eşin üzulmesin,sglama çocuk etkilenmesin diye diye. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum artık.
Canım leptin çiğneme olunca bozuluyor.bu sebeple atıştirmak,ara oğün5yok karatayda. 4 saatten sonra şayet çigneme yapmadiysan leptin hormonu devreye giriyor ve kilo veriyorsun.
Biliyorsun Karatayda kalori hesabı yok,uygun olanlardan doyana kadar yiyoruz,tek esprisi bu yani 5 saat yememek.
İçecek olarak Türk kahvesi,soda ve sütlü filtre kahve tuketiyorum ben genelde 2 bardak yeşil çay icilebilir şekersiz. Ayran hiç içmedim leptin saatinde,zaten metabolizmam yavaş,leptinimi yavaşlatmayayım dedim.
Bu arada gerçekten sağlıklı bir beslenme ben bu hastalik döneminde 3 oğün yedim,yemek zorunda kaldım zira sabah 7de kahvaltı 1 de yemek,5-5 30 gibide akşam yemeği yedim hastanede,evdede uyamadım nerdeyse 1 ay oldu totalde,kilo almamısım. Normal bir diyet yapsaydım böyle olmazdı ki hastanede püre ve kepekli makarna yedim,meyveli,granolalı yogurt abartmadanda olsa yedim,ona rağmen aynıyım. Demekki ideal kiloya ulaşılsa kilo, abartmadıkça yediklerimiz kilo alinmaz.
Çok teşekkür ederim canım, inşallah tüm hastalar şifa bulsun dilerim. Bizimde bunu yaşamamız gerekiyormuş,Rabbim beterinden saklasın.Çok haklısın kadın olmak her zaman her yerde güçlü olmayı gerektiriyor maalesefumarım herşey gönlünce olur eşinin de birşeyciği kalmaz hemen toparlar...bende leptin salgısı için her zaman yapamıyorum ama yaptığım zamanlarda limonlu soda içiyorum bir de yeşil çay ya da papatya çayı...kesinlikle ideal kilo için bu şartmış bende bunu anladım...diyetisyen bir arkadasım da gece kan şekerinin düşmemesi gerek dedi yoğurt ya da sütün içine biraz meyve doğra ye ve uyu dedi bana ki şaka gibi ama açlık kan şekerim 104 bir de bu mu çıkacak başıma diye panikledim...şimdi de bunu deniyorum akşamları bir tatlı kaşığı keten tohumu bir kase yoğurt ya da bir bardak süt 4-5 çilek mesela..
Çok teşekkür ederim canım, inşallah tüm hastalar şifa bulsun dilerim. Bizimde bunu yaşamamız gerekiyormuş,Rabbim beterinden saklasın.
Bende insülin direnci var, karatay beslenmesine geçtiğimden beri açlık krizleri,tatlı krizleri bitti. Cidden doğru geldi bana bu beslenme tarzı. İnşallah sıkılmam tabi, zira zor bir tarz,yumurta yiyememeye başladim sabahları mesela şu an.
Bende bu doktorlar arasındaki çatışmayı anlamıyorum. Diyetisyen sık sık ye diyor, gayette dolu dolu öğünler oluyor,baksana gece bile ye demiş,yağ kısılıyor diyetlerde.
Canan hocada yağ yiyin diyor,2 öğün yiyin,10 zeytinden az yemeyin diyor sabah ki bir diyette bu kadar önerilmez ve ben tereyağı,zeytinyağı bol peynir,zeytin ve serbestleri yiyerek hemde acıkmadan kilo veriyorum.
Normal diyetlerde ağzımı tutamiyordum,şimdi leptin aşkına bi lokmada olsa atıştırmıyorum. Herşey bir yana,insana bir irade bir düzen getiriyor,herşeyin doğalını arıyorsun,mevsiminde yemeye çalışıyorsun,paketli ürün minimum tüketiyorsun,bu anlamda diyet konusunda ve tabiki sağlıklı beslenme anlamında en uygunuymuş gibi geliyor.
Diyetisyenede gittim ama liste bana kabarık geldi,ben o kadar yemediğim halde kilo alıyordum,o kadar yersem kilo veremem dedim vede öyle oldu,neredeyse kilo alacaktım o derece zira ağzım hiç boş kalmıyordu,zaten uğraşamıyorda insan,2 saat sonra şundan,4 saat sonra bundan,o yoksa yerine bunu koy,kalori hesap et,uzun iş. Şimdi ekstra hazırlık yapmıyorum,işime geliyor galiba