- 19 Kasım 2013
- 18.647
- 33.619
Ben keten tohumunu sabah yaptığım salataya eklerim genelde,güzel bir doku katıyor çıtır çıtır,bazende yoğurda ekleyip yiyorum. Fazla gelirmi diye hiç düşünmedim,günde 1 çay kaşığı dolusu sorun olmaz bence ya. Bazende çörekotu serpiyorum kahvaltıda peynire,salatama vs oda baya faydalı ve yine farklı bir doku katıyor,seviyorum.Evet birbirleri arasında gerçekten çok farklılıklar oluyor keten tohumu omega 3 kaynağı dedi mesela efa da kullanıyorum acaba çok mu gelir vücuduma diye düşünüyorum vücuduma aldığım herşeyi tartıyorum resmen paketli gıda neredeyse 0' a yakın tüketiyorum...aynen öyle diyetisyene bende hiçbir zaman uyabilecek biri değilim o kadar gram bu kadar ızgara falan açıkcası uğraşamıyorum...benim de Karatay tarzı beslenme gerçekten hoşuma gidiyor diğer ay da şeker orucuna girmeyi planlıyorum :) yaza yaklaştıkça insan endişeleniyorben de sabahları sınırsız dereotu roka peynir 4-5 zeytin 2-3 cherry bir de çay içiyorum...
Ben keten tohumunu sabah yaptığım salataya eklerim genelde,güzel bir doku katıyor çıtır çıtır,bazende yoğurda ekleyip yiyorum. Fazla gelirmi diye hiç düşünmedim,günde 1 çay kaşığı dolusu sorun olmaz bence ya. Bazende çörekotu serpiyorum kahvaltıda peynire,salatama vs oda baya faydalı ve yine farklı bir doku katıyor,seviyorum.
Balık yağı kullanmıyorum ama her sabah 1 çay bardağı ceviz yiyorum,cevizin 2 tanesini akşamdan suda bekletmiş oluyorum,sabah suyunu içip cevizleride yiyorum kahvaltı öncesi. Kilo verdiriyormuş,ödem attıriyormuş. Ekmek yok benim menümde,tatlıda yok. Birden kestim,ilk gün aradım,şimdi aklıma dahi gelmiyor,hastanedeyken ballı granolalı ve muzlu yoğurt yedim,ciddi anlamda tatlı geldi bitiremedim,o denli alışmışım ki daha 2 ay oldu.
Sabah çayımı demlerken,3-4 karanfil ve bir cubuk tarçın ekliyorum bergamot aromalı çaya,hiç tatlı aramıyorum aklında olsun. Hemde çayım leziz oluyor,kime ikram etsem çok farklı tadı var,nasil yapıyorsun tarif ver diyor o derece,cidden şekerli gibi oluyor o çay.
Bir tek kahveyi sütle içiyorum,aksi halde midem kötü oluyor. Sanırım tek uymadiğım şey bu karatayda
Birde sabah domates salatalığa sardım mevsimi değil ya,yememem lazim. Bu ikisi uymuyor,geri kalanina tam uyuyorum. Zorlanmadan yapıyorum.
Aaa keten tohumu konusunu bilmiyordum,hoş haftada 2-3 aklıma geliyor,1 cay kaşığı kullanıyorum ama şaşırdım. Fazla kullanılmaması gerektiğini şöyle biliyordum,bağırsaklarda tembellik olabilir,fazla çalıştırıyorya,sürekli kullanılmamalı bu sebeple diye ama çok ciddi yan etkileri varmış.Aaa süper bu çayı deneyeceğim bende gerçekten merak ettim...bal yiyorum ben arada sırada canım tatlı çok isterse eğer balıma tarçın serpiyorum bir tatlı kaşığı en fazla o da...çörekotunu da beyaz peynire serpip yemeyi çok seviyorum...sütü laktozsuz kullanıyorum çünkü benim de mideme dokunuyor laktozsuz kullanalı midem rahat...cevizi akşamdan bende bekletiyorum ama o kadar tüketmiyorum bir çay bardağı kadar bir de evden çıkmadan içiyorum euthyrox u eni konu kahvaltı yapamıyorum okulda...fazla tüketilen keten tohumu meme, yumurtalık ve rahim kanseri riskini yükseltebiliyormuş o yüzden kendi kendime temkinli davran Merve dedim...
Aaa keten tohumu konusunu bilmiyordum,hoş haftada 2-3 aklıma geliyor,1 cay kaşığı kullanıyorum ama şaşırdım. Fazla kullanılmaması gerektiğini şöyle biliyordum,bağırsaklarda tembellik olabilir,fazla çalıştırıyorya,sürekli kullanılmamalı bu sebeple diye ama çok ciddi yan etkileri varmış.
Kahvaltıda ekmeğin yok anladığım kadarıyla, doyuyormusun yada acıkmıyormusun? Şöyle ki,ben cevizi karbonhidrat olarak tüketiyorum sadece kahvaltıda oda. Onu yemezsem erken acıkırım muhtemelen. Minik bardağım ve ince belli ama o beni tutuyor ikinci öğüne kadar.
Ben uyanıyorum,8de yürüyüşe gidip , 9da geliyorum 10da kahvaltı yapıp,saat 4e kadar yemiyorum birşey,4de ikinci öğün yiyip günü kapatıyorum. Benim rutinim böyle.
Evet aynen regl dönemimde bile tatlı krizlerine girmiyorum artık. Oluyor ama bir nescafe bile bastırıyor. Kesinlikle hayatımıza bu yaşlarda o kadar çok şey kattık ki şu beslenme şekline geçerek.Canım çok teşekkür ederim. Emg cekilecek ilk etapta,iğneyle yapılan bir işlemmiş,kas ve sinirlerde problem varmı diye bakılacak,dilerim ve umarım yoktur. İlaç tedavisi ve takip devam edecek artık ,şimdilik yol haritamız bu. İçime atmaktan yoruldum,yıprandım. Ağlama eşin üzulmesin,sglama çocuk etkilenmesin diye diye. Hakkımızda hayırlısı olsun diyorum artık.
Canım leptin çiğneme olunca bozuluyor.bu sebeple atıştirmak,ara oğün5yok karatayda. 4 saatten sonra şayet çigneme yapmadiysan leptin hormonu devreye giriyor ve kilo veriyorsun.
Biliyorsun Karatayda kalori hesabı yok,uygun olanlardan doyana kadar yiyoruz,tek esprisi bu yani 5 saat yememek.
İçecek olarak Türk kahvesi,soda ve sütlü filtre kahve tuketiyorum ben genelde 2 bardak yeşil çay icilebilir şekersiz. Ayran hiç içmedim leptin saatinde,zaten metabolizmam yavaş,leptinimi yavaşlatmayayım dedim.
Bu arada gerçekten sağlıklı bir beslenme ben bu hastalik döneminde 3 oğün yedim,yemek zorunda kaldım zira sabah 7de kahvaltı 1 de yemek,5-5 30 gibide akşam yemeği yedim hastanede,evdede uyamadım nerdeyse 1 ay oldu totalde,kilo almamısım. Normal bir diyet yapsaydım böyle olmazdı ki hastanede püre ve kepekli makarna yedim,meyveli,granolalı yogurt abartmadanda olsa yedim,ona rağmen aynıyım. Demekki ideal kiloya ulaşılsa kilo, abartmadıkça yediklerimiz kilo alinmaz.
Keten tohumunu ben de akşamları yulafımın içine 1 tatlı kaşığı kadar koyuyorum. Fazla gelmez bence. Normalde EFA'yı sanırım 4 adet mi ne alıyorlar ya da 2 adet. Biz günde 1 tane kullanıyoruz. O yüzden sakıncası olmaz bence. Abartmamak lazım tabi.Evet birbirleri arasında gerçekten çok farklılıklar oluyor keten tohumu omega 3 kaynağı dedi mesela efa da kullanıyorum acaba çok mu gelir vücuduma diye düşünüyorum vücuduma aldığım herşeyi tartıyorum resmen paketli gıda neredeyse 0' a yakın tüketiyorum...aynen öyle diyetisyene bende hiçbir zaman uyabilecek biri değilim o kadar gram bu kadar ızgara falan açıkcası uğraşamıyorum...benim de Karatay tarzı beslenme gerçekten hoşuma gidiyor diğer ay da şeker orucuna girmeyi planlıyorum :) yaza yaklaştıkça insan endişeleniyorben de sabahları sınırsız dereotu roka peynir 4-5 zeytin 2-3 cherry bir de çay içiyorum...
Çörek otunu ben de yulafıma katıyordum ama unutuyordum akşamları. İş yerine getirdim her gün 1 çay kaşığı kadar beyaz peynirime serpiştiriyorum. Harika bir tad oluyor. Hafta sonu zeytinyağı+çörek otu olarak beyaz peynire sos yapacağım.. Karanfili ben sürahime koyuyorum. Akşam işten çıkmadan önce 10 tane falan 1 litrelik sürahiye koyuyorum sabaha kadar rengi çıkıyor. Öğlene kadar 1 litre, sonrasında 1 litre içiyorum. Tabi öğleden sonrasında pek renk olmuyor ama aroması oluyor. 1 haftadır yapıyorum bunu da..Ben keten tohumunu sabah yaptığım salataya eklerim genelde,güzel bir doku katıyor çıtır çıtır,bazende yoğurda ekleyip yiyorum. Fazla gelirmi diye hiç düşünmedim,günde 1 çay kaşığı dolusu sorun olmaz bence ya. Bazende çörekotu serpiyorum kahvaltıda peynire,salatama vs oda baya faydalı ve yine farklı bir doku katıyor,seviyorum.
Balık yağı kullanmıyorum ama her sabah 1 çay bardağı ceviz yiyorum,cevizin 2 tanesini akşamdan suda bekletmiş oluyorum,sabah suyunu içip cevizleride yiyorum kahvaltı öncesi. Kilo verdiriyormuş,ödem attıriyormuş. Ekmek yok benim menümde,tatlıda yok. Birden kestim,ilk gün aradım,şimdi aklıma dahi gelmiyor,hastanedeyken ballı granolalı ve muzlu yoğurt yedim,ciddi anlamda tatlı geldi bitiremedim,o denli alışmışım ki daha 2 ay oldu.
Sabah çayımı demlerken,3-4 karanfil ve bir cubuk tarçın ekliyorum bergamot aromalı çaya,hiç tatlı aramıyorum aklında olsun. Hemde çayım leziz oluyor,kime ikram etsem çok farklı tadı var,nasil yapıyorsun tarif ver diyor o derece,cidden şekerli gibi oluyor o çay.
Bir tek kahveyi sütle içiyorum,aksi halde midem kötü oluyor. Sanırım tek uymadiğım şey bu karatayda
Birde sabah domates salatalığa sardım mevsimi değil ya,yememem lazim. Bu ikisi uymuyor,geri kalanina tam uyuyorum. Zorlanmadan yapıyorum.
DOSTLAR BU BİLGİLERİ PAYLAŞIN VE ALDIKLARINIZA DİKKAT EDİN.
SOLİTİN le ilgili bilinmesi gerekenler
Ankara Hıfsızsıhha Gıda Denetim Bölüm Başkan Yrd.Gönül Özdeğer ve iki asistanı SOLİTİN adlı kimyasal ile ilgili çalışmaları ve yayınları dolayısı ile ölüm tehditleri aldıklarını açıkladılar ve savcılığa suç duyurusunda bulundular.
SOLİTİN aslında gıdalarda hiç bulunmaması gereken tamamen kimyasal bir ajan hatta basit olarak melaminimsi bir plastik,sütlere,yoğurt ve ayranlara ve sütün girdiği her çeşit besine katılıyor çünkü bu molekül su ile inanılmaz şekilde bağlanarak kıvam arttırıyor,bu hem imalat procesleri açısından zaman kazandırıyor,hem gıda doğallığını kaybettiğinden son kullanma tarihini uzatıyor ve firmaların stoklu çalışmasını sağlıyor,hem maliyeti inanılmaz düşürerek firmaların rekabet gücünü arttırıyor.
Çocuklarınıza beş kuruşa,yirmi kuruşa,elli kuruşa gofret,çikolata ve süt ürünleri alabilmemiz,evlerimize çeşit çeşit peynir,yoğurt,hazır sütlü tatlı vs girebilmesi hep bu yüzden.
SOLİTİN bir tricalcid bileşiği yani doğada en bol ve bedava bulabileceğiniz türden, tebeşir gibi, alçı taşı gibi, oysa bu bileşikböbreklerden atılırken renal tubuluslardaki glomerüllerde birikiyor ve filtrasyonu yani böbreklerin kanı süzmesini engelliyor, ve sonuç böbrek yetmezliğine kadar uzanan böbrek rahatsızlıkları serum üre ve kraetinin düzeylerinde artış ve bunun getirdiği devamlı yorgunluk hali, hafıza ve konsantrasyon bozuklukları ve hatta ciddi mental bozukluklar,Almanya Solingen üniversitesi Pskyatri bölümünce 2009 da 21.Europe Pscyhatry Society'e sunulan bildirgede Şizofreni ve SOLİTİN kullanımı arasında ilişkiler olması muhtemel olduğu,Özellikle Paranoid Şizofreni vakalarında kanda tricalciophospate bileşiklerinin normalden 16 kat yüksek olduğu belirtilmesine rağmen bildirge nedense Kongrede sunum için kabul edilmedi.
Üretici firmalar SOLİTİN'i hiç bir şekilde ürün etiketlerinde bildirmiyor,aldığımız ürünlerde SOLİTİN olup olmadığını yine de bir kaç basit deney ile anlayabiliriz,eğer bu yönde bir şüphe oluşursa derhal bulunduğunuz il Hıfsızsıhha Md.ile ilişkiye geçerek şüpheli gıdanın test edilmesini talep ediniz,bu şekilde binlerce hatta yüzbinlerce insanın sağlığını kurtarabilirsiniz,çevrenize baktığınızda ne kadar çok dializ merkezi ve böbrek hastası olduğunu siz de görüyorsunuz bu artışın sebebi bazı ahlaksız firmaların kar hırsından başka bir şey değil.
Aldığınız sıvı ürünler (süt,ayran,çikolatalı süt vs) için şu yolu izleyebilirsiniz bir metal'i (çatal,kaşık vs) el yakacak düzeyde ısıtın ve test etmek istediğiniz sıvıya batırarak çalkalama hareketi yapın, metali çıkardığınızda birbirinden ayrılmış öbekler halindebeyaz topaklar görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.
Peynir vs türü ürünlerde ise üründen bir parça alarak sirkeli suya koyunuz eğer sirkeli suyun üzerinde kalan beyazımsı bir tabaka görürseniz o üründe SOLİTİN var demektir.
Çikolata,gofret türü ürünlerde ise ürünü elinizle basitçe kırın, eğer kırığın her iki tarafında süt beyazı noktalar varsa o üründe de SOLİTİN vardır.
Sağlığımız için,geleceğimiz için,çocuklarımız ve sevdiklerimiz için bu bilgileri bütün çevremize yayalım ve toplumsal olarak tepkimizi ortaya koyarak AB Normlarında olmayan bu katkı maddesinin üretici firmalar tarafından daha fazla kullanılmasını engelleyelim.
Saygılarımla
Yrd.Dç.Dr Gülden Semavi
Ankara Üniversitesi Hacettepe Tıp Fakültesi Biyokimya Blm.
Merve bu durum çok acı. Şöyle ki sen de anaokulu öğretmenisin. Kızımın sınıfında aile etkinliği vardı geçen gün. Ona katıldım. Ve geçmiş senelerde yaptığım hatayı yapmadım. Çocuklara muz+kitap dağıttım çikolata yerine. Kızım evde bu düzene alışmıştı zaten. Öğretmene de söyledim evdeki beslenme tarzımızı. Ama benden sonraki veliler ki en önce bendim herkes şeker, çikolata tarzı şeyler dağıtmış. Bazıları janjanlı paketlerde. Çocuk olarak da cazibeli geliyor tabi. Neyse bu etkinlik bittikten sonra bir parti yapıldı biz de o parti için para verdik. Yiyecek+içecek+pasta olayları için. Parti çok güzeldi katılamadım ama resim ve videolardan baktım. Tek bir tane sağlıklı şey yok. Kocaman bir pasta üstü rengarenk boya. Çocukların hepsine hediye paketi yapılmış. İçlerinde çeşit çeşit çikolatalar, şekerler anlatamam. Çocuk bu hafta sonu şeker komasına girecekti. Şeker yiyor dedim ki “annecim bak ağzındaki boyaya” dil, dudak, ağız hepsi boya bariz. İçim gidiyor. Aynen dediği şu oldu bana “ anne ben ne güzel bırakmıştım öğretmenim başlattı yine şimdi canım çekiyor.”
Yorumu sen yap artık.
Biz domatesleri falan ekmeye başladık sen dikmişmiydin zencefilCanım aynı yuvarlanıp gidiyoruz şurada. İyi haberler de alıyoruz. @mrvee28 in sonuçları iyi çıktı mesela çok şükür.
Yeni yaptığımız şeylerden bahsediyoruz falan. Ben de sürekli giremiyorum. Ya yoğun oluyorum ya da ekran rontgencileri iş başında oluyor. Bir de kendi ekranlarının dili olsa da konuşsa ekranları.
Tam da bugün ondan bahsedecektim. Ben tam yumru halinde dikmedim bir parça kopardım ve toprak altına gömdüm resmen. Ama hiç bir şey yok. Hafta sonu derine inip bakacağım çürüdü mü ne yaptı diye.Biz domatesleri falan ekmeye başladık sen dikmişmiydin zencefil
benim eşim tohum almış domates ve biber onları 12 saat suda bekletip ektik su verdik üzerini poşetle kapattık daha çabuk çıkıyormuş tohumlar çıkınca başka saksıya alacağız.temmuzda falan yeriz heralde:) bide çilek ektim oda çiçek açmış oğlum hergün konuşuyor onunla biran önce çıksın diye:)Tam da bugün ondan bahsedecektim. Ben tam yumru halinde dikmedim bir parça kopardım ve toprak altına gömdüm resmen. Ama hiç bir şey yok. Hafta sonu derine inip bakacağım çürüdü mü ne yaptı diye.
Nasıl ekeceksiniz domatesleri falan? Nekadar zamanda ürün veriyor acaba?
Kaç saksıya yaptın tüm bunları? Resim çeksene bir ara bakalım.benim eşim tohum almış domates ve biber onları 12 saat suda bekletip ektik su verdik üzerini poşetle kapattık daha çabuk çıkıyormuş tohumlar çıkınca başka saksıya alacağız.temmuzda falan yeriz heralde:) bide çilek ektim oda çiçek açmış oğlum hergün konuşuyor onunla biran önce çıksın diye:)
çekerim resmini. çok çıkmaz oğluma tadımlık olur , bide görerek öğrensin sebze nerden geliyor nasıl çıkıyor sulama işinide ona verdik her gün kontrl ediyor :)Kaç saksıya yaptın tüm bunları? Resim çeksene bir ara bakalım.
Yani ne kadar ürün alınabilir ki böyle bir hobi çalışmasında? Ben de istiyorum ama nasıl yaparm bilemedim. Ben de buğday çimi ektim çabuk çıkıyor ve faydaylı diye.
Ceviz yiyebilirsin kabuklu alıp evde kırıp ciğ halinden 1 cay bardağı ,aynı miktarda yine ćiğ badem,fındık hatta fıstık bile olur,inanki tıka basa dolu oluyor midem saat 3.5 gibi acıkmaya başlıyorum hafiften. Ekmek yiyor olsaydım 2 saat sonra acıkırdım.Rutinin süperekmek bazen kaçamak yapıyorum evde kendim yapıyorum karabuğdaylı ayçekirdekli cevizli falan haftada 3 gün falan onu yiyorum ama tabi deli gibi acıkıyorum öğlene kadar 11 gibi falan bir kase yoğurt yiyorum ya da bir bardak ayran...yürüyüşümü akşam üstü yapıyorum sonra yemek yiyorum...4 de öğün kapatmam için 7.30-8 de uyumam gerek...sürekli abur cubur yemek isteyen bir eşim var benim ağzıma da tıkıştırıyor neyse ki 9 ay sonra cips çikolata şekerlemenin yerini akşam çayında hurma kayısı incir fındık fıstık aldı ama cevizi de deneyeceğim ince belli bardakla bakalım tok tutacak mı?
Bende almamalıyım ama inanki turp ve havuçtan gına geldi bu aralar, yumurtada yiyemiyorum havalar ısındı ya.karanfil ve tarçınlı su yapıyorum bende arada özellikle tatli krizlerine iyi geliyorÇörek otunu ben de yulafıma katıyordum ama unutuyordum akşamları. İş yerine getirdim her gün 1 çay kaşığı kadar beyaz peynirime serpiştiriyorum. Harika bir tad oluyor. Hafta sonu zeytinyağı+çörek otu olarak beyaz peynire sos yapacağım.. Karanfili ben sürahime koyuyorum. Akşam işten çıkmadan önce 10 tane falan 1 litrelik sürahiye koyuyorum sabaha kadar rengi çıkıyor. Öğlene kadar 1 litre, sonrasında 1 litre içiyorum. Tabi öğleden sonrasında pek renk olmuyor ama aroması oluyor. 1 haftadır yapıyorum bunu da..
Domates salatalık hiç almadım daha ama maalesef anneme alma desem de alıyor ve yemeklerin içinde rastlıyorum annem yaptığı zaman.
Nasıl tek taraf mı çift taraf mı?sabah benim burnum kanadı moralim bozuldu niye kanadı diye hastayımya ondan mı acaba .