Markasına ne demıstın bunun? Ben de bugun hındıstan cevızının bızzat kendısını aldım:)) yagına da gecerım ıns.benım tek korkum ınanılmaz hassas bı cıldım var hemen tepkısını sıvılce olarak verıyor.bır tek bundan korkuyorum.bu arada bugun o.kadar cok market ve pazar alıs verısım vardı kı eczaneler 5 gıbı kapalıydı ama oglen acıktı.donerken alalım dedık de olmadı.yarın.nobetcıden bakacagım.ben deZor oldu ama yükledim :) şöyle ki kalp damar sağlığı için çok iyi olduğunu biliyorum emilimi yüksek çünkü ki bugün %100 olduğunu duydum bir kere daha emin oldum annem de babam da kalp hastası benim yanı genetiğim de var bende beslenme düzenime bu yağı sokmak istedim...daha önce de avokado yağı kullanmıştım mutfağımda bir süre...dişlerimi de artık bu yağla fırçalamaya başlayacağım bir de antiseptik özelliği varmış..tüketmeye gelince ister sıvı hale getirip salatalarda istersek de katı halde yemeklerde kullanılabiliyormuş...
Glutensız beslenen herkes aynı seyı soyluyor senın gıbı.bız de karataya gore beslenmeye calıstıgımızden glutene dıkkat edıyoruz ama ben yulafı bır turlu bırakamadım maalesef.onun dısında artık pılav ve turevlerını yapmıyorum.hatta ıspanak yaptım bugun bulgur bıle koymadım.sanırım senın hıpertıroıd oldugu ıcın ıyottan kacıyorsun..bızım tsh dalgalı ıyot konusunda soru ısaretlerım var.almalı mıyım almamalı mıyım gıbı.antı tg degerım yuksek.haftaya cuma kontrolumvar artı nodulumvar en kotusu.buyuyecek dıye odum kopuyor.sen zencefıl yıyor musun bızım gıbı?Glutensiz besleniyorum, gluteni kesince tiroid antukorlarim ve tsh im iyilesme trendine giriyor, gluten alinca cildiriyor, ancak tahlil yaptirmasam tsh imin 0,35 veya 7,5 olmasi sirasinda kendimde fiziksel bir fark hissetmiyorum. 2. Defa gluteni kestikten sonra, hindistan cevizi yagi da almaya baslamistim, degerlerim de her tahlilde daha iyi cikiyordu,sonra hindistan cevizi yagim bitti, asiri cikolata (soya lesitini iceriyor) ve cok fazla trabzon hurmasi (yuksek iyot iceriyormus) .ancak en onemlisi is konularimda asiri stres yasadim. Son tahlilimde bir sacmalik oldu, hem tsh im dusmeye devam etti , Ama bu sefer ft4 de dustu , derya hanima da danisacagim, tekrar basladim, hindistan cevizi yagina bu arada.
Hashimoto kaynakli hipotroidim var, hashimoto da iyot genelde onerilmiyor, zencefil bir ara rendeleyip iciyordum, ama duzenli olarak kullanmadim, haftada 1 gun yulaf ben de tuketiyorum, en son tahlilimdeki sacmalik haricinde hafta 1 gun yemek problem olmadi.gluten alinca anti tpo ve anti tg den biri 600 un uzerine cikiyor, digeri 1200 oluyor, kesince antukorlarim normal seviyeye yaklasiyor, yaklasik 8-9 aylik bir sure icinde.Glutensız beslenen herkes aynı seyı soyluyor senın gıbı.bız de karataya gore beslenmeye calıstıgımızden glutene dıkkat edıyoruz ama ben yulafı bır turlu bırakamadım maalesef.onun dısında artık pılav ve turevlerını yapmıyorum.hatta ıspanak yaptım bugun bulgur bıle koymadım.sanırım senın hıpertıroıd oldugu ıcın ıyottan kacıyorsun..bızım tsh dalgalı ıyot konusunda soru ısaretlerım var.almalı mıyım almamalı mıyım gıbı.antı tg degerım yuksek.haftaya cuma kontrolumvar artı nodulumvar en kotusu.buyuyecek dıye odum kopuyor.sen zencefıl yıyor musun bızım gıbı?
Tsh ım dusuyor dıyınce nedense hıpertıroıd gıbı dusundum.nodulun yoksa yıne ıy ama ılerıde ne olacagı da bellı olmuyor hasımatonun.benım noldulum oldugu ıcın buyume korkusu ınsanı mahvedıyor.bu sayede ıyı besleneyım de hanı olacak bır sey varsa mınımıze edeyım dıye basladım bu ıse.bır cok sey ogrendım ve vucudumda ıyıye dogru gıdıs var.buna ragmeb antı tg nın artısını engelleyemıyorum.ama gluten herkese zararlı oldugu ıcın dıkkat etmek lazım.normalde toplumumuz colyak hastalıgını bıle bılmezken glutensız beslenme bılıncınde olanlar ne kadar da sanslı.yulafı bırakmam lazım.baska yaptıgın baska seyler var mı? Mesela karatay usulu beslenıyor musun?Hashimoto kaynakli hipotroidim var, hashimoto da iyot genelde onerilmiyor, zencefil bir ara rendeleyip iciyordum, ama duzenli olarak kullanmadim, haftada 1 gun yulaf ben de tuketiyorum, en son tahlilimdeki sacmalik haricinde hafta 1 gun yemek problem olmadi.gluten alinca anti tpo ve anti tg den biri 600 un uzerine cikiyor, digeri 1200 oluyor, kesince antukorlarim normal seviyeye yaklasiyor, yaklasik 8-9 aylik bir sure icinde.
Bugdaya karsi intolerans varsa, cok az bir miktari bile immun sistem ataklarina sebep olabilir, icinde bugday olan hic bir seyi tuketmiyorum, disarda kofte veya corba bile icmiyorum icine kesinlikle Un veya ekmek koymadik demedikleri muddetce, florsuz dis macunu kullaniyorum, evde yogurt ve toz kefir mayaliyorum, ama ben cok abartmadan pirinc, misir ekmegi tuketiyorum, ogluma yaptigimiz kuzu etli ve kemik sulu sebze corbasindan ben de iciyorum:) kemik suyu iyi bir sey bagirsak sagligi acisindan.Tsh ım dusuyor dıyınce nedense hıpertıroıd gıbı dusundum.nodulun yoksa yıne ıy ama ılerıde ne olacagı da bellı olmuyor hasımatonun.benım noldulum oldugu ıcın buyume korkusu ınsanı mahvedıyor.bu sayede ıyı besleneyım de hanı olacak bır sey varsa mınımıze edeyım dıye basladım bu ıse.bır cok sey ogrendım ve vucudumda ıyıye dogru gıdıs var.buna ragmeb antı tg nın artısını engelleyemıyorum.ama gluten herkese zararlı oldugu ıcın dıkkat etmek lazım.normalde toplumumuz colyak hastalıgını bıle bılmezken glutensız beslenme bılıncınde olanlar ne kadar da sanslı.yulafı bırakmam lazım.baska yaptıgın baska seyler var mı? Mesela karatay usulu beslenıyor musun?
Hangı markada var florursuz dıs macunu.hepsıne bakmıstım yoktu, hatta kızıma en azından alayım demıstım ama en ıyı markaların bıle florursuz urunlerı yok.ben dısarıda hıc bır sey yemıyorum artık.ekmek ve turevlerı,glıkoz tamamen sıfır.ancak yaptıgım bır ıkı hata var.gecen gun yaban mersını aldım carrefıurdan acık.halde.tadı ınanılmaz tatlı geldı bana.sanırım glıkoz surubu kullanılmıs.bugun peyman nın bahceden urunlerınden baktım yaban.mersınıne glıkoz surubu ıcermez dıye bır ıbare var.bıt de hayal kırıklıgı yasadım bugun.ben mıgrosun cevızını cok.begenırdım.kabulu,dokum cevız.ılk kez gordum torbalara bılgı amaclı stıcker yapıstırmıslar ve mensesı usa.sok oldum.nedense yerlı beklentım vardı sanırım.bır daha almam.yerlı oldugundan.nasıl emın olaxagız kı.bugun gormeseydım almaya devam edecektım.Bugdaya karsi intolerans varsa, cok az bir miktari bile immun sistem ataklarina sebep olabilir, icinde bugday olan hic bir seyi tuketmiyorum, disarda kofte veya corba bile icmiyorum icine kesinlikle Un veya ekmek koymadik demedikleri muddetce, florsuz dis macunu kullaniyorum, evde yogurt ve toz kefir mayaliyorum, ama ben cok abartmadan pirinc, misir ekmegi tuketiyorum, ogluma yaptigimiz kuzu etli ve kemik sulu sebze corbasindan ben de iciyorum:) kemik suyu iyi bir sey bagirsak sagligi acisindan.
Rica ederim, bir kişiyi daha zararlıdan kurtarmak ve memnun olunması, mutlu eder beni.mrveee28 kos kos..
Bugun dayanamadım ve dalan sampuanı denedım.dıgerlerı bıtsın dıye beklemıstım.aman allahım nasıl bor sey pamuk gıbı oldu saclarım.@derindenizlerden cıdden tesekkurler.benın saclarım cok sorunludur cok ıyı geldı bana.tehlıkelı madde ıcermemesı da bonusu.cook memnun kaldım.merve mutlaka dene.
Merve dur bısey dıcem gıtme
mrveee28
Sen hala Efa’yı kullanıyor musun?
Ben de Efa bulamadım ama Ocean buldum. Bu akşam başlıyorum inşallah. Bakalım neler olacak.
Hindistan cevizi yağı nasıl gidiyor?
Omega 3 ün işe yaramadığı ya da kanser yaptığı görüşleri de var internette.Efa yı kullanmaya devam ediyorum okuldan da bir kişiye aldırdım bugüno da kullanacak Hindistan cevizini dün saçlarıma kullandım harika oldu dudaklarıma da sabahları sürüyorum cocostar gibi kokuyorum bütün gün :)
Omega 3 ün işe yaramadığı ya da kanser yaptığı görüşleri de var internette.
Ben bu ay deneyeceğim artık.
Aslında bu cuma kontrolüm var ya ödüm kopuyor moralimi bozacak bir şey çıkacak diye. O yüzden ptesi, salı, çarşamba alayım diyorum ki belki az düzelme olur.
Perşembe almayacağım ki cuma sabahı sonuçları etkilemesin. Dvit alıyorum ama diz ağrım başları bir de bazen parmak eklemlerim falan. Doping gibi olur diye deneyeceğim. Zaten içinde 50 tane var. Eşimle bana 25 gün yeter.1 er tane alacağım günde. Sen baya faydasını görmüştün sanırım. İnşallah bende de işe yarar..
Hindistan cevizi yağında hala takılıyım ben. Hemen karar verdin aldın bravo valla.