Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Çok heyecanlıyım :) şimdiden bir sürü tarif araştırıyorum önce yoğurtla başlarız 3 gün kuralına uyarak demişti doktorumuz..ama sanıyorum benim de sütüm yetmiyor mama takviyesi gerekebilir...çünkü büyüyor ve süt miktarım hep aynı...tamam canım aklımda bulunsun tabii getirtemediğimiz durumlarda ferromixin i kullanırım...tabi soracağım çok soru olacak emin olabilirsin :)

Ek gıdaya geçersen yetebilir. Bak ben mamasız 22 aya kadar getirdim emzirme işini. Mama vermekte kötü değil yanlış anlama sakın o anlamda soylemiyorum,ek gıdaya geçince biraz daha uzuyor emme aralıkları süt daha kolay birikiyor. Bir anlamda daha çok emebileceği süt olacak göğsünde.
Hadi bakalım doktorun ne diyecek haber verirsin. Zaten o bilgilendirecek seni ilk etapta neler verebileceğin konusunda,bir sonraki ay eklemeler yapacak,yumurta sarısıdır,et suyudur vs. Sende ona göre hareket edersin zaten. Minnoş minnoş yiyecek Rihem hanım desene artık :)

Evet mama vermek kötü değil ama çaresiz kalınırsa veriliyor işte mamasız 5.aya kadar geldik bizde çok şükür. İşte Rihem emmediği için problem zaten sütün devamlılığı böyle nasıl sağlanır bilemiyorum ki süt sağmam zaten başlı başına bir iş...sırf bu yüzden tatil ayarlamadık bu yıl...seneye büyüyecek dedim herşeyi yiyebilecek o zaman gideriz...bisküvi tariflerine bakıyorum :) kızım için..

Canım stres yapma. Olduğu kadar.
Tarifler için gurme bebek diye bir site var,orada çok güzel tarifler var aylara göre. Bisküvi için erken ama bildiğim kadarıyla. 1 yaşa kadar tuz,şeker önerilmiyor pek. Ben kurabiyeye şeker yerine 1 bardak kadar kayısı,hurma vb meyveleri sıcak suda haşlayıp püre yapıp ekliyordum ,hatta keklere de hep bu karışımdan koyardım. Hala bazen yaparım,basit şekerdense bu daha sağlıklı. Bal,pekmezde konuluyor ama pişirmek doğru değil deniyor. Ben pek kullanmadım tariflerimde. Hindistan cevizi şekeride kullanıyorum arada kurabiyelere,aklında olsun kuruyemiş yiyebileceği dönemde kullanabilirsin.

Aaa Harika oldu bunu öğrendiğim...bisküvi dediğim böyle kemirebileceklerini dişlerini kaşıyabileceği tarifler :) doyumluk değil de diş kaşımalıl diyelim..evet gurme bebek gerçekten çok güzel tarifleri ekliyorum tek tek..blw tabağımızı aldım şimdiden :) bakalım ne kadarını uygulayabileceğim...evimizde tamam her kirlendiğinde banyoya götürür yıkarım ama başka bir yerde uygulanması zor olacak bir yöntem...evet pekmez ve bal pişmiyor diye biliyorum bende canım..hurma suyu veriyorlarmış 4.aydan itibaren ama çok şekerli olacağını düşünüyorum açıkcası doktora danışmam gerek sanırım..

Herşeyin muadili var,aslında şekerin bile öyle çok alternatifi var ki.
Hurma suyu vermek doğru gelmedi bana zira damak tadını tatlıya alıstırmak iyi mi tartışılır en başta. Bizim doktorumuz kabak haslatıp suyunu verdirmişti ilk. Sonra patates ekledik kabağa,sonra havuç hep 1er gün arayla tabi. İlk etapta karıştırmadım hep ekleyerek gittim. Birde yoğurt tabi,1 çay bardağı kadar günlük mayaladım hep. Sonra cam rendede hergün mevsim meyvelerinden birini verdim yine tek tek. Süreç yavaş ilerliyor zaten canım

Birde şimdi aklıma geldi "makarna lütfen"diye bir site var,makarnaları sebzeli,kıymalı falan,suyunu cektirerek pişiriyorsun. Organik bebe bisküvisi karışımları hatta krep,çorbalık sebze kuruları bile var. İnstagramdan takip et,sitenin sahibi ve üreticisi gıda mühendisi tugba hanım,çok güzel tarifler paylaşıyor. Ürünleride temiz güvenilir,zaten üretim aşamalarını dahi paylaşıyor. İçine sinerse alisveriş yapabilirsin. Ben memnunum.

Evet canım kızkardeşimde gıda müh. O söylemişti bana en yakın zamanda oradan da bazı ürünler sipariş vermeyi düşünüyorum :) çok teşekkürler gerçekten referans önemli senden öğreneceğim çok şey var..

Rica ederim canım.
Ben yine aklıma geldikçe yazarım sana muhakkak. Yanlız makarnaların ve bir çok ürünün son kullanma tarihi yakın oluyor,öyle koruyucu katkı maddeleri içermediği için,raf ömürleri uzun değil ona göre azar azar alırsin canım. Zaten devasa paketlerde satılmıyorlar,kolaylıkla tüketilir. Ben makarnalarını kısık ateşte suyunu çektirerek pişiriyorum,zaten tuğba hanımda hep çektirerek pişirin der,besin değerleri açısından. Alınca göreceksin boya bile yok,renkleri öyle canlı canlı yeşiller kırmızılar değil,çünkü boya yok.
Çok işine yarar canım bu site. Ben diş döneminde ve hastayken makarnaları hayat kurtardı.
Bu arada günaydın mutlu sabahlar.

Günaydın canım, mutlu sabahlar...tam 15 ay sonra kuaföre gidecek olmanın heyecanını yaşıyorum :) artık saçlarımı boyatacağım yarın kızımın Mevlüt'ü olacak... Kızımla 3 gündür cebelleşiyoruz yine düzenli olan gece uykularımız tamamen bitti ne yazık ki sürekli mırıldana halinde ve aşırı iştahsız sanıyorum artık sütüm yetmemeye başladı...inşallah bu ay doktor kontrolünü de sendromsuz atlatırız..bende sipariş verdim canım yulaf unu ve pirinç unu...doktorumuza danışacağım hangi unu kullanayım diye ona göre yapacağım kızıma..muhallebi hakkında konuşmuştuk günde 1 öğün verilebilir demişti şimdilik anne sütüyle hazırlanarak..makarnalara da bayıldım kızım yiyebilecek büyüklüğe geldiğinde onun için de sipariş vereceğim..benim bile gözüm kaldı :) hepsinden alasım geldi ama önce durdum göbeğime baktım..baya olumlu yorum var canım biraz araştırdım gerçekten çok memnun kalmış herkes..

Günaydın canım.
O duyguyu bilirim,sana iyi gelecek saçını boyatmak.
Diş çıkarıyor bile olabilir canım,herşeyi süte bağlama derim. Gaz bile olabilir inan huzursuzluk sebebi.
Doktor kontolüne az kalmış bence ek gıdayı okeyler doktorunuz. Azar azar yese bile yeter,zaten minicik mideleri var,doyuveriyorlar hemen.
Evet makarnalar hayat kurtarıyor inan. Yeri geliyor hasta olup hiçbirşey yemek istemiyorlar,hemen makarna yapıp veriyordum,boş makarna yiyeceğine sebzeli,kıymalı vs yiyordu bende kendimce kötünün iyisi diyordum.
Gerçekten temiz ve özenli çalışıyorlar,gönül rahatlığıyla alabilirsin. Doğru yapılirsa makarna kilo aldırmaz canım,biz soslarla kalori bombası yapıyoruz. Sende yiyebilirsin,öyle uçuk kilolar almadın canım.

Allah kabul etsin şimdiden,kolay gelsin canım mevlüt konusundada.
Öpüyorum,mutlu haftasonları.

Amin canım bizim 40 mevlütümüz baya gecikti :) meme reddi, yabancılara çığlık çığlığa ağlama kış kar falan derken 5.ayı bulduk :) kesinlikle haklısın canım makarnayı genelde aşırı sosa yağa buladığımız için...beşamel sos bile var bayıldım siteye resmen sürekli sipariş veresim geliyor...kızım da sever inşallah makarnalarını biraz daha büyüdüğünde... BenIpek seni merak ediyorum..nerelerdesin?
Allah kabul etsin şimdiden,kolay gelsin canım mevlüt konusundada.
Öpüyorum,mutlu haftasonları.

Günaydın canım,mutlu haftalar.
Evet ürünleri çok güzel gerçekten. Çeşitlerde oldukça fazla,tercih edilebilir bir yer. Ek gıda döneminde gayet işine yarar. Rihemin sevip sevmemesi şans işi. Bak 4.5 yaşını geçti kızım,yeni yeni et yemeye başladı. Asla yemedi bir dönem. Ben sevmem deyip çekiliyordu kenara. Ama makarnayı hep sevdi eşşek. Gece bile kalkıp karnını tutup makarna pişir acıktı (17-18 ay civarı)diyip oturuyordu yatakta
Gecenin bir yarısı çok bilirim makarna pişirdiğimi.
BenIpek cidden merak ettirdin kendini bu kez. Umarım herşey yolundadır,herhangi bir sorun yoktur canım.

Merhaba canım;
Evet siparişlerim geldi gerçekten de çok sağlıklı görünüyorlar henüz denemedim...kötü bir hafta başlangıcı yaptım ben..dün kaza yaptım..daha doğrusu ben yapmadım arabamı park ettim markete gittim çıktığımda araba yoktu...1.viteste bırakmıştım dalgınlıkla el frenini çekmeyi unutmuşum...öyle bir yerdeydi ki şükürler olsun kimseye birşey olmamıştı..kısa süreli bir şok ve ağlama krizi yaşadım..Allahtan yalnızdım kızım evde annemleydi..hala etkisindeyim..ya birine birşey olsaydı diye kendi kendimi yiyorum dünden beri..işte bizde durumlar böyle..benim kızım da sever sanıyorum makarna sevmeyen çocuk yoktur diye düşünüyorum çünkü :)

Ah canım ya,çok geçmiş olsun. Size birşey olmamış,canın sağolsun üzme kendini. Uykusuzluktan,yorgunluktan unutkanlık olabiliyor böyle. Kimseye çarpmamış birde şanslısın.
Ay yokuşmuydu nasıl kaymışki? Benim eşimde çok unutue. Dikkat etsin bari,olmayacak şey olmuş.

Hayır canım düz zemindi ama bi 10 mt falan sonra yokuş aşağı inmiş kaldırıma çarpıp durmuş..şükürler olsun ki hiç kimsenin kılına zarar gelmedi..10 yıldır araba kullanıyorum böyle birşey gelmedi başıma..gerçekten diyorum tencere tava yaktım ama onlar bunun yanında hiçbir şeymiş...

Hay Allah ya. Çok geçmiş olsun canım,Rabbim beterinden saklasın.
Uykusuzluktan,yorgunluktan oluyor. İnsan hafızasını kaybetmiş gibi oluyor. Ben bir ara evde hicbirşeyi bulamaz olmuştum. Cebimdeki araba anahtarını tam 2 saat aradım,evin altını üstüne getirdim,sinirimden ağlarken elimi cebime attım ordaydı. Şimdi bile herşeyi kontrol ediyorum,arabanın kapılarını,ütüyü,makineleri,şarj cihazlarını çünkü hep unutuyordum adeta tik oldu bende ya unutursam diye. Tam kapıdan çıkarken aklıma geliyor şunu yaptımmı diye,kendi kendimi yiyeceğime girip bakıyorum. Seni öyle iyi anlıyorum ki.

Annelikten kesinlikle...önceden o kadar emin olurdum ki böyle şeylerden 2.kez düşünmezdim bile...ama Rihem olmadığında yanımda resmen koşarak yaşıyorum dışarıda abartmıyorum...Rabb'im korudu resmen...benim de oldu canım öyle arabanın içinde evin anahtarını bulamadım...çıldırdım Rihem ağlama krizine girdi çilingiri aradık koltuğun altına düşmüş cebimden

Günaydın canım.
Zamanla uykuların düzene girince geçecek. Bu unutkanlıklar.
Birde b12 eksikligi yapıyor unutkanlık. Ben ilk 6 ay kullanmistim folik asitle b12 sen kullanıyormusun?
Zaten emzirdiğin sürece baktır değerlerine,benim gibi ihmal etme. Bak Naz 4.5 yaşını geçti benim hala değerlerim düzelmedi. Kaç kutu demir ilacı kullandım hatırlamıyorum bile. Dün tahlil bıraktım,hatta akdeniz anemisine bile bakılacak. Bugün alacagım.
Sende ihmal etme canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…