Doğru söylüyorsun canım oturup araştırmıyorum aslında çünkü çok çabuk etkileniyorum ama insanlar sürekli deneyimlerini paylaşma ihtiyacı hissediyorlar hatta soruyorlar Nasıl doğum yapacaksın diye...doktorumla konuştuğumda da doğum şekline Bebek karar verir diye çok mantıklı bir açıklama yaptı...bende insanlara böyle söylüyor kestirip atıyorum yoksa herkes kendi başından geçeni saatlerce anlatmak istiyor..
Aynen canim inanki herkes bayılıyor şöyle kötüydü böyle fenaydi diye anlatmaya. Bu sebeple dedim boşver doktorunu dinle diye ki çok güzel söylemiş,bencede bebek karar veriyor nasıl doğacağına.
Uzun zamandır ilk kez kendi kendimeyim.esimin uçağı 9:25 te kalkacakken gelecek uçakta sorun olmuş 23:50 ye rötar yapmış. Allahtan uçak ayrıcalığı güya. Ne anladım bu işten resmen sinirlendim ben de uyuyamam kolay kolay yalnızken. Kızım uyudu ben de biraz kk ya takılıp kitap okuyayım bakalım. Mehmet Rauf Eylül uzun zamandır okunacaklar listesindeydi inşallah başlarım bu gece.
Deterjan sektörü bile cıvitti demi.ucuz ürün piyasaya sürmek için kalite yerlerde.eskiden omo ne kadar ayrıcalıklı bir markayken şimdi kampanya üstüne kampanya.artik cılkı omonun.ben de şimdilik Ariel alıyorum ama eşim çok takım giyen biri değil. Zaten fabrika ortamında çalıştığı için rahat olmak zorunda.oradan yırtıyorum ben.pantalonlari falan ütüleme zor ya.iki çizgi oluyor ya.ugras dur.bir arkadaşımın eşi her gün takım giymek zorundaydı. Kuru temizlemenin biriyle uygun fiyata anlaşmışti haftalık takımların ütüleri için. Ben de soda konusuna bakarken ankara soda mantık diye bir şey varmış normal sodalardan az daha pahallı. Özelliği içinde fosfat varmış renklilerde kullanım için kk da konusu vardı. Kafam karıştı.markayi bir yerde gördüm ama arkasını okuyacak vakit bulamadım. Pisi bakcam bakalım.
Ah ne güzel biraz kafanı dinle,tabi uçak rötarı hoş olmamış ama.
Deterjan konusuna katılıyorum. Kalite=kimyasal oldu artık. Kafam karışık çok. Benim eşim takım elbise giyiyor ama inanılmaz pahalı burada kuru temizleme işleri. Bu sebeple kendim hallediyorum. Günde 2 gömlek değişiyor,yedek götürüyor düşün halimi canım. Birde minnoşun giysileri oda sağolsun çok titiz su damlasa değişir üzerini
tipik titiz başak burcu.
Ben önceden haber topiklerinde karatayla ilgili haberlere gülerdim eleştiririm. Derdim ya canan hoca senin paran var da yapıyorsun bu insanlar her öğün bi bardak cevizi nereden bulsun.ama cidden bu hayat tarzına geçince bütçenin dengeye giriyor.cunku bir çok şeyi hayatından çıkarıyorsun. Sağlıklı şeyler yedeğini bilmek ekstra etkiliyor psikolojini.zencefilde ısrar et derim.tsh ı dengeye soktuğu tarafımca tüm testlerde belgeli. Nodulum en son 1cm küçülmüş olarak tespit ettiğim için artık nodul takibini yapmadım Mart ayından beri nasıl olsa kötü değil diye ama zaman bulursam bir gitmek istiyorum. Karatay da amaç kilo vermek değil zaten hayat tarzı. Giden kilolar düzelen hastalıkların hayata bakış acının değişmesi bunlar da artıları. İlk zamanlar zorlanırlar sonra alışınca bırakamazsın. Bir kere bu işe girersen çıkamıyorsun biz burada hayatı doğal yaşamak için çalışıyoruz l.a dan z ye ama.yediginden giydiğine kadar temizliğe kadar.
Bende aynıydım derdim bu kadın ne diyor ya. Ceviz diyorda sanki cevizi herkes yiyebiliyor mu alıpta ama cidden abur cubur,paketli hazır gıdalara para vermeyince cevizde alınıyor,fındıkta,bademde ki çiğ yer fıstığıda yenebiliyor,oda gayet hesaplı birşey. Birde ben zaten alıyorum kuruyemiş kızım ek gıdaya geçtiğinden beri evden eksik etmem,çantamda bile taşırım ki canı atıştırmalık istediğinde hemen eline tutuştururum yer,çok şükür bıkmadığı tek sağlıklı şey kuruyemiş. Artık kendimede alıyorum. Ben yarından itibaren 2 ceviz suya koyacağım geceden,sabah suyunu içip cevizleri yiyeceğim. Bir ara yaptım duraksamadaydım o dönem çok güzel kırdi duraksamamı ve cidden tokluk hissi veriyordu gün içinde daha az acıkıyordum. Deneyin derim.
Ya evet baktım sabah biraz konuya. Deterjana kadar konusmussunuz. Keske yapabilsem ben de. En azından su yeme düzenini oturtsam yavas yavas gerisi de gelir galiba.
Bütçe konusuna katılıyorum. Ben mesela cok sağlıksız beslenen bir insanım. Markete gittiğimde sosisiydi salamıydı nuggetıydı cart curt eksik olmaz. Kıyaslayınca daha bile uygun oluyor karatay. Keske diyorum 3 sene öncesine dönebilsem. O zamandan beri böyle besleniyor olsam. Kendi kendimi mahvetmişim.
Yarından itibaren değiştireceğim inşallah.
Canan hoca insülin direnci olan birine sen seker hastasısın hiç kandırma kendini, sadece seninkinin dönüşü olabilir daha fazla gec kalmazsan demişti. Şeker hastası olmak istemiyorum ya. Halam buyuzden vefat etti daha gecen hafta.
Hepimize şans ve irade diliyorum bol bol.
Başınız sağolsun canım.
Bendede var insülin direnci söylemistim. Doğru beslenmeyle o ellerimin titremesi sık sık acıkma hisleri geçti,ilaçta kullanıyorum,şu an dengeli gidiyorum.
Kesinlikle başla,sağlığın için o paketli zararlı şeyleri alma. Bak kendimden örnek vereyim,geçen gün nar ekşisi almak için markete gittim,7-8 çeşit vardı,içeriklerine baktım tek tek,mısır şurubu,glikoz şurubu olanları eledim,doğala yakın bir marka buldumda aldım. Ben artık hep içerik okuyorum,inan neler var içlerinde okudukça soğuyor insan.