- 12 Mart 2014
- 481
- 206
- 34
bende çok yapmıyorum öğlen 12-1 arası 40 dk yürüyoruz iş yerinde iyi oluyor evdede biraz plates yapıyorumYok ya nerdeeeeee.
Zaten kültürümüzde yok spor yapmak. Eve bir ton spor aleti aldım ara ara. Sonra evi çok işgal ediyor diye kardeşime verdim. Aslında yaparım ama eve gidişim 19:30 yemek ye topla falan 20:30 vakit geçiriyoruz çocukla derken ödevi oluyor. Yarım saat eliptik yapıyordum bir de sonra yarım saat duş muhabbeti. Kızıma haksızlık gibi düşündüm bıraktım. Evde birlikte pilates türü şeyler yaptık ama uzun ömürlü olmadı. Çalışmasam düzenli yürürüm falan en güzel spor ama olmuyor şu şartlarda. Sen yapıyor musun peki?
Bu arada bu çözünen plastik maddeler östrojeni taklit ediyor. Hormon dengemizi bozuyor. Tiroidlerimize de zarar veriyor. Hiç bir gıdayı plastikte saklamayın.
N Natropath Derya cranberry baya tatlı. Sanırım glikoz takviyesi yapmışlar. Bir daha almam sanırım.
Bir şey sormak istiyorum. Sürekli bu muallakta kalıyorum.
1.) 6mm nodülüm var. 4 ay önce öğrendim.4 aydır büyüme yapmadı.
2.) TSH değerim dalgalı. Özel hastanede 3,67 gibi çıkarken devlet hastanesinde 2 gün arayla 1,9-2,31 çıkabiliyor.
3.) Anti TPO normal ama Anti TG 1 ay önce normalin 2,5 katı kadardı.
Benim durumum bu. Şimdi doktor bana ne haşimato teşhisi koyuyor ne hipotiroid ne de hipertiroid. 1 yıl içinde 3 tane kimyasal gebeliğim var. Sebebin üstüne çok gitmedim belki. Son doktorum bana folik asit olarak FOLIO diye bir şey verdi. İçeriği 400mq Folik asit, 150mq İyot ve 10mq B12. Şimdi ben iyot almalı mıyım almamalı mıyım? Bazı yelerde iyot haşimatoyu hızlandırır gibi şeyler yazıyor. Bu konuda sizin yorumunuz nasıl?
Bunu cevaplandırmam için muaynaneme gelip senin iridolojini yani gözüne ışıkli büyüteçle bakıp vücudunda neler oluyor diye anlamam lazım. Ondan sonra tedavi gördüklerime göre ...... Bizim meslek hastalıkla uğraşmıyor. Bizim meslek doktorların bakış açısından şöyle farklı; Herkez farklı olduğu için bünye değişk olduğu için
BIZ bu insanin hayatındakiler onu duygusal, bedensel piskolojik nasıl etkiliyor, bu insana kendi normaline dönmesi için ne önermemiz lazımki vücut kendi mücadelesini normal şekilde etmesini temin edelim. Doktorlar Hastlığa önem veriyor bizde önümüzdeki kişiye.
2.) TSH değerim dalgalı (ne demek bilmiyorum) değişik labrotuvarların ölçüleri ve test metodu değişik oluyor onun icinde ölcüler değişik olabilir.. Doktor verdiyse Folio yu istersen dene. ama o ölçüler doğrumu bazıları mcu' mu. Magnezyum hakkında geçen gün bir şeyler yazmıştım magnezyum sana lazım gibi görünüyor. Ve bazen vücutta normalinden ekstra büyüme olunca (nodül gibi) biz silisyum gereği görüyoruz, bir müşterime silisyum önermiştim nodülu gidermedi ama en kötüsünden geriye cevirdi, v bu hanim bütün önerileri dinlemedi, istediğini yedi, bazı yemeklerden gırtlağı çekmek lazım. Her çeşit silisyum iyi gelmiyor. Türkiyede ne var bilmiyorum.
Has hindistan ceviz yağı bulabilirmisin?? Son Türkiyeye geldiğimde çok pahallıydı bi tane aldım çok kötüydü. bulunca haber ver size nasil kullanicaginizi anlaticam. Cok sey icin cok iyi.
MErve ocean pluss alacağım yarın fikrim değişmezse.
İpekciğim benim aklım da her an burada veli toplantım vardı bugün koşturmacalı bir gündü...şimdi şu Hindistan cevizi yağına takıldım ben nereden bulabiliriz acaba kapalı çarşıdaki aktarlarda var mıdır? N Natropath Derya ben total troidektomi oldum 2014 ocak ta 150 mc radyoaktif iyot aldım sizce benim mg kullanmam da sakınca olur mu peki? Bir de yürüyüşümü yaptım geldim bugünBenIpek öğlen 13.00 den sonra da hiçbirşey yemedim leptinim baya salgılandı bugün :) öğlende bir bardak kefir ve zeytinyağlı fasülye yedim...akşama da annemlere gideceğiz o rahat durmayacak "onu ye bunu ye" yapacak bakalım :)
Günde kaç tane alıyorsun? Her yerde varmış öyle mi?Rahat buldun mu?Ben efa aldım ama bir dahakine ocean pluss denemeyi düşünüyorum...
Aynen bu, iyi bir şey oluyor. Var.EFA eczanelerde var mı? Ocean Plus dediğin ürün şu mu? Bir de trigiliserid form ne demek oluyor?
Eki Görüntüle 1793000
Efa S-1200 aldım 69 a baktım internette de aynı günde 1 adet alıyorum cilt bakım ürünlerimi de dermokozmetik kullanıyorum aynı eczaneden bulmuştum rahatlıkla...kendimde fark hissediyorum sabahları kemik Ağrı'sı ile uyanırdım mesela artık fırlıyorum yataktan :) henüz 10 gün oldu ben kullanmaya başlayalı ama...bir de q10 kullanmak istiyorum ama doktoruma danışmadan almak istemiyorum...
Eczanede var, pazarlık yapın alırken. Efa Türkiye deki en iyilerin başında. Dr. tavsiyesi.Günde kaç tane alıyorsun? Her yerde varmış öyle mi?Rahat buldun mu?
Eczane fiyatı ne?
Ne kadar zamandır kullanıyorsun? Kendinde fark hissediyor musun?
İnternetten mi aldın? Hangi site? Ben korkuyorum bu tür şeyleri internetten almaya. Sahte falan olma durumu olabilir ya da içeriği farklı olup zararlı olabilir diye. Yarın bakacağım eczaneye artık. Ben de tek alımla başlarım artık. Q enzim için senin yaşın çok genç bence. Gerekli değil gibi geldi bana. En azından 40’ı görmek lazım. Sana doktorun mu tavsiye etmişti EFA’yı?
Sen yazdıkça kendim yememiş gibi seviniyorum valla. Keza ben de yemedim. Adam gibi Karatay usulü doldurdum midemi öğlen eve gidene kadar sıvı alımı dışında hiçbir şey yemeyeceğim.
Bakalım Hindistan cevizi yağı olayına.
Ben de heveslendım sımdı.bılmıyorum kı yarın bakacagım eczanelere ama her yerde var dedı samsonn.olmazsa ocean plus alırım.Kızkardeşim gıda mühendisi o abla kullanmalısın bunu demişti bende biraz araştırdım doktoruma danıştım ve o da Efa yı tavsiye etti...internetten almadım eczaneden aldım...haklısın güvenmek zor olabiliyor yaşadığın il deki eczanelerde bulunmuyor muymuş?