- 12 Mart 2014
- 481
- 206
- 34
Tamam domates fidesi çıkınca ekeceğim ben daha çıkmadı sanırım. Toprakta almak lazımBen de bu akşam ekeceğim. Haberleşelim bu konuda.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tamam domates fidesi çıkınca ekeceğim ben daha çıkmadı sanırım. Toprakta almak lazımBen de bu akşam ekeceğim. Haberleşelim bu konuda.
sen oğluna omega falan veriyor musun? ya da ekstra bir şey?Tamam domates fidesi çıkınca ekeceğim ben daha çıkmadı sanırım. Toprakta almak lazım
Niye toprağa ekip büyütmüyorsunuz? çiçekleri çok güzel kolay da büyüyor ama sıcak ülkelerde büyüyor belki kışın içeri almanız lazım olur. Zencefil zaten kök, kökün birazını ekin belki büyür, büyük bir saksı kullanın 1.5 metre kadar büyüyor birkaç çeşidi var. Her halde bol sulanması lazım olur çünkü tropikal ülkelerde çoğunlukla büyüyor.
Ben de vermiyorum da kışın işte kış şurubu veriyordum. Şişe bitince vermeyeceğim artık. Sadece 15 gündür falan sütüne 6-7 damla Dvit damlatıyorum. Yazın onu da keserim.Hayır vermiyorum , Maşallah çok iştahlı zaten takviyeye gerek duymadım .Küçükken bir ara balık yağı vermiştim , sen veriyor musun
arkadasim bol bol alip buzlukta muafaza ediyor ama tiroit icin degil yemek icin.buzluğa koysak etkisi azalır mı acaba
Aslında fındık, fıstık falan iyi gelir diye biliyoruz biz de. Karatay yaşam tarzında da çiğ halleri bir haylice var.ben bir kere böyle kökten büyüttüm. Ama bahçeye yabani hayvanlar gelip fideyi yediler. Limon otu yani latin adı cymbopogon citratus tiroit iÇin ÇOK iyi geliyor. yemeklere katıyorum, tiroitim zaman zaman sancılayınca bu ot dindiriyor. Bir kaç sene evvel boynuma 3 kene yapışmış, birisi cildimin altına tam başını gömmüştü tam tiroit bezine yakın bu olaydan sonra tiroitim allak bullak oldu, Bazı yemeklerden kaçınarak tiroiti idare ediyorum..Ozaman ölçüler normal geliyor. Gluten sütlü mamuller, findik fistık ceviz badem.... ıspanak seftali, çilek tiroit ölçülerimi allak bullak ediyor ve bunlardan 1g bile yemiyorum. Birkaç ayda bir ağız dolusu alsam 5, 6 gün çekiyorum. Bunlardan tamamen kaçınmaya çalışın. Birde uzun zaman aç kalmayın bu tiroit için çok kötü. Baska zaman niye oldugunu..... teknik bilgiyi veririm.
Biz de yiyoruz zaten. TSH değerini normalleştiriyor. Ben yaptırdığım kan tahlillerime göre pek çok faydasını gördüm.arkadasim bol bol alip buzlukta muafaza ediyor ama tiroit icin degil yemek icin.
senin nodülün var mı?ben bir kere böyle kökten büyüttüm. Ama bahçeye yabani hayvanlar gelip fideyi yediler. Limon otu yani latin adı cymbopogon citratus tiroit iÇin ÇOK iyi geliyor. yemeklere katıyorum, tiroitim zaman zaman sancılayınca bu ot dindiriyor. Bir kaç sene evvel boynuma 3 kene yapışmış, birisi cildimin altına tam başını gömmüştü tam tiroit bezine yakın bu olaydan sonra tiroitim allak bullak oldu, Bazı yemeklerden kaçınarak tiroiti idare ediyorum..Ozaman ölçüler normal geliyor. Gluten sütlü mamuller, findik fistık ceviz badem.... ıspanak seftali, çilek tiroit ölçülerimi allak bullak ediyor ve bunlardan 1g bile yemiyorum. Birkaç ayda bir ağız dolusu alsam 5, 6 gün çekiyorum. Bunlardan tamamen kaçınmaya çalışın. Birde uzun zaman aç kalmayın bu tiroit için çok kötü. Baska zaman niye oldugunu..... teknik bilgiyi veririm.
Limon otunu da dene bana co iyi geliyor ama Turkiyede limon otu denilen ayni seymi? biraz evvel baska postaya internasyonal adini yazdimBiz de yiyoruz zaten. TSH değerini normalleştiriyor. Ben yaptırdığım kan tahlillerime göre pek çok faydasını gördüm.
Karşı değilim de sürekli birşeyler yapıyoruzya çok karıştı artık kür yaparken doyazcağız zaten:) Bide günde 1 yumurta bile omega 3 ihtiyacımızın büyük bölümünü karşılıyormuş dengeli beslenirsek alırız gibime geliyor bide doktora sormak istiyorum haziranda kontrolüm unutmazsam soracağım. Bende oğluma D vit. versem mi diye düşünmüyor değilimBen de vermiyorum da kışın işte kış şurubu veriyordum. Şişe bitince vermeyeceğim artık. Sadece 15 gündür falan sütüne 6-7 damla Dvit damlatıyorum. Yazın onu da keserim.
Ama omega 3 için artık kendime almayı düşünüyorum ona da alsam mı diye kararsızım.
Sen neden ön yargılısın omega 3 e?
Öyle hatırlıyorum sanki.
Baktım şimdi de bunun da anavatanı Hindistanmış.Limon otunu da dene bana co iyi geliyor ama Turkiyede limon otu denilen ayni seymi? biraz evvel baska postaya internasyonal adini yazdim
Karşı değilim de sürekli birşeyler yapıyoruzya çok karıştı artık kür yaparken doyazcağız zaten:) Bide günde 1 yumurta bile omega 3 ihtiyacımızın büyük bölümünü karşılıyormuş dengeli beslenirsek alırız gibime geliyor bide doktora sormak istiyorum haziranda kontrolüm unutmazsam soracağım. Bende oğluma D vit. versem mi diye düşünmüyor değilim
Canan Karataya Maşallah diyoruz. Aslında iş yerinde var D vit damlam onu unutmayıp bir eve götürebilirsem vereceğim:) Ben ayda 1 ampul alıyorum ampul içince damla kullanmıyorum doktorda öyle demişti D vit. fazlalığının zararı yok mu acaba ?Baya veren var burada. Düşün aynı ortamlarda yaşıyoruz. Onların kaç olacak ki Dvit değerleri. Benim 22 çıktıktan sonra eşim de benimle birlikte ampul alıyor ona baktırmadık bile.
1. Sefer kalçadan aldım. Sonra doktor 2 ay 5 damla dedi.
2. Geçen hafta ampul içtim.
3. Bugün 1 tane içeceğim.
Normalde gün aşırı 6 tane falan içiyorlar da o kadarını göze alamadım. Sonra 15 günde 1 ve ayda 1 e düşüreceğim.
Kızıma da veriyorum şimdi. Havalar ısınana kadar dene istersen. Canan Karatay’ın abisinin dvit değeri 400 müş.
Damlayı ben de almıyorum şimdilik. Yani uzun bir sürece yaymış gibi oluyor.Canan Karataya Maşallah diyoruz. Aslında iş yerinde var D vit damlam onu unutmayıp bir eve götürebilirsem vereceğim:) Ben ayda 1 ampul alıyorum ampul içince damla kullanmıyorum doktorda öyle demişti D vit. fazlalığının zararı yok mu acaba ?
Kolay kolay toksite olmuyor demekki onun olmadıysa bizim hiç olmaz zaten.Spor yapıyor musun sen?Damlayı ben de almıyorum şimdilik. Yani uzun bir sürece yaymış gibi oluyor.
Karataycılardan kullanmayan yok dvit hatta o kadar çok şey kullanıyorlar ki ben takip edemiyorum. Mesela Okan Çağlar 30 olan dvit seviyesini yükseltmek için, gün aşırı 4 tü sanırım iğne almış. Sonra 2 ay ayda 1 kere iğne yaptırmış. Yazın da bol bol güneşlenmiş ama 80 i geçememiş. Toksiteye hiç rastlanmamış zaten.
Yok ya nerdeeeeee.Kolay kolay toksite olmuyor demekki onun olmadıysa bizim hiç olmaz zaten.Spor yapıyor musun sen?
yok. Kene zehirinden etkilendi. Keneler bir mikrop taşıyor (borrelia) eğer isiran kenede o mikrop varsa ozaman kanda bu mikropların bazı parcaları kendi vücudumuza benziyor türkcesini bilmiyorum ingilizce Molecular mimicry deniyor mikroba bağısık sistemi hucum edince tiroit bezi veya thyroglobulin gibi seylere de hucum ediyor anlatabiliyorsam. Birde yersinia diye bir mikrop var oda tiroit hastalıklarıyla iliskisi olabilir. Araştırmalar yapiliyor ama bunu bilen doktora rastlamadım. Hatta Ankaradaki üniversiteden araştırması bile var arastirmayı okuyamadım (internette $150 ödemem lazım o araştırma notlarını okuyabilmek için). Tiroitle ilgili Baska bir mikrop ilişkisi helico bacter pylori mide ülseri yaratan bakteri. Hatta bazı seker hastalığı bir çeşit virüsten tetikleniyor. Ama hastalık başladıktan sonra mikrobu öldürsen bile anladığım kadar hala otoimmun hastalığı devam ediyor. Bazen bizim meslek doktorlardan değişik görüş açısı var.senin nodülün var mı?
Bu açıklamayı hiç görmemiştim daha önce.yok. Kene zehirinden etkilendi. Keneler bir mikrop taşıyor (borrelia) eğer isiran kenede o mikrop varsa ozaman kanda bu mikropların bazı parcaları kendi vücudumuza benziyor türkcesini bilmiyorum ingilizce Molecular mimicry deniyor mikroba bağısık sistemi hucum edince tiroit bezi veya thyroglobulin gibi seylere de hucum ediyor anlatabiliyorsam. Birde yersinia diye bir mikrop var oda tiroit hastalıklarıyla iliskisi olabilir. Araştırmalar yapiliyor ama bunu bilen doktora rastlamadım. Hatta Ankaradaki üniversiteden araştırması bile var arastirmayı okuyamadım (internette $150 ödemem lazım o araştırma notlarını okuyabilmek için). Tiroitle ilgili Baska bir mikrop ilişkisi helico bacter pylori mide ülseri yaratan bakteri. Hatta bazı seker hastalığı bir çeşit virüsten tetikleniyor. Ama hastalık başladıktan sonra mikrobu öldürsen bile anladığım kadar hala otoimmun hastalığı devam ediyor. Bazen bizim meslek doktorlardan değişik görüş açısı var.
Turk arastiricilar burda belki sizler bulabilirsiniz...
Human Thyroid Autoantigens and Proteins of Yersinia and BorreliaShare Amino Acid Sequence Homology That Includes Binding Motifs to HLA-DR Molecules and T-Cell Receptor
To cite this article:
Demet Çorapçioğlu, Vedia Tonyukuk, Mehmet Kiyan, Arif E. Yilmaz, Rifat Emral, Nuri Kamel, and Gürbüz Erdoğan. Thyroid. July 2004, 12(7): 613-617. doi:10.1089/105072502320288483.
Published in Volume: 12 Issue 7: July 9, 2004
Demet Çorapçioğlu
Department of Endocrinology and Metabolic Diseases, Ankara University School of Medicine, Ankara, Turkey.
Vedia Tonyukuk
Department of Endocrinology and Metabolic Diseases, Ankara University School of Medicine, Ankara, Turkey.
Mehmet Kiyan
Department of Microbiology, Ankara University School of Medicine, Ankara, Turkey.
Arif E. Yilmaz
Rifat Emral
Nuri Kamel
Gürbüz Erdoğan
Bu arada bu çözünen plastik maddeler östrojeni taklit ediyor. Hormon dengemizi bozuyor. Tiroidlerimize de zarar veriyor. Hiç bir gıdayı plastikte saklamayın.Ya bu arada bidon bidon deyip duruyorsunuz aklıma geldi; özellikle turşu, sirke, zeytinyağı gibi gıdalarınızı cam kavanoz ve şişelere kurun-koyun. Çünkü içlerinde bulunan asit plastiğin yapısını bozarak gıdaya karışmasına ve daha da kansorejen hale gelmesine neden oluyormuş.