Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Bana bildirim gelmiyor yine neler birikmiş neler...benim pazartesi kontrolüm var hem göğüs hem troid çok kaygılıyım sürekli kendimi dinliyorum...
Canım sıtede genel bır sorun var galıba bıldırımle ılgılı.kontrol ıcın gecen sefer ben boyleydım.elınde olmuyor ınsanın gerılmemek.en azından o kadar metanetlı degılız bız.ama kendını ıyı yonde dınle.kendını ıyı hıssedıyorsun sonucta.ve sana bır sey dıyeyım mı kendı kendımıze teshıs koyup uzuluyoruz sonra psıkolojık olarak tetıklıyoruz.hanı agızda kan tadı hıssetmeyle ılgılı bı konusmamız vardı hatırlar mısın sen ben love.ben sormust hatta agzınızda kan tadı hıssedıyor musunuz dıyr de love dedı nodulu kanamalıymıs agzına kan tadı gelıyormus.son kontrolumde cok ıyı bır radyolojı uzmanına denk geldım demıstım ya aklıma takılan ne varsa sordum
Dedım kı nodulum kanamalı mı? Hayır dedı.ben de dedım kı bazen agzımda kan tadı hıssedıyorum acaba oradan mı gelıyor dıye merak ettım.dedı kı onla alakası yok.olmaz oyle sey.yanı ben sıze bakıp o zaman agzımdakı kan olayını kotuye yordum.ve ınanır mısın bu kontrolden sonra kan tadı almadım agzımda bellı belırgın.yanı demek ıstedıgım psıkolojım ıkna oldu.o yuzden sen de gevsemeye calıs.her sey ıyı gıdıyor hayatında ınsallah da tertemız cıkacak.

İnşallah ben kendimi dinlediğimde diyorum ki kemiklerim ağrıyor ama meşgul olduğum Zaman yalnız kalmadığım Zaman etrafım kalabalık olduğunda hiç kemikleri falan ağrımıyor...o yüzden haklısın çoğunluğu psikolojik aslında...Kendime yeni uğraşlar bulacağım bende kontrolüm tertemiz gelirse :) love dan haber yok merakla baktım okudum tüm sayfaları ama...

Kesınlıkle tam dedıgın gıbı.benım de kemıklerım agrıyor.dvıt 106 omega alıyorum ıyı beslenıyorum ama agrıyor maalesef.sonra dıyorum acaba kemık ılıgımde mı sorun var kı.bunları hep netten okuduklarımdan etkılenıyorum.yaz gelıyor hava guzellesıyor.okuldan sonra cocuk da yok ne guzel acık.havada dag bayır yuru temı hava al. Insallah guzel cıkacak.love uzun zamandır gırmıyor.nısanda amelıyatı vardı.ınsallah her sey yolundadır.

Evet bu hafta spora da başlıyorum kafamı sürekli meşgul etmem gerekiyor ki vücudumu dinlemeyim...inşallah yolundadır Zaman Zaman düşünüyorum acaba "Nasıl" diye...

BenIpek

Vücudunuzdaki her bir demir atomun, dev yıldızların merkezinden geldiğini biliyor muydunuz?

Ferritin 30 un altındaysa, artı, tansiyonunuz düşükse,artı, hipoglisemik iseniz, kendinizi panik atak sanacak kadar psikolojiniz bozuk hissedebilirsiniz.

Ciğer+iyi yağlar+sebzeler+karbonhidrat az+bol deniz tuzu.
Dr Ayşegül Çoruhlu

hastayım ben ya grip oldum sanırım sabahları çok öksürüyorum doktor sinüzit dedi bide alerjim var benim ikisi birleşince mahvoldum
Sana bir şey diyeyim mi bir radyoloji uzmanı keşfettim. Yani ugs ile bir işin olursa mutlak git ona. Açık hastane adı yazmayacağım ama S ile başlıyor. Mavi beyaz.
aman Allah'ım hayatımda tanıdığım en mükemmel doktor ve her şeyi açıklıyor kafana takılan ne varsa.

Bildim S deyince :) olabilir orayada gidebilirim sağol .nasıl gidiyor demir ilacı ile aran memnun musun

Bildim S deyince :) olabilir orayada gidebilirim sağol .nasıl gidiyor demir ilacı ile aran memnun musun
alıyorum bakalım devam..
Ama iştahımı açtı biraz. Ben de günde teke düşürüp gece yatmadan önce içtim. Ferro Sanol. Doktora sorup farklı bir şey yazdıracağım.

Selamlarrrrrr
Neler yapıyorsunuz son zamanlarda herkes yogun ben de gıremıyorum pek.bugun pazara gıdecegım sonra kızımla parka bol bol dvıt yukleyecegız kendımıze.kızım bıle kaptırdı kendını olaya.dun parktan geldık kı erken cıkmıstım dun ısten bana dıo kı: anne dvıtamınım kac olmustur:))) hava da guzel.
Herkese ıyı hafta sonları...

Çok güldüm :) benim öğrencilerim de aynı şekilde her gün en az 15 dakika bahçeye çıkarıyorum ayak ve el bileklerini sıyırıyorlar d vitamini almamız gerekiyor diye...bugün bende pazara gideceğim bir de beluga mercimek alacağım metastas ı önlüyormuş...ayrıca da bol bol dinleneceğim...iyi hafta sonları sevgiler

Sabah kan verdim gerginlik top noktada korkuyorum 2 de randevum dua edin nolur...
aayyy demi senin randevun vardı bugün...
İnsan günler öncesinden başlıyor gerilmeye.
İnşallah güzel haberler alırsın.
Ayrıntıyla yaz bize çıkınca.
Allah yardımcın olsun canım ya.

Amin canım elim telefonda sürekli takip ediyorum internetten kan sonucum çıktı mı diye ama henüz çıkmadı hayırlısı olsun artık...

aayyy demi senin randevun vardı bugün...
İnsan günler öncesinden başlıyor gerilmeye.
İnşallah güzel haberler alırsın.
Ayrıntıyla yaz bize çıkınca.
Allah yardımcın olsun canım ya.

Amin canım elim telefonda sürekli takip ediyorum internetten kan sonucum çıktı mı diye ama henüz çıkmadı hayırlısı olsun artık...
bir öğrensen kuş gibi hafifleyeceksin inşallah..
Güzel şeyler düşünmeye çalış..

derindenizlerden
Bir tane post'un vardı, tiroid'in asıl sebepleri için bakılması gerekenler. Sanırım 10 vitaminlik bir listeydi.
Testi yaptıracağım da listeyi bulamıyorum. Tekrar paylaşır mısın linki lütfen? Bir de acaba tiroid ilacını alarak mı tahlil yapılmalı?

Ya arkadaşlar tam kan tahlili desem, herşeye bakılıyor mu? Demir, B12, şeker vs...tam tahlil diyince ne gerekli hepsini ölçecekler mi zaten?

Canım bakılmadığından adın gibi emin olabilirsin. Yani doktorlardaki bakış açısını ben cidden anlamıyorum. Geçen yıl eşim bacak kasılmasından dr ye gitti de adam tahlil yapmadan huzursuz bacak sendromu deyip bir ilaç yazmış göndermiş en fazla yaptığı tam kan sayımıdır. 2 Hafta önce bir işimiz vardı hastanede eşime de kendime yaptırdıklarımı yaptırdık. Adamda Mg eksikliği çıktı şiddetli derecede 0,18 seviyesi. Bunun da detaylarına bakınca aynen eksikliği kasılma falan yapıyormuş ya da huzursuz bacak sendromu gibi ağrılar. Doktorlar neden bunları göz önüne almazlar anlamıyorum.

Ben her defasında listeyle gidiyorum dr ye. Bazen hepsini yapıyor bazen gerek yok deyip kendine göre eliyor. Ben şu listeyi götürüyorum.

1. Tam Kan sayımı

2. Tam biyokimya

3. TSH, t3, T4, Anti APO,Anti TG

4. Parathormon

5. B12

6. Ferittin,Kalsiyum, fosfor, Magnezyum, Klor, Fosfor, Potasyum,Sodyum

7. Kolesterol markerleri

8. Trigiliserid

9. Glukoz

Aklıma gelenler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…