Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Canım merhaba nasılsın çok uzun zaman oldu haberleşemedik..zor günler geçirdik biz kızım önce enfeksiyona yakalandı "öpücük hastalığı" sonra 2 tane dişimiz çıktı ardından nezle oldu dün 6.ay aşıları derken harap olduk..b 12 kullanmıyorum canım en yakın zamanda gidip kan tahlilleri yaptırmam gerek...ek gıdaya geçtik kızım çok iştahsızdı çok üzülüyordum meğer diş sıkıntısıymış...@BenIpek neredesin Doğuma az kalmıştır gerçekten meraktayım...

Canım merhaba,
Tatildeydik yeni döndük giremedim pek.
Çok geçmiş olsun,hepsi üstüste gelmiş,körü olmuş. Rabbim yinede beterinden saklasın,dermansız dert vermesin.
Şimdi nasıl oldu toparlandı mı biraz?
İştahsızlık zamanla geçer inşallah çünkü yemeyen çocuk çok zor. Bak 5 yaşına girecek Eylülde yeni yeni herşeyden azda olsa yiyor naz. Eskiden bilmediği şeyin tadına dahi bakmazdı düşün. Okul sayesinde alıstı biraz. İlk kez aç kaldı stresi yaşamadan bir tatil geçirdim bu sene. Önceki senelerde koskoca açık büfeden bir lokma birşey beğenipte yemezdi. Bu sene huzurluydum biraz az ondan az bundan yedide rahat ettim. Yemeyen çocuk zor. Sana tavsiyem bir kez sevmezse pes etme benim gibi,1 ay yada 2 hafta zaman tanı sonra yeniden dene,asla vazgeçme. Ben geriye dönüp bakınca kendime kızıyorum kolay pes ettim diye. Artık nede olsa yemiyor psikolojisine girmiştim. Aslında ara ara denemek lazımmış,şimdi kendimi hatali buluyorum. Hoş benim kızım inattı biraz,bilemiyorum işe yararmıydı.
@BenIpek cidden uzun zamandır yoksun. Bir ses versen keşke. Çok merak ettik seni.

Toparlandık iki tane dişimiz var önde çok komik :) gittikçe büyüyor ve bilinçleniyor şükürler olsun..bende çok korkuyorum iştahsızlığından genelde bazı sebzeleri reddediyor bende üstelemiyorum 4-5 gün sonra tekrar deniyorum...yoğurdu asla sade yemiyor içerisine buharda haşladığım sebze ya da rendelediğim meyvelerden katıyorum..biz bu yıl tatile gidemeyeceğiz çünkü kızımla zor olacağını düşünüyorum..havuzla yetineceğiz artık...benim kızım da inat şimdiden belli ediyor huylarını..birşeyi eline almak istiyorsa asla pes etmiyor..memnun kaldın mı otelden? Naz rahat etti mi? Seneye için şimdiden bebek dostu otel araştırmaya başladım..bir de kızım sıcağı hiç sevmiyor resmen uyumuyor üzeri kalınsa birkaç gündü cehennem sıcağı yaşıyoruz mahvolduk..İpek haber vermedi gerçekten meraktayım..

Oy kuzu ya. Ne şirindir o şimdi iki minik dişle. Bak sana bir anımızı anlatayım. Kızım 8 yada 9 aylıkken migrosa gittik,sepete oturttum mıkırdandı,eline kutu ayran verdim çalkalasın oyalansın diye,birde seviyordu ayranı,ısınsın içiririm demiştim,neyse sesi kesildi derken bir baktım cok cok ses geliyor kızımdan,bir baktım o iki dişle ayranın kapağını bir güzel delmiş cok cok içiyor. Amma gülmüştüm sana anlatamam. Hemde şaşırmıştım. Asla vazgeçmezdi benim kızda,aklına koyduğunu yapardı. Şimdi iki diş deyince aklıma o geldi.
Otelden çok memnun kaldım. Bebekler içinde süperdi. Şöyle söyleyeyim,bir tarafta bebekler için hazırlanmış,çorbalar,püreler ,blender herşey vardı. Ve çeşitte fazlaydı. Ayrıca istediğin birşey olursa hazırlıyorlardı. Bir diğer güzel tarafıda otelin ormanın içinde diyebileceğim kadar ağaçlık olmasıydı. İnan Antalya olmasına rağmen nemden hiç etkilenmedik. Odalar çok temizdi ve hergün temizlendi. Yemekler çeşitliydi benim yemek seçen Naz hanım bile her daim yiyecek birşeyler bulabildi.
Gayet memnundum. Hoş geçen seneki oteldende memnun ayrıldım. Iki senedir memnunum gittiğimiz otellerden.
Bu seneki Paloma Renaissance idi,Geçen sene gittiğimiz Rubi Platinum'du. Seneye Voyage düşünüyoruz kısmet olursa. Bir bak istersen bunlara canım.

Bende çok güldüm canım kuzuna :) bakalım biz nasıl anılar biriktireceğiz :) hayatta hep çok azimli olurlar inşallah ve azmettiklerine ulaşırlar...ola ki çok bunaldık gidelim diye düşündük Antalya asla listemde olmazdı evet baktım canım otele gerçekten çok beğendim...bizde seneye için voyage türkbükünü düşünüyoruz...çocuklu aileler hep çok memnun ayrılmışlar...balayında voyage ile gittiğimiz otel arasında kalmıştık neyse voyage a da çocuğumuz olduğunda gideriz demiştik....

Amin canım inşallah.
Neler neler görüp yaşayacaksınız sen bile inanamayacaksın. Aklına geldikce sırıtacaksın. Bak ben şu an anlatıyorum kızıma şöyle yapmiştın böyle yapmıştın diye gülmekten yerlere yatıyor.
Antalya benimde tercihim olmazdı Nazdan önce ,Bodrum,Fethiye tarafları daha güzrl gelirdi ama çocuk için en eğlenceli oteller Antalyada. Bizde mutlu huzurlu çocuk=mutlu anne baba prensibi ile rotayı Antalyaya çevirdik 3 senedir Tatilde çocuk oyalamak zor iş zira.

Evet canım kesinlikle haklısın tatilde çocuk oyalamak zor..bizde genelde tatillerimizi hep Bodrum, Cunda,kalkan da geçirdik..bu yıl Fethiye düşünüyordum aslında bir tane otel de bulmuştum hoşuma giden ama kızıma güvenemiyorum hem çok uzak hem uçakla gitsek orada araba lazım olabilir..bir sürü +/- düşündüm...yakın yerlere kaçacağız olması hafta sonu...bende aslında bu anıları yazmak istiyorum çünkü unutabilirim diye korkuyorum...ek gıda işi de zorluyor beni..onda hormon var mıdır bunda katkı maddesi var mıdır diye yiyip bitiriyorum kendimi tüm gün...

Biz daha hiç uçağa binmedik kızimla beraber.11.5 aylikken Ayvalığa gittik arabayla,son 3 senedirde arabayla Antalyaya gidiyoruz benim avantajım arabada uyumayı çok seven bir bebekti ki hala öyledir. Zorlanmadık bu sebeple çok. Bu senede cizgi film izledi uyudu,bol bol mola verdik zaten parki olan yerlerde eğlenceli geçti diyebilirim. Tek sorun geldik mi geldik mi diye sorup durmasıydı.
Dün kaza atlattım bende. Neredeyse soldan komple çarpıyordu adamın biri son anda hamle yaptım sağa doğru yinede çarptı aynaya,ki bugün farkettim tamponuda çizmiş. Adamın önüne otoparktan biri çıktı aniden,önce bir üzerime doğru geldi,teğet geçti,hırsını alamamış olacakki az ilerledi hızla geri vitese takıp geldi,farketmesem solu komple göçertecekti,aynası kırıldı zaten aptalın. Atlattın işte bas git dimi,geldi çarptı. O an baktım aynanın plastiğinde ufak tefek çizikler var bastım gittim boyada birşey yok diye,şimdi bir baktım tampondada var çizik,sinir oldum. Daha beteri olacaktı şükrediyorum ama birinin aptallığı yüzünden bunun olmasına içten içe üzülüyorum.
Bu arada kızıma bale okulu bakmaya başladım,bugün akşamüzeri gidip derse katılacak,çok istiyor ama bakalım hevesmi yoksa gerçekmi anlayamadım. Haliyle karar veremedim henüz. Çok enerjik bir çocuk,o enerjiyi doğru kullansın istiyorum. Sen eğitimci olarak ne dersin. 5 yaşına girmesine iki ayı var.

Çok çok geçmiş olsun canım...eşim yanımdayken araba kullandığımda insanların tepkileriyle yalnız araba kullandığım zaman ki tepkileri karşılaştırıyorum o kadar farklı ki..resmen magandalık yapılıyor...bende ters çıkışıyorum cevap veriyorum..sonra da korkuyorum diyorum manyağın psikopatın biri belki...onunla geçmiş olsun canım...keşke dikkatlice baksaydın tutanak tutsaydın da ödemek zorunda kalsaydı haydut...bir erkeğe o davranışı yapamazdı işte..kızım da arabayı seviyor şükürler olsun..belki arabada sorun yaşamayız ama emmemesi sıkıntı..süt sağmaya devam ediyorum yolda durup süt sağamam...sağsam nerede muhafaza edeceğim..tatili seneye kadar erteleyeceğiz sanırım göllerle idare edeceğiz artık enerjisini doğru yönde kullanması açısından yüzme olabilir..hem psikolojik hem fizyolojik rahatlatan bir spor çünkü çocukları..ama kendi hevesliyse hevesini de kırmamak lazım..bir denesin belki de hoşlanmayacak...bale de fazlasıyla 'kural' var çünkü..müziğe göre hareket etme, duruş, partner varsa onunla eşgüdüm içerisinde dans etme gibi...az çok ilk dersteki tepkisinden anlarsın zaten..aslında keşke mümkün olsa da her gün toprakla uğraşsalar ekip biçseler dikseler sulasalar..ben kızım biraz büyüdüğünde hobi bahçesi kiralamayı düşünüyorum..hafta sonları birlikte gideriz ona da aktivite olur diye..çünkü Büyükşehir ne yazık ki beton yığını her gün şikayet ediyorum küçük şehir de yaşamak istiyorum ben diye..

Sağolasın canım. Napayım bununla atlatmış olalım diyorum ne diyim,daha beteride olabilirdi.
Bale okuluna gittik bugün,şu an cimnastik/stretching dersi var eylulde bale başlayacakmis. 1 saat ders aldı ama yoruldu baya hemde acıktı,sonunda mızıldanmaya başladı,eve geldik bir baktım ben telefonla konusurken 1 dilim ekmek istemisti sütle kestiğim 1 dilimi bırakıp geriye kalan büyük parçayı alıp onu bölmüş almış iki eline birer parça yiyordu,yerlere yattım gülmekten. O kadar acıkmış sen düşün.
Hala gideceğim diyor. Yarın Tan Sağtürk'e bakacağım birde,ona göre karar vereceğim bakalım. Birde haftada 1 gün dediler bale için,çok az geldi bana ,haftada 1 saatle ne öğrenebilir ki? Her günde olmaz tabi ama 2 saat olsa daha makul olmazmı diye düşünmeden edemiyorum,bu sebeple tereddütlüyüm biraz canım.
Bakalım ya gezeyim bir kaç yer ona göre karar vereyim diyorum. Baya zorlandı,yoruldu ona rağmen gideceğim demesi şaşırttı beni açıkçası.

Yazdıklarını okuyunca bende güldüm canım afiyet bal olsun prensesine...acaba Rihem'i de mi baleye götürsem dedim hatta :) bizde oyun grubuna gittik birkaç hafta önce döndüğümüzde deliksiz uyudu tüm gece...ama içime sinmedi nedense...eleştirel gözle baktığımda bir sürü eksik gördüm eğitim anlamında..müzik ya da sanat okulları haftada 1 saat oluyor canım genelde yaş grubuna bakılmaksızın...bende bi müzik okulu buldum baya profesyoneller...orayı araştıracağım hatta deneme dersleri varsa götürmeyi düşünüyorum kuzumu...Tan Sağtürk akademiye de eğer yakınsan büyük şans...

Komikti baya ya. Acıkmayan kolay kolay yoruldum demeyen çocuk ikisinide dedi :)
Eşime anlattım bulduk diyor sporunu.
Tan Sağtürk yakın bugün vakit bulursam uğramak istiyorum aslında. Gittiğim yerde 400du aylık,birde oradan fiyat öğreneyim hemde haftada kaç saat vs öğrenip yeri göreyim ona göre karar veririm diye düşündüm,orayi görmeden karar vermek istemedim.
Sende düsünürsün bence rihem biraz büyüyünce enerjik bu nesil,enerjiyi dogru kanalize etmek gerek.

400 çok değil gayet uygun aslında...bence de bir de orayla konuş belki deneme dersler vardır oraya da gitsin hatta kızın kendisi karar versin...folik asit çocukları bizimkiler dur durak bilmiyorlar...eşim de bende profesyonel spor yaptık zamanında :) ne yazık ki devam ettiremedik...kızımız da sporla ilgili olsun istiyoruz..

Ben daha fazla bekliyordum aslında ama derslerin saatleride fazla olur sanıyordum. Saati 100 lira oluyor bu durumda.
Haftada 1 günle ne kadar öğrenebilir bilemedim. Eğitmenlerimiz başarılı bulursa ders saatlerini uzatiyor dediler.
Tan Sağtürkte belki haftada 2 derler diye umut ediyorum aslına bakarsan birde hemen başlayabilir diye umuyorum. Zira gittiğim okulda şu an bale yok jimnastiğe gidecek Eylülde baleye başlayacak,ve jimnastik haftada 2 gün. Anlamadım ben bu işi. Hatta ikisini birlikte alın gibilerinden konuştular ama ne bileyim okul parası öder gibi olacak öylede ki zaten okulunun taksitleri başladı şimdiden. Bilemedim.
Bugün gidemedim yetiştiremedim işlerimi yarın bir aksilik olmazsa uğrayıp bilgi alacağım.
Spor önemli,hem disiplin,hem fiziksel gelişim acısından haklısın. Hevesi varken başlatmam lazım. Bakalım ne yapacağım.

İyi akşamlar kızlar,
mrveee28 , @BenIpek nerelerdesiniz?
Okullar tatil oldu ya benim mesai 7/24 oldu adeta. Sabahin nurunda kalkıyoruz havuz duş,sonra park avm,bir yandan ev işleri bir yandan yemek derken pilim bitiyor bu saatlerde. Şimdi kızımdan gelen yoğun istek üzerine bu saatte kek yaptık. Yiyecek mi muhtemelen hayır ama yaptık işte. Elma suyu kontanstesi aldım,şeker yerine onu kullandım,fırında şimdi bakalım nasıl olacak.
Sizler nasılsınız? Herşey yolundadır umarım. Merve ile arada yazışıyoruz ama ıpek seni cidden merak ediyorum. Uzun zamandır haber alamıyoruz senden,artık kötü kötü şeyler geliyor aklıma. Lütfen okuyorsan dön. İstersen ne oldu anlatma bizde sormayalım birşey,iyi olduğunu bilelim sadece.

Merhaba canım bende öyleyim inan kızım büyüdükçe hareketleniyor ve kesinlikle evde durmak istemiyor evimin karşısı park orayı görüp çırpınıyor resmen parkta yaşıyoruz..yarın da 1 günlüğüne akçakoca'ya gideceğiz..minik bir kaçamak...bende evde kızıma bisküvi yaptık canım makarnalütfen den unlarını getirttim..severek yedi yoğurduna karıştırdım..geçen gün kuzenim geldi puding yapmıştım onu ikram ettim kucağında tutuyordu bende mutfağa geçtim bir geldim ki kızımın dudakları yanakları kakao nasıl bir çığlık attım "neeee yaptın seeeeeennn?" Diye :) e istedi verdim diyor çok doğal o herşeyi ağzına almak istiyor çevresini ağzıyla tanıyor dedim...istediğin kadar karşı çık işte yedirmeyeceğim tanıştırmayacağım de kaşla göz arasında birileri yediriyor...2 gündür şeker diyetine girdim bende...süt vermeyi bıraktığım anda da yeniden Karatay düzenine geçeceğim...ne yazık ki sadece su süt yapmıyor...mama vermemek için de yiyip şişip anne sütü vermeyi tercih ediyorum...

Ay kuzucuk ya. Oda istiyor desene sosyalleşmek. Ne yapsın hakli,evde sıkılıyordur.
Pudingi götürmüş maşallah kuzum ya. Cok stres yapma,ben vermedim onun acısını çektim,tatsın herşeyi boşver,abartmadıgın sürece yesin minnoş.
Su bendede yapmadı süt,bende yedim yalan yok. Bence çok çok aşırı sütü olan kadınlarda yeme içme etkilemez ama normal çoklukta sütü etkiliyor demekki.
Dengeli ve güzel beslen aç kalma,emsin emeceği kadat,sonrasında verirsin kilo alsanda.
İyi tatiller,iyi eğlenceler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…