Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

canım hastanede ten tene temas yaptırıyorlar anneyle ve babayla...biz giydirdik tulumlarını eldivenlerini şapkasını pediatrist geldi kızdı baya soydu kızımı verdi kucağıma...27 dereceydi oda...ben bir sürü senaryo yazdım kafada amniyon sıvısı 37-38 derece..bu çocuk üşüdü dedim o gittikten sonra giydirdim tekrar :) bence uzun kollu ipincecik birşey alabilirsin...bende devlet okulunda çalışan bir öğretmen olarak devlet okulundaki öğretmenleri asla küçümseyemem...her sektörde olduğu gibi bizde de var ayıklanması gereken kesim...odasının duvar kağıdını yaptırırken katalog da boyama kitabı gibi kağıtlar vardı çocuklar kendi duvarının kağıdını kendileri boyuyorlar çok hoşuma gitti 3-4 sene sonra onu yaptırırım istediği gibi odasını boyar diye düşündüm...evet koltuklarda kuzunun eşyalarından oturacak yer Yok bize :) evet ben çalışacağım ne yazık ki kurallar anneanne de olacak ama avantajım yarım gün çalışmak olacak...kalan yarım günde de ona ayıracağım tüm vaktimi...aslında kemerleri sıkıp ücretsiz izne ayrılma konusunu düşünüyorum ama bu sefer de kızımın ihtiyacı olan maddi şeyleri yeterince karşılayabilir miyiz diye düşünüyorum kafam çok karışık...iznim bitiyor 2 haftam kaldı eğer Fırat hoca rapor vermezse zor durumda kalacağım

Çok haklısın. Tabiki sevdiği işi yapmalı. Sonuçta bir ömür sürdürecek. Okul konusunda sen benden daha bilgilisin,bir cümle yada gezerken gördüğün bir aksaklık fikir sahibi olmana yetecektir. Bak benim yaşadığım semtte 300den fazla okul var,araştırırken çok övülen bir okula gittim,nette yorumlar yıkılıyor (2 sene evvel) kapının girişinde oturdum,veli kapıdan giremez dedi kadin bana,sizin çocuğunuz varmı dedim,yoo ama hrpsi benim çocuğum dedi kadın,düşün anne bile olmamış ama diyorki çocuğu kapıdan verir kapıdan alırsın. Tabiki veliler dan dun girmemeli bit düzen olmalı fakat,ben o okulu gezmeden karar veremem,fikir sahibi olamam ki. Neyse duvarda güzelce boyanmış ve düzgünve kesilmiş mum resimleri vatdı,aa ne güzel çocuklarmı yaptı dedim,evet ama onlar a4 boyutunda taşırarak boyadılar tabiki biz kestik dedi,bende film koptu,size iyi günler dedim çıktım. Neler göreceksin neler.
Benim kurtarıcımdı valla mama sandalyesi. Hala duruyor evde. Ama oturmayı sevmeseydi boşa aldığım eşyalar yığınına eklenecektı.
Benim kızımda sessiz vakit geçirince anlardım ki duvar boyuyor,neyseki çıkıyordu silince. Koltukları hiç boyamadı ama beyaz zaten herşey.
Bayıldım aktivitelere. Sorması ayıp ne kadR ödüyorsunuz aylık okula.bir de tam gün muydu?
Canım .1.150 demişlerdi aylık ama biz eski okuldan velilerle toplu gidip görüştük 900e anlaştık,900 kırtasiye ödedik bir kez. Tam gün evet. İnan dolu dolu vakit geciriyorlar. Villa zaten kocaman bahçeso var.
Senin kızının adı ne? Hiç söylemedin mi ben mi rast gelmedim ki?
Söylememiş olabilirim Naz kızımın adı canım,adı gibi Nazlı.
Ince ama uzun kollu al canım. Bende eylülde doğum yaptım ilk haftası vr inan sıcak bir eylüldü 2012 yaz gibi adeta ama hic kısa kollu giydirmedim,ince bir kat ıçine,birde ince tulum üstüne giydirdim,yıkayınca incecik yelek giydiriyordum birde. Terlemiyordu,üsümüyordu da.

Ah canım öyle haklısın ki ben özelde çalışırken müdürümüz endüstri mühendisiydi...herkes kendi işini yapmıyor ne yazık ki ülkemizde ve oradan ayrılmamın tek sebebi o bayanın bilmediği işi çok biliyormuşcasına davranıp bilenlere saygı duymadığı içindi...aileler yığınla ücret ödeyip her ikindi kahvaltısında çocukları ya kek ya da poğaça yiyordu...2 yaş grubuna en son ton balığı vermeye kalktığında bende ipler koptu...kesin kreş seçerken de kurdeşen dökerim ben...Ankara'ya göre gayet makul seçenek çok olduğu için sanıyorum...sunulan hizmet kalitesi çok iyi...inşallah bende zamanı geldiğinde kızımın mutlu huzurlu olacağı bir yer bulabilirim...

İnşallah canım.
Cidden problem bu konu. Birde nette övgüler düzülen okullar bunlar. Kızım 29 aylıktı,abi ve ablalarıyla oynayacak diyen okul oldu bana düşün,karma yani.
Para gelsinde nasıl olursa olsun kafası anlayacağın.

Selam ,hepinize mutlu sabahlar,
Nasılsınız,keyifler nasıl?

Günaydın canım ben çok iyi değilim ne yazık ki kızım ne meme aldı ne biberon ne de mama tam doktora gitmeye hazırlanırken dolaptaki sütlerin bir tadına bakayım dedim hepsi bozulmuş tam 1000 cc sütü ağlaya ağlaya lavaboya döktüm bu yaşadığım stresten dolayı da şu an sütüm azaldı...ola ki kaza olsa elimden dökülse süt kızım aç kalacak 10 cc bile yedekte sütümüz Yok...bu annelik beni psikolojik olarak çok etkiliyor şöyle ki evimde de huzurumu bozuyor...saplantılı olduğumu düşünüyor artık eşim...vazgeçemiyorum evladımın kılına zarar gelir diye kendi kendimi yiyip bitiriyorum...meme reddini hala kabullenememişken ne yazık ki destek olanım Yok yanımda...sabah sabah can sıktım...lohusalığı zor atlatacağım sanıyorum herşeyden herkesten uzak kalmak istiyorum bir süre kızımla başbaşa olmak istiyorum ama mümkün olmuyor işte...benim için dua edin bir an önce toparlayalım nasıl olur bilmiyorum ama çok yorgunum...

Hay Allah ya. Nasıl bozulmuş ki? 6 ay dayanıyor diye biliyorum derin dondurucuda. Neyse canım ya,canınız sağolsun. Kendini strese sokma sen sadece süt kesilmesi değil ki mevzu,senin huzursuzluğunda geçiyor Rihem'e. Sabret inanki geçecek. Sakin ol. Mama vermekte dünyanın sonu değil inanki,Rabbim dermansız dert vermesin yeterki. Lütfen sakin ol canım.

Ne yazık ki dayanmamış canım anlamadım ben mi muhafaza edemedim...kendimi suçlayıp duruyorum 4 gündür...evet benim huzursuzluğum direk yansıyor yavruma...zor bir dönemden geçiyorum Rabb'im yardımcım olsun...evet mama dünyanın sonu kesinlikle değil o sağlıklı sıhhatli olsun da...

Canım seninle ne ilgisi var Allah aşkına yapma. Lütfen suçlama kendini. Sütün geliyor hala,yetmediği yerde takviye yaparsın,üzülme lütfen. Biraz rahatla.
Bak ablamın kızı gram anne sütü almadı,mama ile geldi 4 yaşına gayet sağlıklı,hatta benim kızımdan bile uzun,boyu posu gelişimi süper. İnan dünyanın sonu değil. Olduğu kadar artık. Sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun. Biraz sakinleş. Kendini bu kadar yıpratma,yazık sanada kuzunada.
Sağlıklı olun yeter,gerisi halloluyor inan.

Elimden gelenin gerçekten en iyisini yapmaya çalışıyorum vicdanım çok rahat ama ben takıntı haline getirdim bu süt işini ileride de beslenme konusunda kızıma sıkıntı çıkarabilirim diye ödüm patlıyor...amin amin sağlık olsun da rahatlamayı öğreneceğim biraz meşakkatli olacak sadece...kendimi yıprattığım yanıma kar kalacak biliyorum...yarın kızımın kontrolü var biraz ona geriliyorum haftaya benim tiroid kontrolüm var 10 gün sonra iznim bitiyor falan derken hepsini dert edindim birikti...

Gerilecek ne var canım rutin kontrol her ay kafaya takarsan yandın. Kilosuna boyuna baş çevresine bakılır,sormak istediklerini sorarsın doktora,için rahatlar biraz. Seninde iyi gececek kontrolün rahat ol canım inşallah.
İzin konusunda ne yapacaksın? Ücretsiz izin mi yoksa devam mı karar verdinmi

Canım geldik doktordan bu ay sadece 450 gram almış kızım ve boyu 1 cm uzamış tabii önce bi ağlama seansı ardından doktorun bana kısa süreli terapisi sonrası...gittiği yere kadar sağarak vermeye devam edeceğim dolaptaki sütün bittiği yerde mama vereceğim...izin konusunda kafam çok karışık aslında bir an hırslanıp arabamı satayım 1 yıl ücretsiz izin alayım diye bile düşünüyorum..ama sanıyorum gideceğim çünkü ev kredimiz var o olmasa 1 an düşünmem...ne yazık ki okul öncesi olduğu için branşım süt iznim de Yok...

Kuzum ya kıyamam üzme kendini,bak boyu bile uzamış maşallah Rihem'in.
İş konusunda doğrusu neyse onu yapmalısın. Süt izni konusu problem ama,haftada 1 gün izin olarak verseler toplu kullansan olmaz mı ki? Sonuçta yasal hak bu,yada yoğun olmayan günlerde 2 yarım gün verseler senin açından süper olur. Günde 2 saat hakkın var yanılmıyorsam. Bir konuş her gün izin vermek zorlayabilir kurumu ama bir tam gün yada iki yarım gün idare edebilirler belki. Tek değilsen ,yardımcı öğretmen varsa halledilebilir canım bence. Annen bakacak sanırım Rihem'e bu arada.

Doğrusunun benim izin alıp bakmak olacağını düşünüyorum yardımcı öğretmen ne yazık ki Yok bu yıl 3 gün stajyerler vardı ben güvenip bırakabilir miyim stajyere çocukları açıkcası hayır...bu yıl sınıf almadığım için belki idare ederler...seneye büyük muamma kafamızda...annem bakacak gibi duruyor eğer izin alamazsam...bakıcı konusu çok zor çünkü...ayrıca annem varken bakıcıya güvenemem...

Anladım canım. Hakkınizda hayırlısı olur inşallah

Merhaba arkadaşlar bende bişey sormak istiyorum ekim ayında 35 haftalık gebelik kaybım oldu tüm genetik testlerimi yaptırdım tiroidime baktırmamı istedi genetik dr ve 8 mm nodül olduğunu öğrendim ve şuan ilaç kullanıyorum bitince tekrar kontrol olucam ve gebelik istiyorum kaybettiğim yavrumu geri gelicek gb hissediyorum oluduğum kadarıyla gebe olan arkadaşlarımızda rabbim sağ salim kucaklarına almayı nasip etsin nasıl bi yol izlemem gerekiyor gebe kalmam sakıncalı olurmu bide sezaryen oldum yardımınıza ihtiyacım kafam çok dolu

Merhaba, bana da bir buçuk ay önce haşimoto teşhisi kondu. Türkiye'de maalesef doktoruların birçoğu yalnızca hormon sıkıntısı başlayınca hastaya takviye yazıp gönderiyorlar ama böyle olmamalı gibi hissediyorum. Hastalıkla ilgili deneyimlerimi ve İngilizce kaynaklardan yapmış olduğum araştırmaları açtığım blogta paylaşmaya başladım . Belki bir şekilde farkındalık kazanır ve hastalığı durdurabiliriz.
.com dan takip edebilirsiniz, yaşam ve beslenme tarzımı nasıl değiştirdiğimi, kontrol sonrası değerlerimin değişip değişmediğini burda paylaşıyor olacağım.

Herkese sevgiler:)

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba canım keyifler şükürler olsun iyi...Pazartesi tiroid kontrolüm vardı sonuçlar güzel...bir de iznim bitti raporla uzatmaya çalışıyorum birkaç hafta daha...kızım her geçen gün bilinçleniyor ve bana bağlanıyo hala emmiyoruz pompayla sağmaya devam...sen nasılsın kızın nasıl?
Selam kızlar,
Nasılsınız?Nerelerdesiniz?
Keyifler nasıl?

Selam canım,çok sevindim tahlilinin iyo çıkmasına. Kıyamam minnoş artık tanır annesini. Rapor konusuda hallolur inşallah canım.
Biz napalım,yine hastalandı benim minnoş. İdrar yolu enfeksiyonu olmuş. Kus kus bir hal oldu yavrum. Serum takıldıda biraz toparlandı bugün,cumartesiden beri düşün,şimdi antibiyotiğe devam,toparlanmasaydı iğne verecekti doktor,valla bitsin artık kış,salgın varmış yine,sende gelene gidene dikkat et canım. Eşimin iş yerinden arkadaşıda kapmış adam 1 haftadır toparlanamadı,tam toparlıyor yine başa dönüyor serum alacak hale geliyor. Aklında olsun canım,dışardan gelen elini yüzünü yıkamadan yaklaşmasın kuzuya.
Böyle işte bende durumlar. Çok yorgunum,uykusuzum. Ama razıyım,yeterki iyi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…