Tiroid, TSH, Haşimato, Nodül hakkında her şey...

Arkadaşlar bende bugün aile hekimine gittim kan şeker ölçüm cihazına stick yazdır dedi endokrinolog gitmez olaydım odası bomboş kapıyı çaldım girdim merhaba dedim suratıma baktı cevap Yok :) sonra oturdum bi 40-50 saniye bekledim suratıma baksın da konuşayım diye (en nefret ettiğim şeydir biriyle konuşurken telefona falan bakması) kafasını kaldırmadan mesajı yazıyım bakacağım size dedi ya sabır diyorum içimden 3-4 dk sonra buyrun dedi...ama zor tuttum kendimi...orada bir sürü insan bekliyor hasta yaşlı bu kadar olamaz dedim...zaten hamilelik hormonlarım üst düzey çok sinirlendim...dedim Türkiye de 30 yaşında kanser de olursun şeker hastası da tansiyon hastası da...troid kontrolüm Cumartesi günü benim de...dereotu yiyemiyorum ne yazık ki çok özledim günde 1 bağ yerken şimdi yasak...

Markası önemli değil diyorsun demi?iyi markaların bile lorlari çok ucuz.bobrek hastalarının falan lor peyniri yediğini biliyorum da bu şekilde detay bilmiyordum.amma faydalı insanlar var bu topikte:)ben de severim zaten salataya serpiştirilmiş. Yarın alayım bari.guzel bir paylaşım oldu.

Şöyle açıklayayım. Ben biraz aç gozluyumdurr. Yedi kilo süt almıştım iki kilosunu içmek için ayırdım kalan beş kiloyu tek tencerede yoğurt yapmaya kalktım. Mayalama ısısını ayarlarken parmağım alt kısma değmediği için tencerenin büyüklüğünden biraz sıcak kalmış süt ki yoğurdu gece açtığım zaman hala süt olarak duruyordu.annemler bizdeydi o gece.annem evinden 5cm derinlikte bi tepsi getirdi ve benim sut kivamindaki yogurdumu bu tepsiye koyduk kaynayan suyu tepsiye döktük.maya koymadan tabi.ustunu orttuk yine.annem iki saat sonra tamamdır deyince ben iki saat sonra dolaba kaldırdım. Son yaptığımda da yine tutmadı ne hikmetse:)ben de aynı şekilde yaptım gece 11 falandı sıcak suya koydum üstünü kapattım ve sabah 6 da açtım dolaba koydum.bu daha iyi kıvam verdi ve taş gibi oldu.ama çok az eksi.bu şeklini eşim daha çok beğendi ayranı ve çorbası çok güzel oldu.suyun yüksekliğini 5cm falan dedim ama o kadara da gerek yok bence. Bu sayede tutmayan yoğurdu yeniden mayalamış oluyorsun.bugun yine yoğurt yapıyorum. Çarşambadan çarşambaya geliyor sütçü tutmaz diye bi tedirginliğim kalmadı tabi tek hamlede tutması psikolojimi olumlu etkiliyor:)

Hem kereviz hem de turp mevsimi geliyor ken kesinlikle denemek lazım ki ikisi de çok faydalı. Ben üşenmem de böyle şeyleri yapmaya hazır evdeyken.mutlaka deneyeceğim bunu.

Trigiliserid yüksekliği biraz genetik bir durum muş. Benim hayatım boyunca hep yüksek oldu. Maç değer 200 ken benim 300 lerde falandı. Hipotiroidi zaten kolesterol ve Trigiliserid yüksekliğini tetikliyor.anxak benim düzenli çok zencefil kullandığım dönem başlarda tahlil sonuçlarım da var 300 lerde olan değerim 110 lara inmişti. Hayatım boyunca bu değerli görmemiştim ben.benim antikor sonuçlarım çıkmadı demek doktor yaptırmadı.cok ilginç gerçekten. Başka doktora gitmem lazım. Ptesi ugs ye gireceğim.

Biz her konudan konuşuyoruz kedi annesi. Sen de anlat günlük olayları bile.tum hayatını değiştirmeye çalış. Bu artık saplantılı dönüşüyor bir noktadan sonra.

Bazı doktorlar öyle ya.benim geldiğim yerde bi doktorum vardı devlette hem de ugs sırası alamazsam gelir alırdı benimle.eline liste verirdim şu tahlilleri yaptırır misiniz diye.ama bak son gittiğim dahiliyeci ye antikorlarim yüksek dedim kadın onlara baktırmamis.sadece tsh,t3,t4 bastırmış.

İşlerine karışılıyor gibi hissediyorlar sanırım o yüzden de anlaşmazlıktan geliyorlar diye düşünüyorum...ben gerekli görsem istemem diye düşünüyorlar sanırım..

Nerdesiniz kızlar yahu. Hiç sesiniz soluğunuz çıkmıyor. Bende bugün tahlillerimi yazdırdım,yarın sabah gidip kan vereceğimnefret ediyorum kan vermekten. Bakalım neler çıkacak tahlilde,korkuyorum bir yandan.
Bugün bunu aldım. Sen nasıl kullanıyorsun renklilerde?yoksa sadece beyanlarda mi kullanıyorsun? Başka marka yok bir dr ankara soda mantık var ama içinde fosfat varmış o da zararlı diye biliyorum.paketin arkasında içerik yapmıyordu. Web sayfasına bakın içerik için diye yazmışlar akşam bakacağım.ama şimdilik bunu aldım.

İşlerine karışılıyor gibi hissediyorlar sanırım o yüzden de anlaşmazlıktan geliyorlar diye düşünüyorum...ben gerekli görsem istemem diye düşünüyorlar sanırım..
Ya Merve acil baksana bi.okullarda florurlu vernik uygulaması ne dişler için. Okuldan form vermişler ama konu hakkında emin değilim ne düşündüğümden.

Biz herşeyi konuşuyoruz sıkıntı yok. Hep hastalık konuşsak kafayı yeriz hepbirlikte ilaç cidden bu anlamda çok faydalı,kesinlikle iştahı kesiyor,o atıştırma isteğini alıyor,kullanırken çok yağlı tatlı yersen rahatsız ediyor zaten.
Bizim aile hekimi iyi ama bir seferinde yoktu diğer hekime yönlendirdi numaratör adam beş karış surat,yüzüme bakmadan höt höt konuştu,anlıyorum seni canım. Benm anlamadığım onlar seçti bu mesleği,kimse zorla oturtmadı,bu afra tafra ne oluyor yani.
Ay bilmiyorum canım annem tiroit hastası ciddi tedaviler gördü,korkuyorum ben ondan çok. Metabolizmam yavaştı baya ondan istedim biraz yavaş çalışıyormuş zaten tiroitlerim. Sende sonuçları yaz muhakkak.
Bende kullandım bundan. Beyazlarda deterjan yarım ölçü,çok kirliyse 1 ölçü soda,normal kirliyse yarım ekliyorum yada çamaşır azsa yarım çoksa tam gibi canım.

Merhaba kızlar. 22 yaşında hashimoto teşhisi konmuştu bana. Yaşam kalitem çok düşmüştü: yorgunluk, bitkinlik, depresyon, kilo alımı. Her gün ayrı bir mücadele. Bir cahillik yapıp Dukan diyeti yaptım 2012'de, protein ağırlıklı beslendim yani. Tesadüfen bu süreçte farkettim ki anti TG , anti TPO neredeyse normale dönmüş. Tam o sırada da AIP diyetiyle tanıştım, hashimoto ya da MS gibi autoimmine hastalıkların tedavisi için kullanılan beslenme sistemi. Doktorun bana söylediği birçok şeyin de aslının olmadığını öğrendim bu diyeti araştırırken. Ah ah....
Topigi yeni keşfettim. İlk sayfalardan itibaren biraz daha okuyayım, yine paylaşımda bulunmak isterim. Sizi takipteyim. Çok güzel şeyler paylaşılıyor.

İpekciğim ben velilerim sorduğunda "kendi çocuğum olsa yaptırmam" diye bir yorumda bükünüyorum amaçlı dişlerin daha geç dökülmesi...bence gerek yok böyle bir müdaleye ne Zaman dökülürse dökülsün buna anatomisi karar vermeli çocukların...herşeyin doğalını savunuyoruz bu konuda da benim görüşüm bu şekilde...bir de örnek vereyim diş hekimi velilerim çocuklarına yaptırmıyordu...
Ya Merve acil baksana bi.okullarda florurlu vernik uygulaması ne dişler için. Okuldan form vermişler ama konu hakkında emin değilim ne düşündüğümden.

Aynen öyle ve oraya gelen insanlar yaşlı ilaç yazdırmaya geliyorlar titreye titreye korkudan kem kim ediyorlar kıyamadım bugün resmen...asla haksızlığa gelemiyorum yapı olarak...ama bugün susmayı başardım :)

Hoş geldin konuyu biraz daha açar mısın? Nasıl beslenin tam olarak ve değerlerin nasıl düştü?

Iyi yapmışsın canım,boşver sıkma canını,minnoşunu strese sokma sen. Bu arada minnoş minnoş diyorum ama isim karar verdiniz mi?

Merhaba,hoşgeldin,
İlk defa duyuyorum bu beslenme şeklini. Biraz açabilirmisin? Neler farketti bu beslenme şekliyle hayatında merak ettim.

Günaydın,mutlu sabahlar hepinize,
Bugün nasıl tembel nasıl miskin bir ruh halindeyim anlatamam. Yürüyüşe gideceğim kendimle pazarlık yapıyorum 4km yürümesem 2 km yürüsem ne olur ki diye Hatta abartıp gitme boşver diyor içimden bir ses Sonra diyorum ki kalk git dünde gitmedin zaten. Böyle savaş veriyorum kendimle alt tarafı yürüyüş ya.
Ah bu ben kendimi neler yapsam bilemedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…