- 21 Ocak 2016
- 2.413
- 2.982
Günaydın kızlar.
mrveee28 , BenIpek nerelerdesiniz nasılsınız? İpek hele sen,cidden merak ettirdin kendini ne zamandır yoksun canım,umarım iyisinizdir.
Kızlar birşey soracağım size ben. Merve sen okul öncesi öğretmenisin,İpek seninde annelik tecrüben var başak okullu sonuçta benimle aynı süreçten gectin eminim.
Şimdi naz 4.5 yaşında. Eylülde tam 5 yaşında olacak. Dolayısıyla bir sonraki eylülde 72 ay ve ilkokul.
Benim şöyle tereddüt ve kaygılarım var. Önümüzdeki sene aynı okul,aynı öğretmenle montessori anaokuluna mı yoksa gideceği ilk okulun hazırlık sınıfına mı göndermeliyim.
Buradaki bir kaç kolejle görüştüm.
Iki okul arasında kaldım ama şöyle anlatayım. Biri akademik başarıyı fazlaca hedefleyen bir okul. Kocaman bir okul,ortaokul,ilkokulda var ama anaokunun girişj çıkışı ayrı.
Çift dilde eğitim veriyor,iki dilde ders anlatıyorlar yani ayni anda. Okul öncesi,okuma yazma vs öğretiyorlar zaten. Ama faaliyet kısmi az gibi geldi bana. Tam anlamıyla hazırlık.
Diğeri yine akademik açıdan etkin ama spor,sosyal aktiviteleri daha fazla. Buda çocuğumun hareketli aktif bir çocuk olması anlamında cazip geliyor bana.
Kendi okuluda var,hazırlık sınıfı açarlar muhtemelen ama montessoriyi eğitim sistemiyle bağdaştıramıyorum. Bocalayacağını düşünüyorum,bizim anaokulunun ilkokuluda var montessori eğitimi veren ama ortaokulda sistemin içine girecek her halükarda. Bu daha zorlayıcı yıpratıcı olur diye düşünüyorum zira montesorri bambaşka birşey.
Ne dersiniz,birde bu özel okulların erken kayıt avantajı var ki ciddi fiyat farki oluyor eylüle doğru.
Şimdiden kara kara düşünüyorum. Siz olsanız ne yaparsınız
Merhaba canım biz iyiyiz şükürler olsun..kızımla vakit geçiriyorum bol bol heyet raporumu da aldım gerçi 9 gün bitti bile ama :) sen nasılsın herşey yolunda mı? bu baya muamma bir konu canım öncelikle haklısın derinleşmekte...ben okul öncesi yani 1.sınıftan önceki yıl alacağı eğitimin ilkokulla paralel olarak aynı sistemde alması gerektiğini savunuyorum...senin de dediğin gibi bocalamaması için...her zaman akademik anlamda hırslı olan okullara karşı durdum..bende kolej mezunuyum..mezun olduğum okulun tek derdi "öğrencilerini hayata hazırlamak ve kimin hangi alanda ne yeteneği ve isteği varsa o alana yönlendirmek" oldu...öğrencinin bilişsel anlamda ki yeterliliği üst düzeydeyse bu hangi okulda olursa olsun ön plana çıkar zaten...eğitimi afedersin "at yarışı" gibi gördüklerini düşünüyorum bu tarz okulların...bir de reklam!..bu sene okulumuzdan 10 kişi tıp fakültesini kazandı örneğin...kızın tanıdığım kadarıyla uzaktan sosyalliği seven, naif, hassas bir çocuk...hangi okul üzerinde baskı kurmayacaksa o okulu tercih etmeni öneririm...bir de haftanın 6-7 günü okulda vakit geçirilen okulları değil..şöyle de bir dezavantajı olabilir örneğin a kolejini seçtin ilkokul için anasınıfına da oraya gidiyor ve anasınıfından hiç memnun değilsin o zaman ilkokulla ilgili kaygılarında olur...benim tavsiyem önce anasınıfını gez öğretmenlerle konuş içine sinerse ilkokul konusunda yoğunlaşırsın...evet @BenIpek bende seni gerçekten merak etmeye başladım..