Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Anladım canım bunu zıbınlar için kullanayım o Zaman bir de friendly aldım parfümsüz kokusuz dönüşümlü olarak kullanırım :) kirletince kıyamayacağım şeyler de aldım çünkü
Oy taze anne oy. Güle güle kullansın minnoş cicilerini. Bende öyle yaptım içim gitti sonra,evde giydirdim lekeli diye,atamadımda Pahalı şeyler alma,inan çok çabuk büyüyecek,eskimiyor bile,3 çocuk büyür bir bebek kıyafetiyle leke va olmadıysa

Ne kadar zamanda verdin 18 kiloyu ya cok iyi vermişsin tebrikler.
Bana da yarım baslattı doktor. 1-2 hafta dayan gececek yan etkileri dedi ama beslenmeyi düzene sokamadıgım için bıraktım.
Karatayda aksam yemeği saatin var mı? 7den sonra yemiyorum falan gibi?

28şubatta başladım karatay beslenmesine. O zamandan bugüne verdim toplam 18 kilo.
4 kilo fazlam kaldı işte,onuda yavaş yavaş veriyorum.
Ben sabah kahvaltımı en geç 10da bitirmiş oluyorum. 4 en geç 5de akşam yemeğimi yiyorum o saatten sonra yemiyorum ve sudan başka birşey içmiyorum genelde. Bazen sodama limon sıkıp içiyorum. Günde 2 limon sıkılmış soda iyi geliyor bana. Türk kahvesi zaten vazgeçilmezim,onuda kahvaltı akşam yemeği arasi 3 tane içiyorum sanırım evdeysem,dısardaysam aklıma gelmiyor. Şimdide soda içiyorum.
Gün içerisinde acıkmadan leptin saatini ne kadar uzun tutabilirsen o kadar iyi. Yemekten 4 saat sonra çalışmaya başlıyor,5 saat sonra yersen 1 saat çalıştırmış oluyorsun,arayı ne kadar açabilirsen o kadar iyi. Bak ben şu an alışkanlıktan yemek yiyorum,aklıma gelmiyor bile. Sadece regl olacaksam canım birşeyler istiyor.
İnsülin direnci için en doğru beslenme şekli Karatay zaten,abur cubur yok,karbonhidrat yok,tatlı yok,denemelisin muhakkak. En fazla 3 gün zorlanırsın.

Değil mi canım haklısın almamak lazım aslında ama dayanamıyorum ki bir de bahanem hazır e kuzenlerimin falan olur bebekleri onlara götürürüm hiç giydiremezsem diyorum :) Amin inşallah sağlıkla kullansın...ayırdık gerçi hurçlara 0-3 ay 3-6 ay 6-9 ay diye görebiliyorum böylelikle ne aldığımı neye ihtiyaçı olup olmadığını...

Verecek birileri varmış o halde sorun yok canım. Sağlıkla giysin minnoş inşallah
Aa süper fikir,baya güzel bir düzen hazirlamışsın,akıllıca. Ben sadece 0-3 ay almıştım fazla fazla,sonra habire alışverişe çıkmam gerekti.

Ayy aksam yemeği 4te miii. En cok o zorlar beni sanırım bir de patates yememek
Teşekkür ederim canım yarın denemeye baslıcam bakalım inşallah uyabilirim

Ama dayanamıyor anneanne teyzeler her gün yeni birşey alıyorlar fotoğraf gönderiyorlar ilk torun diye ses çıkarmıyorum bende :) doğum şekli konusunda deneyimlilerden bilgi almak istiyorum ben :) BenIpek

Valla canım yeri geliyor akşam yemeğimi 2de yiyorum,bir daha yemiyorum,işin garibi acıkmıyorum ben artık. Dayanabiliyorsan 6da ye ama inan ne kadar erken yersen o kadar iyi oluyor,akşam çok hareket edemiyoruz ya. Banada makarna yiyememek çok koymuştu,bayılırım ama inan aramıyorum artık,ki hedefime az kaldı ya tam buğday mac&cheese yaptım yedim ama zevk almadım eskisi gibi,kesinlikle insan alışınca aramıyor inanki. Tek önemli olan masadan tok kalkmak,aman az yiyeyim deyince,özellikle başlarda inanılmaz acıkıyorsun.
Uyarsın ve alışırsın merak etme.

Ama dayanamıyor anneanne teyzeler her gün yeni birşey alıyorlar fotoğraf gönderiyorlar ilk torun diye ses çıkarmıyorum bende :) doğum şekli konusunda deneyimlilerden bilgi almak istiyorum ben :) BenIpek
Ay canım benim,ben olsam hiç aklıma sokmam doğum şekli mevzusunu. Bak ben doğum hikayeleri okudum her yerden,kötü geçenlerde dahil buna,sonra oturdum deli gibi araştırdım hangisi daha sağlıklı vs diye ve farketmeden kendimi normal doğuma şartlamış buldum,sonra normal olamadı,mecburi sezeryan oldum ve 3-4 ay aklıma geldikçe üzüldüm. Şimdi sor bana umurumda mı?değil sonuçta kızım sağlıklı,ben iyiyim,ama o zaman çok koymuştu bana. Halbuki ben sadece doktorumla istişare etseydim,kafamı bunca şeyle doldurmasaydım şartlanmayacaktım,bu denli etkilenmeyecektim.
Ben bu sebepten bu tip şeyleri okuma,anlatan olursa dinleme diyorum. İnan farketmiyorsun ama bilinçaltına işleniyor.
Sağlıkla gelsinde sezeryan olmuş,normal doğum olmuş inanki önemi yok.
Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah canım.

Doğru söylüyorsun canım oturup araştırmıyorum aslında çünkü çok çabuk etkileniyorum ama insanlar sürekli deneyimlerini paylaşma ihtiyacı hissediyorlar hatta soruyorlar Nasıl doğum yapacaksın diye...doktorumla konuştuğumda da doğum şekline Bebek karar verir diye çok mantıklı bir açıklama yaptı...bende insanlara böyle söylüyor kestirip atıyorum yoksa herkes kendi başından geçeni saatlerce anlatmak istiyor..

Uzun zamandır ilk kez kendi kendimeyim.esimin uçağı 9:25 te kalkacakken gelecek uçakta sorun olmuş 23:50 ye rötar yapmış. Allahtan uçak ayrıcalığı güya. Ne anladım bu işten resmen sinirlendim ben de uyuyamam kolay kolay yalnızken. Kızım uyudu ben de biraz kk ya takılıp kitap okuyayım bakalım. Mehmet Rauf Eylül uzun zamandır okunacaklar listesindeydi inşallah başlarım bu gece.
Deterjan sektörü bile cıvitti demi.ucuz ürün piyasaya sürmek için kalite yerlerde.eskiden omo ne kadar ayrıcalıklı bir markayken şimdi kampanya üstüne kampanya.artik cılkı omonun.ben de şimdilik Ariel alıyorum ama eşim çok takım giyen biri değil. Zaten fabrika ortamında çalıştığı için rahat olmak zorunda.oradan yırtıyorum ben.pantalonlari falan ütüleme zor ya.iki çizgi oluyor ya.ugras dur.bir arkadaşımın eşi her gün takım giymek zorundaydı. Kuru temizlemenin biriyle uygun fiyata anlaşmışti haftalık takımların ütüleri için. Ben de soda konusuna bakarken ankara soda mantık diye bir şey varmış normal sodalardan az daha pahallı. Özelliği içinde fosfat varmış renklilerde kullanım için kk da konusu vardı. Kafam karıştı.markayi bir yerde gördüm ama arkasını okuyacak vakit bulamadım. Pisi bakcam bakalım.

Ben önceden haber topiklerinde karatayla ilgili haberlere gülerdim eleştiririm. Derdim ya canan hoca senin paran var da yapıyorsun bu insanlar her öğün bi bardak cevizi nereden bulsun.ama cidden bu hayat tarzına geçince bütçenin dengeye giriyor.cunku bir çok şeyi hayatından çıkarıyorsun. Sağlıklı şeyler yedeğini bilmek ekstra etkiliyor psikolojini.zencefilde ısrar et derim.tsh ı dengeye soktuğu tarafımca tüm testlerde belgeli. Nodulum en son 1cm küçülmüş olarak tespit ettiğim için artık nodul takibini yapmadım Mart ayından beri nasıl olsa kötü değil diye ama zaman bulursam bir gitmek istiyorum. Karatay da amaç kilo vermek değil zaten hayat tarzı. Giden kilolar düzelen hastalıkların hayata bakış acının değişmesi bunlar da artıları. İlk zamanlar zorlanırlar sonra alışınca bırakamazsın. Bir kere bu işe girersen çıkamıyorsun biz burada hayatı doğal yaşamak için çalışıyoruz l.a dan z ye ama.yediginden giydiğine kadar temizliğe kadar.

Kendine göre kuralları esnetebilirsin.soyle patates glisemik indeksi yüksek bir sebze.yersen çabuk acikirsin, ama sonuçta sebze doğalsa ben patatesi öcü olarak görmüyorum mesela.kizartma dışında kullanıyorum. Evde yemeğini falan da yapıyorum.ama bundan altı yedi ay onx3 ben de yemiyorum. Ev düzenine geçmeye alışamadım belki.

Ya evet baktım sabah biraz konuya. Deterjana kadar konusmussunuz. Keske yapabilsem ben de. En azından su yeme düzenini oturtsam yavas yavas gerisi de gelir galiba.
Bütçe konusuna katılıyorum. Ben mesela cok sağlıksız beslenen bir insanım. Markete gittiğimde sosisiydi salamıydı nuggetıydı cart curt eksik olmaz. Kıyaslayınca daha bile uygun oluyor karatay. Keske diyorum 3 sene öncesine dönebilsem. O zamandan beri böyle besleniyor olsam. Kendi kendimi mahvetmişim.
Yarından itibaren değiştireceğim inşallah.
Canan hoca insülin direnci olan birine sen seker hastasısın hiç kandırma kendini, sadece seninkinin dönüşü olabilir daha fazla gec kalmazsan demişti. Şeker hastası olmak istemiyorum ya. Halam buyuzden vefat etti daha gecen hafta.
Hepimize şans ve irade diliyorum bol bol.

Ya bir de şunu okumustum. Gi yüksek olan bir besini gi düşük olan bir besinle yiyerek dengelemek. Mesela patates yeyince yanında yogurt yemek gibi. Bunlar ayrıntılı olarak kitapta yazıyor mu? Kitabı alıp okuyayım yazıyorsa yoksa basınızı agrıtacağım

Vücuda biz yanlış yakıt verdiğimiz için tokezliyor.dizel bir araba nasıl benzinle çalışmasa insan vücudu da doğal olmayan hiç bir şeyi kabul etmiyor.ve bu işe girince vücut da sana karşılığını veriyor. Ben 2015 kasımda başladım bu işe. Kademeli olarak hayatımı değiştirdim. Bir yılım yok yani gerçek anlamda ama o kadar çok değişen şey var ki hayatımda. Kısaca yazayım aklıma gelenleri;
1. Parmak uçlarında uyuşma vardı. Bağlantısı ne bilmiyorum ama artık yok.
2.gozlerimde yorgunluk kuruluk vardı. Artık göz problemlerim yok.
3.regl lerim hep düzensizliği 35 günden aşağı olamıyorum. Bu da düzene girdi.
4.bas ağrılarım kendini hissettirir derecede azaldı.
5.tabi tsh ve diğerleri.
Kadın gerçekten doğruları söylüyor ama bazılarının işine gelmediği için yalanlaması lazım.

Ben woto yu okumuştum ilk olarak.ondan çok etkilenmiştim. derindenizlerden in katkısı çok benim karataya gecemde. Sonra fb de sağlıklı Yaşıyoruz sayfası var.orayi takip edebilirsin.bir ton paylaşım oluyor.gi yüksek ve düşük denge karatayda yok.onlar bazı gıdaları evlerine sormuyorlar bile.pirinc, patates, karpuz gibi.

Aynen canim inanki herkes bayılıyor şöyle kötüydü böyle fenaydi diye anlatmaya. Bu sebeple dedim boşver doktorunu dinle diye ki çok güzel söylemiş,bencede bebek karar veriyor nasıl doğacağına.
Ah ne güzel biraz kafanı dinle,tabi uçak rötarı hoş olmamış ama.
Deterjan konusuna katılıyorum. Kalite=kimyasal oldu artık. Kafam karışık çok. Benim eşim takım elbise giyiyor ama inanılmaz pahalı burada kuru temizleme işleri. Bu sebeple kendim hallediyorum. Günde 2 gömlek değişiyor,yedek götürüyor düşün halimi canım. Birde minnoşun giysileri oda sağolsun çok titiz su damlasa değişir üzerinitipik titiz başak burcu.
Bende aynıydım derdim bu kadın ne diyor ya. Ceviz diyorda sanki cevizi herkes yiyebiliyor mu alıpta ama cidden abur cubur,paketli hazır gıdalara para vermeyince cevizde alınıyor,fındıkta,bademde ki çiğ yer fıstığıda yenebiliyor,oda gayet hesaplı birşey. Birde ben zaten alıyorum kuruyemiş kızım ek gıdaya geçtiğinden beri evden eksik etmem,çantamda bile taşırım ki canı atıştırmalık istediğinde hemen eline tutuştururum yer,çok şükür bıkmadığı tek sağlıklı şey kuruyemiş. Artık kendimede alıyorum. Ben yarından itibaren 2 ceviz suya koyacağım geceden,sabah suyunu içip cevizleri yiyeceğim. Bir ara yaptım duraksamadaydım o dönem çok güzel kırdi duraksamamı ve cidden tokluk hissi veriyordu gün içinde daha az acıkıyordum. Deneyin derim.
Başınız sağolsun canım.
Bendede var insülin direnci söylemistim. Doğru beslenmeyle o ellerimin titremesi sık sık acıkma hisleri geçti,ilaçta kullanıyorum,şu an dengeli gidiyorum.
Kesinlikle başla,sağlığın için o paketli zararlı şeyleri alma. Bak kendimden örnek vereyim,geçen gün nar ekşisi almak için markete gittim,7-8 çeşit vardı,içeriklerine baktım tek tek,mısır şurubu,glikoz şurubu olanları eledim,doğala yakın bir marka buldumda aldım. Ben artık hep içerik okuyorum,inan neler var içlerinde okudukça soğuyor insan.

Kızlar selam herkese.moralim yerin dibinde.bugun dahiliyeye gittim başarısız bir bebek ayından sonra artık antikorların bakktirayim dedim.henuz antikorların çıkmadı ama tsh im 3.71
Ugs ye gireceğim haftaya.nasjl olsa evdeyim diye devlete gittim. Ne yapsam ki ya.demek ki antikorlarkm da yükseldi iyice.yalniz benim regl dönemimde tsh im yükselmesi arasında doğru orantı oluyor hep neden bilmiyorum.yarin dereotunu başlayayım bari ek olarak.

Sana da selam,
Dün bir dr kitabında, tsh ın mevsimsel değişiklik görterdiğini, kışın yükseldiğini, yazın düştüğünü yazıyordu yanlış hatırlamıyorsam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…