Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

ah canım çok geçmiş olsun kuzucuğun bu sene tam toparlanıyor yeniden rahatsızlanıyor..benim arkadaşımın kızı da geçen hafta idrar yolu enfeksiyonundan 3 gün hastanede yattı ucuz atlatmışsınız 39.2 derece ateşi gördü şükür ki şu an iyi..bu ara misafir gelen giden yok neyse ki bende gitmiyorum hava güzel olduğunda 10 dk çıkıyoruz hava alıp geliyoruz evimin karşısı park...artık çok hoşuna gidiyor kızımın dışarıda vakit geçirmek ağaçlara dokunmak istiyor :) tek tek onlara dokunuyoruz çimenleri seviyoruz...2.5 saatte 1 süt sağmam gerektiği için bir yere gidemiyorum...olsun kızım sağlıklı olsun gerisi önemli değil...rahatsızlandıktan sonra şükretmeyi öğrenmiştim anne olduktan sonra 2'ye katlandı...bol bol sıvı tüketsin yavrucuk özellikle su..

Canım sağolasın,bu sene maalesef çok hasta oldu. Tam kilo aldı toparladı diyodum ki pat hastalandı yine. Yemin ettim artık demeyeceğim toparlandı diye. Cumartezi su bile içse çıkarıyordu düşün,yemek zaten yemedi dogru düzgün,1.5 kilo vermiş bile.
Neyse bunada şükür,Rabbim dermansòz dert vermesin yeterki,böyle böyle atlatıyoruz.
Oh ne güzel hava almak iyi gelir kuzuya rahat uyur. Bende hep sitenin icinde gezdirirdim kızımı azıcık güneş görsem muhakkak çıkardım ,çocukları izlerdik,bayılırdı benim kızımda. Eve gelince güzel uyurdu. En güzelini yapıyorsun canım zaten minik bebekle tek başına gezilmiyor fazla. Markete parka gidip gelsen yetiyor.

Aynen öyle yapıyorum canım 10 dakika hava alıyoruz uyku düzeni bile değişiyor gerçekten :) sanırım yoruluyor izlemekten...canım benim kıyamam onunla geçmiş olsun...biz ne kadar dikkat edersek edelim okulda da kapıyorlar ne yazık ki..vücut su da kaybetti tabi çıkardığı için sürekli...aslında öyle bunaldım ki havalar düzelse de hafta sonu bir yerlere kaçsak diye düşünüyorum ama sanırım çok erken :) kesinlikle kendimiz nazar değdiriyoruz yavrularımıza bende artık sevmeye korkar oldum...

Oy kuzu ya. Temiz hava almak hem acıktırır hemde yorar. Faydalı ikinizede,her fırsatta çıkın derim. Ben bunu hala deneyimliyorum kızımda. Hava güzelse muhakkak park tercih ediyorum. Hatta okulun kocaman bir bahçesi var,hava güzel olunca okulda çıkarıyorlar,bende okula almaya gidince 1 saat oynamasına izin veriyorum. Eve gelince aç kurt gibi ne yiyeceğini şaşırıyor. Hastayken bir iki karpuz istedi,cilek istedi yedi,kustu şimdi soruyorum yermisin diye"hayır kusarım yersem"diyor. Yani sevdiği iki meyveyide belliki uzun zaman yemeyecek. Ne yapayım şaşırdım. Birde inan hastalanınca huyu değişiyor çocukların,sende anlayacaksın,nazlı oluyorlar iyice,huysuz oluyorlar. İyileşseler bile,aşıdan sonra bile olabiliyor,ben yaşadım kızimda,aklında olsun.
Kaçamak düşünüyorsan git varsa imkanın,hiç düşünme. Seninde ihtiyacın var,eşinle halledersiniz kuzunun bakımını,destek olur eşin,biraz değişiklik olur hepinize.
Nazar ben çok değdiriyorum,halada susmuyor çenem annem kızardı bana,kızım minyon bir bebekti ama yüzü tombikleşmişti bir ara,bana soruyorlardı ,ne ile besliyorsun,güzel yiyor galiba diye,sağda solda,ben mal mal evet yiyor diyodum,annemde yemiyor de nazar değecek derdi,amaaan anne derdim ve inan akşamına sorun yaşardım.
Paten kullanmaya başladı,3-4 kez çıktık öğrendi,hız falan yapmıyor tabi ama düşmeden kayabiliyor,dengede duruyor,fren yapıyor falan. Neyse geçen gün okuldan bir arkadaşı ve annesiyle karşılaştık,kızım icin kadın dediki aa ne güzel kayıyor,bende alsam öğrenirmi acaba,ne kadardır kullanıyor dedi,1 hafta olmadı dedim,şaşırdı kadın,ki cidden öyleydi,bir sonraki gün çıktık kızim pat pat kaç kere düştü sana anlatamam düşmeyen çocuk. Nazar değiyor yani. Bunu defalarca yaşadım.

Kesinlikle inanıyorum canım kızım ilk 2 ay 1100 gram aldı herkes "oooo nasıl bakmışsın sen buna yanaklara bak tombul tombul" diyorlardı bende sadece anne sütü alıyor diyordum saf saf gerçekten öyleymiş bir anda kızım bir bıraktı emmeyi biliyorsun 3.ay 450 gram aldı...o yüzden Allah affetsin bundan sonra pembe yalanlara başvuracağım diyorum tabi ne kadar yapabilirsem...maşallah prensese paten kayıyor demek..benim de kız kardeşim at biniyor...orada Midilli'ler var 3 yaştan itibaren ders veriyorlar bende çok istiyorum kızımın binicilikle ilgilenmesini...bir de Ankarada 2 aydan itibaren yüzme dersleri verilen bir havuz buldum yazın götürürüm kızımı belki hem daha da büyümüş olacak suyla da erken tanışsın istiyorum...kıyamam demek en sevdiği meyveleri de istemedi..bir süre teklif etme canım...hastalıkla onları bağdaştırıyor...unutacaktır kısa zaman sonra..evet özellikle eşimle birbirimizden çok ayrı kaldığımızı hissediyorum...onun bir şikayeti yok ama onu da ihmal ediyorum vicdan azabını yaşıyorum sanıyorum..hava da güzelleşiyor artık..

Valla yalan söyle hiç çekinme. Ne güzel besliyorsun mu diyorlar,ahh ahh bir bilsen yemiyor birşey,aç geziyor de. Boyunu,kilosunu sorarlar klasiktir,az biraz düşük söyle.
Nazar berbat birşey.
En sevdiklerini yemiyor kuzum ki hastanenin önünde gördü doktora giderken,çıkınca alacağim söz dedim,mevsimiymiş değilmiş umurumda olmadı,yeterki yesin dedim,kuzumda onun hayaliyle durdu tahlil bekledi ama çıkınca evde ben ilac alıp gelene kadar uyumuş,icim rahat etmedi uyandırdım karpuz ye diye,dedim su kaybetti yesinde canlansın. Yedi maşallah ama yarım saat sonra çıkardı hepsini. Bende yiyemedim boğazımdan gecmedi o karpuz,eşimde yiyemedi biliyomusun,üzüldük yani baya. Çöp oldu gitti. Almıyorum kendi istesin o zaman alır yeriz artık napayım. Teklifte etmiyorum artık. Yaza unutur yer belki.
Yüzme fikri süper ama temiz olduğundan emin ol canım havuzun. En kola y enfeksiyon suda kapılıyor. Birde bunları gördünmü bilmiyorum ama böyle boyun simitleri var bebekler için .
Tatil imkanı olursa gidin,çekirdek aile keyif yapın,başbaşa. Oldugu kadar dinlenirsiniz.

Evet canım işte bu tarz simitlerle yüzdürüyorlar..havuzlarının hijyeni konusunda çok iddialılar ama gidip bir bakmak gerekiyor...kıyamam kuzum benim demek ki canı istedi ama vücut kabul etmedi ateşten dolayı da çıkardı...kolay mı yavrunun yiyemediğini sen iştahla yiyeceksin...geçen gün kızımı uyuttum babasına bıraktım dedim Yen'i içti sütünü uyanmaz herhalde pastaneye gittim pasta almak için geldim koştum odaya baktım gözleri dolmuş uyanmış sessiz sessiz ağlıyor...oturdum bende bir güzel ağladım ondan sonra da o pastaya elimizi süremedik...evet bundan sonra bende eksik yanlış söyleyeceğim...ama kızım gündüz uyumuyor yarım saat en fazla birileri gelince 1-1.5 saat uyuyacağım tutuyor kimseyi inandıramıyorum..bir de birşey farkettim...misafir geldiğinde yatağına yatmak ve uyumak istiyor sanıyorum yalnızlığı sevecek...kalabalıktan hiç hoşlanmıyor..

Oyy kuzum ya kıyamam ki.
İçlenmişde sessiz mi ağlamış :-( İnsan üzülüyor ya vallahi. Evlat bambaşka.
Şanslısın,benimki ciyak ciyak ortalığı ayağa kaldırırdı misafir sevmezdi hiç. Evde misafir bırakıp doktora gitmek üzere yola çıkmışlığım vardır o derece.Arabaya binince sesi kesiliyordu. Sana yardımcı oluyor annesi,yormuyor kuzu.

Canım geçen hafta 3 gün aynen dediğin gibi bir ağlama krizi pijamalarla arabaya fırladım hastaneye götürmek için yola çıktık 1 km gittik uyudu :) 3 günde de aynı şey oldu...kolik krizimiz başladı yeniden...akşam 7 olacak diye ödüm kopuyor her gün aynı saat de başlıyoruz...bugün gazete de okudum hazır yoğurt kanserojenmiş bilgisine çok güvendiğim ve inandığım doktor Yavuz Dizdar açıklamış bana doktorum hamilelikte ve emzirirken ev yapımı yoğurt yeme demişti kafam çok karıştı...açıkcası kendi yoğurdumu yapmayı da özledim...bu konuda bilgin var mı canım?

Bende az çıkmadım. Akşam tutuyordu bizimde kriz. Saç kurutma makinesi yafa süpürge çalıştırmayı dene,kolik bebeklerde işe yarıyor,sskinleştiriyor canım.
Yoğurt konusu muallak. Bende izledim o konuşmasını Yavuz Dizdar 'ın. Dolapta 2 sene beklettim bozulmadı diyordu hazır yoğurt için. Bir ara bende hastalıktan arı belgeli bir çiftlikten süt alıp yoğurt mayaladım hep,ama evdekilere bir türlü sevdiremedim ne sütü nede yoğurdu,hazır alıyorum artık mecburen. Ama belli markaları tercih ediyorum. Genelde yörsanın tavasını yada yine yuvarlak tepside bir yoğurdu var onu alıyorum,maksimum 5 gün dayanıyor,5 günün sonunda ekşiyip,küfleniyor. Aldığın yoğurdu dene bir dolapta,bakalım bozuluyormu? Ekşiyor mu?
Bilmediģim marka almıyorum ben uzun zamandır yoğurtta.
Süt konusuna da çok güvenemiyorum şahsen,nasıl sağılıyor,nasıl ambalajlanıyor,eve teslim edilene kadar nerelerden geçiyor,hangi şartlarda geliyor muallak. Ben açık süt ararken,çok yere sormuştum,kendi aracıyla,soğutma olmadan getiren bile vardı. Çiğ süt bakteri oluşumuna çok müsait biliyorsun. Temizliğine,taşıma şekline güvendiğin yerden almak lazım. Benim aldığım yer soğutmalı araçla getiriyordu,yinede içim tam anlamıyla rahat değildi.
Bilemiyorum,çok tuhaf ve rahatsız edici bir durum. Hangisine karar vermek lazim tereddütte kalıyorum.

Günaydın canım BenIpek yine ortalarda Yok bende meraktayım...bir haftadır süpürge sesiyle uyuyoruz ailecek :) telefondan açıyorum...yoksa komşular şikayet eder mazallah...Pınar laktozsuz almaya başlamıştım yoğurdumu doğumdan sonra kızıma gaz yapmasın diye...ama bir hafta bozulmadığı oluyor...bu süt meselesi benim de çok aklımı karıştırıyor daha önce aoç tan alıp mayalıyordum sanırım yine ona döneceğim...kardeşim gıda mühendisi abla kesinlikle ayşe teyzenin getirdiği sütleri alma nasıl muhafaza ediliyor hangi koşullarda saklanıp kapına getiriliyor bilmiyorsun diyor...Ankara'da çok yaygınlaştı organik mağazalar ve araçlarında soğutmayla bulunuyor bir çoğunun ama dediğin gibi sağılırken ki hijyen de benim için çok önemli evet kaynıyor ama bazı bakterilerin 100 dereceyle Yok olmadığını söylüyor yine kardeşim...yörsanın tavasını bende deneyeyim..

Oyy sizde alıştınız süpürge sesine desene. Maaile dinliyosunuz Yapacak birşer yok anı kurtarmak lazım bu dönemlerde.
İpeği bende merak ettim,umarım kötü birşey yoktur.
Valla süt konusu beni korkutuyor. Bizim kaynatarak öldüremeyeceğimiz kadar bakteri oluşabiliyor,hayvan hasta olabilir,olabilirde olabilir yani. Birde içine birşeyler katmayan azdır,sulandıran bile vardır,yağını alıpta.
Ig'da tereyağını kendin yap diye bir sayfa var,tereyağı için süt kaymağı satıyorlar,15 dakikada yoğurarak yapılıyor,soğuk zincir teslim ediyorlarmış,bir ara ondan sipariş vereceğim,deneyeceğim. Tereyağı,peynir,herşey muallak zaten,ne yiyeceğiz şaşırdım.
Yörsanın fabrikasını görmüştüm Afyon tarafında,hatta yemek yemiştik orada tesisleri vardı,nedense bana sempatik,temiz geliyor marka olarak. Bir dene derim,ama migroslarda 1.500kg'lık tepside (metal tepside)olanı çok ama çok güzel. Zaten riheme ek gıda zamani günlük sütten yada mamadan mayalarsın. Ben mamayla yapmıştım ilk yoğurdunu,doktorumuz öyle önermişti. 8 aylıkken keçi sütü ile mayaladım,bebek yoğurdunu maya olatak kullanmıştım,sütaş babymixdi sanırım adı. Öyle bir denge tutturmuştum. Peynir yemiyor ama yoğurdu ve ayranı hala sever kızım.

Şimdi baktık canım ig'da harikaaaaa :) Ankara'ya da teslimat yapıyorlarmış en kısa zamanda bende sipariş vereceğim...evet ek gıda konusu beni şimdiden endişelendiriyor her gün ayrı yoğurt mu mayalamam gerekiyor nereden bulacağım günlük süt tamam bugün eşime aldıracağım yörsanı..evet bende tesislerini gördüm Susurluk'ta bu yaz gerçekten temizdi..kızım ek gıdaya geçtiğinde asıl psikopatlık başlayacak bende onu yemesin bunu içmesin herşeyi kendim yapacağım diye didineceğim...evet ailecek süpürge sesiyle uyuyoruz resmen alıştık ninni gibi geliyor

Umarım severiz,bayada fazla,1.5kg geliyormus. Beğenirsek tereyagımızı yaparız.
Yoğurt konusunda marketten günlük sütle yaparsın. 1 çay bardağı kadar mayalıyorsun zaten canım. Akşam mayalayıp atarsın dolaba,öğlen yedirirsin. Yada sabahtan mayalayıp dolapta azıcık dinlendirip,öğleden sonra yedirirsin.Günlük yapmak gerekiyor.
Ciğ süte güvenemedim ben o dönem. 500ml süt alıyordum,kalanını içiyorduk. Her gün migrosa gidiyordum süt almak için o zaman.
Ek gıda keyifli oluyor aslına bakarsan,bir yandan hoşuna gidecek o minik agzıyla şapurdata şapurdata yemesi,beğenince ağzını açıp beklemesi çok sevimli.
Öte yandanda ne yedireceğim sıkıntısı. Mevsimine uygun alıp teker teker deneyeceksin herşeyi ayına göre.

Evet bende cam şişe aoç.lardan alır her gün yaparım kızımın yoğurdunu artık...şimdiden kış sebzelerinden depoluyorum deep freeze bal kabağı koydum geçen gün de...yazın çorba yaparım dedim..kimi kaynaklar 6 ayı bekleme diyor ek gıdada çocuk reddedebiliyormuş geç kalınca doktorumuz ilk 6 ay sadece anne sütü su bile Yok dedi...ama şu an sağarak veriyorum ve bir süre sonra sütüm yetmemeye başlayacak...sanıyorum 6 ayı beklemeyeceğiz...inşallah iştahlı olur da beni üzmez..ben çok iştahsızmışım annem oyunla yedirirmiş son kaşıkta ağlaya ağlaya 3 kere yedirdiğimi bilirim aynı öğünü diyor...bana çekmemiştir umarım gerçi eşim de öyle nane molla "acıktın mı" soruma hiçbir zaman "oooo çok acıktım" diye yanıt almamışımdır...evet sipariş vereceğim en kısa zamanda biraz tereyağım var dolapta azalmasına yakın söylerim..çok teşekkürler canım vesile oldun sende..

Benim kızım çok kilo alamadığı için 4.5 aylıkken gectik ek gıdaya,zaten ilk zamanlar tadımlık yiyor,bir kaşık,iki kaşık,öyle çok yemiyor canım. Doymak olmuyor amaç. Kilo durumuna göre doktorunla karar verirsiniz ilerleyen zamanlarda.
Benimkide iştahsız,halada aynı,acıktım zor duyarım ağzından. Bende zorla yedirmem hiç,azda yese tamam derim genelde. Zorlayınca hayra gecmiyor zaten biliyorum. Sağlıkli olsunda varsın az yesin.
Karakter meselesi bu bence.
Balkabağı çok faydalı zaten,iyi olur canım at buzluğa,çıkarır pişirirsin. İlikli kemik suyu yapıp atarsın buzluğa,çorbalarına eklersin,besleyici olur.
Rica ederim ne demek canım,mutlu haftasonları.

Mutlu pazarlar canım şimdiden kendime bi kasap bulmam gerekiyor sanırım kemik verecek eşimin eski görev yerinden gönderecekler köy tavuğu falan...suyunu kullanırım çorbalarına...mevsimine göre sebze meyve atayım diyorum..o gün çay kaşığının ucuyla yoğurt çorbası tattırdım merak ettim tepkisini önce yüzünü ekşitti çok güldüm :) sonra yaladı..evet bende çok iştahsızmışım bebekken muhtemelen bize çekti..şu an bende ısrar etmiyorum diliyle iterse biberonu zorlamıyorum...doktorumuz kesinlikle zorlama ileride iştahsızlığa sebep olursun dedi ödüm kopuyor...kızımı hala anneannem yıkıyor geçen gün bizdeydi baktım ağzına zorla biberonu vermeye çalışıyor "ay anneanne napıyorsun aç olsa içer.."dedim ellerini kemiriyor diyor :) hayır o vücudunu tanıyor şu an oral dönem de diye açıklama yapamadım tabi...

Günaydın canım.
Kemik bulamazsan kemikli et alırsın ki ilk zamanlar doktorumuz 8aylıkken kızım dana incikle başlatmıştı bize ,kuzu ağır olur demişti,güzelce düdüklüde pişirmiştim,kemikten ayrılana kadar. Kemiğin iliğide kolay çıkıyor zaten kalın olduğu için. Suyunu etiyle çorba yapıp vermiştim.
Yaşlılar,büyükler konusunda maalesef pek sabit fikirli oluyorlar,ne söylersen söyle arkanı dönünce devam ederler yaptığına
Benim anneme mesela kızım hastalandı ya,serum aldık geçen hafta söylemedim,çünkü hem üzülüp kafaya takıyor,hemde beni yiyip bitiriyor,ince giydiriyorsun,şöyle yapıyorsun,dikkat etmiyorsun diye. Haftasonu gittik anneme kızım gösterdi serum izini,nazlandı anneme,annemde niye söylemiyorsun diyor bana birde kendini bilmiyormuş gibi. Anlatamıyorsun ki.
He deyip geçmek gerek valla ötesi yok.

Günaydın kızlar.
mrveee28 , BenIpek nerelerdesiniz nasılsınız? İpek hele sen,cidden merak ettirdin kendini ne zamandır yoksun canım,umarım iyisinizdir.
Kızlar birşey soracağım size ben. Merve sen okul öncesi öğretmenisin,İpek seninde annelik tecrüben var başak okullu sonuçta benimle aynı süreçten gectin eminim.
Şimdi naz 4.5 yaşında. Eylülde tam 5 yaşında olacak. Dolayısıyla bir sonraki eylülde 72 ay ve ilkokul.
Benim şöyle tereddüt ve kaygılarım var. Önümüzdeki sene aynı okul,aynı öğretmenle montessori anaokuluna mı yoksa gideceği ilk okulun hazırlık sınıfına mı göndermeliyim.
Buradaki bir kaç kolejle görüştüm.
Iki okul arasında kaldım ama şöyle anlatayım. Biri akademik başarıyı fazlaca hedefleyen bir okul. Kocaman bir okul,ortaokul,ilkokulda var ama anaokunun girişj çıkışı ayrı.
Çift dilde eğitim veriyor,iki dilde ders anlatıyorlar yani ayni anda. Okul öncesi,okuma yazma vs öğretiyorlar zaten. Ama faaliyet kısmi az gibi geldi bana. Tam anlamıyla hazırlık.
Diğeri yine akademik açıdan etkin ama spor,sosyal aktiviteleri daha fazla. Buda çocuğumun hareketli aktif bir çocuk olması anlamında cazip geliyor bana.
Kendi okuluda var,hazırlık sınıfı açarlar muhtemelen ama montessoriyi eğitim sistemiyle bağdaştıramıyorum. Bocalayacağını düşünüyorum,bizim anaokulunun ilkokuluda var montessori eğitimi veren ama ortaokulda sistemin içine girecek her halükarda. Bu daha zorlayıcı yıpratıcı olur diye düşünüyorum zira montesorri bambaşka birşey.
Ne dersiniz,birde bu özel okulların erken kayıt avantajı var ki ciddi fiyat farki oluyor eylüle doğru.
Şimdiden kara kara düşünüyorum. Siz olsanız ne yaparsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…