Börek, ekmek vs'yi duyunca nasıl hemen aklımız gidiyor di mi? 10 yıl diyet yapsanda Türk üsülü damak tadından soğudum demek mümkün mü?
İki kere denedim canım. İkisinde de tuttu.normal halinden hiç farkı yok.ama gece bırakıp sabah alınca biraz eksiyor yorgurt.ben o halini çok seviyorum.
Aa çok mantıklı, kaynatmadan tekrar mayalamış oluyorsun; ilk defa duydum, herkese söylerim artık :) .
Ben ona uymazsam gerisi geliyor maalesef,atıştırmak beni çok acıktırıyor. Bu sebeple saat konusu set vurmuş oluyor bana dikkat ediyorum. Yoksa ohoo neler yerimBen o saat olayına artık dikkat edemiyorum. Kahvaltıdan sonra tamam yemixem diyorum ama başak yediği zaman ya ağzıma sokuyor ya yarım bırakıyor ben unutuyorum yiyorum bir şekilde. Öğleden sonra annemle çay içiyoruz illa ki atistiriyoruz.ben de abur cubursuz halletmeye çalışıyorum ama kaciyo maalesef. Özellikle çok zencefili arttırdığı şu günlerde insülin direncini kırdığı kesin bence.ne zaman yesem tatlı istemiyor canım.
Bence de bunlardan daha önemli bir şey var ki leptin salgısı olayı. Buna dikkat ettiğim dönem mükemmel kilo veriyordum.su an korumakla yetiniyorum.Yok canım benim nerdeHani bir hikaye vardı bir çocuk annesiyle tarlaya çalışmaya gitmiş,öğlen olmuş annesi süt ve ekmek vermiş çocuğa yesin diye. Bu yerken yılan gelmiş sütü içmeye başlamış,çocuk yılanın kafasına vurup"ekmaanen ye ekmaanen"demiş ya o hesap Biz severiz ekmeği hamuru. Birde dikkat ettim karbonhidrat hiç yemeyince benim saçlarım çok dökülmeye başladı.Bu sebeple çok sevdiğim tarzda bir tahılı haftasonu tüketiyorum.
Bu hacisakir de de oluyor.beyazlarda kullanmak yeter o zaman ama kalıntı bırakıyorsa beyazda görünmeyecegi için teması sakıncalı olur mu ki?hani camasirda ele falan.Canım ben kızımın çamaşırlarına kullandım bunu,tek sorun renklilerde beyaz lekeler kalıyordu,renk solduruyordu,bebek giysisi olduğu için çok önemsemedim,çabuk büyüyor va diye ama bizim çamaşırlara cesaret edipte denemedim.
O zaten muazzam tabi. Ben artık saat konusuna dikkat etmeden yemem,kesinlikle,zorlamıyor o beni ama ipin ucu kaçarsa aman uymadım zaten dersem atıştırmanın sonu gelmiyor bende. Denedim bir iki,dedim olmaz,bu senin yaşam tarzın.Bence de bunlardan daha önemli bir şey var ki leptin salgısı olayı. Buna dikkat ettiğim dönem mükemmel kilo veriyordum.su an korumakla yetiniyorum.
Sanmam canım sakıncalı olacağını ama silkeliyorsun,üzerinden toz çıkıyor sanki bunları kullanınca. Beyazda olsa rahatsız ediyor. Ben zaten sıvı deterjana geçtim 3-4 paketten sonra (bebek için olanlardan)bir daha almadım.Bu hacisakir de de oluyor.beyazlarda kullanmak yeter o zaman ama kalıntı bırakıyorsa beyazda görünmeyecegi için teması sakıncalı olur mu ki?hani camasirda ele falan.
Guzel hafta sonları canım sana da herkese de benim bi saatim daha var okula:)Ben çıkıyorum şimdi. Kızımı alıcam okuldan. Öpüyorum hepinizi. Uğrarım yine vakit bulursam. Mutlu haftasonları.
choccywhoccydoodah , mrveee28 ,@derindenizlerden,@Samsonn ,@mavi_ekran ,@sebatiye,@HanimKelesimiGetir,@Mune,@Laale,@Nevreste
Yorumlarına ve tecrübelerini güvendiğim kişilerden şu içinde bulunduğum durum için yorum yapıp bana en mantıklı çözümü söyler misiniz lütfen? Şimdiden teşekkürler. ..
Kızım birinci sınıfa başladı malumunuz.yeni arkadaşlar ve yeni okul..bunların da bir gurubu vardı geçmiş hatlardan. .gurup içinde de bir erkek.iki hafta içinde benim kızımla daha yakın arkadaş olup gruptan siyrildilar.bu gelişmeleri normal gördüm. Ele ele tenefuste geliyorlarmis. Bu da tamam arkadaş ve çocuk sonuçta. Çocuk bunu kantine götürüp ne istersin falan demiş. Benimki de çıkartma demis:)bu da tamam.bir sonraki gün ben de bir şeyler koydum evden ikram etmesi için ona.dun kızıma bir şey söyleyeceğini ama uyandığını söylemiş. Gülme amaa falan demiş.bunu çok sevdiğini söylemiş. Kızdım da ben de seni seviyorum demis.bu esnada derslerimis ve başkaları da duymus tabi..tenefuste yine bunlar birlikte gezerken sınıftan bir kız gelmiş bunların ellerine bakmış uzun uzun.kizim da rahatsız olup koşturmak çocuğu elinden surukleyerek
O kadar çok ikilem ve karmaşa yaşıyorum ki.bunlar çocuk deyip geçmem mi lazım? Yoksa zamanla sınıfta psikolojik baskı olur da konu öğretmene gider öğretmenin nasıl konuşacağını ya da konusmayacagini da bilmiyorum.bu durumda psikolojisi ters etkilenip okuldan soğur mu?ele ele tutusmayin desem mantıklı bir açıklama olur mu?bir yol gösterin bana lütfen. Bunlar henüz altı yaşında hiç bir kötülük düşünmeyen çocuklar.
Kızlar şuna bir bakın. Dalan inmiş natürel diyor.bilem var mı. Migrosta normalde 800 gram 8 kusur lira ama %25 indirimde deterjanlar 4 kusur oluyor.bilen varsa denemeyi düşünüyorum. Eki Görüntüle 1894720
Karatay uygulamaya başlayınca çok kolay.cunku vücudun istemiyor artık. Ve tüm hastalıkların kendisinden iyileşiyor. Tabi hakkını vermek lazım bunun. Yani hayat tarzı haline getirmek lazım. İnsülin direnci için kesinlikle çiğ zencefil ye.ister rendelenir ister elma gibi ye ister suyunu iç ama ben posasını atmaya kıyamıyorum. Rendeleyip yiyorum. Leptin olayına uyarsan kentindeki farkı görürsün. Dediğim gibi uygulayunca zorlanmiyorsun.Lap diye konuya dalmak gibi olmasın da insülin direnci bende de cıktı. Gittiğim 2 diyetisyen de insülin direncini kırmak için 2bucuk saatte bir öğün yapmam gerektiğini söyledi. Yani leptin meptin hak getire. Ama ben karataya daha cok guveniyorum bu konuda. Onu dinlemeye karar verdim yarından itibaren.
Nodülümde 15 mm den 16 mm ye cıkmış. Ve bunun haricinde 1 tane de kucuk nodülüm vardı eskiden. Şimdi sayıları artmış malesef. Sinirlerim bozuluyor. İ.saracoglu gunde 3 defa 1 tutam dereotu dedi gecen tvde izledim. Denicem bakalım.
Ben de ilk denememi yarın yapaxam. Migrosta indirim var.almak istersen.ben beğenirsem yarın stok yaparım.Canım ben bebişin giysilerini yıkamak için bu sabundan aldım :) denemedim ama çok araştırdım..
Son gelişmeleri yazacağım Merve. Okula gidiyorum şimdi. Ama bir doğsun da gör takılmayacak şeyler mide ağrısı yapıyor insanda:)İpekciğim okurken tebessüm ettim :) çok tatlılar...gelişim olarak çok normal biz de çocuklarımızı "ayıp,günah" kavramlarının uzağında büyüttüğümüz için sadece arkadaş olarak görüyorlar birbirlerini...benim fikrimce öğretmeninin bu durumdan haberdar olması iyi olur...diğer çocuklarla ilgili kaygılarını öğretmen herhangi bir durumda müdahele ederek aza indirger :) bence üstüne hiç gitme bu konuda "arkadaşlarının hepsiyle iyi anlaşman onları sevmen benim çok hoşuma gidiyor..." Hatta bu arada isim de verebilirsin "Seda yı Ali yi Ece yi çok seviyorsun gözlemledim" gibi...bu durumda öğretmenin tavrı da çok önemli umarım pedagojik formasyonuna uygun açıklamalar da bulunur Başak ve arkadaşına :) takılma lütfen rahat ol bütün arkadaşlarına dağıtacağı ikramlıklar götürebilirsin mesela okula bir gün ilgiyi bir arkadaşından çok sınıfın geneline çekmek mantıklı diye düşünüyorum...
Bizim okulda 6.30a kadar acik ama 5 gibi servis gidiyor,çok az çocuk kalıyor okulda,bende servis gitmeden alıyorum. Aldım geldim yemek bile hazırladım,o lüpletirken bende geldim.Guzel hafta sonları canım sana da herkese de benim bi saatim daha var okula:)
İnsülin direnci için ilaç vermedi mi doktorun? Ben 1000mg ilaç kullanıyorum onun için sabah akşam. Hoş tekrar baktırmam gerek bir ara üşenmezsem gidicem. Nodüller için zencefilde faydalı bay aklında olsun,tazesi. Dereotunu bende izledim,denemekten zarar gelmez,çok emin konuştu Saraçoğlu kesin bitirir diyordu.Lap diye konuya dalmak gibi olmasın da insülin direnci bende de cıktı. Gittiğim 2 diyetisyen de insülin direncini kırmak için 2bucuk saatte bir öğün yapmam gerektiğini söyledi. Yani leptin meptin hak getire. Ama ben karataya daha cok guveniyorum bu konuda. Onu dinlemeye karar verdim yarından itibaren.
Nodülümde 15 mm den 16 mm ye cıkmış. Ve bunun haricinde 1 tane de kucuk nodülüm vardı eskiden. Şimdi sayıları artmış malesef. Sinirlerim bozuluyor. İ.saracoglu gunde 3 defa 1 tutam dereotu dedi gecen tvde izledim. Denicem bakalım.
Ya indirim demişken bende Migrostan Ariel sıvı aldım 15 yıkamalık olanlardan 7 90a tanesini. (5 tane aldım)Eşimin gömleklerine taktım bu ara manşet ve yaka kısımlari temizlenmiyor sanki,şimdi soda ile Arieli birlikte yıkayacağım beyazları,bakalım işe yarayacak mı.Ben de ilk denememi yarın yapaxam. Migrosta indirim var.almak istersen.ben beğenirsem yarın stok yaparım.
Bende ilk bundan aldim canım,3-4 paket kullandım,sonradan sıvı aldim. Leke çıkarmıyor bunlar maalesef,şurup falan damlayınca çıkmadı hiç minnoşun kıyafetlerinden. Bende damladığı gibi beyaz sabunla çitileyip öyle yıkamaya başladım.Canım ben bebişin giysilerini yıkamak için bu sabundan aldım :) denemedim ama çok araştırdım..
Bende ilk bundan aldim canım,3-4 paket kullandım,sonradan sıvı aldim. Leke çıkarmıyor bunlar maalesef,şurup falan damlayınca çıkmadı hiç minnoşun kıyafetlerinden. Bende damladığı gibi beyaz sabunla çitileyip öyle yıkamaya başladım.
Karatay uygulamaya başlayınca çok kolay.cunku vücudun istemiyor artık. Ve tüm hastalıkların kendisinden iyileşiyor. Tabi hakkını vermek lazım bunun. Yani hayat tarzı haline getirmek lazım. İnsülin direnci için kesinlikle çiğ zencefil ye.ister rendelenir ister elma gibi ye ister suyunu iç ama ben posasını atmaya kıyamıyorum. Rendeleyip yiyorum. Leptin olayına uyarsan kentindeki farkı görürsün. Dediğim gibi uygulayunca zorlanmiyorsun.
İnsülin direnci için ilaç vermedi mi doktorun? Ben 1000mg ilaç kullanıyorum onun için sabah akşam. Hoş tekrar baktırmam gerek bir ara üşenmezsem gidicem. Nodüller için zencefilde faydalı bay aklında olsun,tazesi. Dereotunu bende izledim,denemekten zarar gelmez,çok emin konuştu Saraçoğlu kesin bitirir diyordu.
Leptin için yemekten sonra sadece şekersiz Türk kahvesi,sade soda,filtre kahve,şekersiz çay,bitki çayı içebiliyoruz,ayran acıkırsak içiyoruz,leptini durdurmuyor ama yavaşlatıyor.Zencefili bir defa denedim acı geldi bıraktım. Tsh için değil miydi o? Nodüle de mi iyi geliyormuş. Benim tsh ilaçla kontrol altında şimdilik. Ama ilacın nodüle faydası yok demek ki büyüdüğüne göre.
Karataya cok güveniyorum aslında ama şunu tam anlamadım. Bu leptin için 5 saat bekliyoruzya, o arada neler yasak mesela. Şekersiz çay kahve ya da süt ayran gibi şeyler içebiliyor muyuz? Yoksa su dısında hiçbir sey olmayacak mı?
İlaç verdi aslında glifor 1000mg bana da. Aynı zamanda da işte o söylediğim bol ara öğünlü diyeti verdi. Ama diyete bir türlü güvenemedim, baska bir diyetisyenle görüştüm o da aynı sekilde verdi. O ara ilaca da adamakıllı baslayamadım. Zaten cok agır bir ilaç 1 hafta belki kullanabilmişimdir. Karatayı arastırıyorum işte şimdi. Beslenmemi oturtmadan ilacı kullanmak istemedim. Boşa kullanıyorum gibi geliyor cunku.
Aynen cok emin konustu. Karatay+Saracoğluyla deneyim bir de dedim ben de.