Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Selam canım. Mesajını görünce bende kendi değerlerime baktım 3.2 imiş tsh. Bende tekrar ettireceğim bugün,yarın bir ara gidip. Dereotunu ben yiyorum 1 haftadır,sende dene bakalım.
Bugün aile hekimine gidip yazdıracağım tahlilleri bakalım,yarın sabah kan veririm tekrardan.
Canını sıkma,mevsim geçişlerindede olabilir derindenizlerdenin dedigi gibi

Nerdesiniz kızlar yahu. Hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Bende bugün tahlillerimi yazdırdım,yarın sabah gidip kan vereceğimnefret ediyorum kan vermekten. Bakalım neler çıkacak tahlilde,korkuyorum bir yandan.

Ya inanılmaz bir şey. Ben dün dahiliyeye gittim tiroid antikoru mın yüksek olduğunu ve kimyasal gebelik yaşadığımı bebek istediğimi uzun zamandır antikorlarimA baktirmadugimi söyledim ve kadın antikorlarim için istek yapmamış. Ben de saf gibi bugün netten bekliyorum.bu saate kadar çıkmadığına göre böyle bir şey istememiş demek ki.hayret Valla ya ben neden gittim şimdi? İki üç gündür boynumu sol tarafı yani nodulumun olduğu taraf kulağıma kadar acayip ağrıyor. Kesinlikle antikorlarim yükseldi de bir başkaymış keşkeeee.hic tadım yok ya.bogZimin ağrısı bi taraftan,tsh bi taraftan.degisik bi şeyler paylaşın kizlar yok mu değişik bir şey?

Nerdesiniz kızlar yahu. Hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Bende bugün tahlillerimi yazdırdım,yarın sabah gidip kan vereceğimnefret ediyorum kan vermekten. Bakalım neler çıkacak tahlilde,korkuyorum bir yandan.
Neler yazdirdin? Ya ben devlete gittiğim için şunları yazın diyemedim. Önceden elimde koca bir listeyle gidiyordum doktora.kafam epey bi karışık. Bizimle de paylaş olur mu? İnşallah güzel çıkar. Bir de ilginç bir şey var.bugun aile hekimine gideyim dedim. Bundan önce bizi. Fabrika doktoru kalabalık yerlerde çalışanların hepatit b aşısı olması çok önemli demişti. Gerçi şimdiki aklım olsa yaptırmam da orada ilk iki dozu yaptırmıştım. Yanlış hatırlamıyorsam ilk dozla ikincisi arasında üç ay iki üç arasında altı ay olması lazım. Aşı kartında tam tarihler var.buraya gittim şimdi ekimin sonuna doğru asım var nasıl olur diye de Dr nin kapısında yazıyordu kanser taraması için X hemşireye görüşün diye. Aile hekimlerinde bu hizmeti alan var mı aranızda? Artı hepatit b nin son dozunu olmasam diyorum? Siz ne düşünüyorsunuz? Karatay grip aşısına karşı ya.sonucta olasılıkli bir virüs için yapılıyor

Aşıların içerisindeki civada cabası zehirliyormuş.

Son düzenleme:
Bu gerçek bir bilgi mi? Markası önemli olmaksızın lor peryniirnin önemi ki evde en kolay yapılabilen peynir sanırım. Kaynayan suya limon sıkılacak diye tarif okumuştum. Neden o kadar ucuz ki?
Evet Yar. Doç. bir dr un kitabında okudum başka kitaplarda da rastladım. Verdiğim bilgilerin %95 uzman kaynaklıdır. Evet evde de süt kesiği şeklinde yapabilirsin. Altına çıkan suda çok kıymetlidir. Sağlıklı tarifler topiğimde bahsetmiştim. Hatta yabancı bir dr. un kanser protokolünde lor ve kenevir yağı vardı.

Elimdekiler bitince bir bakayım ona da.

İpek sonunda yazdığını anlamadım. Yoğurdun tutmayınca altına bir kap ile 5 cm yüksekliğe kadar kaynamış su koydunuz ve o halde sarıp sarmaladınız. 5 saat sonra açtınız. "ama normalde tamamen soğuması lazımmış" dediğin olay altta ki sıcak su mu? 5saatten fazla beklemek anlamında mı?
Bir de neden 5 kilo, daha az az yapsan daha kolay olmaz mı hem bittikçe taze taze yaparsın?

Denizkizi2425 , Evelynn ve nodülü olan, hipotiroidi olan tüm arkadaşlara...

Dr.Ümit Aktaş' ın

Nodül küçülten, tere tohumu, çörekotu yağı kürü

100ml çörekotu yağının içine
40 gr tere tohumu eklenerek cam bir kavanoza alınır.
14 gün boynunca karanlık ve loş bir köşede ağzı kapalı olarak bekletilir.
Her sabah ve akşam 1 tatlı kaşığı alınır.
3 ay boyunca devam edilmelidir.

Tiroid nodüllerini küçültmekte son derece etkili bir kürdür.

HİPOTİROİDİ İÇİN KÜR

Yumruk büyüklüğünde 1 kereviz rendelenir.
Üzerine 2 limon suyu sıkılır ve güzelce karıştırılır.
Ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.

Ayrı bir yerde yine yumruk büyüklüğünde 1 siyah turp rendelenir, 1 çimdik kaya tuzu eklenerek ağzı kapalı bir kaba konulup buzdolabında 1 saat bekletilir.

Her iki karışımda aynı anda dolaptan çıkartılır ve bir kabın içine güzelce sıkılarak suları süzülür ve karıştırılır.
1 çay kaşığı kimyon eklenir ve içilir.

Özellikle hashimato' ya bağlı hipotiroidi hastalarının her gün hazırlayıp akşam yemeğinden 2 saat sonra içmesi son derece faydalıdır.

Dr. ÜMİT AKTAŞ

"Bitkisel Kürlerle İlaçsız Tedavi" Kitabından sizin için tek tek yazdım arkadaşlar.

Son düzenleme:
Canım benim listem vardı,1 sene önce yaptırdığım tahlillerin listesi yani. Gittim kadına beni tanımadı ben kilo verdim ya baya. Şaşırdi nasıl verdin dedi,Karatay dedim,olumlu olumsuz birşey söylemedi ama değerlerin yerlerdedir iması yaptı kadın bana.Anlattım daha önce yapmıştık tahlilleri diye. Benim saçlarım çok dökülüyor ya,tam kan sayımı,b12,demir,tsh bakılacak. Trigliserid,ferritin,kolesterol,glukoz, serbest t3 ve t4 de eski tahlilimde referans değerlerinin dışında çıkanlar,hepsini istedim bakalım. İnsülin direnci bakılmıyormus onuda özelde baktırırım. Ben çok sık gitmiyorum aile hekimine,en son 1 seneden fazla olmuş tahlil yaptırmışım,ondan sanırım sorun çıkarmadı. Ketumda bir kadın aile hekimi,hangilerini yazdı bilmiyorum,yada hepsini tam yazdı mı. Bugün kan vericem,yarın 2de çıkacak sonuçlar,gösteririm tatmin olmazsam özele giderim diye düşünüyorum. Muhakkak haber veririm sizede. Bakalım bende merak ediyorum ama hep salladım,eşimden sonra bende korku oluştu biraz. Birşey çıkarsa diye korka korka erteliyorum herşeyi aslına bakarsan.
Aşı konusunda benimde tereddütlerim var her daim,kızımın aşılarındada çokça yaşadım ama yaptırdım. Paralı olanlarıda yaptırdım,geçen sene kusma ve ishal şkateyi yaşadığımızda ilk sorulan soru doktorlar tarafından rota virüsünü yaptırdınız mı oldu. Cidden rota virüsünü iyiki yaptırmışım dedim o dönem,salgın vardı,yaptırmayanlar daha ağır atlattılar. 2 hafta önce kedi tırmaladı kızımı sokakta süt verirken,doktora gittim,aşı karnesine baktı aşıları tamsa sorun olmaz dedi. Zaman zaman iyiki yaptırmışım diyorum anlayacağın.
Hepatit b'yi bilmem ama ilk dozu olup ikincisini olmamanın bir zararı olmazmı acaba? Hani ilacı da yarıda kesmek zararlı ya,tedavi süresi boyunca kullanmak gerekli ya,3gün 5 gün her neyse. Bir sor aile hekimine,belki o der ki gerek yok,sorun olmaz.
Senin bir sonucun daha vardı çıkacak,çıktı mı gittinmi doktora. Sende muhakkak bilgi ver canım.

Evet lor konusuna bende çok şaşırmıştım ama doğrudur zira diğer peynirler kadar işlem görmüyor,bekletilmiyor,katkı maddesi istemiyor,evde bile basitçe yapılabiliyor. O peynir altı suyunu bende değerlendiririm,çorba,keklerde kullandım hep (kızıma bir ara lor yapıyordum evde) çok faydalıymış oda yoğurdun yeşil suyu gibi.

Çok teşekkür ederiz,ben bunu ilk fırsatta deneyeceğim,siyah turpla ben öksürük için bir karışım yapıyorum,oda cidden etkili. İçini biraz oyuyorum,alt kısmına minicik bir delik açıyorum kürdanla,oyduğum yere bal ekliyorum biraz,bardağa oturtuyorum onu,sonra 4-5saat yada 1 gece bekletiyorum,turpun suyu çıkıyor bardağa akiyor balla birlikte,onu içiyoruz güzel balgam söktürüyor. Kışın hep alırım ben siyah turp

Kanser taraması konusunu bilmiyorum,hiç dikkatimide cekmedi öyle bir bilgi yazısı. Birşey diyemedim o yüzden.

Nodül için önce saracoğlunun dereotlu kürünü deneyecektim ama bunu da bir düşüneyim. Her gün hazırlamaya usenmezsem o siyah turplu olanı da deneyeceğim. Teşekkürler.

4 gündür karatay beslenmesine geçiş yaptım. Dün biraz bozdum ama bugun kaldıgım yerden devam.
Yumurta yiyemiyorum ya sabahları ekmeksiz. Çoğu zaman yumurtasız peynirle cevizle falan geciştiriyorum kahvaltıyı, cok midem bulanıyor yumurtadan.
Ve 4 gündür glifora da basladım. Pert durumdayım yine. Neyse sabır. Yapacak bir sey yok.

Bende yiyemiyorum yumurta. Yerine et yiyin deniyor ama sabah bende yiyemiyorum ekstra birşey 8 aydırda gayet devam edebiliyorum. Muzda yebilebiliyor sanırım ama kilo vermek isteyenler yemiyor.
O ilacın yan etkileride geçiyor 1 hafta 10 güne,ben en ağır şekilde yaşadım,hala kullanıyorum şu an yan etki yok. Sende sakın bırakma,dayan derim.

Daha öncekinde dayanamadım bıraktım ama bu defa devam. Bir de yan etkileri korkuttu beni. Böbrekler açısından ve laktik asidoz mu ne yapabiliyormuş.

Daha öncekinde dayanamadım bıraktım ama bu defa devam. Bir de yan etkileri korkuttu beni. Böbrekler açısından ve laktik asidoz mu ne yapabiliyormuş.
Bende kullanırken kar zarar hesabı yaptım kullanmaya karar verdim zira insülin direnci şeker hastalığının başlangıcı hatta Canan hoca şeker hastasısınız diyor insülin direnci olana,bu sebeple korktum açıkçası. Birde ben sürekli acıkıyordum,elim ayağım titriyordu,sürekli karbonhidrat,tatlı yemek istiyordum,sebze yemeği yiyemiyordum düşün. İlaç beni dengeledi beslenme anlamında. Sende bırakma derim,dayan.

Ya ilaç ciddi manada işe yarıyor. İlk 2 gün etkileri cok olunca 3.gün almadım biraz kendimi toplayım diye. Ya gözümün önünden nasıl baklavalar bilmem neler geciyor. İnanılmaz bir iştah patlaması yasadım ve dayanamayıp yedim. Durum böyle olunca bugün tekrar aldım hapı ve su saat oldu hala tıka basa tok gibiyim sabah az yediğim halde.
Ya buarada konu tiroiddi neler konusuyoruz dagıttım kusura bakmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…