Günaydın kızlar.
mrveee28 , BenIpek nerelerdesiniz nasılsınız? İpek hele sen,cidden merak ettirdin kendini ne zamandır yoksun canım,umarım iyisinizdir.
Kızlar birşey soracağım size ben. Merve sen okul öncesi öğretmenisin,İpek seninde annelik tecrüben var başak okullu sonuçta benimle aynı süreçten gectin eminim.
Şimdi naz 4.5 yaşında. Eylülde tam 5 yaşında olacak. Dolayısıyla bir sonraki eylülde 72 ay ve ilkokul.
Benim şöyle tereddüt ve kaygılarım var. Önümüzdeki sene aynı okul,aynı öğretmenle montessori anaokuluna mı yoksa gideceği ilk okulun hazırlık sınıfına mı göndermeliyim.
Buradaki bir kaç kolejle görüştüm.
Iki okul arasında kaldım ama şöyle anlatayım. Biri akademik başarıyı fazlaca hedefleyen bir okul. Kocaman bir okul,ortaokul,ilkokulda var ama anaokunun girişj çıkışı ayrı.
Çift dilde eğitim veriyor,iki dilde ders anlatıyorlar yani ayni anda. Okul öncesi,okuma yazma vs öğretiyorlar zaten. Ama faaliyet kısmi az gibi geldi bana. Tam anlamıyla hazırlık.
Diğeri yine akademik açıdan etkin ama spor,sosyal aktiviteleri daha fazla. Buda çocuğumun hareketli aktif bir çocuk olması anlamında cazip geliyor bana.
Kendi okuluda var,hazırlık sınıfı açarlar muhtemelen ama montessoriyi eğitim sistemiyle bağdaştıramıyorum. Bocalayacağını düşünüyorum,bizim anaokulunun ilkokuluda var montessori eğitimi veren ama ortaokulda sistemin içine girecek her halükarda. Bu daha zorlayıcı yıpratıcı olur diye düşünüyorum zira montesorri bambaşka birşey.
Ne dersiniz,birde bu özel okulların erken kayıt avantajı var ki ciddi fiyat farki oluyor eylüle doğru.
Şimdiden kara kara düşünüyorum. Siz olsanız ne yaparsınız
Rapor konusuna ve iyi olmanıza sevindim canım. Bende iyiyim çok şükür ama kagam bu okul mevzusuyla dopdolu. Kafam ciddi karışıyor. Öğretmeninden cok memnunum eğer kendi okulunda devam edersem yine kendi öğretmeni ile olacak. Onada sordum acıkçası,oda senin gibi düşünüyor,devamlılığı yok dedi. Hatta çok iyi yönde geliştiriyor montessori çocukları ama bocalama olur dedi,oda devamlılığı yok,kazanılan alışkanlıklardan vazgeçmek cok zor olur diyede ekledi.Merhaba canım biz iyiyiz şükürler olsun..kızımla vakit geçiriyorum bol bol heyet raporumu da aldım gerçi 9 gün bitti bile ama :) sen nasılsın herşey yolunda mı? bu baya muamma bir konu canım öncelikle haklısın derinleşmekte...ben okul öncesi yani 1.sınıftan önceki yıl alacağı eğitimin ilkokulla paralel olarak aynı sistemde alması gerektiğini savunuyorum...senin de dediğin gibi bocalamaması için...her zaman akademik anlamda hırslı olan okullara karşı durdum..bende kolej mezunuyum..mezun olduğum okulun tek derdi "öğrencilerini hayata hazırlamak ve kimin hangi alanda ne yeteneği ve isteği varsa o alana yönlendirmek" oldu...öğrencinin bilişsel anlamda ki yeterliliği üst düzeydeyse bu hangi okulda olursa olsun ön plana çıkar zaten...eğitimi afedersin "at yarışı" gibi gördüklerini düşünüyorum bu tarz okulların...bir de reklam!..bu sene okulumuzdan 10 kişi tıp fakültesini kazandı örneğin...kızın tanıdığım kadarıyla uzaktan sosyalliği seven, naif, hassas bir çocuk...hangi okul üzerinde baskı kurmayacaksa o okulu tercih etmeni öneririm...bir de haftanın 6-7 günü okulda vakit geçirilen okulları değil..şöyle de bir dezavantajı olabilir örneğin a kolejini seçtin ilkokul için anasınıfına da oraya gidiyor ve anasınıfından hiç memnun değilsin o zaman ilkokulla ilgili kaygılarında olur...benim tavsiyem önce anasınıfını gez öğretmenlerle konuş içine sinerse ilkokul konusunda yoğunlaşırsın...evetBenIpek bende seni gerçekten merak etmeye başladım..
Rapor konusuna ve iyi olmanıza sevindim canım. Bende iyiyim çok şükür ama kagam bu okul mevzusuyla dopdolu. Kafam ciddi karışıyor. Öğretmeninden cok memnunum eğer kendi okulunda devam edersem yine kendi öğretmeni ile olacak. Onada sordum acıkçası,oda senin gibi düşünüyor,devamlılığı yok dedi. Hatta çok iyi yönde geliştiriyor montessori çocukları ama bocalama olur dedi,oda devamlılığı yok,kazanılan alışkanlıklardan vazgeçmek cok zor olur diyede ekledi.
Yani 7 yaşında başlayacak olsa bu denli kafam karışmazdı ama 6 yaş çok küçük,cidden küçük yani. 6 buçuk olması bile bir nebzede olsa daha iyiydi 1 ay bile farkediyor. Özel bi sebeple tercihim birde,sinıflandırma yapılacakmış,dolayısiyla 7-8 yas grubuyla olmayacak,sonuçta 7-8 yaşta gönderende var.
İyi bir öğretmene denk gelememekten ölesiye korkuyorum. Şu anki öğretmenimiz empati yapabilen,sevgi dolu,güler yüzlü ,düzgün duruşlu,karakterli muhteşem bir insan. Herşeyi geçtim çocuk psikolojisinden anlasın. Ezilir,üzülür yıpranır diye korkuyorum açıkçası. Sosyal girişken,aktif ama bir o kadarda kırilgan bir çocuk.
Bu sene okul değişikligi farz oldu artık,eşimde bu yönde degişiklik istiyor. Okula hazırlık önemli çünkü. Yarış atı değil tabi ama geri kalmasınıda istemem diğerlerinden. Hemde mutsuz olsun istemem hırslı bir çocuk,bir şeyi yapamazsa çok üzülüp vazgeçebiliyor.
Bu arada el yazısı kaldırilmış nasıl sevindim anlatamam. Aklıma gelmisken yazayım dedim.
Sosyal faaliyetler ile entegre gidecek sıkmayacak bir yer olmalı sanırım. Eğitimde çocuğa göre olmalı sanki,her çocuk bir değil.
Bakalim neler yapacağız.
Haklısın canım. Öğretmenimizde seninle aynı düşünüyor,objektif bir şekilde söyledi sağolsun. Bende bu doğrultuda değerlendiririm artık durumu.Aynen öyle eğitimde her zaman eğitimci bireysel farklılıkları göz önünde bulundurarak eğitim vermeli...umarım gönlünce olur herşey..öğretmeniniz in söylediklerine bende bire bir katılıyorum..evet bende kızım için montessori okulu düşünüyorum ama devamlılığı Yok bizim ülkemizde ne yazık ki...öğretmen tercihi kesinlikle çok önemli şimdiden araştırabilirsin seneye de mezun olacak olan öğrencilerin velilerinden bilgi alabilirsin..genelde öğretmenler 4.sınıfları mezun eder ve 1.sınıf alırlar yeniden...0-6 yaşta alışkanlıkları ve rutinleri değiştirmek çocukta travmaya kadar gidebiliyor..İnan kızım 4 aylık ufacık alışkanlığını değiştirsek kıyamet kopuyor kimsenin kucağında durmak istemiyor çünkü kimse benim gibi tutmuyor onu kucağında...el yazısının gerekliliğine hiç bir zaman inanmıyordum çünkü çocuğun günlük hayatında karşılaştığı yazılar hep düz yazı...
Haklısın canım. Öğretmenimizde seninle aynı düşünüyor,objektif bir şekilde söyledi sağolsun. Bende bu doğrultuda değerlendiririm artık durumu.
Çocuklar kolay adapte oluyor aslında ama bir o kadarda zor kabulleniyorlar.
Bakalım hakkımızda hayırlısı.
Her sene değişen sistem insanı düşündürüyor. Birde beni özel okulların başarı kaygısı düşündürüyor. Tek rahatsız olduğum yanı bu aslında.
Bakalım umarım uygun bir okul bulurum.
Günaydın bu arada mutlu sabahlar.
Nasılsınız keyifler yerinde mi?
Selam kızlar,
Nasılsınız? Herşey yolunda mı?
Sevindim iyi olmanıza canım,bende iyiyim bildiğin gibiyim,sizleri merak ettim.Merhaba canım şükürler olsun herşey yolunda kızımı büyütüyorum sen nasılsın nasıl gidiyor?
Sevindim iyi olmanıza canım,bende iyiyim bildiğin gibiyim,sizleri merak ettim.
Sen iyiymişsin,birde ipekten haber alabilsek ne güzel olacak,nerde bu kız yine kayboldu.
Günaydın kızlar,
mrveee28 canım nasılsın? Rihem nasıl herşey yolundadır umarım. Birde birşey soracağım sana,gezdiğim bir okulda okul öncesinin zorunlu olduğu ve 6 yaşa kadar okul öncesi kabul edileceği gibi bir bilgi paylaştılar. Sende okul öncesindesin,hoş başlamadın sanırım ama böyle bir duyum aldın mı belki daha önce konuşulmuştur? Kafam çok karıştı,ben 5 yaş hazırlık diye düşünürken bunu duyunca açıkçası.
BenIpek canım nerelerdesin? Herşey yolunda mı? Ses ver lütfen. Seni merak ediyorum.
Oy kuzum ya. Daha çok miniş annesi,azicık hareketlensin,emeklesin sen o zaman gör,birde yürüyünce peşinden koşacaksın. Sağlıklı olsunda insan idare ediyor.Günaydın canım şükürler olsun iyiyiz kızım da büyüme ataklarında her an kucakta kesinlikle sırtı yere gelsin istemiyor ve yalnızca bende duruyor :) sırtım, kollarım, belim kopuyor...ne yapalım sağlıklı olsun da tek diyorum..hala ek gıdaya geçmedik ayın sonunda geçeceğiz sağarak anne sütüne devam, canım ilkokula Eylül ayı itibariyle 66 ayını dolduran çocukların kaydı yapılır...2009 da okul öncesi zorunlu eğitim kapsamına alınmıştı o zaman köydeydim köy köy gezmiştik çocukları okula teşvik edip, çağırıp, kayıt ettirmiştik..daha sonra zorunlu eğitim kapsamından çıkarıldı...son olarak ne oldu bilmiyorum okula başlamadığım için ama yeniden zorunlu eğitim kapsamındaysa ki olabilir her dakika yeni yönetmelik çıkıyor takibi o kadar zor ki...Yaş olarak baz alınmıyor ama ay olarak okula başlama baz alınıyor..okulöncesine de 48-66 ay çocukların kayıtları yaptırılır...ama dediğim gibi 5 aydır okula gitmiyorum bu süreçte ne günü değişiklik oldu bilemiyorum..
Oy kuzum ya. Daha çok miniş annesi,azicık hareketlensin,emeklesin sen o zaman gör,birde yürüyünce peşinden koşacaksın. Sağlıklı olsunda insan idare ediyor.
Anladım canım,anaokulu 1 sayılacak vb şeyler söylediler kafam karıstı. Seneye 60 aylık olacak kızım,1 senemiz daha var bizim ilkokula,bakalım. Neler yaşayacağız göreceğiz.
Amin canım.Evet canım İnan her geçen gün büyüdüğüne şahit olmak öyle mucize birşey ki...Rabb'im isteyen herkese nasip etsin anneliği..aaaa anaokulu 1'mi sayılacakmış öyle şey mi olurher geçen gün yeni icatlar çıkıyor maalesef çocuklarımız da deneme tahtasına döndürülüyor...evet sizin 1 yıl daha var...okula karar verdin mi peki canım?
Amin canım.
Vallahi göz açıp kapayana kadar büyüyorlar,insan anlamıyor zaman nasıl geçiyor.
Anaokulu 1 sayılacak dedi bizim okul,kendi kolejleri var bizim okulla devam edersek kolejde devam edecek. Henüz karar veremedim. Burada görüsmediğim 3 okul daha var,bizim okullada görüşeceğim ona göre netleşecek.
Bakalım,saçma sapan bir değişiklik yapmasalar bari,olan çocuklara oluyor.
Aynen canım değişimle beraber maalesef olan çocuklara oluyor.El yazısı çıktı çocuklar yıllarca heba olduardından 5.5 yaşta ilkokula başladılar sene içerisindeki okuma yazma oranı %25 e kadar indi..korkuyorum gerçekten kızıma kadar neler olacak neler diye...canım sen Naz'a Demir ilacı ne kullanıyordun? Hatırlayabilirsen çok mutlu olurum :) evet okul konusunda karar vermek gerçekten zor, hakkınızda hayırlısı olsun inşallah
Çok teşekkür ederim canım benim bende senin anneler gününü kutluyorum, kızınla beraber nice senelere...ne yazık ki sağlık ocağı'nın verdiği damlalarda paraben varmış hem d vitaminini hemde Demir ilacını değiştirdim kızımın...evet nereye kadar koruyacağım sonuçta eline alıp ağzına götürdüğü birçok şeyde var ama göz göre göre de zehirleyemem evladımı...Aynen canım değişimle beraber maalesef olan çocuklara oluyor.
Bu arada ilk anneler günün kutlu olsun,mutlu,sağlıklı bir ömrünüz olsun beraber.
Demir ilaci olarak ben ferromixin kullandım canım. Kokusuz,tatsız birşey,yiyeceğine yada içeceğine ekleyip veriyordum. Ben o ferrum vb damlaları hiç sevemedim,rengi,kokusu tadı beni bile rahatsız ediyordu.
Sağolasın canım.Çok teşekkür ederim canım benim bende senin anneler gününü kutluyorum, kızınla beraber nice senelere...ne yazık ki sağlık ocağı'nın verdiği damlalarda paraben varmış hem d vitaminini hemde Demir ilacını değiştirdim kızımın...evet nereye kadar koruyacağım sonuçta eline alıp ağzına götürdüğü birçok şeyde var ama göz göre göre de zehirleyemem evladımı...
Sağolasın canım.
Damla konusunda haklısın. Birde kabızlık yapıyor o damlalar. Rengide kokusuda berbat. Dişlerin rengini dahi değiştiriyor. Bir yere kazara damlarsa asla çıkmıyor. Ben acayip tiksinmiştim.
Bu bahsettiğim markada paraben yok,ben vitamini ile dönüşümlü kullandım. Tek dikkat etmen gereken,yiyebileceği sıcaklıkta ve miktarda birşeylere karıştırman gerek. Tadı değişir diye korkma,beklemezse değişmiyor asla. Ben yiyeceğinden 2 kaşık ayırıp karıstırıyordum,önce ilaçlı olanı yediriyordum garanti olsun diye,kalanından ne kadar yerse yesin ilacı almış oluyordu. Bu arada ek gıdaya geçmedin sanırım henüz. Bu ilaç şase nasıl vereceksin?
Sağolasın canım benim. Güzelliklerle geçsin inşallah ömrümüz,kuzularımızla.Canım Amerika'dan "novaferrum" adlı Demir ilacını getirttik...damla olarak da wellcare...bu şase şeklinde değil damlalıklı..ek gıdaya geçmedik henüz o yüzden ferromixin i kullanamayacaktım..haftaya kontrolümüz var 5.ay..artık ek gıdaya geçmek istediğimizi söyleyeceğim çünkü kızımın hazır olduğunu hissediyorum..evet canım sorma 3 gün kullandık vicdan azabından ölüyorumhiç bir yerden çıkmadı lekesi gerçekten tadı da kokusu da berbat...bu arada anneler gününü en içten dileklerimle kutluyorum canım benim