Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Evet o biberonlarla veriyorum kaşıkla denedim yutamıyor ki zavallım geri çıkarıyor ağzında biriktirip...sütüm azalacak diye zaten ödüm patlıyor...çok yıprattım kendimi bu süreçte...inşallah hakkımızda nasıl hayırlıysa öyle olur..biberona zaten 1 ay sonra alışacaktı belki rapor alamazsam eğer...ohal den dolayı doktorlar uzun rapor veremiyorlar...herşey olacağına varıyor biliyorum dua ediyorum başka yapabileceğim hiçbir şey yok..en iyi doktora en iyi emzirme danışmanına götürdüm bu bir süreç dediler...

Aynen öyle inanki bu bir süreç.
Sakin olmaya çalış. Emmeyi reddetme ara ara hortlayan bir durum bebeklerde. Bende yaşadım,o ay çok az kilo almıştı,doktor 15 gün sonra kontrole gel kilo almadıysa mama vericez demişti,hırs yaptım azar azar emzirdim ama sık sık,kilo aldırdim. Tabi sonra memeye yapışık yaşadı uzun zaman. Kilo kaybetmiyorsa korkma hiç. Biberona geçecekmişsin zaten,her fırsatta bebek emdikten sonra sağ üzerine tarih atıp at buzluğa,stoklamış olursun işe döndüğünde kullanılır,hemde sütün azalmaz canım.

Keşke emse emmiyor sadece sağabiliyorum bir de ara sıra göğüs kalkanıyla tutuyor 2-3 çekip ağlayıp bırakıyor...ağzında pamukçuk var acaba o sebep olabilir mi doktora sordum ilgisi Yok dedi ama meme reddinde sebeplerden biri için de pamukçuk yazıyor..bilemiyorum "neden niçin" diye sorgulayıp duruyorum genelde 4.ayda olurmuş bizim 2 ayda oldu...evet fazla sütü stokluyorum dolaba...üzerine tarih yazarak..umarım kolayca ve zararsızca atlatırız...bir dahaki kontrolümüz 24 Mart...eğer böyle devam ederse götürürüm zaten beklemeden bakarız kilo almış mı...günde en az 5 bez dedi doktor dün 3 bugün 4 ıslattı...

Canım pamukcuk için eczaneden karbonat al,1 çay kaşığı koy bir çay bardağına,güzelce karıştırıp temiz ağız silme mendilini ıslatıp o suyla sil ağzının içini,inan çok iyi geliyor. Ben kızıma çok yapardım,gargara yapmak daha iyi ama bebekken mümkün değil gargara yaptırmak. Pamukçuk etkiler diye biliyorum,ondan emmiyor olabilir.
Kilo konusunda da sen Rihemsiz tartıl önce,sonra Rihemi al kucağına birlikte tartılın,ben kızım bebekken öyle yapardım kilosunu merak edince.

Günaydın Dün öyle yaptık İngiliz karbonatıyla biraz sildim canı acısı da devam et bastır dediler ama o kadar yapamadım korktum canı yanar diye bugün akşam tartılacağım banyodan önce bezsiz ve çıplak bir şekilde tartarsam kızımı daha net olur...Ankara çok karanlık ve yağmurlu zaten hep evdeyim Işık'ları açmadan oturmak mümkün değil...bende artık kızımla dışarıda zaman geçirmek istiyorum...şu dönemi bir atlatsaydık...gece biberonla içti sütünü uyku arasında günler sonra ilk kez memeyi aldı...eşimle havalara uçtuk resmen...

Çok şükür gözünaydın canım. Bak karbonat işe yaramaya başlamış bile. Düzelecek inşallah.
Burda geçen hafta muhteşemdi çarşambadan beri kapalı,sisli,puslu bir hava var,haklısın vallahi,insan güneşi görmeyince pozitif olamıyor. Az kaldı,bu ayı atlatırsak gerisi yaz.

Devamı gelecek mi diye bekledim ama maalesef bugün de biberona talim olduk...ne buluyorsam yiyip içiyorum 80 kilo olacağım sanırım yaza kadar...evet yaz gelsin artık diyorum...İpek'i de merak etmeye başladım sonuçlar nasıl acaba...

Ara ara denersin canım,alır umarım tekrar minnoş hanım memeyi.
Kilo alırsanda verirsin,kolay verilmiyor kabul ama azmedince veriliyor.
Bende merak ettim yahu,ön sonuçlar çıkacak demişti. BenIpek nerdesin

İnşallah canım benim..sakinden deniyorum bakalım...azmedince yemiyorum ben tanıyorum kendimi o yüzden dikkat etmiyorum bunara sırf süt olsun diye...evet sonuçları bende merak ettim...inşallah iyidir baya da büyüdü miniği..

Günaydın canım mutlu haftasonları,
Kiloyu falan boşver canım ,faydalılardan ye bol bol. Tabiki verirsin hele işe başlayınca minikler sana baya efor sarfettirir. Dene yılma,muhakkak alacaktır,pamukçuk rahatsız ediyordur minnoşu.
Cidden bende meraj ettim,umarım bir sorun yoktur.

Günaydın canım...misafir ağırlamakla vereceğim bence ben aldığım kiloları yine emmiyoruz sonunda hastane tipi pompa kiraladık bir de bununla deneyelim diye...eşim elimde kocaman alet çantası gibi bi çantayla çıktı geldi :) her yolu deneyeceğim olmazsa da kısmeti bu kadarmış diyeceğim mama araştırdım töpferi çok önerdiler keçi sütlü ondan aldık evde hazır da bulunsun diye ola ki kussa sağdığımı aç kalacak

mrveee28
Geldim kızlar o kadwr yoğun ki başaki parka getirdim havaa serin ama ancak girebiliyorum. Bu esnada dünya kadst gelişme oldu. Önce cvs nin tam sonucu çıktı kesin rapor. 1 ay demişlerdi ama 2 hafta oldu sanırım. Temiz sonuç.kromozom sayısı ve dizilişi normaldir diyor.veeee kızımız olacak netleşti. Eşim biraz bozuldu bu duruma. Fırat hocaya sordu kesib mi kesin dedi o da. Zaten zekai tahir de de kıza benziyor demişlerdi ben hazırlıklikliydim.simdi başaka uygun isim düşünüyorum. Ekin olsa çok mu çiftçi gibi oluruz. Doğa ırmak böyle bir isim arıyorum ama tam gönlüme düşen bir isim bulamadım. Eşim de alışır herhalde.ne yalan söyleyeyim ben de erkek istiyordum farklı yaşamak için ama hayırlı olan bu demek ki. Ben artık kepenk kapattım bundan sonra. Bende gelişmeler böyle kızlar.

Dün 4 lu test yaptırdım. Sonuç hafta içi çıkacak. Bir de 61 kiloyu gösterdi tartı şok oldum. Başakta deli gibi yiyordum önüme ne gelirse fabrikada 15 tane şeker pare yemisligim var. Ama bunda hala iştahım yok hala yiyemiyorum ama Başakta bu haftada olduğum kiloladayim.demej ki yesem de yemesem de bünye meselesi.

Sonuçların iyi çıkmasına çok sevindim İpek...gözünaydın...ayrıca kızın olacağı için de çok mutlu oldum biz 3 kız kardeşiz şimdi diyorum ki 2.çocuk istersem kız istiyorum kızıma kız kardeş...mesela 2 gündür pert durumdaydım dün kızkardeşin çıktı geldi evi mis gibi yaptı kızımla ilgilendi ben duşuma girdim..ekin ismini severim...eğer doğadan isimler arıyorsan nehir de güzel :) inşallah gönlüne göre bulursun yavrunun ismini...artık sağlıklı ya için rahat şimdi bol bol dinlen...

Günaydın canım,
Alabildiği kadar ver,sağıp kenara attığın mamalarda olacak elinin altında,olmadı mama verirsin,inan üzülmene gerek yok,elinden geleni yapıyorsun sen. Hiç anne sütü almayan /alamayan çok bebek var,gerçektende kısmeti bu kadar demek gerekiyor. Sen üzgün,stresli olursan onada yansır,akışına bırak.
Canım günaydın,çok sevindim. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin,rahatladım güzel haber alınca inan,kaç gündür yoktun,cidden merak etmeye başlamıştık seni. Neyseki herşey yolundaymış. İsim konusunda Başakla uyumlu bakıyorsun,Burçak geldi aklıma,çok sevdiğim bir isimdir

Kızlar. Hemen internetten randevu alabilirsiniz isteyen varsa Endokrinoloji ben yıllar sonra buldum. Bir gazla yazıyorum ilgili yerlere :)

Çok mayısik durumdayım.surekli yatmak istiyorum.ben ki çalışırken 6 ya çeyrek kala kalkardim. Şimdi 9 da gözünü zor açıyorum. Eşim de sağolsun sessizce çıkiveriyor. Senin öğrenciler üstündeki gözlemlerini nasıl. Ben isimlerden etkilendiğimizi düşünüyorum. Mesela tanıdığım tüm aslı ismindeki lerin öz güveni çok gelişmiştir. Buna benzer örnekler var mı? Öykü ismi aklımdan geçiyor bir de .

Burçak hiç aklıma gelmemişti cidden. Aslında öğrendiğim bir şeye göre çengelli harf içeren isimler sınırlı oluyormuş. Mesela çağla da düşündüklerim arasında ama içinde olan ç ve g harfinden dolayı kararsızım. Daha baya zaman var nasıl olsa ama burçak adını çok beğendim.

Bir şey sorcam sana. Aradan uzun zaman geçmiş gibi resmen hatırlamıyorum. Zaman buldukça bir şeyler alayım diyorum da.gecen hastaneden çıkma takımları var ya onlardan baktım. 0-1 aylık gözüme çok küçük göründü. Bir d3 bez var yani sığar mı? Sen nasıl yaptın bu kıyafet işini. Neyden ne kadR almam lazım hiç fikrim yok dersem gülmeyin. Ne tip beşik aldın mesela?şu an ona ayrı bir oda yapma durumum yok benim tüm odalar dolu. Ancak oturma odasını kaldıracağım salona geçeceğim ki ona oda yapayım ya da başakla aynı odada olqvak ona da ayrı düzen lazım. Beşik yatak nasıl bir şey aldın? Bebek arabası falan baktım o ne öyle 2 bin lira:) yavaştan almak istiyorum ama ağustosta doğum yapıcam neyden ne kadar almam lazım acaba yada.

Kızlar bir de ben çok hızlı kilo alıyorum. Ödem mi var ki anlamadım. Başakta deli gibi yiyordum. Bu haftada aynı kilodayim bunda hı iştahım yok hala zorla yiyorum ilk hamileliğimde mi kilodayim. Geçen hastanede 61 çıktım şaka sanki. İlk başta 53 u görmüştüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…