Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Günaydın herkese.bugun dr ye gittim sonuçlarım için. Yüzüme bakmadan konuştu zaten. Antikorlarim çıkmış mi dedim de onlara bakmadık dedi.ben de himm yüksekti benim diyebildim sadece kadın çok antipatikti. Hiç bişeye bakmamış zaten hemogram tsh t3 ve t4.tsh zaten 3.71 çıktı. B12 kolesterol vs hiç bişey yok zaten.boyle yani yarım kaldı gitmemin anlamı olmadı. Ben dedim artık sizce tsh ı düşürmek için ilaç kullanıp denemem mantıklı olur mu bir ay bebek için dedim.olur yazalım dedi. Levortin mi öyle bir şey var tam yazamadım ondan yazdı 25mg ay ezildim bozuldum b12 yazar mısınız dedim.hic görmediğim bişey yazdı. Bir de dvit olursa makbule geçer dedim.neden dedi.dusuklugunden bahsettim ama tiye aldı ki yazmadı. İlacı da almadım daha.sizce mantıklı mı 2 nin altına düşürmek için ilaç kullanmam?bu ilacı kullanan var mı?
Samsonn mrveee28 derindenizlerden

Merhaba İpek,

Evet, ben hep bu ilacı kullandım, levotiron. 10 yıl üzeri diyebilirim. Şu anda bir gün 75 mg bir gün 100 mg olarak alıyorum.

Benim sürekli gittiğim doktorum da böyle, pek bişey anlatmaz, ama ilaç dozu hususunda çok net olan bir insandı. Atıyorum 1,20 den 1,40 mı çıkmış; hemen dozajı ayarlıyor; bir de salı perşembe şöyle iç, hafta sonları böyle iç gibi bir tablo veriyordu. O da hep solgarın calsium'unu yazardı bana, sanırım içinde D vit de vardı

2 hafta önce 1,57 çıktı TSH. Hiç bir şikayetim yok tiroide dair; 2 altı zaten. Bu sıralar doktora gitmeye niyetim yok

D vitamini için @derindenizlerden bir uyarı paylaştı, değil mi? Yüksek dozda alınım hipotriod için iyi olmayabilir gibi?
Bana da öyle 1 kerede 40.000 IU almaktansa, günlük kullanmak daha mantıklı olur gibi geliyor. En son arkadaşım yurtdışından getirmişti, böyle meyveli çiğnenen onu kullandım. Ya bunlar bizde yok mu ki? Şimdi de dil altı fısfısım var. İki fısfıs 1000 IU

Günaydın Choccy :) Oy ne güzel ya, bunlarda son iyi havalar zaten. Tadını çıkar bizim içinde :)

Iyi yapmışsın canım,boşver sıkma canını,minnoşunu strese sokma sen. Bu arada minnoş minnoş diyorum ama isim karar verdiniz mi?
Canım biz de hala ne yazık ki seslenirken "kızım" diyoruz bir karar veremiyoruz bu yüzden organizasyonu da çok gecikiyor...doğduğunda bakalım yüzüne ve o zaman karar verelim dedi eşim de peki dedim :)

Zaten sanırım en çok kullanılan tiroid ilacı. Bu ay deneyeyim o zaman diyorum. Vücut alışıp tembellik yapar mı acaba yani ilaç olmadan artık iyice tembellesir mi acaba ki?derinin dediği dvit konusunda aklımda soru işaretleri var.soyle ki Okan beyler de tiroid hastası ve nodülü var.onlar her ay ampul alıyorlar ve sayfada da böyle bir şey denmedi.hipotiroit olan ve onları takip eden bir sürü insan var. Bu konuya eğilmek lazım.

Günaydın canım.
Ay bilemedim sanki cebinden veriyorlar bu ilaçların parasını ipek. İnsan ezilip büzülüyor haklısın,tersleyebilir diye çekiniyor insan. Ben ilk insülin direncine baktırdiğımda bizim aile hekimi yokmuş bende farketmeden numara almış bulundum,başka bir aile hekimine yönlendirdi,girdim adam beş karış surat yüzüme bakmıyor. Ters ters ne vardı dedi,kısaca anlattım ama sinir olmuştum. Bence kullan 1 ay,sonra tekrar tahlil yaptırır karar verirsin,gerekiyorsa başka doktora gidersin. Bende ikide alacağım sonuçları bakalım ne çıkacak şansıma.
Günaydın Choccy :) Oy ne güzel ya, bunlarda son iyi havalar zaten. Tadını çıkar bizim içinde :)
Günaydın canım valla gittim yürüdüm,geldim evi süpürüp sildim,hevesim yoktu temizliğe, yürüyüş dönüşü gittim marketin temizlik reyonuna kendimi motive etmek için beyaz sabun kokulu arap sabunu patlattım bir tane,sonra o hevesle geldim sil süpür yaptım Hasta mıyım neyim bilemedim,illaki bir uyaran olması lazim bu aralar bir işin ucundan tutmam için,çok halsizim. Yürüyüş içinde telefonuma program yükledim 60 dakika ve 6000 adim atmak için,yürümezsem daha aktif ol diye uyarıyor.
Hava muazzamdı ama yalan yok,bildiğin yazdan kalma bir gün ;-)

Günaydın herkese :) Canım benim troidlerim olmadığı için ömür boyu kullanmak zorundayım...ilacın adı levotiron ameliyattan sonra bu ilacı vermişti doktor ama şu an takip olduğum yerdeki euthyrox kullanmamı istedi ithal olduğu için içindeki dozun güvenilirliğine inanıyorum dedi...ben yazdırmıyorum gidip alıyorum 3.5 TL gibi birşey...en azından aile hekimini görüp de enerjimi düşürmüyorum...ama doktorum tsh dalgalanmalarını çok istemediklerini söyledi birkaç kez...o yüzden kullanmanın bir zararı olmadığını düşünüyorum zaten bebişle birlikte tsh daha yetersiz geliyor ve hamilelikten önce yüksek çıkan tsh gebelikte de yükseliyor o zaman kullanmak mecburi hale gelebilir...şimdiden başlamanda sakınca yoktur diye düşünüyorum..sonuçta o da sentetik troid hormonu...vücuda olumsuz bir etkisi Yok...

Bu arada eşim endoskopi yaptırmıştı,hafif ağrı oluyordu karın bölgesinde,endoskopi yeterli görülmedi biyopside yaptılar. Ciddi birşey çıkmadı ama bakteriyel bir sorun çıktı birde reflü,biz ilaçları bırakacağız derken 5 kutu ilaç daha eklendi heybemize,canımız sıkıldı biraz. Dün ilaçlari aldım,eşim kullanmam diye tutturdu,ben hayatımda ilaç içmedim,kurtulamadım diye veryansın etti. Akşam başlayalım dedim yan etki olursa rahatsız olursan doktorla konuşuruz dedim,aç karnına 4 ilaç içiyor. Neyseki yan etki yapmadı 2 hafta kullanmaya ikna ettim. Vallahi çok yorgunum. Mücadele etmekten,takip etmekten yoruldum. Sabah kalktım 10ar dakika arayla ilaçları verdim,sonuncuda yine isyan bayrağını açmıştı. Şimdi öglen yine iç diye dürtmem lazım.

Süper ya, saat daha 10 hem sporunu yapmışsın, hem temizliğini. Kendini bir arap sabunuyla motive etmişsin, çok mu?

Süper ya, saat daha 10 hem sporunu yapmışsın, hem temizliğini. Kendini bir arap sabunuyla motive etmişsin, çok mu?
Gün 6da başlıyor canım bana. Kasarsam bu saate işimi bitiriyorum. Ama canım istemiyor vallahada istemiyor,öte yandan rahat olmuyor içim,diyorum yapta rahat otur. Bazen yürüyüşe çıkmayınca amaaan evde pilates yaparım yada leslie diyorum ama onu henüz hayata geçiremedim,açık havada yürümediysem spor yatıyor Bakalım kışın ne olacak halim

Sen de o programlı, her işi halleder hatun motivasyonu var, belli. Kış için güzel bir eliptik bisiklet al, koy TV'nin önüne; hiç dizi izlemeye bile engel değil. Hafta da 4 gün , yarım saat, 45 dk yap. Süper egzersiz olur.

Sağolasın canım. Eliptik bisikletim annemin evinde duruyor,taa evlenmeden önce almıştım düşün ama kullandımmı hayır. Evde mekik aletim var oda köşede kenarda duruyor
Oturduğumuz semtte belediyenin ücretsiz spor salonu var,benim giriş kartımda var ama inan 1 saat bana ölüm geliyor,sıkıntıdan patlıyorum
Ben açık hava insanıyım kesin. Kar ,yağmur olmadığı sürece çıkacağım artık yapacak birşey yok. Belki bir gaza gelirsem plates yapmak istiyorum ama çok. Biraz sıkılaşmam lazım. Ona motivasyon henüz bulamadım. Ebru Şallı dvd almıştım bir ara onunla güzel yapıyordum. Gidiyimde tayt neyin alayım platese uygun bir tek o motive eder beni diyorum

Aa aslında şimdi çok fazla pilates kursu var; sana yakın böyle bir yer bulabilirsen çok mantıklı aslında. Hoca eşliğinde ve grupla olunca zevkli de olur. Benim de ipad'im de bi tane pilates app'i var; hangi bölge için olan egzersizleri yapsam, o bölge kasları çalıştırdığını çok iyi hissediyorum.

Aslında grupla daha zevkli olabilir haklısın canım bir araştırayım. Mecbur kalırım para verirsem ama evde biraz çalışmam lazim plates hamlığı çok fena. Ben skinny diye geçen dvdyi yapıyordum,bacaklarımın ağrısından mahvoluyordum,bu halde gitsem yetişemem hızlarına,kaplumbağa misali ters döner kalırım

İpek hiç bilgim yok Okan bey ve sayfası hakkında. Zaten D vitaminini de burada senden duydum ölçtürdüm ben. Çok düşük çıkmasına rağmen, tahlili gösterdiğim doktor bişey dememişti. Ben sorunca da solgar yazdı; 2 ay kullan sonra tekrar baktırırsın demişti. Sen olaya daha hakimsin; bir ara ben de netten araştırırım.

Bu vitamin alımları hususunda çok farklı görüşler oluyor. Ya belki alakasız kaçacak ama vitamin demişken, retinol'lü krem kullanan var mı aranız da?

Beyaz sabun kokulu arap sabununu hiç rastlamadım ben.abc nin arap sabununu bir tek A101 de gördüm.en çok alış veriş yaptığım Migrosta Nazar diye bir şey vardı. ABC daha aşina geldiği için A101 den almıştım. Ben aldığımda 10 tane falandı. Dün baktım 3 tane kalmış. Baya kullanan var demek ki.bugun kalanları alayım diyorum.sonra bulamazsam bunalıma girmeyeyim:)

Ya Merve tam da sormak istediğim yere değişmişsin. Bu bana yazdığı ilacı devlet yarısını oluyormuş. Normalde 8 liraymış 4 lira fark alıyorlarmış. Beş lira muayene parası zaten.yuzde yirmilik kısmı var zaten.bugun benden bu ilaç ve b12 için 10 lira istedi.ben de size de danışayım diye almadım. Ben de para verip direk seninkini mi alsam ki ya.bak yine kafam karıştı.

Ben de portakallı Nazar almıştım; yer silerken gayet memnunum :) Miss gibi; yapışkanlık da bırakmıyor

Canım aynı sorunla eşim boğuşuyor tam 1.5 yıldır. Aynen endoskopi yapıldı aynen bakteri dendi.moda mi ki şimdi bakteri teşhisi :)neyse bir ton ilaç verdi geçmedi. Karnı inanılmaz şiş ti ve eksime hazımsızlık vardı. Altı ay falan kullandı ilacı bıraktı geçmedi yeniden endoskopi yapıldı bakteri ölmemiş sözüm ona.biraz daha kullandı. Karnı biraz indi.eksime geçti bu sefer bulantı ve hazımsızlık. Ne yese midesi bulamıyor ve hazımsızlık yaşıyor. Ekmeği yasakladım ona da.almiyorum eve l.elimden geldiğince karataya göre besliyorum ama çok çıkıyor şehir dışına derken düzeni bozuyor.simdi yine rabiza diye bir şey kullanıyor. Korkuyorum altından kötü bir şey çıkar mı anlamıyorlar mi bu adamlar diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…